Şimdi Ara

Suudi Arabistan'ın idam ettiği Şeyh Nemr kimdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nemr, “Allah yolunda cinayetinteşvik edilmemesi gerektiğini söylüyordu

    Suudi Arabistan, dün 47 kişiyi idam ettiğini duyurdu. Başı kesilerek idam edilenler arasında, krallığı eleştirmesiyle bilinen muhalif Şii din adamı Şeyh Nemr de vardı. Peki, İran'ın öldürülmesine sert tepki verdiği Şeyh Nemr kimdir?

    Gerek sınırları içinde, gerekse Yemen’de insan hakları ihlalleriyle gündemden düşmeyen Suudi Arabistan, “krallığın düşmanı” ilan ettiği kişileri öldürmeye devam ediyor. Geçen yıl 157 idam cezasını infaz eden, yeni yıla ise 47 kişiyi idam ederek başlayan Suudilerin öldürdükleri arasında Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr de bulunuyordu.

    Krallığı sıklıkla eleştiren muhalif din adamı Şeyh Nemr’in “terörizm” suçlamasıyla idam edilmesinin ardından, başta Şiiler olmak üzere, insan hakları örgütleri ve din adamlarından eleştiriler geldi. En sert tepki ise İran’a aitti. Peki, İran’ın, idam edilmesi durumunda Suudi Arabistan’ın bedel ödeyeceğini vurguladığı Şeyh Nemr kimdir?

    Radikal’den Neşe İdil’in haberine göre, 1959‘da, Suudi Arabistan’ın doğusundaki Bahreyn sınırına yakın konumda yer alan Katif kentinde doğan Şeyh Nemr, uzun yıllar Tahran ve Suriye’de bulundu. Suud ailesini eleştiren ve ülkede seçim yapılması çağrısında bulunan Nemr, Şii ayetullahların şiddeti yüceltmemesi gerektiğini savunuyor ve “Allah yolunda cinayetin” teşvik edilmemesi gerektiğini söylüyordu.

    Otoriteler silahların savaşından kazanır

    Nemr, savunduğu üzere şiddete teşvik eden açıklamalar yapmaktan uzak duran bir isim oldu. Öyle ki, 2011’de tutuklanmadan önce BBC’ye konuşan din adamı, “Otoriteye karşı, silahlar yerine kelimelerin konuşmasını destekliyorum. Kelimenin silahı kurşunlardan daha güçlüdür, çünkü otoriteler silahların savaşından kazanır” demişti. Buna rağmen, tutuklanmasının ardından Nemr’e “isyana teşvik“ suçlaması yöneltilmişti.

    Cezaevinde şiddet gördü

    Filistin’i destekleyen ve Müslüman ülkelerin İsrail ve ABD’ye “bağımlı olmaması” gerektiğini savunan Nemr, 2003 ile 2008 arasında, Riyad karşıtı vaazları ve protestolara katılımı nedeniyle sekiz kez tutuklandı. Nemr’in tutuklu bulunduğu sürede şiddet gördüğü açıklanmıştı.

    Şeyh Nemr’in 2008’de ABD’li yetkililerle bir toplantı gerçekleştirdiği ve bu toplantıda kendini anti-Amerikan ve İran yanlısı söylemlerden uzaklaştırmaya çalıştığı ortaya çıkmıştı. WikiLeaks’in belgelerine göre, Şeyh Nemr, ABD’li yetkililere, Riyad’ın kendisini “aşırıcı” gibi göstermeye çalıştığını, ancak özgür ve adil seçimlere bağlı olduğunu söyledi. Nemr görüşmede, krallığın otoriter rejimine karşı her zaman halkın yanında olacağını da sözlerine ekledi.

    “Nemr protestonun sembolü oldu”

    2009’da, Şii ağırlıklı Katif ve Avamiye’deki birçok din adamının aksine Kral Abdullah’la anlaşmaya varmayı reddeden Şeyh Nemr, bir süre gözlerden uzak durdu. 25 Şubat 2011’de yeniden ortaya çıkan Şeyh Nemr, Katif yakınlarındaki küçük bir camide vaaz verdi. Oxford’un Ortadoğu Merkezi’nden araştırmacı Toby Matthiesen, Nemr’in bu konuşması ve sonrasındaki süreçle ilgili, International Business Times’a yaptığı açıklamada şöyle diyor: “Bu konuşma ve protestolara katılmasıyla, Nemr kendini protesto hareketinin ön cephesine konumlandırdı. Nemr, protestoların bir sembolü oldu.”

    Silah kullanırsak kaybederiz

    Şeyh Nemr, 2011’in Şubat ayında Katif ve Avamiye‘de başlayan ve reform, ifade özgürlüğü isteyen, yolsuzluğun ve ayrımcılığın ortadan kaldırılmasını talep eden krallık karşıtı barışçıl eylemlerde öne çıkan bir isim oldu. Nemr’in yıldızı, özellikle gelir durumu düşük olan veya toplumda dışlanmış gençlere hitap eden bir lider olarak parladı. Nemr, Suudi Arabistan’daki Şii gençliğin lideri konumuna hızlıca yükseldi. Protestolardan sonra barışçıl davranma çağrısında bulunan Nemr, konuyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

    “Suudi yetkililer mermilere, öldürmeye ve hapsetmeye güveniyor. Biz kelimelerin kükremesine ve adalet sözlerine güvenmeliyiz. Silahların kullanılmasını kabul etmiyoruz. Bu bizim uygulamamız değil. Kaybederiz. Bu bizim işimize gelmez. Protestolarda silahlı birini görürsek, ona bunun kabul edilemez olduğunu söyleyeceğiz. Kelimelerin kullanılması bizim yaklaşımımız. Bu yaklaşımı kabul edenlere kucak açıyoruz.”

    "Kendimi hiç güvende hissetmedim"

    Şeyh Nemr, Suudi Arabistan’da gördüğü baskılarla ilgili konuşmasında, doğduğu günden bu yana kendini ülkede güvende hissetmediğini söylemiş ve sözlerini şöyle sürdürmüştü:

    “Doğduğunuz andan itibaren, korku, sindirme, zulüm ve suistimalle çevrilisiniz. Sindirme atmosferine doğduk. Duvarlardan bile korktuk. Aramızda, bu ülkede tabi tutulduğumuz sindirme ve adaletsizliğe aşina olmayan kim? 55 yaşındayım, yarım asırdan fazla. Doğduğum günden bu yana, bu ülkede kendimi hiç güvende hissetmedim. Her zaman bir şeyle suçlanıyorsunuz. Her zaman tehdit altındasınız. Devlet Güvenlik Hizmeti Başkanı bunu bizzat kabul etti. Bana tutuklandığımda, ‘Şiilerin tamamı ölmeli’ dedi. Onların mantığı bu.”

    İran ajanı olmakla suçlandı

    Nemr, Temmuz 2012’de polis tarafından ateş açılması sonucu ayağından yaralandı ve tutuklandı. Polis, Nemr’in çatışmada yaralandığını savunsa da, birçok görgü tanığı ve insan hakları kuruluşu, din adamının silahsız olduğunu savundu. Nemr, ülkede ayaklanmaya teşvik etmek, krallığın güvenliğine zarar vermek, hükümet karşıtı konuşmalar yapmak, Kral Abdullah’a itaat etmemek, İran ajanı olmak, Hz. Muhammed’in akrabalarına ve arkadaşlarına hakaret etmek, mezhepçilik ve siyasi mahkumları savunmakla suçlandı.

    Hakkındaki ‘temelsiz’ olduğunu söylediği tüm iddiaları reddeden Nemr, tutuklanmasının ardından işkence gördüğünü açıkladı ve bir süre sonra açlık grevine başladı. Nemr’in cezaevine girmesi üzerine binlerce kişi sokağa çıktı ve güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 3 eylemci yaşamını yitirdi.

