|
Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye dev enerji yatırımı: En ucuz elektrik olacak
-
-
Yerli kullanımı daha yüksek olma şartı konsaymış keşke. PV çok üretsekte, dayanıklı ve verimli Inverter konusunda çok gerideyiz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Çok büyük bir kapasite ve depolamalı oluşu işin başka bir boyutu. Acaba bu kapasitenin ne kadarı depolanabilecek...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 4 Şubat 2026; 11:34:16 >
-
Aga o değil de temel yatırımları devlet yapmayacaksa, vergi niye toplanır insanlardan ki, artık nitelikli devlet eğitimi diye bir şey kalmamış parası olan özel okula göndermeye çalışıyor, sağlık hastane konusuna gelince parası olan özel sağlık sigortası yaptırmaya çalışıyor, emeklilik olayına gelince parası olan yaşlılığını güvenceye almak için özel/banka emeklilik olayına girmeye çalışıyor, tekrar soruyorum o zaman sadece güvenlik açısından ise -zaten sokaklar ve sınır(içerdeki mülteciler uçarak gelmediyse) malumunuz- aga o da eksik kalsın, parayı aktarınca da çok farklı birşey olmuyor. Haaa adaleti de unutmadan, paranız olmasa avukat da tutamaz dolayısıyla hakkınızı da alamaz/savunamazsınız.
Eski eski Türkiye diye söyledikleri zamanda halk o kadar fakir olmasına rağmen devlet dünya kadar yatırım yapmış -ki teknoloji ve imkanlar(iş makineleri, mühendislik çözümleri vs.) bu kadar rahat/ulaşılabilir değilken-, köprü, baraj, fabrikalar vs...
İktidarın yaptığı en güzel şey algı... Bu konuda da bu işin resmen kitabını yazdılar!
-
Onu ben de merak ediyorum hocam. Yani devletin kendi yapmayıp anlaşma yoluna gitmesinin makul bir nedeni var mı acaba
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 4 Şubat 2026; 11:58:37 >
-
Avrupa'dan beklerdim de kendi çölleri dururken bize bu anlamda yatırım yapmaları ilginç
-
Elektriği taşıma sıkıntı. Rusya'nın kendine ait nükleer santrali burada yapması ile aynı mantık.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ 
-
Bu kadar kolay bir teknolojiyi neden kendimiz yapmıyoruz da illa bir başkasına yaptırıyoruz?
-
Şimdi anladım, bu biraz devretme şartı olmadan yap-işlet gibi bir model yani devlet elektiriği alıp dağıtacak..
Keşke depolama konusunda da adımlar atılsa en azından doğu avrupa ciddi bir pazar olurdu bizim için..
_____________________________ -
He; "%100 sübvansemizi kaldırıyoruz" diye gezmeye başlarlar iki gün sonra...
-
Dikkatinizi çekerim en ucuz elektrik olacak diyor. Size en ucuz vereceğiz demiyor. Öyle bir politika yok.
_____________________________ -
Vakti zamanında Reza Zarrab(Rıza Sarraf) gayet güzel açıklamıştı, tabii ki ABD'ye; cash to yukarı! Kısaca sakal parası, arka planda ortaklık(tabii ki biz fakirlerin değil, misal Tank fabrikasının satılması) vs....
-
Ruslardan alınacak nükleerden elektriğin birim fiyatı $0,12 pahalı derken €0,2 nasıl en ucuzu olabiliyor?
-
dünya ortalamasına göre ikiside ucuz. statista daily data
Infographic: The Cost of Energyhttps://www.statista.com/chart/35117/levelized-cost-of-energy-generation-by-source
-
yatırım kapitali olmadığı ya da yatırım kapitali kullanılmak istenmediği için.
-
Devletin bizzat elektrik üretimini kendi yapması gerekmiyor zira komünist değiliz! devletin görevi bu yatırımları yapmak değil temel gereksinimleri halkına sağlamaktır.
GAP projesini devlet kendi yaptı ve ilber hocanın dediği gibi "3 nesil enflasyonla yaşadı!" Devlet eliyle yatırım kısır yatırımdır. zamanıda KİT ler vardı hepsi zarar ediyordu özelleştirildier ve kar etmeye başladı.
Eskiye özlem! bizi ileri götürmez :)
-
Bu 20 cent değil 2cent.
-
Türk - Kürt - Arap kardeştir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
En ucuz en fazla en iyi en güzel gibi sıfatlar gördüğüm an anladım ve gerçekleşen en pahalı en çirkin en yandaş en fena oluyor.
-
O zaman vergileri düşürsün. İlber hocanın eleştirdiği yıllardaki vergilerden çok daha fazla oranda vergi alınıyor.
