Şimdi Ara

<<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>> (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.581
Cevap
62
Favori
397.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Suzuki Türkiye, 2009-2010 model Grand Vitara’ları, hiçbir ek ödeme olmadan 2011 modelleriyle değiştirecek.

    Suzuki Türkiye 139 adet 2009 ve 2010 model 3 kapılı Grand Vitara modeli aracı, evrak eksikliğinden kaynaklanan bir sorun nedeniyle geri çağırarak, müşterilerine 2011 model yeni Grand Vitara verecek.

    Suzuki Türkiye Murahhas Azası Ali Savcı, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 ve 2010 model 139 adet 3 kapılı Grand Vitara’nın ithalatı sırasında belgelerinde eksiklik olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

    Her aracın karayolları uygunluk belgesi olduğunu, bunun alınabilmesi için de Avrupa tip onalı ya da ulusal tip onayının bulunması gerektiğine işaret eden Savcı, 2009 yılında ithal ettikleri 139 araçta Avrupa tip onay numarasının aracın tanıtım bilgilerinin yer aldığı plakaya işlenmediğinin tespit edildiğini belirtti.

    Bunun, geriye dönük olarak düzeltilmesinin imkanının olmadığını anlatan Savcı, şunları kaydetti: "Konuyu uzun süre araştırdık. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Japonya ile konuştuk. Bu evrak eksikliğini gidermenin tek yolu araçların toplanıp müşterilere yenisinin verilmesi. Çünkü ileri ki yıllarda araçlar trafik muayenesine girdiğinde müşteri sıkıntıya düşebilir, araç trafikten men edilebilir. Böyle bir sıkıntı doğmaması için şimdi 139 adet aynı renk ve aynı özelliklerde araç ithal ettik ve müşterileri bilgilendirdik. Bu 139 araç değişecek. Ama vurgulamak gerekirse araçlarda herhangi bir teknik eksiklik herhangi bir güvenlik sıkıntısı yok. Bu geri çağırma tamamen araçların evrakı ile üzerindeki teknik bilgi arasındaki uyumsuzluktan kaynaklanıyor. Bunu gidermenin tek yolu da araçları değiştirmek." Geri çağrılan araçların Japonya’ya iade edileceğini belirten Savcı, yetkili satıcıların ve müşterilerin bilgilendirildiğini, müşterilerin bu geri çağırmaya şaşırdığını aynı zamanda sevindiklerini söyledi. Savcı, "Müşteriler için piyango gibi bir şey oldu. Aracını satanlar olmuş, onlar tabii üzüldüler" dedi.

    Durumu, ithalat sırasında fark ettiklerini, bu şekilde ithal edilip satılan araçları daha sonra tespit ettiklerini ifade eden Savcı, geri çağırmanın maliyetinin Suzuki’ye ait olacağını kaydetti.

    Savcı, 2005 yılından bu yana ithalatını gerçekleştirdikleri ve bugüne kadar 1500 adet sattıkları Grand Vitara’nın 43 bin liradan başlayan fiyattan satıldığını söyledi.

    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/16028787.asp?gid=373




  • Resmi açıklama;

    "Suzuki Türkiye Distribütörlüğünü 27 yıldır başarı ile sürdürmekte olan Suzuki Otomobil Pazarlama ve Ticaret A.Ş. ülkemiz pazar şartlarına uygun olan tüm SUZUKI ürün gamına dâhil Otomobil, Motosiklet ve Deniz Motorlarını Türk tüketicisinin beğenisine sunmaktadır.

    Bu kapsamda, 2009 ve 2010 yıllarında ithal edilen bazı 3 Kapı Grand Vitara araçlar için Suzuki Motor Corporation Japonya tarafından gönderilen bilgi kapsamında;

    Aracın üzerinde bulunan teknik tanıtım plakasında eksik bilgiler olduğu tarafımıza bildirilmiştir.
    Motor bölmesinde bulunan Teknik Tanıtım Plakası üzerinde bulunması gerekli olan ;

    • İmalatçı Bilgileri
    • Araç Şasi Numarası
    • Araç Tip Onay Numarası
    • Araç Ağırlık Bilgileri
    • Araç Renk Kodları
    • Araç Motor Kodları

    Bilgilerinden etiket üzerindeki “ Araç Tip Onay Numarası “ eksik olduğundan ve ilgili Türk Mevzuatına göre bu durumun başka bir telafi yolu bulunmadığından,
    * Sözkonusu araçların trafikten çekilmesi hususu ve 2011 model “O” kilometre yeni bir Suzuki 3 kapı 1.6 JX A MT Grand Vitara ile bedelsiz olarak değiştirilmesi Suzuki Motor Corporation Japonya tarafından kararlaştırılmıştır.

    Sözkonusu araçlar, Şasi Numarası bazında distribütörlüğümüze bildirilmiş olup, 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında, araç değişim işlemlerinin gerçekleştirileceğini bigilerinize sunarız.

