Şimdi Ara

SUZUKİ Grand Vitara Sevenler Buraya (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.032
Cevap
50
Favori
808.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • suzuki grand vitara 2.0 2011 modellerinde stepne eskisi gibi duruyor.Sizler herhalde şaka yapıyor olmalısınız. .2006 ile 20011 modelleri arasında tasarımda(kasa) bir fark yok.sadece ufak bazı navigasyon gibi.ayna gibi farklar var.İyi günler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemaltrk34

    suzuki grand vitara 2.0 2011 modellerinde stepne eskisi gibi duruyor.Sizler herhalde şaka yapıyor olmalısınız. .2006 ile 20011 modelleri arasında tasarımda(kasa) bir fark yok.sadece ufak bazı navigasyon gibi.ayna gibi farklar var.İyi günler





    2011 modeller böyle

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-vitara-asal-suzuki-guvencesiyle-35425193/detay




  • suzuki splash alıyım dedim, ankarada. Ancak neziroğlu otomotiv'de turkuaz (veya belki bakır) rengi yok. Sadece beyaz ve gümüş rengi var. Bir de test aracı yok.
    Bu yüzden alma niyetim olmasına rağmen vazgeçtim gibi.

    Ankarada yedek parça konusunda sıkıntı olur mu bilmiyorum. Servis fiyatları nasıldır bilmiyorum. Bir de ankarada 1 tane bile satılık suzuki ikinci el yok. Neziroğlundan başka suzuki satan yer de bulamadım.

    Splash alacaktım ama alması bile bu kadar zorsa yedek parçası nasıldır dedim, yavaştan vazgeçtim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HITM@N

    suzuki splash alıyım dedim, ankarada. Ancak neziroğlu otomotiv'de turkuaz (veya belki bakır) rengi yok. Sadece beyaz ve gümüş rengi var. Bir de test aracı yok.
    Bu yüzden alma niyetim olmasına rağmen vazgeçtim gibi.

    Ankarada yedek parça konusunda sıkıntı olur mu bilmiyorum. Servis fiyatları nasıldır bilmiyorum. Bir de ankarada 1 tane bile satılık suzuki ikinci el yok. Neziroğlundan başka suzuki satan yer de bulamadım.

    Splash alacaktım ama alması bile bu kadar zorsa yedek parçası nasıldır dedim, yavaştan vazgeçtim.


    Ben şubattan beri Splash otomatik vites kullanıyorum.Renk beyaz.Bence Turkuaz'dan daha hoş duruyor beyaz ve gri.Yedek parça konusunda,daha alalı 1 ay olmuşken stop lambamı çatlatmıştı çocuklar,servis açtım sordum,Merkez depolarında stoklarında Splash için her türlü parçanın bulunduğunu belirttiler,stokta bir sıkıntı olmadığını,sipariş vermem durumunda 2 gün içinde geleceğini söylediler.Servis fiyatları şu anki güncel swiftlerin periyodik bakımları ile hemen hemen aynı.Zaten artık ortamala markalar arasında öyle uçurum fiyatlar olmuyor.Hepsi üç aşağı beş yukarı aynı.Kullanımına gelince,biliyorsunuz 1,2 86 bg.Daha çok şehiriçinde kullanacaksanız,Spor araba performansı beklemiyorsanız,gayet yeterli.Şehirdışında da İzmir'den ayvalık,bodrum'a gittim.otobanda zorlanmadan rahatça 150'yi gördüm,sollamalarda otomatik olmasına rağmen gayet başarılı.Tüketim yol bilgisayarına göre,ortalama 6,8 lt.Yüksek oturma konumu da yolu çok rahat görmenizi sağlıyor.İçi çok ferah,boyum 184,arkamdaki sıkışmadan rahatça oturabiliyor.Kısaca ben oldukça memnunum,bence hemen vazgeçmeyin,bu fiyata,bu donanımda başka bir araç bilmiyorum ben.
    Sanırım Ankara'da Neziroğlu ve Opal(Balgat) bayileri var.
    Başka sormak istediğiniz birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pendo -- 12 Aralık 2010; 15:27:15 >




  • Grand Vitara JLX 2011 modelinde stepne yine arkada .yanlız Grand-Vitara-X30 yeni modelinde stepne yok.Bu farklı bir grand vitara modeli.

