Şimdi Ara

SW ler çarpışıyor (Megane3 SW, Pegeout 308 SW, Kia Cee'd SW) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
2
Favori
44.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tergener bey ilgin için tkrar tekrar teşekkür ederim. Hyundai i30 SW gelecek demişsiniz. hemen meraklandım. googleden biraz arastırayım dedim. ama malzesef dizel motor 2,0 olac akmış. biliyorsunuz 1,6 ye geçmeyan araç tercih edeceğim. ancak i30 ile ilgili çok fazla bişi bulamadım. sizden ricam motor özellikleirni ve bağaj hacmini bilgileri varsa yazabilirmisiniz. zaten acelem yok şuan sedan aracımla idare ediyorum. 1,6 dizel ve 500 lt üstünde bağajı varsa tercih listesine alalım onu.
    tekrar görüşmek üzere.
  • Omar bey, SW araba sanki yaşlılar içinmiş gibi "megane 3 sw genç olmama rağmen benimde hoşuma gitti" yorumunu yapmış. Ben bu tespite pek katılamayacağım. Bana göre SW araçta spor ruhu var. Evli olup 2-3 çocuğu olanlar hemen yaşlılar kervanına katılmıyorlar. Benımde 2 cocugum var ve henuz 32 yaşındayım. (orta genç) SW sevmemdeki etkenlerden biri genç bir ruhu yansıtması zaten. Yoksa gider ticari araç bakardım. artık Sw ler o eski hantal görünümlerinin aksine sportif bir dizanla yapıyorlar. bence sedanlardan daha sportif. sedanlar bana göre daha ust yas gurubunu ifade ediyor. bilmem katılırmısınız. Gelecekte tıpkı avrupalılarda olduğu gibi türk insanıda en ideal aracın SW olduğunu anlayacak ve Sw satışlar patlayacaktır (gelecekteki kastım 5-10 yıl içinde) Bu arada omar beye konuyu renklendirdiği ve megane 3 SW nin gençlerinde beğeneceği tespiti için teşekkür ederim. aracların ruh yansıtmalarına değinmiş olduk böylece. Arkadaşardan birisi de (ben ramazan abi diyeceğim kendisine, nickindeki tatar ramazanı gördünüz herhalde) volvo V70 önermiş. volvolar ile, inşallah ömrüm olursa ve maddi durumda yerinde olursa 50 yaşından sonra ilgileneceğim. Yoksa şimdi olnlar ben yedek parça parası yetişdiremem. (öyle bir ön yargım var volvoya karşı)



     SW ler çarpışıyor (Megane3 SW, Pegeout 308 SW, Kia Cee'd SW)


     SW ler çarpışıyor (Megane3 SW, Pegeout 308 SW, Kia Cee'd SW)


     SW ler çarpışıyor (Megane3 SW, Pegeout 308 SW, Kia Cee'd SW)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevzu -- 10 Ağustos 2009; 16:28:22 >
  • herkese selam, önerilen 3 araç içinde 308sw yi tek geçerim. bayağı bir inceledim. içinde de gezinmişliğim var. araç hacim isteyenler için bire bir. yakıt rekortmeni motoru (308hb ile) var. Renaultun kabız dizayn anlayışı aracın içi için yine değişmemiş. peugeot'ta da ön panjurda bu anlayış hakim. Renault'un en geniş arabasında bile ön yolcu koltuğunda dizler dashboarda çarpıyor. 308sw'de asla hacim sorunu yok. arka koltuklara bile sırt açı ayarı yapabiliyorsunuz. ancak korkunç olan tarafı her ne kadar dizaynına bayılsam da 45'i geçen fiyat bu arabaya fazla. o yüzden volvo taraftarıyım. bir arkadaşın bahsettiği V70, bana ay kadar uzak şu anda, belki v50 düşünüyorum. sonuçta dayanıklılık çok önemli ise volvo olmalı. araca dokunduğunuzda kalite ve sağlamlığı hissedebiliyorsunuz. zaten bu karşılaştırılan üçlüden bir gömlek üstün. ancak bir v50 de asla bu üç araçtaki iç hacim bulunmuyor. yani tercihleriniz eğer v50de ki hacmi yeterli buluyorsa, yedek parça vs düşünmeyin volvo alın. hiç olmazsa o kadar paranızın hakkını almış olursunuz. yok eğer sw yi hacmi için alıyorsanız 308 alın.
  • sn. uskudarlı