    Toplam 139 adet aracın değişimini kapsayan bu konuda, Yetkili Satıcılarımızla toplantı yapılalarak detaylı bilgilendirme yapılmış olup ve aynı gün müşterilerimize de gerekli açıklamalar yapılmıştır.

    Değişimi yapılacak türde araç sahibi olan müşterilerimizin, aracı satın almış olduğu Suzuki Yetkili Satıcısı ile veya Suzuki A.Ş. Genel Müdürlüğü ile bağlantı kurması, işlemlerin hızlı yürütülebilmesi için en pratik yol olacaktır.

    Suzuki Markası, Sorumlu imalatçı ve ithalatçı yaklaşımı kapsamında, müşterilerimizin kullanmakta olduğu araçta, fiziki, teknik ve güvenlik bakımından hiç bir eksiğinin bulunmadığını teyid eder, ayrıca araç değişim sürecinde müşterilerimizin göstereceği işbirliği ve markamıza duyduğu güven nedeni ile tekrar teşekkür ederiz.
    "




  • vay be benim swiftte de bi eksiklik çıksaydı bari iyi de buna Suzuki Motor Corporation Japonya mı sebep olmuş, bilgi plakası mı eksik basılmış?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperennnn

    merhaba arkadaşlar ben 2009 suzuki swift sahibiyim aracım 17000 de ve abs sistemi ve 4 çeker sistemimden biraz gıcıklanmaya başladım abs de sert ama tehlikesis frenleme yaptıgımda ve yapmadan önce birazda yol yaptıysam ön taraftan sanki tekerlek çamurluga sürtüyor gibi bir ses geliyor bu kesinlikle abs sesi degil ama servis hiç bir sorun yok diyor ve fren pedalı şişme yapıyor acaba sizin arabalardada böyle bir sorun varmı birde araba kaçıncı viteste kaç devirde olursa olsun ibre tam 60km/h nin üzerine geldiginde guuuuuuuu sanki eski otobüslerin defransiyeli sesi gibi bir ses geliyor 61 km/h ye çıktıgımda gidiyor servis rulmanlarda bişey var diyor ama önemsiz diyor ve aracımın eski yol tutuşu kayboldu acaba sizin araçlardada varmı böylebir problem yoksa ben pisikolojik olarakmı rahatsız oluyorum?

    şimdiden teşekkürler



    üzerinden zaman geçmiş olsa da cevaplamak diğer kullanıcılar için de faydalı olacaktır


    swiftlerde balata sorunu bilinen bir sorundur. 2006-2007 yıllarında yurtdışı forumlarında swifti geri çağırıp ücretsiz olarak balatalarını değiştirmişler. suzuki servisinde çalışan birisi (swift ingiltere forumunda) swiftlerin balatalarının disklere göre sert olduğunu söylemişti, böylece diskler daha çabuk aşınıyormuş.

    bu sorun eski 4 çeker swift aracımda da meydana gelmişti, balataları değiştirince sorun geçiyor. şu anda 2009 model swift 4x2 kullanıorum 17800 km de bu ses bi kere geldi, herhalde ufaktan sorun başgöstercek. onun da çaresi aynaları güzel bir temizleyip, balataları değiştirmek. ferodo fds1617 model balataları kesinlikle tavsiye ederim. balatalar bitince orjinal balata taktırmayın, sorunlar yine başgöstermesin




  • Herkese merhabalar,2010 model sıfır, siyah suzuki sx4 ile benide aranıza kabul ederseniz sevinirim.İyi akşamlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sekoya81

    Herkese merhabalar,2010 model sıfır, siyah suzuki sx4 ile benide aranıza kabul ederseniz sevinirim.İyi akşamlar.


    Hayırlı olsun.Güle güle kullanın.
  • Güle güle kullanın Allah kazadan, kötülükten saklasın, hepimizin de.
  • Çok teşekkürler arkadaşlar,allah hepimizi kazadan korusun.
  • iyi akşamlar arkadaşlar

    benim 2007 4*4 swift e f1 korna bağladık 3 5 saat sorunsuzca çalıştı ama daha sonra kornaya basmamla bir çit sesi duydum sigorta atmısdır diye pek önemsemedim ama sigortada sorun yok araç üzerindeki tüm sigortaları tek tek denediim ancak atık kopuk patlak yok buda yetmezmiş gibi arabanın hiç bir şekilde sinyalleri çalışmaz oldu ne sag sol ne flashör nede aracı aracı acıp kaparken yanıp sonen ikaz işikları acil yardım bekliyorum büyük bir sorunmudur serviste çözebilirmiyim maliyeti ne kadardır yada sorun nerden kaynaklanıyor şimdiden teşekkürler
  • En iyisi servise gidip göstermek. Kornayı bağlattığınız yer ile de bu konuyu görüşün zira garanti dışı kalacağından ücret talep edeceklerdir, sorun sizden kaynaklı değildir diye tahmin ediyorum, kornaya basmak suç olmayacağına göre, suç bağlantıyı yapanda olabilir.
  • Mrb arkadaşlar bu jimmy ne kadar gzl bir araçmış :) Hem vergisi düşük hem 4*4 hemde isterseniz otomatikte alabiliyosunuz.Googleda fotoğraflarına baktım cabriolu olanıda var acaba cabriolusu türkiyede satılıyomu yoksa arka tarafı söküldügü için mi öyle cabrio gibi duruyo??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: A_R_D_A

