Şimdi Ara

Süt ve süt ürünleriyle birlikte balık neden yenmez? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
63.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • çapraz etkileme değilde...

    herkez bildiği alanda konuşmalı bende biraz doktor arkadaşlarımdan bilgi edindim..
    baya eski konu olsada halen okuyanlar olabilir diye bilgi sahibi olsunlar,
    balıktaki vücuda yarayan protein ve sütteki kalsiyumdaki bazı maddeler çok fazla alınmış oluyor dolayısıyla vücutta alerji vb.sorun varsa tetikliyor.
    zaten miğde karışmış oluyor birde süt veya balık bayatlamışsa kusma miğde bulantısına yol açıyor bu yüzden şehir efsanesi olarak süt balık zehirler mantığı çıkmış
    diye duydum..
  • Balıkta bulunan histamin miktarı , balık bayatladığında artmaktadır.

    Yoğurttada histamin bulunmaktadır. Zaten histamin allerjik reaksiyonlara yol
    açabilen bir maddedir...
    Bu nedenle balığınız eğer bir kaç günlükse yani taze değilse yanında yoğurt yemek yüksek miktarda histamin alımına sebep olacağı için zehirlenmelere yol açabilir.

    Yani tesadüfi değildir...
  • Al sna abilimsel açıklama


    Süt mikroplaşmaya ve bakteri çoğalmasına aşırı derecede kaynak sağlayan bieşeydir balıkta özellikle deniz balıkları bakteri taşırlar bu yüzden heleki balık taze değilse bakteri şov başlar havuz balıkları ve taze balıklar genellikle zehirlemez işte sebebide budur.... örnek vermek gerekirse dişinizi çektirdiğinizded esüt içmemeniz kesinlikle önerilir çünkü bakterileşmeye kaynak oluiturur
  • 200 tane cevap gelmiş 2 tanesi bilgilendirici. gazete satan büfeye bilim teknik dergisi satıyonuz mu diye sorduğumda aldığım "o ne?" şeklindeki cevabı hatırladım nedense
  • Ya hic bi etki gormedim balik tan sonra cikolata yerim genelde sutlu nescafe falan iciyorum nihaha
  • .İzmir'de acı olay!
    yeni haber
    AAGiriş Saati : 27.04.2012 10:10
    Güncelleme : 27.04.2012 11:34 Evde yediği yemeğin ardından rahatsızlanan ve zehirlenmiş olabileceğini söyleyerek bir akrabasından yardım isteyen genç, kısa süre sonra ölü bulundu.

    İzmir'de, Karabağlar 1407 Sokak'ta yalnız yaşadığı evinde yediği balık ve peynirin ardından rahatsızlanan Serkan Yılmaz (26), akrabası Sercan Kıdır'ı aradı ve zehirlenmiş olabileceğini belirterek yardım istedi.

    Sercan Kıdır durumu sağlık ekiplerine bildirirken, Serkan Yılmaz, ihbar üzerine gelen ambulans ve polis ekipleri tarafından ölü bulundu.

    Oyuncak tamirciliği yapan gencin cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

    Akrabasının ölümünün üzüntüsünü yaşayan Sercan Kıdır, gazetecilerin soruları üzerine, ''Telefonla aradığında, 'balık ve peynir yedim. Zehirlenmiş olabilirim, titriyorum' dedi. Geldiğimizde ölmüştü'' dedi.

    Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

    http://www.sabah.com.tr/Yasam/2012/04/27/zehirlendigini-soyleyerek-yardim-isteyen-genc-olu-bulundu




  • Balık tazeyse yoğurtla yenebilir
    Balığın içindeki histamin denilen bir proteinin miktarı, bayat balıkta artış gösterir.
    Yakalandıktan sonra hızlıca soğutulmayan balıkta histamin artışı görülür ve siz bu şekilde beklemiş balığı tükettiğinizde histamin vücudunuzda alerjik reaksiyonlara ve beraberinde olumsuz etkilere, zehirlenmelere yol açabilir.

    Yoğurtta da histamin adlı madde bulunur. Taze olmayan balıkla birlikte yoğurt tüketilmesi histamin artışına neden olacağı için tavsiye edilmez.
    Ancak burada önemli olan balığın tazelik derecesidir.

