Şimdi Ara

Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye ambargo: Türk malları ülkeye sokulmayacak. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
1
Favori
12.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
215 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serafon

    Sence neden? Çünkü sistemi bunların itaat ettikleri ele geçirmiş, her tarafa çökmüşler, kuralları koymuşlar, bunlar gibileri köle etmişler ve daha alt köleler de elde etmişler. Peki kimdenele geçirmişler. En başta bizden. Dolayısıyla 2 yolun var. Ya bunlar gibi aşağılık olup, yalama olup, sana verdikleri payeye razı geleceksin. Ya da büyük bir savaşla tekrar dengeyi kuracak ya da hakimiyeti ele geçireceksin. Yaptığın kısmi hareketler, boruyu öttüren onlar olduğu için, her zaman başına sıkıntı çıkarmaya aday.

    Neyin savaşını yapacaksın neyin savaşını yada osmanlı ayağı yapma boşa lak lak etme.Dünya değişti.Kafana vurdular mı almanya gibi olur sonun elindeki toprağından da olursun bu sefer manda ülkesine dönersin tam hali ile.

  • Çalıştığım şirketin 5m dolarlık siparişi vardı Suudi arabistana hepsi yalan oldu. Tam da zam zamanına dek gelmiştik, hay şansımızı.

  • Umreye hacca giden tayfayı hiç anlamıyorum zaten. Dini bir görevi yerle getirmek için araplar 15 - 20bin lira para ödüyorsun.

    Hahaha neremle güleyim bilemedim.
  • Ben sana şunu yap bunu yap demiyorum durumu açıklıyorum. Günlük şu niye böyle bu niye böyle yorumlarına gerek yok, her şeyin temeli dediğim yerlere dayanıyor. Ha iş harekete gelince doğal olarak 5000 yıllık topumsal dava güden, 50 yıllık bireysel dava güdeni her halükarda yönetecektir. Ben uğraşmam, bana ne gelecek nesillerden, ben itaatimi eder keyfime bakarım diyorsan o senin bileceğin iş ben daha köle olup da ilelebet rahat edeni görmedim en fazla belli bir süre.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: serafon

    Ben sana şunu yap bunu yap demiyorum durumu açıklıyorum. Günlük şu niye böyle bu niye böyle yorumlarına gerek yok, her şeyin temeli dediğim yerlere dayanıyor. Ha iş harekete gelince doğal olarak 5000 yıllık topumsal dava güden, 50 yıllık bireysel dava güdeni her halükarda yönetecektir. Ben uğraşmam, bana ne gelecek nesillerden, ben itaatimi eder keyfime bakarım diyorsan o senin bileceğin iş ben daha köle olup da ilelebet rahat edeni görmedim en fazla belli bir süre.

    ben senin amacın ne diyorum.osmanlı hayali mi diyorum.


    5000 yıllık dava mava deme bana nükleeri yedin mi oturursun köşeye.Kimsede neden niye attınız demez.Irak'a her türlü karşıt politika izlenmesine rağmen ABD ve ingilterenin girmesi gibi.Ha sen sağa sola saldırıp osmanlı hayali ile tutuşuyorsan diyorum ki o sevrdeki haritadan daha beter hale gelirsin.



    Her ülke her ülkeye ambargo koyabilir bu kendi ekonomik hacmini ilgilendirir.Ama terazide sıkıntı şuna bağlıdır.Kimin kime faydası daha çok ticari olarak ha sen daha çok bir gelir sağlıyorsan bu senin adına kötü işte.





  • iran bizi sevmez iranın düşmanı arabistan bizi sevmez.

    suriye ırak bizi sevmez.

    suriye iran düşmanı yahudi israil bizi sevmez

    abd bizi sevmez düşmanı rusya sevmez çıkarı için sever.

    müslümanlara yardım ederiz müslüman devletler bizi sevmez avrupalılar sevmez bu arada.


    arkadaş nasıl bir devletsek dost düşman bile bize karşı bir oluyor alayı nefret ediyor bizden  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan4292 -- 28 Eylül 2020; 12:56:33 >
  • merhaba...

    arap yarimadasindakiler hepsi ayni b**k

    alttaki resim gayet iyi acikliyor neyin ne oldugunu... nereye kime hizmet ettiklerini..petrolleri bittiginde surda kaldi 40 sene ondan sonra suriyeliler gibi ülkemize göc eder a$alik herifler..