    Mrb arkadaşlar bu jimmy ne kadar gzl bir araçmış :) Hem vergisi düşük hem 4*4 hemde isterseniz otomatikte alabiliyosunuz.Googleda fotoğraflarına baktım cabriolu olanıda var acaba cabriolusu türkiyede satılıyomu yoksa arka tarafı söküldügü için mi öyle cabrio gibi duruyo??


    Malesef ki Türkiye'de Jimny Cabrio satılmıyor ancak klasik Jimny de çok sevimli ve kaliteli bir araç, çok da kolay kullanımlı.
  • Evet :) ama o manuel vitesin tipini görünce resmen şoka ugradım eger bu aracı olucak olsam ki düşünüyorum 2.nci araç kesin otomatigini alırım :D eski 2006 modelleri düz vites topuzu gibi 4x4 fln yapılıyodu.şimdi tuşla galiba doğrumu biliyorum
  • Grand Vitara modellerinde artık klima düğmesi gibi çevirerek seçim yapılabiliyor ancak Jimny'nin yeni modellerinde nasıl ben de bilmiyorum, ne zamandır bakmadım ne durumda olduğuna
  • teşekkürler :)
  • arkadaşlar 2006 model suzuki swift 1.3 mt 4x2 sahibiyim. bir sorum olacaktı. benim benzin ışığı sanırım erken yanıyor. ışık yandıktan sonra 140 km yol gittim şehiriçi gezinti sadece. sizce bu normalmi? üstelik jant & lastiklerimi 165/70R14 ten 185/60R15 e çıkardım. edirneden tam 23 litre benzinle yola çıktım, boğaz köprüsünü geçtiğimde 270 km olmuştu benzin ışığı yandı. ışık yandıktan sonra 410 km ye kadar gitti araç ve daha da gidecek gibiydi. şaşırtıcı bişey ama km de 210 kr yakmış oldu sanırım.. bir de bu anlık yakıt göstergesi bozulan var mı aranızda.. çünkü buna göre benim 100 km de 5.6 yaktığımı gösteriyor ama göstergede 6.4 ile 7.2 arasında seyretti..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leonly -- 22 Kasım 2010; 0:22:39 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leonly

    arkadaşlar 2006 model suzuki swift 1.3 mt 4x2 sahibiyim. bir sorum olacaktı. benim benzin ışığı sanırım erken yanıyor. ışık yandıktan sonra 140 km yol gittim şehiriçi gezinti sadece. sizce bu normalmi? üstelik jant & lastiklerimi 165/70R14 ten 185/60R15 e çıkardım. edirneden tam 23 litre benzinle yola çıktım, boğaz köprüsünü geçtiğimde 270 km olmuştu benzin ışığı yandı. ışık yandıktan sonra 410 km ye kadar gitti araç ve daha da gidecek gibiydi. şaşırtıcı bişey ama km de 210 kr yakmış oldu sanırım.. bir de bu anlık yakıt göstergesi bozulan var mı aranızda.. çünkü buna göre benim 100 km de 5.6 yaktığımı gösteriyor ama göstergede 6.4 ile 7.2 arasında seyretti..


    Uyarı ışığında bir problem olacağını sanmıyorum, misal 400 km yol gideceksiniz, eğer bu ışık yanmazsa yolda kalma ihtimaliniz olur ve ışık erken yanar. Aynı model yılına ait, 4x4 kullanıyorum, o kadar da erken yanmıyor, 50 km civarı gidecek kadar benzin kaldığında yanıyor, servise de sormanızı tavsiye ederim.

    Anlık tüketim göstergesi en verimli şehir dışı yolculukta çalışır, şehiriçinde çok net bilgi alamazsınız, bozulma yoktur.




  • Merhaba arkadaslar ben 2007 model swift 1.5 A-T sahıbı oldum bır hafta kadar once. benım merak ettıgım sey kapılardakı cam acma dugmelerının gecelerı aydınlatması yokmu yoksa sadece bende mı yanmıyor ???
  • Sadece ön sol camın üzerindeki AUTO yazısı aydınlanır, diğer tuşlarda aydınlatma yoktur, bir problem yok
  • Suzuki sahibi arkadaşlar, eşime otomatik bir Suzuki almak istiyorum. Bunların otomatiği triptonik mi, yoksa tam otomatik mi, yani yokuşta kaydırır mı acaba? 10 - 14 Bin TL arası bir bütçemiz var. Hangi modelini önerirsiniz. Çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.