    sw araçlar sanki yaşlılar içinmiş şeklinde genel bir önyargı var toplulumuzda ve genelde yaşıtlarım coupe yada hb arabalara bakarlarken ben ya sedanlara ya da sw lara (ki megane 3 sw ve şu volvo v70 i de gördükten sonra sadece sw) ilgi duyuyorum.

    özellikle yeni sw araçların hem SUV ları andıran tasarımları gerçekten çok hoş. Ayrıca geniş bagaj kapasiteleri de cabası. Şu modeller içerisinden de en çok megane 3 hoşuma gitti benim. Ek olarak sw araçları park ederken de arkayı tam olarak görmenin dar yerlere park konusunda kolaylık sağladığını da düşünüyorum (artık park sensörleri var buna pek gerek kalmayabilir ama bir artıdır yine de)

    Avrupalı o kadar kişinin bir bildiği vardır diyorum ve dediğiniz gibi ileride Türkiye piyasasında da yaygınlaşacaktır düşüncesindeyim.

    Tercihiniz şimdiden hayırlı olsun diyorum içinize sinen aracı alırsınız umarım.
  • Sn. Omar ve Sn. aorenautical (bu arada biraz kolay okunan ve yazılan nikler tercih edelim lutfen sn aore...)
    değerlendirmeleriniz beim için çok önemli. ancak biriniz 308 Sw tek geçerim derken diğer megane 3 SW güzel der. zaten ikisi arasında gidip geliyorum şuan. en iyisi bu iki aracı donanım ve teknik özellikleriye karşılaştırmak. Bu nedenle bir tablo yapacağım ve her ikisindeki özelliklerini karşılaştıracağım. bu arada v70 de güzel bir SW bekli Sw kralı ancak. yedek parçası da kendisi gibi kral. o yüzden ürküyorum böyle br araca yaklaşmya. ayrıca sanırsam 1,6 dizeli yok onun. 2,0 dizel var buda extra vergi demek. bu iki aracın muadilleri değil açıkcası. onun klasmanı VW varrian. verso scenizc vb. diye düşünüyorum. bu araçlar bana her yönüyle büyükler. şehir içinde fazla büyük kalırlar.
  • arkadaşlar bu Sw ler arasına VW touranı da katalım mı ? Ancak tek şartla katacağız, VW yeni geliştirdiği 1,6 dizel motorlu bu modelede türkiyede satarsa. bu şartta tercih edilebilir mi acaba. (Gerci cok bayat bir tasarımı var ama bi sorayım dedim siz sevgili arkadaşlara.)

     SW ler çarpışıyor (Megane3 SW, Pegeout 308 SW, Kia Cee'd SW)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevzu -- 11 Ağustos 2009; 22:23:55 >
  • Hocam yenilenen Ceed yakında satışa sunulacak. En geç Ekim gibi gelir herhalde. Yabancı sitelerde okuduğum kadarıyla 6 ileri şanzuman da dahil olmak üzere gayet başarılı özellikleri var.

     SW ler çarpışıyor (Megane3 SW, Pegeout 308 SW, Kia Cee'd SW)