    Yanıt verme hakkı elinden alındı

    15 Ekim 2014’te, Nemr’in idam cezasına çarptırıldığının duyurulmasının ardından, İran cezanın infaz edilmesinin Suudi Arabistan’a pahalıya mal olacağını vurguladı. Nemr’in yargılanma sürecini eleştiren Uluslararası Af Örgütü, suçlamaların, ifade özgürlüğü hakkının ihlali olduğunun altını çizdi. Nemr’in avukatı, müvekkilinin suçlamalar hakkında yeterli bilgi edinemediğini, zaman zaman da yanıt verme hakkının bile elinden alındığını açıklamıştı. Cezanın açıklandığı dönemde, insan hakları kuruluşlarının yanı sıra, İran, Irak, Lübnan, Afganistan ve Hindistan’dan kınamalar gelmiş ve krallığı protesto etmek için binlerce kişi sokağa çıkmıştı.

    Yeğeni idam edilmedi

    25 Ekim 2015‘te, Nemr’in son temyiz başvurusu da yüksek mahkeme tarafından reddedildi. Nemr’in 17 yaşındayken aynı protestolarda tutuklanan ve şu anda 21 yaşında olan yeğeni Ali Muhammed Bakır en-Nemr‘in temyiz başvurusu ise Eylül’de reddedilmişti. El Alem’e göre, dün idam edilen 47 kişi arasında Ali Muhammed bulunmuyor. Nemr’in eşi Muna Cebir el-Şeriyavi ise, din adamının tutuklu bulunduğu dönemde New York’ta bir hastanede yaşamını yitirmişti.

    "Güvenlik güçleriyle çatışmayı reddediyoruz"

    Kardeşinin öldürülmesinin ardından konu hakkında Twitter’dan açıklamalarda bulunan Muhammed en-Nemr, Riyad’ın bölgeye hala “güçlü olduğunu” hissettirmeye çalıştığını belirtti ve “İdamların bizi haklı taleplerimizden vazgeçireceğini düşünenler yanılıyor. Bir gün mezhepçilik bitecek ve daha iyi konumda olacağız” ifadesini kullandı. Şiileri şiddetten uzak durmaya çağıran Nemr, eylemlerin barışçıl olması gerektiğini ifade etti ve “Tıpkı şehit şeyhin reddettiği gibi şiddeti ve güvenlik güçleriyle çatışmayı reddediyoruz” dedi.

    http://m.t24.com.tr/haber/suudi-arabistanin-idam-ettigi-seyh-nemr-kimdir,322772

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • İran ile sudiler yesinler birbirlerini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esed karşıtıdır.Benim için yeterlidir.Gülünç olansa, Esedçilerin Esed karşıtı olan bu şeyhin, Esed karşıtı olduğunu bilmediklerinden sırf "Suud infaz etti" diye propagandasını yapmalarıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dar-ül Harb -- 3 Ocak 2016; 17:42:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suudi krallığını hiç bir şekilde desteklemem. ama şu an artık bıçak sırtı bir durum var. gerçekten tüm bölgeyi içine alabilecek bir ateş yanabilir ve bunun en büyük sebebinin de coğrafyadaki şiileri azdıran iran olduğunu dağdaki EŞŞEK ler bile biliyor.

    ve bu ateşin içine tüm coğrafya düşer eğer yanarsa. biz dahil.

    bu adamın (benim okuduğum kadarıyla söylüuyorum) tutuklanması da suudi polisiyle girdiği çatışma ve çatışmada yaralanması sonucu oluyor. burda da bir çelişki var. hem her türlü silaha hayır diyen biri (radikalin haberine göre tabi) hem de tutuklanması bir çatışmadan sonra oluyor. bana garip geldi.

    ayrıca bir diğer husus her fırsatta iran a ve şii yönetimin tutumuna gericiliğine hatta Tayyip Erdoğan'ı da Türkiye'yi iranlaştıracak diye demediğini bırakmayan gazeteler son günlerde iran sevici olmuş takip ettiğim kadariyle. ne enteresan şeyler oluyor değil mi :)




  • Suudi ve İran savaşa girecek yakın zamanda.Bu açıkça belli.Türkiyede bu coğrafyada olduğu için bu işten büyük etkilenecek.Boşuna tayyip suuda gitmedi.Amerika verdi gazı Asın şunu dedi.Şimdi karşı hamle sırası İranda.Bu iş sadece sert kınamakla bitmez.Göreceğiz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dar-ül Harb

    Esed karşıtıdır.Benim için yeterlidir.Gülünç olansa, Esedçilerin Esed karşıtı olan bu şeyhin, Esed karşıtı olduğunu bilmediklerinden sırf "Suud infaz etti" diye propagandasını yapmalarıdır.