    Üzücü tarafi peygamber efendimizin yasadigi topraklari bu gibi kani bozuklarin yönetmesi..


    pakistan ba$kani bunlari yerin dibine soktu..müslümanligin yüz karasi emir itleri..



    Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye ambargo: Türk malları ülkeye sokulmayacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Larry -- 28 Eylül 2020; 13:3:14 >




  • Konsept bazında konuşmaya çalışıyorum olayı sürekli dar noktaya getiriyorsun. Mesele Osmanlı değil. Osmanlı kendi zamanında zamanın koşullarına göre belli bir dava güdüyordu. Karşısındakiler de başka bir konsept geliştirdiler ve hakimiyeti ele geçirdiler. Şartlar, konsept, yöntemler vb. değişebilir ama ana olay değişmez. Sen de hakim olmaya çalışabilir ya da hakimin kuyruğuna takılırsın. Olay bu. Ha sen bir önceki hakimlerden olduğun için iki seçenek de senin için çok rahat değil. 2. Seçenek ise gerçek çözüm değil bana göre.

  • Özellikle Türk hazır giyim perakendecilerinin yüksek hacimli satış yaptığı nadir pazarlardandı Suudi Arabistan pazarı. İç piyasada yokları oynayan markaların buradan da döviz geliri kesilirse ciddi problemler yaşanır sektörde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serafon

    Konsept bazında konuşmaya çalışıyorum olayı sürekli dar noktaya getiriyorsun. Mesele Osmanlı değil. Osmanlı kendi zamanında zamanın koşullarına göre belli bir dava güdüyordu. Karşısındakiler de başka bir konsept geliştirdiler ve hakimiyeti ele geçirdiler. Şartlar, konsept, yöntemler vb. değişebilir ama ana olay değişmez. Sen de hakim olmaya çalışabilir ya da hakimin kuyruğuna takılırsın. Olay bu. Ha sen bir önceki hakimlerden olduğun için iki seçenek de senin için çok rahat değil. 2. Seçenek ise gerçek çözüm değil bana göre.

    Arabistan bağımsız bir devlet senin arabistan üzerinde bir hükmün yok.Diğer ülkeler içinde aynısı geçerli suriye ve ırak gibi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cihan4292

    iran bizi sevmez iranın düşmanı arabistan bizi sevmez.

    suriye ırak bizi sevmez.

    suriye iran düşmanı yahudi israil bizi sevmez

    abd bizi sevmez düşmanı rusya sevmez çıkarı için sever.

    müslümanlara yardım ederiz müslüman devletler bizi sevmez avrupalılar sevmez bu arada.


    arkadaş nasıl bir devletsek dost düşman bile bize karşı bir oluyor alayı nefret ediyor bizden  

    Sebebi geçmişinde saklı.Osmanlıdan dolayı.

  • Almanya manda arabistan bağımsız diyorsun, keşke bağımsız olsa. Ha bu olayda kendi hareket etmiştir %90 ama sonuçta zihniyet belli. İlla her olayda emir alacak diye bir şey yok, sonuçta sahipler de kendilerinin hoş gördüğü, kendine yakın zihniyetteki insanları iş başına getirecekler. Dolayısıyla o zihniyetteki insanlar da belli olaylar karşısında belli hareketleri gösterecekler. Dolayısıyla iş yine aynı yere geliyor, kafalar farklı olunca her daim çatışma durumun var. Ya tamamen onlarlabir olacaksın, ya tamamen hareketsiz duracaksın ya da her attığın adımın bir karşılığı olacak. Batı ile bizim aramızdaki fark bu. Biz dağlara, akarsulara karşı hareket etmeyi göze alırız; işimiz zor ama başarırsak kesin zafer elde ederiz. Onlar akan suyu kendi lehlerine kullanma tarzında hareket ederler, başta işleri kolay, hızlı hareket etmelerini sağlar ama netice kesin değildir hiçbir zaman. Tabi 2. yi yaptığında da hiçbir sınır tanımaman gerekiyor. Yine tercih meselesi.