     SW ler çarpışıyor (Megane3 SW, Pegeout 308 SW, Kia Cee'd SW)
  • Sn. Tergener ilginize tekrar tekrar tesekkur ederim. Kia SW hoş bir seçenek olarak zaten göz kırpıyor. ancak düz viteste şuan yeterli değil. sizin söylediğiniz gibi makayajlı versiyonunda bu düz vitesi suan 90 bg olan dizelin 115 bg tercih ederse secilme sansını artıracaktır. (Kianın tüm hizmetlerini bilirim çünkü 3 yıldır kia rio 1,5 dizel 110 bg sedan araç kullanıyorum. tek sıkıntım hacim. (Sedan olmasına ragmen bağajı 400 lt) ve şehirler arası yolda rahat edememem. motor gucu mukemmel hatta araca fazla bile geliyor. bu yuzden virajlarda bir çokkez savulma tehlikesi atlatım. Bu sebele yeni aracımın uzun yol için tarasrlanav C sınıfı araçlardan olmasını istiyorum.) Sizden ricam Toyota versoların 4d-4 dizleleri varmı varsa türkiyeye gelirmi acaba bilginiz varsa paylaşırsanın memnun olurum. Bu arada Dizel Serato kullanıyordunuz yanılmıyorsam. Servisleriniz için size özel bir bayi tavsiye edeceğim. reklam olmasın diye özel mesajda bildireceğim. oranın hizmetinden memnun kalırsınız.
  • Sn. Üsküdarlı, ben de 2006 Kia Cerato dizel kullanıyorum. Aracımdan ve Kia dan da çok memnunum. O yüzden de yeni bir araç alıcak olsam yine Kia almaya çalışırım. Bu arada başka bir başlıkta da yazdım gerçi ama Yeni Ceed eskisine göre baya bir yol katetmiş gibi gözüküyor. Fiyat listesini açıklamışlar ama Ekim den önce gelmez herhalde. Bu özellikteki aracı 35-40 bin aralığında satarlarsa kesinlikle yollarda Ceed patlaması yaşanır diye düşünüyorum. Özetle yapılan değişiklikler şunlar;

    * Ön panjur, kokpit ve diraksiyon tasarımı yeni marka imajına göre yenilenmiş,
    * Süspansiyon sistemi yenilenmiş.
    * Tr ye gelmez ama 'Intelligent Stop and Go' yani araç şehiriçi trafiğinde, ışıklarda falan durduğu an motoru susturan ve kalkış yapacağı an tekrar motoru çalıran bir sistem de eklenmiş.
    * ESP ile beraber hillholder da sunulacakmış galiba Verso gibi tüm düz viteslerde HillHolder olacak.
    * 6 ileri manuel şanzuman da geliyor.
    * Motor olarak "U2 1.6 CRDi 128 hp dizel" ile gelmesi gerekiyor aslında ama net birşey bulamadım.
  • Tergener bey, madem cerato kullanıyorsunuz. size bi sorum olacak. Turbonuz hiç bozuldumu acaba? benim rio nun 2 kez bozuldu. ancak garanti süresi içinde oldugundan her ikisini de servis ücretsiz değiştirdi. şimdi garanti sürem bitti. mazallah bir daha bozulursa naparım diye endişeleniorum. (biliyorsunuz en 1,500 TL turbo) turbo bozulması her markada olabilir ama benim iki yıl arka arkaya bozulunca ister istemez tedirginliğim arttı. Belki şansıma fabirka çıkışında bi problem olabililir. yada yakıttan olabilir. kia yı direk suçlamak ta doğru değil. ancak motordan sonra en en önemli parçanın iki kez bozulması hoş bişeyde değil başka bir aracın turbosu da bu şekilde arka arkaya bozulma olsa ondan insan tedirgin olabilir. Bide şuanki riomun 2. eli abartılı değer kaybetmiş. Araç daha 2 yaşında yarı yarıya değeri düşmüş. Ancak genel olarak kiadan memnunun. yedek parca uygun. servis hizmetleri gayet güzel. dönem dönem sevisler yoğunlaşsa da hizmetleri ve müşteriye olan ilgileri mükemmel. bu yüzden kia Ceed SW yi tercih sebebim olarak peşinen bir artısı var zaten. hele şu bahsettiğiniz Ceed SW 1,6 128 bg dizel motorla gelirse mükemmel olur. ancak bu motorun fabrika yakıt degerleri ne acaba. tüketim çok artıyorsa güzelliğinden vazgeçebilirim. biliyorsunuz renault motorları daha az yakıyor. aslında en az yakan motor pegeout motorları ama. o yuzden 308 SW halen listemde. (tek kriret değil tabi az yeterki, makul ölçülerde tüketim olsun... Sizde ve diğer misafir arkadaşlardan görüşler beklemeye devam ediyorum. taki kasım ayına kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevzu -- 12 Ağustos 2009; 14:36:54 >
  • Hocam tamir olan turbonun 2. ye arıza yapması hoş birşey değil gerçekten. Çok şükür 30bin km den beri Cerato da hiçbir sorun yok. Gerçi ben genelde sakin kullanırım ve yüksek hızlarda pek kullanmam. Garanti uzatma belki bu tip endişeler için çözüm olabilir diye düşünüyorum. Benim bu ay sonunda garantim bitiyor. Uygun fiyat verirlerse 2 yıl uzatmayı düşünüyorum. 2. el konusunda Kia modelleri arasında Cerato ve Sorento lar galiba daha şanslı galiba. Rio nun sınıfında Symbol, Accent gibi ciddi satış rakamı yakalayan rakipleri var. Ceed yakıt tüketimi konusunda belki Renault kadar düşük olmasa da 308 ile aynı seviyede tüketim değerleri olması gerekiyor. Saygılar...