    Sen Suriye'den mi geldin? Suriye'den buraya geldiysen burdaki yaşama uyum göstermek durumundasın.
  • NuTeRX kullanıcısına yanıt
    Hayır da, Suriye'den gelenler buradaki yaşama nasıl uyum göstermeli? Buradakiler bildiğim kadarıyla Masai kabilesi gibi birbirine tükürerek selamlaşmıyor. :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dar-ül Harb -- 3 Ocak 2016; 19:17:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana göre eğer dindar bir insan olsaydım kim gerçek İslam diye sorsanız selefiler derdim ceza kısasa-kısas Kuranda ne varsa o.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dar-ül Harb

    Hayır da, Suriye'den gelenler buradaki yaşama nasıl uyum göstermeli? Buradakiler bildiğim kadarıyla Masai kabilesi gibi birbirine tükürerek selamlaşmıyor. :D

    Saçma sapan kavgalarınızı burda biz de çekmek zorunda değiliz. Kendi ülkenizi hiç ettiniz, sıra burda mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dar-ül Harb

    Esed karşıtıdır.Benim için yeterlidir.Gülünç olansa, Esedçilerin Esed karşıtı olan bu şeyhin, Esed karşıtı olduğunu bilmediklerinden sırf "Suud infaz etti" diye propagandasını yapmalarıdır.

    Sevindirici bir haber vereyim; Esad rejimine karşı olma konusunda yalbız değilsiniz. Mezhepçimsi sünnilerle birlikte, dünyada sadece Esad'ın sıcak savaş yürüttüğü İsrail ve sünni devletlerle İsrail'in çobanı ABD de Esad'a karşı.

    Kendinizş güvende hissedebilirsiniz. Sizin çıkarlarınızla, İslamiyet'e haçlı seferleri düzenlediklerini iddia edenler aynı noktada buluşmuş durumda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • oğlancı suud lar abd ve israili arkasına almış jandarma görevi görüyor .Son viagracıda bu ülkede nalları dikmişti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dar-ül Harb

    Çekemiyorsan anten tak :D
    Alla alla, ne saçma sapan kavgası?Hiç de saçma değil. Sen ilgisizsen bizim suçumuz nedir? (:
    Bizim ülkede zaten doğuda savaş var kardeş, hatırlatma babında dedim sadece. :D

    Ölen asker, tecavüze uğrayan kadın, denizde boğulan çocuk senin müslüman kardeşin. Silahını satıp parasını alan, savaş bittikten sonra petrolü emecek olan, kazanç sağlayan ise nefret ettiğin hıristiyanlar. Savaş onların çıkar savaşı, zarar gören ise sadece senin müslüman kardeşin. Söyle şimdi mantıklı mı?
  • webbie kullanıcısına yanıt
    Öyle deme hocam. ABD'nin Irak'ta eğitip donattığı mezhepçimsi Şiiler bugün altlarında Humveeler ile Halep'te Halep'in çocuklarına karşı savaşıyor, ama olsun ABD Esad karşıtı :D

    15 yıldır koltukta olup,İsrail bölgesine 2 füze gönderemiyor ama kendi insanını füze yağmuruna tutmasını çok iyi biliyor, Şam'da uçan İsrail uçaklarına müdahale bile edemiyor ama Esad İsrail karşıtı. :D

    Sen meraklanma hocam, bugün ABD'nin Esad devrilsin de su şu gruplar devirsin dediği kendi finansörü altındaki grupların bugün ABD karşıtı İslami gruplar yanında esamesi bile okunmuyor.İslami gruplar işini bilir.

