Şimdi Ara

SUZUKİ Grand Vitara Sevenler Buraya (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.032
Cevap
50
Favori
809.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaganss
    prins vsi valve care ile subapların zarar görmesi engellenebilir diye düşünüyorum, valve care subapların ihtiyacı olan yağlamayı yapıyormuş,
    tek sorun kutusundaki sıvı bittikçe doldurtmak gerekiyor.

    DOĞRU düşünüyorsunuz. ŞAHSEN, LPG ile subap yırtılma sorunu riski olan bir aracım olsa,
    TEK TERCİHİM Prins-VSI + Prins Valve Care System olurdu.

    KEŞKE, 2,5 yıl önce HONDA Civic'e de Prins-VSI taktırırken, Valve Care Sistemi Türkiye'de olsaydı. Aynı anda onu da taktırırdım.
    Gerçi sonradan da uygulanabiliyor AMA arabayı yine 1 gün bırakmak lazım işte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 19 Haziran 2011; 5:56:50 >
  • GV sahipleri araçlarından memnun hayatlarına devam ediyorlar galiba, Allah bozmasın diyorum.

    2006 model ve bazı 2007 model GV 5K 2.0 JLX-EL AT donanımına sahip bazı araçlara sahibinden.com da baktığımda ortada ESP OFF düğmesi olmadığını görüyorum ancak ESP vardır yazıyorlar, merak ettiğim düğmesi yok ama ESP ve ASR bu araçlarda var mı?
  • "ESP OFF" düğmesi orta konsolda, sağ taraftaki düğme-kumandaların en altta olanı.
    Solda orta difearnsiyel kilitleme - arazi vites (4L) seçim düğmesi, sağda ise "ESP OFF" düğmesi yer alır.
    "Klima fan hızı ayarı" düğmesinin altındadır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 19 Temmuz 2011; 12:04:38 >
  • kendisi şu şekildedir..

     SUZUKİ Grand Vitara Sevenler Buraya
  • AYNEN...
  • Sahibinden.com'da 2006 model full donanımlı 2.0 otomatik vites Grand Vitaralara baktığımda ESP tuşu olmadığını görüyorum. Sanırım ESPyi ve tuşunu 2007de eklediler.
    merak ettiğim 2006 modellerde ya ESP hiç yok?
    Yada ESP var ama tuşu yok?
    Bir örnek;


     SUZUKİ Grand Vitara Sevenler Buraya


    edit; imla

     SUZUKİ Grand Vitara Sevenler Buraya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaganss -- 22 Temmuz 2011; 0:11:21 >




  • 2008 5 kapı grand vitara sahibiyim. aracım 0,40 kuruşla 0,50 kuruş arası yakıyor şu an. normal mi. normal değilse normal değerler nelerdir acaba?
  • 2008 grand vitara otomatik 2.0 aracımın yakıt tüketim değerleri sizinki ile benzer. 130 tl lik benzinle 281 km yol katettim. tüketim tamamen karma değerlere sahip. trabzon/beşikdüzü, beşikdüzü/sis dağı-kadırga yaylası gibi bir parkur. eğimsiz asfalt bölümlerin tamamını cruise control ile geçtim haliyle tüketim epeyce düşüktü. ama karma değerler için yakıt tüketimi 46 kuruş civarında. yaklaşık 10lt/100 km yakıt tüketimi oldukça ideal geliyor zira istanbulda kullandığım peugeot 206 1.4 8v. triptronic aracım da aynı değerlerde yakıt tüketiyor. 1600 kg civarında grand vitaranın sürekli 4x4 olduğunu da göz önünde bulundurursanız ekonomik bir araç bile denebilir.
  • BVY ; ufukyus verdiğiniz değerler çok yüksek. Hele ki peugeot 206 1.4 için inanılmaz yüksek.

    Benim yukarıda XL7 ve Corsa için verdiğim değerlerle kıyaslayın.
  • araçların benzinli olduğunu ve benzinin lt fiyatının da 4.33 olduğunu hatırlatırım..
  • 1. bu araç yakıt tasarrufu için alınmaz.

    SUV yani sporty utility vehicle, yani spor kullanımlı amaçlı,kısa dingil mesafeli arazi araçlardır.

    yakıt hesabı yaparak bu araçlar alınmaz.
  • benzinin 4.33 olduğu şu günlerde, 40 ila 50 krş yakıt tüketen araçlar lt/100km bazında ortalama 10 lt yakıt tüketiyor anlamına gelir. bu veri otomatik vites benzinli bir araç için optimum seviyedir. suzuki grand vitara nın dizel versiyonunda otomatik vites şanzıman kullanılması elbette dileğim ama şu haliyle de ne kadar yaktığından çok ne kadar keyifli olduğuyla ilgileniyorum..
  • arkadaşlar araç tabiki keyifli. eşimin aracı ve uzun zamandır binmiyordum. ne kadar yaktığına dikkat etmemişim. bende dizel bmw var. suzukiye binince 200 tl ile 406 km yol yapınca şehir içi biraz garipsedim açıkçası. hayır acaba servislik bi durummu var. hani bujiler falanmı eskidi nedir. eğer bu durum normalse sorun yok. valla tank gibi araba ve çok keyifli. bmw yle yok o çukura girme yok bu çukura girme derken araba kullanmanın keyfi kaçıyor. ama suzuki grand vitara hafif zıplatsada kaldırım maldırım dinlemiyorum. şehir içinde off-road yaptım bi ara. [simage][/simage]
  • bendeki 2006 Xl7 uzun yoldaki rahatlığı hiçbir arabada almadım..hiç yormuyor...çok keyifli bir uzun yol arabası..
  • bu arada devamlı 4x4 ve klimayla 320 tl yakıyor eurodizelde...karma kullanışla..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BVY