    quote:

    Orijinalden alıntı: uskudarlı
    Turbonuz hiç bozuldumu acaba? benim rio nun 2 kez bozuldu. ancak garanti süresi içinde oldugundan her ikisini de servis ücretsiz değiştirdi. şimdi garanti sürem bitti. mazallah bir daha bozulursa naparım diye endişeleniorum. (biliyorsunuz en 1,500 TL turbo) turbo bozulması her markada olabilir ama benim iki yıl arka arkaya bozulunca ister istemez tedirginliğim arttı. Belki şansıma fabirka çıkışında bi problem olabililir. yada yakıttan olabilir. kia yı direk suçlamak ta doğru değil. ancak motordan sonra en en önemli parçanın iki kez bozulması hoş bişeyde değil başka bir aracın turbosu da bu şekilde arka arkaya bozulma olsa ondan insan tedirgin olabilir. Bide şuanki riomun 2. eli abartılı değer kaybetmiş. Araç daha 2 yaşında yarı yarıya değeri düşmüş. Ancak genel olarak kiadan memnunun. yedek parca uygun. servis hizmetleri gayet güzel. dönem dönem sevisler yoğunlaşsa da hizmetleri ve müşteriye olan ilgileri mükemmel. bu yüzden kia Ceed SW yi tercih sebebim olarak peşinen bir artısı var zaten. hele şu bahsettiğiniz Ceed SW 1,6 128 bg dizel motorla gelirse mükemmel olur. ancak bu motorun fabrika yakıt degerleri ne acaba. tüketim çok artıyorsa güzelliğinden vazgeçebilirim. biliyorsunuz renault motorları daha az yakıyor. aslında en az yakan motor pegeout motorları ama. o yuzden 308 SW halen listemde. (tek kriret değil tabi az yeterki, makul ölçülerde tüketim olsun... Sizde ve diğer misafir arkadaşlardan görüşler beklemeye devam ediyorum. taki kasım ayına kadar.
  • Tergener bey, Ceratonuzun garantisinin bittiğini ve 2. yıl uzatmayı düşündüğünüzü belirtmişsiniz. Size kötü haber gibi olacak ama malesef garantinizi uzatmayacaklardır. aynı şeyi bende denedim. benim rio 3 yıl garantiliydi. garanti bitince uzatmak istedim. kabul etmediler. gerekçesi garanti uzatması aracı aldığınızda ilk 2-3 ay içinde başvurunca kabul ediliyormuş. Eğer yinede uzatmayı başarırsanız banada söyleyin.
  • Sayın Üskdarlı o kadar reklamını yapmışlar. Garanti Plus Tıklayın Garanti uzatmazlarsa da kendileri kaybeder. Ben de özel servise giderim bundan sonra olur biter.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tergener -- 13 Ağustos 2009; 1:44:02 >
  • DOĞRU SÖYLÜYORSUNUZ TERGENER BEY... ANCAK OTOMOBİL FİRMALARININ ARAÇLARA SADECE 2 YILLIK GARANTİ VERMELERİ BİZİM YEDİĞİMİZ KAZIKLARDAN BİRTANESİ. 40-50 BİN TL VERGİĞİMİZ BİR ARAC İÇİN SADECE BİR EV AKSESUARI KADAR GARANİTİ VERMELERİ DEVLETİMİZİNDE BU KONUDA NE KADAR HALKTAN YANA OLDUGUNU ORTAYA KOYUYOR ZATEN. İLK DEFA 5 YIL GARANTİ VERİLEN BİR OTOMOBİL GÖRDÜM ODA KİA CEED İÇİN. (KİA BU ARACI AVRUPADA 7 YIL GARANİ İLE SATIYORMUŞ. -2 YIL OLMASI BİZİM KALİTE FARKIMIZ HERHALDE. ANCAK DİĞER MARKALARA NAZARAN BUNA BİŞEY DİYEMİYORUZ ARTIK HOŞ GÖRECEĞİZ) HYUNDAİ NİNDE 5 YIL GARANTİLİ SATTIĞI BİRKAÇ MODELİ VAR GALİBA.
    AYRICA GARANTİ UZATMA VS. İÇİN TALEP EDİLEN FARK ÜCRETLERİDE KOMİK BULUYORUM. ÜRETİCİ FİRMALAR ZATEN KULLANICI HATASI DİYEREK GARANTİ KAPSAMINDAKİ BİRÇOK ŞEYİ KABULLENMİYORLAR.