Devlet vergiyi artıracak, yatırım yapmayacak özele devredecek ne biçim iş bu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
|
Aga o değil de temel yatırımları devlet yapmayacaksa, vergi niye toplanır insanlardan ki, artık nitelikli devlet eğitimi diye bir şey kalmamış parası olan özel okula göndermeye çalışıyor, sağlık hastane konusuna gelince parası olan özel sağlık sigortası yaptırmaya çalışıyor, emeklilik olayına gelince parası olan yaşlılığını güvenceye almak için özel/banka emeklilik olayına girmeye çalışıyor, tekrar soruyorum o zaman sadece güvenlik açısından ise -zaten sokaklar ve sınır(içerdeki mülteciler uçarak gelmediyse) malumunuz- aga o da eksik kalsın, parayı aktarınca da çok farklı birşey olmuyor. Haaa adaleti de unutmadan, paranız olmasa avukat da tutamaz dolayısıyla hakkınızı da alamaz/savunamazsınız.
Eski eski Türkiye diye söyledikleri zamanda halk o kadar fakir olmasına rağmen devlet dünya kadar yatırım yapmış -ki teknoloji ve imkanlar(iş makineleri, mühendislik çözümleri vs.) bu kadar rahat/ulaşılabilir değilken-, köprü, baraj, fabrikalar vs... İktidarın yaptığı en güzel şey algı... Bu konuda da bu işin resmen kitabını yazdılar! |
|
Bu kadar kolay bir teknolojiyi neden kendimiz yapmıyoruz da illa bir başkasına yaptırıyoruz?
|
|
Dikkatinizi çekerim en ucuz elektrik olacak diyor. Size en ucuz vereceğiz demiyor. Öyle bir politika yok. |
|
Devletin bizzat elektrik üretimini kendi yapması gerekmiyor zira komünist değiliz! devletin görevi bu yatırımları yapmak değil temel gereksinimleri halkına sağlamaktır.
GAP projesini devlet kendi yaptı ve ilber hocanın dediği gibi "3 nesil enflasyonla yaşadı!" Devlet eliyle yatırım kısır yatırımdır. zamanıda KİT ler vardı hepsi zarar ediyordu özelleştirildier ve kar etmeye başladı. Eskiye özlem! bizi ileri götürmez :) |
|
O zaman vergileri düşürsün. İlber hocanın eleştirdiği yıllardaki vergilerden çok daha fazla oranda vergi alınıyor. Devlet vergiyi artıracak, yatırım yapmayacak özele devredecek ne biçim iş bu? |
|
Elektriği bile ithal almış olacağız anlamına geliyor bu. Şu küçük ayrıntıyı bile göremeyen milyonlarca kişinin elleri yoruluyor alkışlamaktan.
|
|
Onu ben de merak ediyorum hocam. Yani devletin kendi yapmayıp anlaşma yoluna gitmesinin makul bir nedeni var mı acaba
|
|
Kapitalist olsak da gam yemeyeceğim! Ücretler ve maaşta komünist sistem, vergiler ve ürünlerde ise kapitalist yöntemle götürüyor yönetenler. TEKEL gibi bir kurum adı üstünde TEK-EL olan bir kurumun zarar etme gibi bir şansı yokken o bile zarar ettiriliyorsa/etmişse vakti zamanında, burada siyasetin bilerek KİT'leri batırma teşebbüsü/gayreti vardır, bu zihniyetin de iyi olma/iyilik yapma gibi bir amacı olmadığından hangi sistemi getirirsen -ismi önemli değil- getir temel mantık kendilerinin daha zengin, dolayısıyla halkın daha fakir olmasıyla sonuçlanır.
Bu arada senin mantığa bakarsak devletin eğitim ve sağlık işinden de çekilmesi gerekir -nihayetinde özel eğitim ve sağlık kuruluşları da var ve SGK, emeklilik, milli eğitim ve diyanete ayrılan bütçe de devlete zarar yazıyor paso :) nihayetinde komünist sistemde değiliz, geçtiğim köprüden, gittiğim yola kadar ücret ödeyeceksem o zaman dünyadaki en yüksek vergilerden birini niye ödüyorum. Sizin bu mantık, elektrik ve doğalgazdan devlet :))) desteğinin kaldırılmasına benziyor, desteği kim yapıyor, devlet / ödeme ve bunların kurulmasını kim sağlıyor, halk(vergiler ile)... |
|
Devlet liberal ekonomi mi uyguluyor yoksa komünizme geçti önce onun kararını versin. %150 enflasyonu gördüğümüz zamanlarda ev sahiplerine gelince kiraya en fazla %25 zam yapabilirsiniz demesini biliyor ama aynı devlet. Veya insanların üç kuruşluk yurtdışı alışverişlerine dolaylı yollardan yasaklar koymayı da biliyor. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi o zaman vergileri azaltsın, madem yatırımı kendisi yapmıyor madem vatandaş parasını verip kullanacak vergi de almasın. Niye eşşek yüküyle vergi ödüyoruz ki? Köprü yapılıyor, ödeme garantisi vergiyle, köprüden geçen bir de geçiş ücreti ödüyor. Şaka gibi memleket. |
Benzer içerikler
- la casa de papel berlin 2. sezon
- konumsal ses nedir
- whatsapp tek seferlik fotoğraf atma
- netflix öğrenci
- tiktok hesap bakma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt