Şimdi Ara

Suzuki sizce nasıl bir markadır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
59.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Heleki türkiye koşullarında? şu zamanlarda suzuki swift ve alto modelerine merak sarmış durumdayım, fiyatları uygun tasarımları hoş, teknik servis açısından suzuki'yi nasıl değerlendirirsiniz?

Ekleme: Bu iki modeli de 1993 ile 2000 yılların arasındakilerini araştırdım tasarım olarak çok hoşuma gittiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çağdaş -- 2 Haziran 2009; 12:29:47 >

Suzuki: Sağlam ve Güvenilir Otomobillerin Öncüsü

Suzuki, Japonya merkezli, dünya çapında tanınan bir otomobil üreticisidir. Sunduğu araç modelleriyle tanınan Suzuki, kullanıcılar arasında güvenilirliği ve sağlamlığıyla bilinir.

Suzuki Nasıl Bir Arabadır?

Suzuki'nin araçları genellikle şu özellikler ile bilinir:

• Sağlamlık: Suzuki araçları, zorlu koşullara dayanacak şekilde tasarlanmıştır ve uzun ömürleri ile ünlüdür.
    • Güvenirlik: Suzuki'nin araçları, minimum sorunla çalışmaları ve düşük bakım maliyetleri ile bilinir.
    • Yakıt Verimliliği: Suzuki'nin birçok modeli, yüksek yakıt verimliliği sunarak kullanıcıların yakıt masraflarından tasarruf etmesine yardımcı olur.
    • Pratiklik: Suzuki'nin araçları, aileler ve aktif yaşam tarzlarına sahip kişiler için pratik ve çok yönlüdür.

Suzuki İyi Mi?

Suzuki araçları, kullanıcılar tarafından genellikle olumlu yorumlar alır. Yüksek güvenilirlik puanları, düşük bakım maliyetleri ve sağlam yapıları nedeniyle övülürler. Kullanıcılar ayrıca Suzuki araçlarının yakıt verimliliğini ve pratikliğini de takdir eder.

Suzuki Nasıl Bir Markadır?

Suzuki, kullanıcılarına sağlam, güvenilir ve pratik araçlar sunmaya odaklanmış bir markadır. Araçları, aileler, maceracılar ve bütçe bilincine sahip alıcılar için idealdir. Suzuki, müşteri memnuniyetine verdiği önemle tanınır ve dünya çapında güvenilir bir otomobil markası olarak kabul edilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Güncel

Sizce teknik servis açısından sıkıntı yaşarmıyım
  • Çağdaş biliderim merhaba. Öncelikle zevkler ve renkler farklıdır bunu belirteyim. İlk aracım 2001 model Suzuki Swift idi... Aracı 2006 yılında 9.000 liraya almıştım. O kadar memnundumki bana en ufak problem çıkartmadı. 9.000 liralık arabaya 1.500 lira verip kasko yaptırıyorum artık düşün... Araba konusunda hastayım...Bakımlarını hiç aksatmazdım. 5000 de bir bakıma mutlaka götürürdüm... Enn ufak problem çıkartmadı... 65.000 de aldım 120.000 de sattım... İnanırmısın o kadar sessiz o kadar sağlam bir arabaki o modelde o paralara alınabilecek araç tanımıyorum(Çok iddialıyım)... Çok rahat bir araba... Bakımları evet biraz pahalıdır... Yani Şahini 100 liraya servisten çıkarırsın senede 2-3 defa servise gidersin(farazi konuşuyorum) suzukiyi servise götürdünmü 200-250 lira verirsin 1,5 sene arkana bakmazsın ki normal bakımı 150-200 arası tutuyor... Ben triger,dört balata, iki disk,periyodik bakımı 350-400 civarına yaptırmıştım. Bence para değil. 2007 yılında tamamen kendi hatam yüzünden bir kaza yaptım... 90 la bir kamyonetin arkasına çarptım. Kamyonetin arkası yani kasa ve alt dorsesi paramparça oldu.. Dağıldı... Benim makinede sol far,motor kaputu ve sol çamurluk değişti. Sol çamurluk ve motor kaputunda çok küçük bir ezik vardı. Kasko olduğu için uğraşmadan değiştirmişlerdi. Sözüm o dur ki çok sağlam bir araç... Bunuda çok iyi bilirim... Tabi o kazadan sonra soğudum takasa verip yine Suzuki Sx4 aldım. 9000 km deyim. Canavar gibi kullanıyorum... Bizde biraz marka fobisi oldu... Dünyada sadece suzuki üretilmiyor ama suzuki geldik suzuki gidiyoruz... Suzukinin türkiyedeki en büyük eksikliği reklam... Çoğu insan alınırmı edilirmi gibi ön yargılı yaklaşıyor bu markaya.. Ama aracı kullanmadan,araçla yaşamadan,aracı tanımadan yorum yapmak çok yersiz oluyor... Aklına takılan her konuda sorabilirsin... Elimden geldiğince sana yardımcı olmaya çalışırım... Saygılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: Müteferric

Fazla yorum yapamayacağım,ama tüm japonlar gibi o da sağlam markadır,servis olarak bilmesem de kolay kolay sorun çıkartacağını sanmıyorum

Teşekkürler, içime sindi suzuki

quote:

Orjinalden alıntı: taforadeon

Çağdaş biliderim merhaba. Öncelikle zevkler ve renkler farklıdır bunu belirteyim. İlk aracım 2001 model Suzuki Swift idi... Aracı 2006 yılında 9.000 liraya almıştım. O kadar memnundumki bana en ufak problem çıkartmadı. 9.000 liralık arabaya 1.500 lira verip kasko yaptırıyorum artık düşün... Araba konusunda hastayım...Bakımlarını hiç aksatmazdım. 5000 de bir bakıma mutlaka götürürdüm... Enn ufak problem çıkartmadı... 65.000 de aldım 120.000 de sattım... İnanırmısın o kadar sessiz o kadar sağlam bir arabaki o modelde o paralara alınabilecek araç tanımıyorum(Çok iddialıyım)... Çok rahat bir araba... Bakımları evet biraz pahalıdır... Yani Şahini 100 liraya servisten çıkarırsın senede 2-3 defa servise gidersin(farazi konuşuyorum) suzukiyi servise götürdünmü 200-250 lira verirsin 1,5 sene arkana bakmazsın ki normal bakımı 150-200 arası tutuyor... Ben triger,dört balata, iki disk,periyodik bakımı 350-400 civarına yaptırmıştım. Bence para değil. 2007 yılında tamamen kendi hatam yüzünden bir kaza yaptım... 90 la bir kamyonetin arkasına çarptım. Kamyonetin arkası yani kasa ve alt dorsesi paramparça oldu.. Dağıldı... Benim makinede sol far,motor kaputu ve sol çamurluk değişti. Sol çamurluk ve motor kaputunda çok küçük bir ezik vardı. Kasko olduğu için uğraşmadan değiştirmişlerdi. Sözüm o dur ki çok sağlam bir araç... Bunuda çok iyi bilirim... Tabi o kazadan sonra soğudum takasa verip yine Suzuki Sx4 aldım. 9000 km deyim. Canavar gibi kullanıyorum... Bizde biraz marka fobisi oldu... Dünyada sadece suzuki üretilmiyor ama suzuki geldik suzuki gidiyoruz... Suzukinin türkiyedeki en büyük eksikliği reklam... Çoğu insan alınırmı edilirmi gibi ön yargılı yaklaşıyor bu markaya.. Ama aracı kullanmadan,araçla yaşamadan,aracı tanımadan yorum yapmak çok yersiz oluyor... Aklına takılan her konuda sorabilirsin... Elimden geldiğince sana yardımcı olmaya çalışırım... Saygılar.

İlk öncelikle, ilginizden dolayı teşekkür ederim, fiyat konusunda gerçekten çok cazip durumdalar, tasarımları gerçekten çok hoşuma gidiyor.Yani ikinci el temiz bir araç alacağım düşünüyorum o kadar araç araştırdım bütçeme uygun suzuki resmen benlik bir araç :D.Şu soruyu sormak istiyorum size suzuki teknik servis açısından bakarak nasıl değerlendiriyorsunuz?

Öğrenci sayılırız biraz tutumluyuz kusurabakmayın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çağdaş -- 3 Haziran 2009; 8:22:18 >