     SUZUKİ Grand Vitara Sevenler Buraya


     SUZUKİ Grand Vitara Sevenler Buraya




  • Grand-Vitara-X30 2010 yılında 450 tane dizel üretilmiş .2010 ağustosunda satışa çıkmış.Bunlarda beyaz-siyah-Metalik mavi gibi 3 renk seçeneği sunuyor USA'da Grand vitara JLX 2011 modeli stepneli satışa sunuluyor.İyi günler
  • Merhaba arkadaşlar,

    2007 model ve üzeri 5 Kapı Grand vitara almayı düşünüyorum..
    Dizel motorları ve diğer opsiyonlar hakkında bilgi verebilir misiniz acaba?
    Dizel mi almalıyım yoksa benzinli alıp lpg mi taktırmalıyım?
    Fiyatları neredeyse aynı..
    2-3 bin tl farkları var..
    Değerli yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum..
    Lütfen sadece kullanan arkadaşlar yorum yapsınlar..

    Saygılar
  • Dizel'den şaşmayın. Benzinli Grand Vitara subaplarının magnezyum alaşımlarından dolayı LPG dönüşümünden belli bir süre (km) sonra, illa ki subab veya subab yataklarında yırtık meydana geliyor. Bu durumun sadece benzinle kullanımda da oluşabildiğini, aracımın bakımları için götürdüğüm BOSCH Car & Diesel Servisi'nin sahibi makine mühendisi, söz konusu G.V'yı (o anda oradaydı) eliyle göstererek söylemişti. LPG ile tasarrsuf yaptığınızı düşünürken binli rakamları subapların yenilenmesi için ödüyorsunuz. Bu nedenle, temiz ve tercihen 50.000km'den az kullanılmış bir dizel modelini bulursanız, kaçırmayın.

    SUZUKI Grand Vitara 1.9 DDiS hakkında pek çok bilgiyi:
    http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25755.0 ve
    o konunun içinde verilen diğer linklerde bulabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 17 Aralık 2010; 6:15:21 >




  • Bir süredir "carbon clean" işlemini internetten araştırıyordum. Özellikle dizel araçlarda faydasını gören de var, motoru kucaklayan da. Hiçbir değişiklik hissetmeyenlerde çabası. AMA genel kabul edilen görüş "carbon clean" işleminin, "araç en ideal şartlarda (temiz yakıt, zamanında uygun yağ ve filtre değişimleri yapılarak) kullanılsa bile EN GEÇ 50-60.000 km'de iken yapılması. Bu km'lerden sonra, özellikle de zorlanmış, aşınmış dizel motorlarda, mikroskopik düzeydeki çatlakları vb doldurarak, yağ yakmayı vb durumları engelleyen YARARLI (?) kurumları-tortuları da söküp temizlediğinden yarardan çok zarara neden olabildiği ve özellikle 100.000 km'den sonra yaptırılmaması gerektiği" söyleniyor.

    Sayın ONNO Usta'nın ve BOSCH Car & Diesel Servislerinden birinin "carbon clean" ile ilgili yazılarını aşağıdaki linklerden okuyabilirsiniz.
    http://www.arabam.com/haber.aspx?haberID=286193&baslik=CARBON%20CLEAN%20YARARLI%20MI,%20YOKSA%20ZARARLI%20M..
    http://kayaotomotiv.com/carbonclean.htm

    Aracımın motor yağı değişim km'si gelmişken ve neredeyse 52.500km olmuşken, malzeme ve ustalıklarına güvendiğim bir yer olan, buradaki BOSCH Car & Diesel Servis'e giderek, "carbon clean" uygulattım bugün. ÖNCE aracın mazot besleme ve geri dönüş hortumları, üzerinde "Made in USA" yazan bir cihazın ilgili giriş ve çıkışına bağlandı, haznesine mazot ve üzerinde MotorVac yazan (detayını okuyamadığım) bir sıvı konuldu. Araç önce 30-35 dakika rölantide çalıştırıldı. Sonra motor STOP edilerek 15 dakika kadar soğumaya bırakıldı. Bir 10-15 dakika daha rölantide çalıştırıldı ve işlem tamamlandı. Bu işlemin ücreti: 80 TL idi (Doğrusu, 50 - 60TL gibi bir rakam umuyordum, NEYSE; motora yararı olsun da önemli değil). Önümüzdeki günlerde motor yağı değişimine gidene kadar, motordan sökülen kurumların egsozdan atılmasını kolaylaştırmak için aracı biraz devirli kullanmam önerildi. İNŞALLAH motora yararlı bir temizlik ve uygulama olmuştur.