  • Arap sevicileri piste alalım.
  • arap kocaları boşol boşol boşol demiş... gözleri yaşlı...

  • Araplar yapmaz öyle şey,minnakların işidir o.

    15 gün sonra ben unutacağım zaten, siz de unutacaksınız.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: serafon

    Almanya manda arabistan bağımsız diyorsun, keşke bağımsız olsa. Ha bu olayda kendi hareket etmiştir %90 ama sonuçta zihniyet belli. İlla her olayda emir alacak diye bir şey yok, sonuçta sahipler de kendilerinin hoş gördüğü, kendine yakın zihniyetteki insanları iş başına getirecekler. Dolayısıyla o zihniyetteki insanlar da belli olaylar karşısında belli hareketleri gösterecekler. Dolayısıyla iş yine aynı yere geliyor, kafalar farklı olunca her daim çatışma durumun var. Ya tamamen onlarlabir olacaksın, ya tamamen hareketsiz duracaksın ya da her attığın adımın bir karşılığı olacak. Batı ile bizim aramızdaki fark bu. Biz dağlara, akarsulara karşı hareket etmeyi göze alırız; işimiz zor ama başarırsak kesin zafer elde ederiz. Onlar akan suyu kendi lehlerine kullanma tarzında hareket ederler, başta işleri kolay, hızlı hareket etmelerini sağlar ama netice kesin değildir hiçbir zaman. Tabi 2. yi yaptığında da hiçbir sınır tanımaman gerekiyor. Yine tercih meselesi.

    Yapma yav o nedenle mi bırak onu deyince bıraktın.Yada dur deyince geri gittin.Akasruya karşı hareket edermiş.Hani biz göremiyoruz lafta dünyayı istila ediyor sözde icraatte dandirik ülkelere gücü yetiyor.Bu aynı şey gibi davalısı olduğu kişiye saldıramayıp evde çocuklarını ve eşini dövmek gibi misalen.


    Almanya'ya kim manda dedi.Ayrıca arabistan bağımsız bir devlet ne yani abd ile bağı saudi aramco denilen şirket prenslik abd kuklası ki olsunda zaten.Arabistanın ve bu prensliğin badigardlığını belli bir para ve silah satışında ABD yapıyor yoksa İran havaya uçururdu.


    10 Milyonluk Yunanla caka atan 1 milyon nüfusu olmayan kıbrısta sorunu halledemeyen.Kaç yıldır musul kerkük sorununu hani güçlü ya halledemeyen.40 yıldır pkk sorunu olan.


    Suriyede emevide namaz kılacağız diyerek 15 milyon paraziti ülkesine alan ırak olayında da 3 milyon kürt alındı ülkene oldular şuan 20 Milyon surilerde 10 yıla 40 Milyona ulaşacak üreme hızı ile.


    Kırım türk kağanlığı deyip Rusyanın ele geçirmesine göz yuman laf edemeyen hatta ayağına gidenler mi bunu diyor.


    Sorarlarsa akarsuya karşı duran bir milletiz dersin kim bilecek.Benim gördüğüm ise gazla havaya uçan balondan öteye gitmiyor.





  • Bilaline firca atiyordu dinlemelerde"benim göbeğim çatlıyor sudilerle arayi duzeltmek icin ama icimizdeki hain senmissin"dedi olmadi "babacima".


    Krallari swiss otelde cagirdi erk ve avanesini kosa kosa gittiler utanmadan.


    Öldü bayraklar yariya indi kac gun yas ilan edildi yetmedi.


    Geldiler burada es eslerinin en ruh hastasi takımı ,konsoloslukta baska ulke vatandaşını öldürüp canli canli derisini yuzup parçaladı tiklari cikmadi.