    Ha bu arada,Haçlılar Esad karşıtı diye Esadçı mı olalım yani?E öyleyse Haçlı Moskof saflarında yer almış oluyoruz. Denklemi çözemedim hocam :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dar-ül Harb -- 3 Ocak 2016; 20:08:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Suudi Arabistan'i bastan sona mantar tarlasina cevirmedikce dunyaya baris gelmez.Bunu soylerken sakin saka yaptigimi sanmayin,gayet ciddi konusuyorum.

    Dunyadaki butun radikal terorist akimlarin finansorlugunu yapan Suudi ve Suudi'nin paralari fedaileri,emir erleri (kimlerden bahsedildigi malum) temizlenmedikce ortadogu'da baris hayal.

    Bu adam seyh midir,dervis midir ne karin agrisidir bilmiyorum ama hicbir dinciden,din bezirganindan hicbir zaman haz etmedim ve bunu acikca soyleyebilirim.Ancak,bu Suudi denen pisliklerin yaptiklari bu kucuk katliam ne insan haklari ile bagdasir ne de insanlikla.Bu rezillere gittiler bir de odul verirmis gibi BM Insan Haklari komisyonu esbaskanligi verdiler.

    Saddam'in olmayan nukleer fuzeleri icin Irak'i kevgire ceviren ABD,Ingiltere,Fransa gibi ulkeler neden Suudi Arabistan'a ses cikaramiyorlar ? Yahu bombalasaniza su pislikleri? Tum dunya arkanizda.Su maymunlar yok olup gitseler arkalarindan kim aglar be ? belki tayyip aglar.

    Rezillik rezillik,baska birsey demiyorum.
     Suudi Arabistan'ın idam ettiği Şeyh Nemr kimdir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 3 Ocak 2016; 20:06:50 >




  • NuTeRX kullanıcısına yanıt
    Her savaşın bedeli olur.Bedel ödenmeden kazanılan zafer mi olur?
    Ezbere konuşma ya.Petrolünü satacaklarmış.Git bi Suriye'nin petrol rezervine bak sen evvela.
    Bugün bizim çocuklar zarar görür. Yarın da onların. Devran elbette dönecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suudi Arabistan ın sindirme yöntemleri hiç yabancı gelmedi

    -muhalif din adamını İran ajanı casus terörist diye suçla gözaltına al yargıla
    -adam neden tutuklu neyle suçlanıyor bilmesin
    -uyduruk mahkeme tiyatrosu ve pat diye ceza

    Baskıcı diktatör Suud sülalesinin yolsuzlukları , lüks şatafatlı yaşamı vs hiç yabancı gelmiyor

    İslam ülkelerinin başındakilere emperyalist güçler şunu diyor;benim çıkarlarıma çalış bana hizmet et halkına istediğini yapabilirsin

    İç işlerinde "bağımsız" disislerinde emperyalist güçlere bağlı diktatör bozuntuları maalesef pek çok islam ülkesinde işbaşında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mmm2515

    suudi krallığını hiç bir şekilde desteklemem. ama şu an artık bıçak sırtı bir durum var. gerçekten tüm bölgeyi içine alabilecek bir ateş yanabilir ve bunun en büyük sebebinin de coğrafyadaki şiileri azdıran iran olduğunu dağdaki EŞŞEK ler bile biliyor.

    ve bu ateşin içine tüm coğrafya düşer eğer yanarsa. biz dahil.

    bu adamın (benim okuduğum kadarıyla söylüuyorum) tutuklanması da suudi polisiyle girdiği çatışma ve çatışmada yaralanması sonucu oluyor. burda da bir çelişki var. hem her türlü silaha hayır diyen biri (radikalin haberine göre tabi) hem de tutuklanması bir çatışmadan sonra oluyor. bana garip geldi.

    ayrıca bir diğer husus her fırsatta iran a ve şii yönetimin tutumuna gericiliğine hatta Tayyip Erdoğan'ı da Türkiye'yi iranlaştıracak diye demediğini bırakmayan gazeteler son günlerde iran sevici olmuş takip ettiğim kadariyle. ne enteresan şeyler oluyor değil mi :)