    arkadaşlar araç tabiki keyifli. eşimin aracı ve uzun zamandır binmiyordum. ne kadar yaktığına dikkat etmemişim. bende dizel bmw var. suzukiye binince 200 tl ile 406 km yol yapınca şehir içi biraz garipsedim açıkçası. hayır acaba servislik bi durummu var. hani bujiler falanmı eskidi nedir. eğer bu durum normalse sorun yok. valla tank gibi araba ve çok keyifli. bmw yle yok o çukura girme yok bu çukura girme derken araba kullanmanın keyfi kaçıyor. ama suzuki grand vitara hafif zıplatsada kaldırım maldırım dinlemiyorum. şehir içinde off-road yaptım bi ara. [simage][/simage]


    sizinde söylediğiniz gibi dizel ve benzinli yakıt tüketimi elbette şaşırtır. ancak bu araç 1600 kg sürekli dört çeker ve otomatik bir benzinli araç.. 100 km de 10 lt yakıt tüketimi (ki şu sıralar 40-50 krş civarına denk gelir) bu tip bir araç için gayet normaldir. dizel araçlarla kıyaslamayın bile..




  • herkese selamlar..passat 1.6 ile GV 2.0 arasında gittim geldim,sonuçta her ikisinede Lpg takacaktm,nasip passattan oldu,ama GV 2.0 yolda ne zxama görse hayranlıkla baktığım bir araçtır..
    topiğinizi takip etmek isterim,Gv hakkında öğrenmek istedikleim var çünkü ..herkese keyifli sürüşler dilerim..
  • ufukyus cevabın için teşekkürler.
    benim araç 54.000 de hanıma satiim başka bişey alalım dedim asla sattırmam yırtarım valla falan dedi
    oğlum bu araçta büyüdü desem yeridir. şimdi iç dış bi temizlik yaptırıcam. geçen arbanın koltuğunu altında oğlanın patiği çıktı. şimdi 4 yaşında hesabınızı yapın.
    çok fazla radyo kanalı değiştirmekten heralde direksiyonun üstündeki tuş takımının işaretleri silindi. bunun bir çaresi var mı yani servis falan değiştiriormu bu tuşlar.
    birde direksiyonun derisi hafif deforme oldu. malum hanımlar yüzük taktığından dolyı biraz yıpratmış. bu konularla ilgili ne gibi bir çözüm bulunur sizce.




  • grand vitara safkan bir japon.. kaliteli ve tok bir araç. detay problemleri her araçta olur maalesef. mesela geçen ay koltuk arkasında bagaj perdesini tutan plastik parçayı kırdım servis ancak japonya dan getirebileceğini parçanın 13 tl olduğunu söyledi..
     SUZUKİ Grand Vitara Sevenler Buraya
    gelecek ama ne zaman? benzeri durum direksiyon üzeri tuşlar içinde geçerli muhtemelen vardır ancak yedek parça stoğunda tutulacak ürünler değiller. muhtemelen japonya siparişine girer. direksiyonun kendi deri kalitesi tatminkar ama soyulmaları dert ediyorsanız çeşitli firmalar deri kaplama işini gayet başarılı şekilde halledebiliyor. peugeot 206 aracımın soyulan direksiyonunu deri kaplatmıştım. elbette orjinal hissini vermiyor ama işçilik ve temizliği için referans olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufukyus -- 27 Temmuz 2011; 16:50:17 >




  • Merhabalar. Sonunda bir Suzuki bölümü buldum :) Babam emlak işleriyle uğraştığı için araziye arsaya tapana filan gideceği için altı yerden yüksek, 4x4, güçlü, ekonomik, dayanıklı bir jeep almaya karar verdik. Kararımız 2008 model üzeri Suzuki Grandvitara 1.9 DDIS oldu. Hem tasarım hem donanımı hemde fiyat konusunda bize uygun olduğunu düşündük. Fakat kafama takılan sorular var onları bir dile getireyim. Benim kullandığım Benzin-Lpg 1.6 102 hp Vw Jetta da 8Valve durumu var. Performans meraklısı değilim fakat 8valve olduğu için performansta sıkıntı çekiyoruz illaki. Gelelim, alacağımız Dizel GrandVitarada Valf sayısı 8 imiş. Acaba Jettada olduğu gibi bu araçtada performansta sıkıntı yaşarmıyız? Birde bizim için araçta Konforda önemli.Bazı arkadaşlar "sürat için bu arabayı alacaksanız almayın,yol konforu için alacaksanız almayın.çünkü her çukuru hissedeceksiniz.","Başka alternatiflere bakın" gibisinden yazılar yazmışlar kafamız çok karıştı. Bu sorduğum sorular hakkında ve Kullanıcı görüşlerini alabilirsem çok memnun olacağım.

    Suzukinin kendi sitesinden, alacağımz araç ile ilgili teknik özelliklerinin resimlerinide paylaşayım;

     SUZUKİ Grand Vitara Sevenler Buraya

     SUZUKİ Grand Vitara Sevenler Buraya

     SUZUKİ Grand Vitara Sevenler Buraya


    Teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali0671 -- 29 Temmuz 2011; 14:13:39 >




  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.