    Made in turkey damgali mallar artik gercek Türk insaninin araplarda "Persona nan grata"oldugu gibi boykot yiyor ama onlarin planı t.m.etiketli mallari baska ulkeler uzerinden gindermek ile sinirli.Nasil olsa kafalariz aklinda.


    Bu ulkede yasayanlar gorsun artik kimin mal oldugunu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: M3lank0lik

    Yapma yav o nedenle mi bırak onu deyince bıraktın.Yada dur deyince geri gittin.Akasruya karşı hareket edermiş.Hani biz göremiyoruz lafta dünyayı istila ediyor sözde icraatte dandirik ülkelere gücü yetiyor.Bu aynı şey gibi davalısı olduğu kişiye saldıramayıp evde çocuklarını ve eşini dövmek gibi misalen.


    Almanya'ya kim manda dedi.Ayrıca arabistan bağımsız bir devlet ne yani abd ile bağı saudi aramco denilen şirket prenslik abd kuklası ki olsunda zaten.Arabistanın ve bu prensliğin badigardlığını belli bir para ve silah satışında ABD yapıyor yoksa İran havaya uçururdu.


    10 Milyonluk Yunanla caka atan 1 milyon nüfusu olmayan kıbrısta sorunu halledemeyen.Kaç yıldır musul kerkük sorununu hani güçlü ya halledemeyen.40 yıldır pkk sorunu olan.


    Suriyede emevide namaz kılacağız diyerek 15 milyon paraziti ülkesine alan ırak olayında da 3 milyon kürt alındı ülkene oldular şuan 20 Milyon surilerde 10 yıla 40 Milyona ulaşacak üreme hızı ile.


    Kırım türk kağanlığı deyip Rusyanın ele geçirmesine göz yuman laf edemeyen hatta ayağına gidenler mi bunu diyor.


    Sorarlarsa akarsuya karşı duran bir milletiz dersin kim bilecek.Benim gördüğüm ise gazla havaya uçan balondan öteye gitmiyor.



    Alıntıları Göster

    Hükümetten bahsetmiyorum temel kimliğimizden bahsediyorum. Şu gitgide bozulan kimlikten.................................................

    Bu arada çok merak ettim. Sen başa geçsen nasıl bir yol izlersin, çözüm önerin nedir? Benim ülkem istikrarlı olsun istiyorum. Param değerini kaybetsin istemiyorum. Adalet olsun istiyorum. İnsanlar kendilerini yetiştirsinler ve bu konuda önleri açık ve arkalarında destek olsun istiyorum. Dünyada habire birileri ile cebelleşmeyelim istiyorum. Dünyadaki ırkdaşlarımız başta hiçbir insan zulüm görmesin istiyorum. Dünyada saygınlığımız olsun en tepeye oynayabilelim istiyorum vs vs. ve bunların mümkün olduğunca çoğunu ben de göreyim istiyorum. Ne yapmamız lazım, önerin nedir?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serafon -- 28 Eylül 2020; 15:11:1 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serafon

    Hükümetten bahsetmiyorum temel kimliğimizden bahsediyorum. Şu gitgide bozulan kimlikten.................................................

    Bu arada çok merak ettim. Sen başa geçsen nasıl bir yol izlersin, çözüm önerin nedir? Benim ülkem istikrarlı olsun istiyorum. Param değerini kaybetsin istemiyorum. Adalet olsun istiyorum. İnsanlar kendilerini yetiştirsinler ve bu konuda önleri açık ve arkalarında destek olsun istiyorum. Dünyada habire birileri ile cebelleşmeyelim istiyorum. Dünyadaki ırkdaşlarımız başta hiçbir insan zulüm görmesin istiyorum. Dünyada saygınlığımız olsun en tepeye oynayabilelim istiyorum vs vs. ve bunların mümkün olduğunca çoğunu ben de göreyim istiyorum. Ne yapmamız lazım, önerin nedir?



    Alıntıları Göster

    O kimlik imparatorluk dönemi bitti.Savaşalım işgal edelim mantığı geride kaldı.Artık herşey ekonomi ve teknolojiye bakıyor.Osmanlınında ayak uyduramayıp yıkılma sebebidir bu zaten.





  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.