    TERGENER BEY CEROTO KULLANDIĞINIZ İÇİN. ŞU CERATOLARIN ÖZELLİKLERİNE BİR BAKAYIM DEDİM. C SINIFI OTOMOBİL OLMASINA RAĞMEN BAĞAJI BENİM B SINIFI RİO DAN KÜÇÜK. (CEROTA BAGAJ 345 LT. RİO 390 LT) VALLA BEN OLDUKÇA ŞAŞARDIM. BİRKAÇ KEZ KEŞKE CERATO ALSAYDIM DİYE İÇ GEÇİRMİŞTİM. AMA ŞİMDİ İYİKİ RİO ALMIŞIM DİYORUM. TAMAM KOLTUKLARI GENİŞ AMA, BANA BAĞAJDA LAZIM. YANLIŞMI BAKTIM ACABA DİYE DİKKATİNİZE SUNMAK İÇİN NOTUMA EKLEDİM.
  • Daha önceden bu bagaj olayını araştırmıştım ve yazmıştım. Ama pek dikkate alan olmamıştı. Kia Rio nun da bagajı 11.9 cu. ft.
    Aslında Amerikan standardına göre Cerato nun bagajı 345, Rio nun 337 litre falan yapıyor. Cerato nun bagajı 8.5 litre daha büyük yani.

    "Bazı markaların Amerika sitelerindeki bagaj ölçüleri ile TR kataloglarındaki ölçüleri farklı.
    Amerika da litre yerine Cubic Foot kullanılmış ve 1 Cubic Foot 28,3168466 litre ediyormuş.
    Toyota Corolla 12.3 cu. ft. = 348 lt tr de 450 litre
    Kia Cerato 12.2 cu. ft. = 345 lt tr de 345 litre
    Honda Civic 12.0 cu. ft. = 339 lt trde 389 litre "
    Yeni Kia Cerato (Forte) 14,7 cu. ft. Tr de henüz yok.
    Ceed Sw 18,8 cu. ft. = 532 litre

