Şimdi Ara

SUV araçlar neden kalıbının arabası değil ? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
3.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bu o kadar da yanlış değil. Yıllar önce sanırım Mustafa KOT adlı bir iş adamı Amerikalıların jean dediği pantolonun kumaşından pantolon yapıp KOT pantolonları diye sattı. Millet bu türü ilk kez gördüğü için genel ad haline getirdi. Ciin demiyor, kot diyor. Selpak da aynı hikaye.. Bu örnekte de jeep markası dolaylı şekilde vatandaşa o sınıfı tanıttığı için aynı millet cip diyor. Zira bir şekilde diline ve zihnine bu kolay geliyor. Dil denen yazılımın en özel yönlerinden birisi bu. Sahibi zamanla değiştirir bu şekilde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende 2008 x3 var. Xdrive... İç hacim tamam gayet geniş, arka koltuklar fena değil bagaj deseniz sw araç gibi... Ama gelin görün ki yakıt 8 litre civarı yakıyor, parçası çok pahalı, piyasası zayıf. Quashqai ve yeni kasa tiguan sürdüm,. İnanın hb aracın koltuğuna minder koyup oturun, hissiyat o kadar diyim... Ama benim aracın piyasası 80 000, crossover piyasası 120 000

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forester en mantıklı SUV'dur. F/P açısından. Hatta QQ popüler olduktan sonra adamlar büyüttü Forester'ı...
  • Asx sahibiyim. Tamamen yüksek oturuş ve ferah iç mekan için aldım normal otomobillerde yere gömülmeyi sevmiyorum. Arka hacmi yine bir astra olsun focus olsun bunlara göre geniş, boğuluyorum astra focusun arkasında fanus gibi kavam tavana değiyor. Bagaj olarak yükleme eşiği yüksekliği ve ileri eğilerek sokuşturmak yerine düz zeminli yükleme eşiği düşük genişliği ortalama üstü bir bagaja sahibim. Yakıt olarak herhangi bir c segment sedandan aşırı fazla yakmaz belki birkaç modelden biraz daha fazla yakıyordur. Sırf yakıt olayı için daha heybetli olmasına rağmen ix35 ve sportage almadım resmen yok ediyorlar yakıtı. Yol tutuş olarak da yine ortalama bir sedandan çok farklı değil, daha iyi yol tutan focus vb. modeller vardır belki ama süspansiyonları biraz sert olduğu için yol tutuşu çok kötü değil tabii bu konfora az da olsa yansıyor o da çok bir problem olmuyor d segment konforu beklemiyorum ne bekliyorsam onu veriyor. Performans olarak belki bir turbolu 140 beygir astra değil ama atmosferik mivec(vtec ile aynı teknoloji) şehir içi düşük devir yakıt tasarrufu uzun yolda perf. istersem yüksek devir işimi görüyor zaten fazla da basacak insan bu arabayı almaz, benim gittiğim hız 100-110'dur ortalama. Yani kısacası herkes yok zengin gözükmek için alıyorlar yok çok yakıyor yok bilmem ne giydirmiş ama benim bu aracı alma sebeplerim bunlar ve çok memnunum aldığıma ön yargılı olmamak lazım herkesin beklentileri aynı olmuyor. Konuya ilişkin QQ hiç kullanmadım ama aracımın arka koltuklardaki yaşam alanından memnunum çoğu c segmenr sedan/hb otomobilden iyi olduğuna eminim. Ek olarak şu an piyasayı bilmiyorum ama 2013 yılında 1.6 invite asx yaklaşık olarak 1.2 comfortline jetta'ya tekabül ediyordu yani fazla para vermedim herhangi bir c segmenti araçtan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyat performansa girersek captiva gerçek suvdur. Hangar gibi bagaj, 7 koltuk, işini yapan 4x4, geniş iç hacim, yeterli malzeme kalitesi, 11 litre şehir içi, 7 litre şehir dışı tüketim v.s...
  • Q7 dışarıdan kamyon gibi, içi kalıbına göre kasvetli. Arkadaşın tespiti doğru.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Quasqai gecen sene makyajsız olanı 2hafta kullandım. 19 jamt falan var heybetli duruyor, içi özellikle arkası ve bagajı benim jettayı arattı.