• cagdaş birde yorum ben sana yapayım bende suzukı swıft 1.3 2008 model var bana sorarsan basta bu fıyata bu donanım ozellıklerınde abs dortcam otomatık mp3 vs bulman ımkansız o yonden cok avantajlı ama bes para etmez basta kaportası hem boyası cok kotu dokuluyor hemde kaporta cok zayıf 1.3 oldugundanda fazla hız yapman ımkansız sehırıcınde 7.5 lt yakıyor benım sımdıkı aklım olsaydı ford fıesta alırdım belkı ozellıklerı dusuk ama marka aklıte var yerınde olsam tercıh etmem bu arada aracıda sıfır aldım saygılar
  • bendede suzuki grand vitara 2008 1.9 ddsı motorlu dizel arac var cok memnunum servis olsun araba kalitesi olsun sıklık sadelik olsun bi kere japon arabasıysa hic tereddüt etmeden alderim japon japondur heerzaman.bu marka bi araba alıcaksan arza felan verirse o kullanıcıdan kaynaklanıyodur.bendeki kamyonet gibi araba vallahi bundan sonra baska bir araba alıcaksam suzuki tereeddüt etmeden alırım.yeni ford fiestalarda sorun yokmu diosunuz onlardada kronik boyu sorunun var hemde kronik!.ben suzukide ilk kez sizde duydum boya sorununu bu markada.... kaportasıda zayıf olmasıda yaya korumadan kaynaklanıyo arabayı euro-ncap testine sokarken yaya koruma diye bölümdede degerlendiriyolar bu devirdeki arabaların cogunun kaportası dıstan elleediginizde cok zayıf gelebilir.eee euroncapta 5 yıldız almak kolay degilki.örn bkz.seat leon g.punto ford fiesta vwnin arabaları renonun arabalırnın hepsi öledir .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ciddi reklam sıkıntıları var japonların içlerinden toyota sıyrıldı.Suzuki,mazda ,mitsubishi gerçekten sağlam arabalar.Ürettiği motorlar saat gibi çalışıyor.Türkiye kalıplardan kurtulamıyor.Opel almandır sağlamdır.Renault az yakar güzeldir,vs,vs yanlışmı değil belki ama ne sürüş keyfi var ne de serilik.Eskiden ne dendiyse o araba hakkında yıllarca dile pelesenk olmuş gidiyor.Korkmadan alabilirsin dostum sorunsuz otolardır.Yıllardır toyota kullanırım şu ara suzuki swift bakıyorum,bakımından yakıtına,seriliğinden rüzgar kat sayısına kadar süperler yıllarca kullanırsın.

Orjinalden alıntı: demir2008

cagdaş birde yorum ben sana yapayım bende suzukı swıft 1.3 2008 model var bana sorarsan basta bu fıyata bu donanım ozellıklerınde abs dortcam otomatık mp3 vs bulman ımkansız o yonden cok avantajlı ama bes para etmez basta kaportası hem boyası cok kotu dokuluyor hemde kaporta cok zayıf 1.3 oldugundanda fazla hız yapman ımkansız sehırıcınde 7.5 lt yakıyor benım sımdıkı aklım olsaydı ford fıesta alırdım belkı ozellıklerı dusuk ama marka aklıte var yerınde olsam tercıh etmem bu arada aracıda sıfır aldım saygılar

Selam 2006 yeni kasa 4x4 swift im var.bu fiyata bu özellik fikrinize katılıyorum fakat diğerlerine katıldığım söylenemez.Benim aracımın boyası mükemmel hiç bir dökülme veya sorun yok her yazın başındada aracıma boya koruma ve cila yaptırırım (görüntü için).araçlar 1.3 fakat 102 ps benim aracımda sıralı sistem otogazda mevcut olduğu halde seğmentindeki bir çok araçla boy ölçüşebiliyor.Yakıta gelince 4x4 olduğu için yakıtım biraz fazlaydı fakat sıralı sistemle bunuda çözdüm. 690 km yolu 111 TL ye gittim.Buda=160 krş. Şirketim için Ford Fiesta kullanıyorum şirket filo olarak aldı 14 adet 9 tanesinde motordan yağ kaçırma problemi var garantisi dolana kadar servis ücretsiz yapıyor ve bu tamirler karşılığında evrak da vermiyor ki aracı değiştirmek zorunda kalmamak için. Fakat garanti bittikten sonra parasını alacaklar çatır çatır.Ford A kalite bir marka tabiiki ama eksikleri ve hatalarınıda görmezden gelemeyiz sanırım.

• quote:

Orjinalden alıntı: feckless

Ciddi reklam sıkıntıları var japonların içlerinden toyota sıyrıldı.Suzuki,mazda ,mitsubishi gerçekten sağlam arabalar.Ürettiği motorlar saat gibi çalışıyor.Türkiye kalıplardan kurtulamıyor.Opel almandır sağlamdır.Renault az yakar güzeldir,vs,vs yanlışmı değil belki ama ne sürüş keyfi var ne de serilik.Eskiden ne dendiyse o araba hakkında yıllarca dile pelesenk olmuş gidiyor.Korkmadan alabilirsin dostum sorunsuz otolardır.Yıllardır toyota kullanırım şu ara suzuki swift bakıyorum,bakımından yakıtına,seriliğinden rüzgar kat sayısına kadar süperler yıllarca kullanırsın.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.