    Neyse bu böyle. Yeni Cerato daki bagaj ölçüleri daha iyi ve güçlü bir dizel motoru olacak. Bagajı da gayet iyiydi. Neticede Türkiye sedan ülkesi. Bence Yeni Cerato geldiği zaman seçenekler arasına eklenebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tergener -- 14 Ağustos 2009; 17:13:52 >
  • meraba Tergener bey, yukarıda bahsettiğiniz farklılığı inanın, ilk kez sizden öğrendim. valla, ben bagaj büyüklüklerine başka bir bilgiden değil direk kia nın sitesindeki teknik tablodan bakmıştım. Eğer ki Türkiye için hazırlanmış sitedeki bağaj ölçüleri, üretildiği ülkelerden farklı birimde de olsa, burda LT bazında aynı ölçüyü kullanmıyorlarsa bu insanların yanılmasına neden olur ki; hiçde küçük bir bir hata sayılmaz. Bağaj ölçüleri o hadar hassas bir konudur ki, nerdeyse otomobil alırken motordan sonra bakılan ikinci önemli sırada yer alır. Ben sırf bu yüzden SW araçlara yöneldim. Ne iyiki sizinle bir önceki notta, yarı muhabbet olsun diye bağaj konusuna değinmişim. bu sayede sayın kianın bilrek veya bilmeyerek insanları nasıl yanılttığını öğrendik. sizin bu cevabınızdan sonra kianın sayfasına tekrar baktığımda teknik özellikler kısmında, ceratonun bağaj büyüklüğünü verirken parantez açıp "litre" oldugunu belirmişler. fakat rio nun bağaj hacmi bilgisini verirken bağaj kapasitesi 390 demiş. bizler türkiyede hacim denilince lt den başka birşey aklımıza gelmeyeceğine göre ve genel kabul görmüş ölçü birimi lt olduguna göre türkiyede bas baya 390 lt diye alıgılanır. bu da pekala aldatmacadan başka bişey değil. bu konuyu birkaç yerden daha araştırayım. rio nun 390 lt bildiğimiz lt ölçüsünden değilse kiaya kınama maili atacağım. valla bunlar insanı "şikayetvar.com" zorla üye yaparlar. (iyice emin olmak için birde katoloğlarını alacağım). Şimdi bu kianın Ceed SW sinin hacimlerinin doğru olup olmadığından da şüpheye girdim. neyse Tergener bey bu önemli ayrıntı için için tekrar teşekkür ederim. kimseye güvenileceği kalmamış valla. Renault da böyle bişi yaparmı acaba tergener bey. belki megan 3 Sw alacağız. bağajı zaten benim en alt limitlerimde (534 lt ) bu yanlış sa korkarım tüm hevesim kırılacak....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevzu -- 14 Ağustos 2009; 21:36:20 >
  • Hocam siz yukarıdaki yazdıklarımı yanlış anladınız. Ben aslında diğer firmalardaki aldatmacaya dikkat çekmek istemiştim ya neyse. Bakın orada Toyota Corolla ve Honda Civic in değerlerini yazmıştım. Asıl onlardaki fark içler acısı. Sizin Rio nun 390 litre bagaj hacmi aslında Amerikan standardında Civic ile aynı. Yani Tr deki birime çevirmede Rio, Ceed Sw ve Civic doğru gibi. Ama Corolla kafadan 50 litre fazla göstermiş. Ceratonun bagajı da 50 - 60 litre eksik verilmiş. Aslında bunların hepsi boş, ben gözümle görmeden eşyamı içine koymadan inanmam bu ölçülere. Mesela eşimin babasına kışın yeni sembol almıştık. Sembolün bagajı katalogta 506 litre diyor ama nedense gözüme Cerato nun bagajından küçük geliyor. 110 cm boyundaki bebek arabasını bile zor alıyor.
  • Tekrar selam. bağaj konusunda mutabıkız tergener bey. otomobil firmalarına güven yok ta. biz nasıl ölçeceğiz gercek hacmi. Almadan önce bağajı suyla doldurmak lazım. yoksa egri-bügrü bağajın hacmini nasıl anlayacağız ki. neyse gözümüzün gördüğüne inanacağız artık... Aşağıda Megane 3 Sw bağajını görüyorsunuz. bu bağaj büyüklüğü bir SW için yeterlimi sizce?
    Arkadaşlar bakın gönlüm megane 3 SW ye dogru gidiyor. Tek korkum görüntüyü kurtarmak için bağajdan fazlasıyla ödün vermeleri. Araç sanki SW den çok sedanın kapağının tampon üstüne kadar uzatılmasından başka birşey değil gibi geliyor. çünkü bağac kapağının yanlardan dar gibi, bağajı içerden açılıyor. Sizlerden ricam megane 3 SW ile ilgili bulduklarınızı paylaşmanız. Lütfen daha falza ilgi gösterelim bu Sw konusuna. birde Sw lerle ilgili başka bir forum başlığı açan olmuşmu acaba... varsa açan birleştiririz konuları diyecektim.

