Şimdi Ara

Svs Subwoofer paylaşım başlığı (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
14
Favori
9.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Aylarca yıllarca sıkıntı olmaz. Ama bir sabah cihazlarını açtığında üç beşi birden gümlediğinde anlarsın durumu. Tekrar yazıyorum, Ups ve surgemester priz birlikte kullanılmaz. Ne girişte, ne çıkışta!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknika

    Sistemin birbirine bağlı bileşenleri arasından bir tanesi bile surgemaster prize bağlı değilse eğer, surgemaster priz hiç bir işe yaramaz. Yani herhangi bir olumsuz durumda, cihazlarınız gene arızalanır. Bu uyarılar zaten kullandığınız surgemaster ve Ups cihazlarının el kitaplarında da var zaten.
    Dikkatli olmak lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saheemr

    Ben regülatör, online UPS ve akım korumalı piriz kullanıyorum. Sayın hi-def uyarısını üzerine avr ve sub ı direk elektriğe bağladım. TV,modem,HDD falan bağlı sadece bu üçlüye şimdilik.

    Prizidemi ayırmak lazım şimdi. Tek düşündüğüm TV nin akıbeti.
    Bakın bu cihazların bir kısmın akım korumalıdan ayırmışsınız "elekriksel olarak".

    Fakat bu cihazlar birbirine başka yollar ile topraklanmış vaziyette.

    Hdmi kablosunun dış metal kısmı, rca kablosunun yuvarlak iç kısmı vs vs bunlar hep kullanılan cihazların şase yani gövdeleri ile kısa devredir.
    Yani herhangi bir yüksek akım olduğunda akım korumalı prize bağlı olmayan avr nizden yüksek akım geçip(Anlattığım yollar ile)
    akım korumalı prize bağlı blu ray cihazınıza zarar verebilir.

    Teknika:yanlışım var ise düzeltin.




  • YAZICIOĞLU kullanıcısına yanıt
    Kısmen. Aslen sorun sadece yüksek voltaj da olmayabilir. Cihazlar şaseden ters faz da yiyebilir. Vs. Vb.



    Ayrıca akım korumalı priz ve ups, hiç bir şekil ve sebeple bir arada kullanılmaz. Ayrıca ek olarak mesela, peş peşe iki akım korumalı priz de kullanılmaz.
  • İki yıl üst üste kazanan.

    Svs Subwoofer paylaşım başlığı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

    İki yıl üst üste kazanan.

    Svs Subwoofer paylaşım başlığı
    Çıkalı daha 8 ay oldu yaw
  • EISA

    Ödülleri fazlaca bir anlam ifade etmiyor.
  • teknika kullanıcısına yanıt
    bilgiler için teşekkürler. ben regülatörle akım korumalı priz kullanıyorum sorun olur mu?
  • Sb veya pb2000 cihaz arıyorum. Satmak isteyen pmden yazabilir.
  • Konuyu bi hortlatayım

    Herkese selamlar


    ev sinema sistemi için 2 adet svs 1000 pro düşünüyorum ama sb ve pb arasındaki farkları araştırıyorum artıları eksileri nelerdir bilgisi olan ve tecrübeleri olanlar bilgi verebilirseniz sevinirim

  • Slmdrmk kullanıcısına yanıt

    Genel konuşmak gerekirse,


    Kapalı (Sealed) kabinler

    - Daha diri bas verir.

    - Biraz daha derin baslara inebilir.

    - Kabin hacmi port'luya göre biraz daha küçüktür.


    Port'lu kabinler

    - Daha verimlidir. Biraz daha yüksek ses şiddetine çıkabilir (~+3 db kadar).

    - Sistem rezonans frekansı üzerinde kuvvetli bas verir ama altında bas tepkisi sert bir eğim ile düşer.