    Şiiler azmış malum kişilerden özgürlüğünü almak mücadele ediyor sadece.
    Ortadoğu da şiirleri ezmeyen bir tane sünni yönetim yok.
    Buna artık bizim ülkemiz de dahil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dar-ül Harb

    Öyle deme hocam. ABD'nin Irak'ta eğitip donattığı mezhepçimsi Şiiler bugün altlarında Humveeler ile Halep'te Halep'in çocuklarına karşı savaşıyor, ama olsun ABD Esad karşıtı :D

    15 yıldır koltukta olup,İsrail bölgesine 2 füze gönderemiyor ama kendi insanını füze yağmuruna tutmasını çok iyi biliyor, Şam'da uçan İsrail uçaklarına müdahale bile edemiyor ama Esad İsrail karşıtı. :D

    Sen meraklanma hocam, bugün ABD'nin Esad devrilsin de su şu gruplar devirsin dediği kendi finansörü altındaki grupların bugün ABD karşıtı İslami gruplar yanında esamesi bile okunmuyor.İslami gruplar işini bilir.

    Ha bu arada,Haçlılar Esad karşıtı diye Esadçı mı olalım yani?E öyleyse Haçlı Moskof saflarında yer almış oluyoruz. Denklemi çözemedim hocam :(

    Görünen o ki, çözümleme ile ilgili ufak bir sorun yaşıyorsun.

    Tarih ve özellikle Suriye konusundaki bilgilerin AKP'nin istediği kadar olunca, bu tip çözümlemelere gitmeni de doğal karşılıyorum aslında.

    Sana tavsiyem, Suriye ve özellikle BAAS rejimini araştır ve Suriye'yi Nusayri'lerin değil tüm toplumun yönetip yönetmediğini; yönetim kadrosundaki Nusayri olmayanların oranını, Esad'ın nasıl olup da %80'i sünnilerden oluşan orduyu yönetebildiğini öğren.

    Bunun yanı sıra, Suriye ile İsrail arasında "sıcak savaş" durumunun yaklaşık 30 senedir sürdüğünü; Suriye'nin kendi içindeki teröristlere ancak gücü yeterken İsrail ya da terör destekçisi diğer komşuları ile uğraşamayacak durumda olduğunu bilmende fayd görüyorum. Hani örnek olsun diye söylüyorum; Ukrayna ile Rusya arasında da sıcak savaş olmasına rağmen Ukrayna da Rusya'ya tek bir roket atmadı.

    İslami grupların işlerini bildikleri ise kesinlikle doğru. Gayrimüslim tek bir kişiye bile dokunmayıp, Amerika ya da İran güdümünde birbirlerinin kafalarını kesip, erkek çocuklara bile tecavüz etmelerinden bu durum anlaşılıyor.

    Sana hak vermemek elde değil. Türkiye'de bile işini bilen muhafazakar kesim, iktidarla ilgili her olumsuz haberde desteğini artırdı. Siz işinizi bilmeye devam edin, ki bu sayede silah tüccarları ve yalancı iktidarlar güçlerine güç katsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: webbie


    quote:

    Orijinalden alıntı: Dar-ül Harb

    Öyle deme hocam. ABD'nin Irak'ta eğitip donattığı mezhepçimsi Şiiler bugün altlarında Humveeler ile Halep'te Halep'in çocuklarına karşı savaşıyor, ama olsun ABD Esad karşıtı :D

    15 yıldır koltukta olup,İsrail bölgesine 2 füze gönderemiyor ama kendi insanını füze yağmuruna tutmasını çok iyi biliyor, Şam'da uçan İsrail uçaklarına müdahale bile edemiyor ama Esad İsrail karşıtı. :D

    Sen meraklanma hocam, bugün ABD'nin Esad devrilsin de su şu gruplar devirsin dediği kendi finansörü altındaki grupların bugün ABD karşıtı İslami gruplar yanında esamesi bile okunmuyor.İslami gruplar işini bilir.