  • Hocam cevap için çok teşekkürler..
    Aynen ben de sizin bahsettiğiniz gibi dizel üzerine yoğunlaştım..
    Araştırdığım kadarıyla GV 5K 1.9 dizel'in motoru 130 hp (95 kw) ve fransız motor..
    Kasa için bu güç az değil mi ve fransız motor ilerde sorun yaratır mı?
    Ayrıca ikinci el olarak 50.000 KM ve daha aşağısı km'de araç bulmam oldukça zor. Ya da başka bir deyişle fiyatları bütçeme uygun değil..
    Dizel araçlar genelde km yapıyor.. Sahibinden'de takip ettiğim iki araç var 80.000 km'ye yakın KM'deler.. 43.000 TL'ye bırakıyorlar..
    Fiyatları uygun mudur? Tavsiye edermisiniz?
    KM yapmış olmasının bir sıkıntısı olur mu? İlerde ne gibi sorun yaratır? (Mesela mercedesi 200.000 km'de gözüm kapalı alırım)
    GV dizel motorları için herhangi bir söylenti, sıkıntı, şikayet ya da şu KM'ye kadar gider, çok iyidir şeklinde olumlu yorum var mı acaba?
    Motorlarına güvenebilir miyiz?
    Tekrar teşekkürler..

    Saygılar




  • Suzuki tells us that there are no plans to offer this engine with an automatic transmission or in the smaller Jimny -- despite the level of enquiry being there -- since Suzuki is working on its own in-house diesels and the Renault engine is a stop-gap solution.

    ALINTI:http://www.carpoint.com.au/reviews/2008/small-4x4/suzuki/grand-vitara/suzuki-grand-vitara-diesel-6195

    avustralya'dan bi siteden, görünen o ki suzuki 1.9 dizel motor ile otomatik vitesi beraber kullanmayacak, suzuki kendisi dizel motor geliştiriyor sanırım.

    suzuki renaultun 1.6 dizel 130 hp 320 nm'lik motoruyla edc 6 ileri otomatik vitesini alır grand vitaraya adapte eder mi ki?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: trigovina
    Araştırdığım kadarıyla GV 5K 1.9 dizel'in motoru 130 hp (95 kw) ve fransız motor..
    Kasa için bu güç az değil mi ve fransız motor ilerde sorun yaratır mı?

    Sahibinden'de takip ettiğim iki araç var 80.000 km'ye yakın KM'deler.. 43.000 TL'ye bırakıyorlar..
    Fiyatları uygun mudur? Tavsiye edermisiniz?
    KM yapmış olmasının bir sıkıntısı olur mu? İlerde ne gibi sorun yaratır? (Mesela mercedesi 200.000 km'de gözüm kapalı alırım)

    GV dizel motorları için herhangi bir söylenti, sıkıntı, şikayet ya da şu KM'ye kadar gider, çok iyidir şeklinde olumlu yorum var mı acaba?
    Motorlarına güvenebilir miyiz?

    Tekrar teşekkürler..
    Saygılar

    129BG ve 300Nm tork aslında yeterli AMA yetersiz olduğu nokta 1500'rpm'nin altında yeterli tork verememesi. Şöyle anlatayım: özellikle şehir içi kullanımda, diyelim ki 3. viteste seyir halindesiniz, önünüzdeki araç yavaşladığı veya bir kavşağa yaklaştığınız için yavaşlamanız gerekti ve frene biraz basıp hızınızı biraz düşürdünüz ama çok değil. Durmanızı gerektirecek bir durum da olmadı, yeniden hızlanmak istediğinizde aynı viteste (bu örnekte 3) hızlanamıyorsunuz. Motor titreyip stop edecekmiş gibi oluyor. Böylesi durumlarda sürekli vites küçültmeniz gerekiyor. YİNE DE bu sevimsiz durum (DİKKAT "sorun" demiyorum !) iyi bir BOX-TUNING uygulamasıyla kolaylıkla aşılıyor ki ben ve aynı araca sahip bir akadaşım, DTE-Systems marka Box-Tuning alıp monte ederek, kağıt üzerinde gücü: 156 BG'ne, torku da 356Nm'e çıkarmakla kalmadık, 1200rpm'den itibaren gayet yeterli çekiş gücü elde ettik.