    Konfor desen konfor yok, yol tutus yok, kaldırıma rahat cıkmak ıcın araba yapmıslar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumları okudum. Teşekkürler bilgi veren arkadaşlara.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • QQ CrossOver Segmentinin ilklerindendir. Hatta Renault Scenic 4x4'un sonraki ilk nissan tecrubesi ile birlesmesidir.



    CrossOver ile SUV farkli araclardir. Suv Rav4 CRV Forester gibi araclara denir. Ve hacmen de dayaniklilik olarak da tatmin eder. CrossOver ise yakin boyutlarda olmasina ragmen aslinda C segmentinin Yukseltilmis halidir, popüler olmasiyla birlikte B segmentinde de uretime başlanmıştır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu bi gerçek ki qashqai şu An piyasada bu sınıfta en az yakan araçlardan biri. Uzun dönem yoğun trafik kullanımim 6 lt. Uzun yolda 100 ile gidince tam 4 lt mazot yakıyor. Dizel manuel ve 260 nm tork ile performansı da gayet başarılı. B sınıfı gibi yakıyor mübarek. Sürüşü de çok keyifli. Tek sorun bence arka Diz ve bagaj. Bir de Subaru Forester için f/p diyen var bana komik geliyor. 2.0 motorun vergisi ödenecek, motor benzini içecek. İkinci El 70 olsa qq 100 olsa gene qq alınır. Çünkü satarken ikisi de benzer oranda zarar etse bile Forester en az 3/4 katı gideri olacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kaşkayi pişmanlıktır her türlü 6 ay zor dayanabildik turbo hortumu kronik arızası ile başlayıp 6000 lirayı görünce satıp kurtulduk..

    şimdilerde land rover aldık 2.2 hata yaptığımızı landi alıp kullandığımızda anladık.
  • Genişlik ferahlık konusunda Station vagonları tek geçerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şartlar bunu gerektiriyor, gerçek suv, farklı konfor isteyen çok para çıkaracak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki sizce Mazda cx-5 suv mudur a dostlar? İkinci elini düşünmekte olup pek kararsız kalan şu kardeşiniz bu araçla ilgili tecrübe ve yorumlarınızı bekler...
  • Eskiden SUV tabir edilen araclar özellikle D ve E segmentiydi.

    Gunumuzde ise agirlikli olarak B ve C segmenti SUVlar goruyoruz.



    Yani SUV illaki D ve E segmenti olmali diye cahilce yorumlari dikkate almayin



    Ne yani Sedan denilince neden birtek D ve E sedanlari saymiyormusunuz o zaman? B ve C segmenti sedanlarda var.



    Azicik akl-ı selim olun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carsever -- 2 Mayıs 2018; 9:57:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt
    Aldığınız land hangi model, yıl, motor vb. yazar mısınız.
  • tekindegil T kullanıcısına yanıt
    Nasıl guzel bir suvdur hem de yeni cx5 tasarım işçilik malzeme kalitesi sorunsuzluk.. gel gör ki o kasada 2 lt hacimli benzinli makinaya ragmen o düşük tork ve atmosferik motor! hem güçsüz hem çok yakıyor. Yokus cıkarken 4 kişi içindeyken ağlatır bağıra bağıra.. Diğer bir sorun da servis az parca pahalı.. Dolayısıyla 2 eli zayıf. Satış rakamları çok düşük.. 2.2 litrelik dizel makina daha mantıklı olur şayet alınıp 5-10 yıl binilecekse. Onun gücü ve yakıtı iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir tahoe bin ondan sonra suv bindim dersin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.