    Ha bu arada,Haçlılar Esad karşıtı diye Esadçı mı olalım yani?E öyleyse Haçlı Moskof saflarında yer almış oluyoruz. Denklemi çözemedim hocam :(

    Görünen o ki, çözümleme ile ilgili ufak bir sorun yaşıyorsun.

    Tarih ve özellikle Suriye konusundaki bilgilerin AKP'nin istediği kadar olunca, bu tip çözümlemelere gitmeni de doğal karşılıyorum aslında.

    Sana tavsiyem, Suriye ve özellikle BAAS rejimini araştır ve Suriye'yi Nusayri'lerin değil tüm toplumun yönetip yönetmediğini; yönetim kadrosundaki Nusayri olmayanların oranını, Esad'ın nasıl olup da %80'i sünnilerden oluşan orduyu yönetebildiğini öğren.

    Bunun yanı sıra, Suriye ile İsrail arasında "sıcak savaş" durumunun yaklaşık 30 senedir sürdüğünü; Suriye'nin kendi içindeki teröristlere ancak gücü yeterken İsrail ya da terör destekçisi diğer komşuları ile uğraşamayacak durumda olduğunu bilmende fayd görüyorum. Hani örnek olsun diye söylüyorum; Ukrayna ile Rusya arasında da sıcak savaş olmasına rağmen Ukrayna da Rusya'ya tek bir roket atmadı.

    İslami grupların işlerini bildikleri ise kesinlikle doğru. Gayrimüslim tek bir kişiye bile dokunmayıp, Amerika ya da İran güdümünde birbirlerinin kafalarını kesip, erkek çocuklara bile tecavüz etmelerinden bu durum anlaşılıyor.

    Sana hak vermemek elde değil. Türkiye'de bile işini bilen muhafazakar kesim, iktidarla ilgili her olumsuz haberde desteğini artırdı. Siz işinizi bilmeye devam edin, ki bu sayede silah tüccarları ve yalancı iktidarlar güçlerine güç katsın.

    Hocam, ben Suriye'yi dibine kadar biliyorum.Benim ağır bir Esad karşıtı olmamın AKP ile zerre ilgisi yok fakat bugün AKP muhalifi olup da Esad'ın destekçisi olanlar, 2011'de,yani henüz o tarihlerde Esad "kardeşken", Suriye devrimini desteklediklerini dile getirmekteydiler.Hatta Suriye'nin evlatları o dönem Erdoğan'a, "Erdoğan, Esad'ın değil, Suriye halkının yanında ol" bile demekteydi.Sonrasında ise başlarda "devrimci" olanlar, yavaş yavaş çark ettiler.

    BAAS terör rejimi, tüm toplumu temsil ediyor ise iç savaş öncesine kadar Kürtlere vatandaşlık hakkı bile neden vermemekteydi?

    Ülkenin Sünnileri Deraa'da,Humus'ta fakirlikten kırılırken, acaba niçin Nusayrilerin çoğu ülkenin en güzel iki vilayeti olan Lazkiye ve Tarsus'ta yaşayıp, sahil kenarlarında sefa sürmekteydi?

    BAAS terör rejimi ve aynı zamanda Beşşar, tüm toplum tarafından benimsendiyse ve Sünniler tarafından da kabul gördüyse, ülkede niçin seçim dahi yapılmamaktadır?Ülkede niçin herhangi bir muhalif basın & medya kuruluşu, muhalif siyasi parti bulunmamaktadır?Bugün terörist dediğin onurlu direnişçiler, ülkede seçim yapılsa eline silah alıp direnişe katılır mıydı?

    Sünniler eğer BAAS terör rejimini özümsediyse,2011 protestoları döneminde, 1 Milyon civarında nüfusu barındıran ve çoğu da Sünni olan Hama'da,600 bin insan sokağa çıkıp niçin "Eş-şaab yurid ıskat'en-nizam"(Halk düzenin yıkılmasını istiyor) diye haykırmaktaydı? Ya da, iki yıldır kuşatma altında olan ve hergün büyük acılar çeken Şam Doğu Guta'da 500 bin ile 1 Milyon civarında insan, neden BAAS terör rejiminden tiksinmektedir?E tabi, "Defol ey Beşşar" şarkısını yazan adamı, ses tellerini sökerek öldüren ruh hastası şebbihalardan kim tiksinmezki?