    2. elde takip ettiğiniz araçlar gerçekten temiz kullanılmış, yol dışına-arziye fazla çıkılmamış, periyodik bakım ve değişimleri zamanında yaptırılmış ise 80.000 km'de olmaları da sorun değil. Fiyatları da uygun. Belki pazarlık ile bir miktar daha düşer. Renault Laguna motoru kullanılmış olsa da SONUÇTA 4x4 ve arazi taşıtı olarak yer etmiş, 30 senelik iyi bir JAPON markasından söz ediyoruz. YİNE DE almaya karar verirseniz, trafik'ten, tramer'den, yetkili servisde yapılanları-değişenleri sorgulatın, yetkili servisde mutlaka expertiz yaptırın + bulunduğunuz yerde bilgisayar donanımlı-güvenilir bir BOSCH Car & Diesel Servisi var ise orada da bilgisayara bağlatarak arıza tespiti + motor-mekanik kontrolü yaptırın.

    Motor Reanult olduğu için sonuçta Avrupa menşeli olduğundan her türlü motor parçasında + motor dışı mekanik yan sanayi yedek parçasında tedarik sıkıntısı olmaz. Özellikle BOSCH Car & Diesel Servis'lerin veri tabanında mevcut, kolaylıkla yedek parça temini yapılabiliyor.




  • Hocam verdiğiniz detaylı bilgiler için çok teşekkür ederim..
    Bu box tuning dediğiniz cihazın montaj dahil fiyatı nedir? Pazarlık aşamasında fiyatı onu da katarak değerlendirmek daha doğru olacak sanırım..
    Ayrıca ikinci elde dikkat etmem gereken, opsiyon olarak tutulan bi model var mı?
    (Mesela donanım olarak full olan modeli nedir? Ya da en çok tercih edilen model hangisi? Ya da Dizel olarak 2007 ve 2009 tüm modeller aynı donanımda mı?)

    Saygılar
  • Box-Tuning'lerin fiyatı ve sağladıkları ek güç+tork artışı markasına göre değişiyor. Biz Alman markası ve (Çin veya uzakdoğuda değil) Almanya'da üretilen DTE-Systems'i tercih ettik. Montajı ise çok basit. Motor üzerindeki ECU'ya (elektronik kontrol ünitesine) giden kabloyu çıkarıp, DTE'den gelen 2 kablo soketinden birini motordan çıkardığınız sokete, diğerini de motora takmaktan ibaret. Yani bu modül motor ile ECU arasına yerleşmiş oluyor. Sonra da modülü, plastik şerit kelepçe ile uygun bir yere sabitliyorsunuz. En fazla 5 dakikanızı alır. DTE-Systems Box Modülünün fiyatı, Nisan-2009'da 600 Euro / kredi kartına 12 taksit idi. Ayda 100TL x 12 ay ödedik. Bu fiyat Almanya web sitesindeki fiyat ile birebir aynı. Fiyatın değiştiğini de sanmıyorum.

    SUZUKI Grand Vitara 1.9 DDiS'lerin 2007-2009 modelleri tek ve full dopnanıma sahip.

    Bir de öneri de bulunayım: SADECE asfaltta kullanacaksanız, asfalt konforu yüksek bir araç DEĞİL. Sonuçta arazi taşıtı ve süspansiyonları arazi kullanımına da uygun olacak şekilde ve asfalt için sert. Asfalt dışına çıkmayacaksanız, karla kaplı-buzlu zeminlerde kullanmayacaksanız, 4x4 bir araca da ihtiyacınız olmaz. Nissan Quashgai 1.5 dci veya Hyundai ix35 1.6 GDI modellerine bir bakın. Tabii bunlar 4x4 değil, 2-çeker.




  • Nissan Quashgai ya da Ford Kuga tarzı crossover araçlar ilk başta çok hoşuma gidiyordu..
    Daha sonra Hyundai ix35 çıktı aynı tarzda.. Şu aralar pek beğenmiyorum açıkçası..
    Bu tarz araçlar ilk anda bir patlama yapıp insanı büyülüyor ve sonra tüm cazibesini yitiriyor..
    Kullanım olarak genelde asfaltta kullanıcam ama hem japon hem de dizel bir SUV aradığım için seçenek az.. (Tabi bütçeme göre)
    Bu arada insan alacağı aracın ikinci elini, yedek parça ve servis fiyatlarını düşünmeden de edemiyor..
    Forumda arkadaşlar GV için 10.000 KM bakımlarından ve fiyatlardan bahsetmişler.. Gayet uygun geldi bana..
    GV'yi uzun zamandır takip ediyorum.. Kullananların genelde çok memnun olduklarını biliyorum..
    Bütçe olarak da 40.000 - 45.000 TL arasında 2007 ve üzeri modelde dizel olarak alınabilecek en iyi SUV seçeneği olduğunu düşünüyorum..
    Ayrıca görsel açıdan da beni oldukça tatmin ediyor..
    Ama alternatif olarak tavsiye edebileceğiniz başka model SUV araçlar varsa ve paylaşırsanız değerlendirebilirim..