     SW ler çarpışıyor (Megane3 SW, Pegeout 308 SW, Kia Cee'd SW)


     SW ler çarpışıyor (Megane3 SW, Pegeout 308 SW, Kia Cee'd SW)


     SW ler çarpışıyor (Megane3 SW, Pegeout 308 SW, Kia Cee'd SW)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevzu -- 15 Ağustos 2009; 15:41:49 >
  • Hocam elimize 18 litre Biryağ veya Olin marka boş yağ tenekesi veya 19 litrelik boş su damacanası alıp, bagaja tahmini olarak kaç tane sığacağını hesaplayabiliriz Şaka bir yana malesef internet te bu işlerde bir yere kadar yardımcı oluyor. Tamam internet üzerinden teknik ve donanım bilgileri daha iyi kıyaslanıyor ama direksiyon başına geçince de çok beğendiğiniz bir araç sizi can sıkıcı gelebiliyor. İyi kötü ne almak istediğinizi biliyorsunuz. Seçtiğiniz modeller ve bütçeniz de belli. Araçlar satılmaya başlayınca mümkünse aynı gün hepsini test edin. Ben Cerato yu alırken aklımda o zamanlar yeni çıkan Civic vardı. Cerato yu alacağımız gün eşimle beraber hemen yakınındaki Honda ya da gitmiştim. Ama Civic in direksiyonuna oturmamla kalkmam bir olmuştu. Cerato nun konsol tasarımı biraz demode olsa da genişliği ve yüksek tavan yapısı daha hoşumuza gitti. Bir de Cerato donanım olarak daha dolu, fiyat olarak 3-4 bin daha ucuz ve ayrıca dizel olunca aklımızda soru işareti kalmadan Cerato Dizel almıştık.
  • valla haklısın... inrernetten araç beğendim kesin alacağım demek mümkün değil... Bunun bire bir öreneğini ben rio yu almadan önce yaşadım. o tarihte clio 3 hb avrupada yılın aracı seçilmişti. internettende çok beğendik. araç 4 ay sonra türkiyeye geldiğinde eşimle gidip bayide görünce hayal kırıklığına uğradık. araç çok dar ve donanımsızdı. sonra bir kia bayinde rio yu görünce hem en donanımlı versiyonunu (Rio 1.5 Sedan Advantaj Modeli) görünce. donanım ve morot olarak clio yu sırtında taşıyacak bir araç olduğunu gördük ve 4 ay gelmesini beklediğimiz araçtan vazgeçip rio aldık. hiçde pişman değilim. rio da hala en çok hoşuma giden tarafı motor gücü (110 hp) ve ses sistemi (çok doyurucu tok bir ses sistemi koumuşlar Alman Blackout Mp3 Çalar) . araca binen özel ses sistemi yaptırdığımı sanıyor. standar ses sistemi olduğuna kimse inanmıyor. gerçekten çok kaliteli bir sesi var.

    Bakalım Megan 3 te yeni bir ses sistemi koymuşlar inşallah doyurucu bir sesi vardır.
    Neyse bağaj konusunda kalmıştık o yuzden megan 3 ten birkaç bağaj görüntüsü daha ekleyeyim bağaj konusunu kapatalım dedim.

     SW ler çarpışıyor (Megane3 SW, Pegeout 308 SW, Kia Cee'd SW)


     SW ler çarpışıyor (Megane3 SW, Pegeout 308 SW, Kia Cee'd SW)


     SW ler çarpışıyor (Megane3 SW, Pegeout 308 SW, Kia Cee'd SW)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevzu -- 17 Ağustos 2009; 10:51:27 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.