    İran güdümündeki Maliki yönetiminde bile, hatırladığım kadarıyla Meclis Başkanı ve Başbakan Yardımcıları Sünniydi ve diğer bazı bakanları da Sünniydi. E senin mantıkla en kral mezhepçilerden Maliki bile Sünnileri temsil etmekteydi. (: Kandırmayalım birbirimizi hocam,Suriye yönetiminde 1 numara Beşşar Esad, 2 numara kardeşi Mahir Esad idi ve bunlar ülkenin demir yumruğuydu.

    İsrail ile sıcak savaş halinde diyorsun ya; İsrail ile Beşşar sıcak savaş halinde olsa,İsrail Şam'ı Beşşar'ın başına yıkar bu bir.
    İç savaş 5 yıldır ülkede. İç savaştan önceki 10 yılda, Golan Tepeleri gibi bir bahanesi de bulunmasına rağmen, niçin 30 yıldır ülkenin sıcak savaş yaşadığı İsrail'e dokunamadı acaba?O 10 yılda da ülkesindeki 'teröristlere' anca mı güç yetirebiliyordu? Bu da iki.

    Tecavüz işini Suriye'nin sözde ordusundan ve şebbihalardan soracaksın hocam.Sizinkisi de ayrı bir açmaz; Gayri müslimlere dokunsalar terörist, dokunmasalar terörist,Abd kuklalarını öldürseler terörist, öldürmeseler terörist. Terörö demekten başka bildiğiniz yokki.Ne bileyim mesela Nusra Cephesi, kendisini zaman zaman bombalayan Amerika'nın mı, yoksa "rafizi" dediği İran'ın mı güdümündedir hocam?

    Sen boşver hocam Türkiye muhafazakarlarını, ben henüz yaşını almamış kundaktaki bebeklerin hergün bombalanıp kanının aktığı Suriye'ye odaklandım,sen de birazcık her olayı illa da AKP muhalifi olacak biçimde değilde,AKP'den ya da AKP muhaliğinden bağımsız gözlerle değerlendir.Senin gibi okumuş adama yakışmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dar-ül Harb -- 3 Ocak 2016; 22:48:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo

    Suudi Arabistan'i bastan sona mantar tarlasina cevirmedikce dunyaya baris gelmez.Bunu soylerken sakin saka yaptigimi sanmayin,gayet ciddi konusuyorum.

    Dunyadaki butun radikal terorist akimlarin finansorlugunu yapan Suudi ve Suudi'nin paralari fedaileri,emir erleri (kimlerden bahsedildigi malum) temizlenmedikce ortadogu'da baris hayal.

    Bu adam seyh midir,dervis midir ne karin agrisidir bilmiyorum ama hicbir dinciden,din bezirganindan hicbir zaman haz etmedim ve bunu acikca soyleyebilirim.Ancak,bu Suudi denen pisliklerin yaptiklari bu kucuk katliam ne insan haklari ile bagdasir ne de insanlikla.Bu rezillere gittiler bir de odul verirmis gibi BM Insan Haklari komisyonu esbaskanligi verdiler.

    Saddam'in olmayan nukleer fuzeleri icin Irak'i kevgire ceviren ABD,Ingiltere,Fransa gibi ulkeler neden Suudi Arabistan'a ses cikaramiyorlar ? Yahu bombalasaniza su pislikleri? Tum dunya arkanizda.Su maymunlar yok olup gitseler arkalarindan kim aglar be ? belki tayyip aglar.

    Rezillik rezillik,baska birsey demiyorum.
     Suudi Arabistan'ın idam ettiği Şeyh Nemr kimdir?



    Aynı şeyi amerika için düşünmezsen fikirlerinin bi manası olmaz




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.