  • Slmdrmk kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Dual pb1000pro kullanmaktayım. Eğer dinleme alanlarınız çok geniş değil ise pb 3000 modelini tercih edebilirsiniz. Dual subwooferın artıları elbetteki var. Özellikle odanız müsaitse çaprazlama yerleşimde hissiyat dahada derinleşiyor. Fakat çoklu subwooferın gerçek amacı 1 den fazla dinleme alanlarında düz ve eşit bir frekans cevabı almak. Odanız dikdörtgen, kare değilse veya dinleme alanları arasında çok açıklık varsa dual subwoofer tercih edilebilir. Çift subwoofer demek 2 kat ses demek değildir. Aynı modeldeki 2. Bir subwoofer doğru yerleşimde en fazla +6 db katkı sağlar. Aşagıdaki resimler sb1000 pb1000pro ve pb3000 CEA-2010 ölçümleri. Tabikide son karar sizin.


    Svs Subwoofer paylaşım başlığı


    Svs Subwoofer paylaşım başlığı




  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Açıklamanız için teşekkürler o zaman 2 sindende lazım bana yeri gelince tok bi bas yeri delince hissettiren bi bas lazım 😄 çok şey istiyorum
  • BuStaNT kullanıcısına yanıt
    Aradığım deneyim sizde var ☺️Ev uzunlamasına geniş o yüzden dual güzel olucak ama bakınca pb ile sb ye sanki bana ikisi birden lazım dual sistem de biri pb biri sb olunca ses bozar mı ? Çünkü pb ve sb beraber mantıklı olsaydı svs zaten böyle bi sistem yapardı.
    Peki pb ler için sizin görüşleriniz nelerdir? 40 m2 oda için nasıl olur?
  • Slmdrmk kullanıcısına yanıt

    SVS farklı tip subwoofer kullanımını önermiyor.

    Tezleri farklı tip subwoofer'ların farklı faz özelliklerine sahip olacağını, ve bazı durumlarda her iki sub'ın birbirlerinin fazlarını yok edeceği (phase cancellation) yönünde.

    https://www.svsound.com/blogs/svs/should-you-mix-ported-and-sealed-subwoofers-in-a-home-theater#:~:text=For%20those%20running%20multiple%20subwoofers,No%E2%80%9D%2C%20let's%20explore%20why.



    https://www.youtube.com/watch?v=o_Jldy3kgGw



    İşin gerçeği aynı tip sub da kullansanız, odanın farklı konumlarında olan bu sub'lar yine belirli frekanslarda, belirli konumlarda fazlar birbirini yok edecektir. Bu nedenle SVS'nin bu görüşü su götürür. SVS daha ziyade müşterilerinin maceraya atılmamasını hedefliyor.


    Internette ise karışık görüşler var. Forumlarda farklı tip sub kullanıp da çok memnun olduğunu yazanlar var.


    Audioholics'den Gene Dellasala, farklı sub kullanımına şartlı evet diyor. Eğer frekans tepkisi ölçüm olanağınız var ve tecrübeli kullanıcı iseniz evet diyor. Videoda bu şekilde oldukça iyi netice de alınabileceği görülüyor. Ancak ölçüm olanağı olmayan ve tecrübeli de olmayanlar için bu yolu seçmeyin diyor.

    https://www.facebook.com/watch/?v=234435331137609





  • Bence 2 adet 1000 serisi yerine 1 adet 3000 veya mümkünse 4000 serisinden (şahane olur) bir sub almak daha iyi sonuç verebilir. Hem çift sub'un ince ayar kaprisleri ile uğraşılmaz, hem de daha büyük sürücülü ve daha güçlü bir subunuz olur. Sub konusunda ebat ve güç önemlidir derler.
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt

    paylaşımınız için teşekkürler benim arayıp bulmadığım bilgiler burda sb ve pb beraber olmayacak. Çift sub mı tek sub mı onuda denemeden bilemiyecem çünkü evde denemek lazım kimi çift iyi oldu der kii tek sağlam büyük daha iyi der göreceli denemeden ona yapacak birşeyim yok o üzden ilk başta ya 1000 alacam ya 3000 alacam deneyecem sonra karar verbilecem zor bi süreç olacak. Ama gördüğüm kadarıyla pb ve sb aynı anda olmayacak en azından kafamdan o çıktı. Şimdide çift mi tek mi seçimine kaldım. Bazı videolarda çift herzaman iyi oluyor evin hacmini farklı açılardan daha iyi dolduruyor diyorlar. Kulak ve istek meseslesi aslında.