    Saygılar




  • Hyundai ix35 ve Tucson, Honda CRV, Kia Sportage, Ford Kuga, Renault Koleos, 4x4 olsa da ASLINDA düzgün satıhlı YOL araçları. Düzgün satıhta konforları SUZUKI GV'dan muhtemelen yüksektir. AMA 15-20cm karla kaplı veya hafif gevşek çamurlu bir orman yolunda saplanıp kalmaları an meselesi. Nissan Quashgai ise (2.000cc motor versiyonu hariç) 4x2 AMA 1.5dCi motoruyla da asfalt ve düzgün satıhlı yollar için en cazip seçenek BENCE...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trigovina

    GV dizel motorları için herhangi bir söylenti, sıkıntı, şikayet ya da şu KM'ye kadar gider, çok iyidir şeklinde olumlu yorum var mı acaba?
    Motorlarına güvenebilir miyiz?
    Saygılar


    Şantiyelerde iş yaptığımız için hemen her marka 4x4 kullanıyoruz. Genelde uzun süreli kamyonet kiralıyoruz fakat bazen değişik 4x4'ler de denk geliyor. Bir kaç kez dizel GV kullandık.

    Performansı kullanım tarzınıza bağlı. Benim için yeterli; otomobil kadar performanslı değil, ama sık rastladığımız 4x4 çift kabin pikaplardan da çok aşağı değil. Hatta eski 2004-2005 Ranger'lardan daha iyi. Yani performans sorun olmuyor.

    Aracı almadan önce mutlaka iyi bir ustaya alt tarafını gösterin. Malum dizel GV'ler şantiye kiralamalarında yoğun biçimde kullanılıyor. (bilhassa Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da). E tabii bunlar eskiyince plakası falan değiştirilip, allanıp pullanıp satışa sunuluyor.

    Kaporta ve motor sağlam olsa da, kayalıklar, derin çamurlar, yüksek kar gibi etkenler araca hasar verebiliyor. Amortisör yuvaları, diferansiyelden ses gelip gelmemesi, şaft istavrozları, akslar, ön takımlar vs. şantiyede kullanılmış hemen her araçta sorun çıkarıyor. O kadar ki, Bizim 4x4 araçlarda jant yamulması ve hatta bijon kırılmasına çok rastlıyoruz.

    Şehirde temiz kullanılmış bir GV'yi gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Kesinlikle sorun çıkaracağını zannetmem. Hatta eşimin benzinli otomatik GV'si 103.000 km'de olmasına rağmen sarf malzemesi sayılabilecek yağ, filtre, ön takım vs. gibi servis ıvır zıvırından başka hiç bir masraf çıkarmadı. Dizel'in de (önceki sahibi insan gibi kullanmış ise) km'si ne olursa olsun hiç bir masraf çıkarmayacağına eminim.




  • arkadaşlar herkese merhaba bende 2007 model 1.9 ddis grand vitara sahibiyim aracım henüz 21.000 km de fazla binemiyorum ,uzun zamandır vw tiguan cılarla kapışıyorum ama yüklediğim videolarla artık bana cevap bile yazamıyorlar .
  • VW Tiguan'cılar ile ne yönden kapışıyorsunuz?
    Forumda bu modellerin özellik ve performansları yönünden mi?
    Yoksa yollarda yarış şeklinde mi? Hiç gerek yok, ALLAH KORUSUN.
    Arazi özelliği de olan (SUZUKI GV gibi) SUV'lar yolda yüksek hız yapmaya uygun değillerdir.
    AMA bir 4x4 sahibinin aracının arkasına yazdığı bir sözü çok beğendim:
    "Benden hızlı gidebilirsin. Benden konforlu da gidebilirsin. Ama ben HERYERE giderim"
    Sözünü ettiğiniz videolara burada da link vermeniz mümkün mü?
  • tabiki arazi performansı açısından tartışıyoruz ben ısrarla tiguan normal bir binek araç diyorum onlar arazi aracı diye ısrar ediyorlar aşağıda onları susturan videoyu ve suzuki nin performansını gösteren videoyu ekliyorum
    http://www.youtube.com/watch?v=zoQN1SIgtNA&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=OUoaW4T_Tfs&playnext=1&list=PL9DD570FC70E92CE2&index=4




  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.