  • Dousk kullanıcısına yanıt

    evet olabilir aslında ama ev tavan yüksek uzunlamasına bi oda. Sinema için çift daha güzel olan diyen yorumlar mevcut göreceli bi durum denemeden birşey diyemiyorum

  • Slmdrmk kullanıcısına yanıt

    40 metre kare ve dikdörtgen tipinde olması avantaj. Asıl önemli olan dinleme pozisyonunuz. Örnek olarak film izlenecekse genellikle ekranın karşışına konumlandıran 1-2 veya 3 lü koltuktan izleme yapılır. Yani dinleme yeri sabit ve geniş bir alan değildir. Geniş bir izleyici kitlesinde, izleyiciler salona dağılır. Her koltukta farklı frekans seviyeleri oluşur. Bunun önüne geçebilmek için birden çok subwoofer gereklidir. Ki bir gün salonun bir köşesinde diğer gün ayrı bir köşesinde izlerim kafam nerede isterse der iseniz. Bu gereksiz ve ek maliyet gerektirir. Artı olarak bahsedilen faz çakışması çok önemli. Çoklu subwoofer ve çoklu dinleme düzeneginde sizi günlerce uğraştıracak olay kalibre işidir. Bunun için belli başlı ekipman ve bilgi birikime ihtiyacınız olacak. Bu öyle birşeyki iyi ayarlanmazsa bazı konumlarda 2. Bir subwoofer yarardan çok zarar verecektir. Bazı frekanslar birbirini yutacak yada uğultuya sebep olacaktır. Dinleme alanını geniş tutmak her noktada eşit ve düz bir frekans cevabı yakalamak zordur. Eğerki dinleme alanınız sabit ve çok geniş değilse (2-3 kişilik yan yana) tek subwoofer daha mantıklı olacaktır. Svs lerde bulunan dsp ile frekans eğrinizi dinleme alanına göre düz bir hale getirebilirsiniz. Fakat bunun için ölçüm cihazına ihtiyacınız olacak. 2 li subwoofer çaprazlama yerleştirmeye olanağınız var ise ciddi derecede fark yaratacaktır. Çift subwooferin yanyana konuşlanması pek fark yaratmaz. Çünkü tek bir subwoofer gibi çalışacaktır. Svs lerin içinden çıkan süngerle portları kapatabilirsiniz. Gerçek bir mühürlü kabin gibi olmasada ona yakın yanıtlar alabilirsiniz. Eğerki ileride pb3000 yetmez ise maddi imkan olduğunda dual 3000 ne yada satıp daha üst seviyelere geçmeniz kolaylaşır. 1000 leri tek tek satmanız çok maddi kayıp verebilir. Abd de svs nin deneme süreci var ama maalesefki burada yok. Her iki seçenektede artılar ve eksiler bulunmakta. Aklıma gelenleri belirtmek istedim. Subwoofer önemlidir alırken çok iyi düşünün.





  • BuStaNT kullanıcısına yanıt

    3lü koltuka sağ ve solda çaprazdan karşımda kalcak şekilde olacak genelde 2 veya tek kişilik olacak. Misafir olurda gelir kalabalık olursa zaten yapacak bişi yok kaderlerine küssünlerSvs Subwoofer paylaşım başlığı   sonuçta kendimiz için yapıyoruz sistemi. portları süngerle kapatmakta güzel fikir evet sb gibi olamasada farklı değer alabilirim. İnce ayarlama gelince ekipman evet biraz bilgi birikimi gerekebilir. Bunlar için bi yerden başlamak lazım o yüzden. ilk başta 1000 2000 3000 almak biraz zor karar olacak çünkü çift dönecek olursam 3000 fazla mı olur nasıl olur illa denemek gerekecek sonuçra hacimli sub. Şansızlık deneme imkanımız yok malesef. bi kumar oynayıp başlıyacam bi yerden.2 ay kuleler için uğraşmıştım 1 ayda buna uğraşır bi şekilde başlarım Svs Subwoofer paylaşım başlığı  





  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.