    Bu nedenlerden dolayı eğer balığınızın tazeliğine güveniyorsanız balıkla birlikte yoğurt tüketmenizin herhangi bir sakıncası olmayacaktır.

    Yukarıda bahsedildiği gibi uygun koşulda hazırlanmamış balıkları yiyen herkes balık zehirlenmesiyle karşılaşabilir.
    Temiz sulardan elde edilmiş ve daha sonra uygun şekilde temizlenip depolanmış ve pişirilmiş balık, süt, yoğurt veya peynirle yendiğinde zehirlemez. Ancak bu besinlerden birisine özel bir alerjik hassasiyeti olan kişi için durum farklıdır.

    Zehirlenmenin en belirgin belirtileri bulantı, kusma, ishal, baş dönmesi ve uyuşukluktur.
    Kişi üşümese bile kendini üşüyormuş gibi hissedebilir.
    Zehirlenme semptomları, balığı yedikten yaklaşık 20 - 30 dakika içerisinde başlayabilir.

    Zehirlenmenin tedavisi
    Tropik sularda yaşayan balık yenildiğinde oluşan bir zehirlenme söz konusu ise bu zehirlenmeyi geçirecek herhangi bir tedavi yöntemi yoktur.
    Bir ya da iki hafta içerisinde zehirin tüm etkisinden kurtulursunuz.
    Histaminin vücutta artmasına bağlı olarak oluşan zehirlenmelerde ise histamini kanda bloke eden birtakım ilaçlar kullanılır.
    Bu ilaçlar sayesinde zehirin etkisi 6 - 8 saat içinde geçer.
    Ancak zehirlenmeden şüpheleniyorsanız mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna gitmeniz gerekir.

    Balık zehirlenmesinden korunmak için

    Bilmediğiniz ve güvenli olmayan hiçbir balığı tüketmemelisiniz.
    Dondurulmuş balıkları güvendiğiniz markalardan almalı ve eve götürürken soğuk zinciri muhafaza edecek özel poşetlere koymalısınız.
    Balığın taze olduğundan emin olmalısınız. Taze balığın gözleri parlak ve dışa bombeli olur.
    Taze balığın derisi gergin ve parlaktır. Balığa parmağınızla dokununca oluşan çukur hemen düzelir.
    Taze balığın solungaçları canlı ve parlaktır.
    Balık dondurulacaksa mutlaka temizlenmesi gerekir.
    Balık oda sıcaklığında uzun süre bekletilmemelidir.
    Çözdürülmüş balık tekrar dondurulmamalıdır.

    _________________________________
    Nerden mi aklıma geldi?
    Bayağıdır yememiştim, Daha önce tabildot yemeklerinde balık+yoğurt yemişliğim vardır

    Bugun de Akşam 7 de fırında balık + ekmek yedim pazardan almıştım,
    Şimdi de uykum gelsin diye dolaptaki 3 günlük ayrandan bir bardak içtim
    AKlıma geldi bakınca forumda bu konuyu gördüm




  • quote:

    Orijinalden alıntı: EfeAYDIN

    sana bişe sölimmi hani kötü olunca tuzlu ayran falan içilir ya araştırmaya göre onun da etkisi yok ayran kana çabuk karışmaz bu da halk arasında yayılmış yanlış bişe olabilir ama genede bayat olunca zehirliyo diolar bilemicem belki dorudur da!

    ya adamim.. bayat bozulmuş ürün yiyince zaten normalde zehirlenmen gerekmiyor mu ki gıdadan?

    yani bozuk balik veya gıda tüketip zehirlenen biri artik onun yaninda ayran tüketse ne olur tüketmese ne olur...adam zaten bozuk gıda veya balik almiş yemiş...sonucunuda ayrana mi atmak gerekli ogun onun elinde ayran vardi gördüm felan

    adamlar rakı balik peynir felan yemiyorlarmi ki zaten normalde?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Key -- 24 Eylül 2012; 0:42:46 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZEUS__

    balık taze olursa bişey olmaz..ama balıklarda süt içmiyor galiba..hiç süt içen bi balıkla karşılaşmadım..acaba süt veren balık var mı?ya da süt ürünleriyle beslenen bi balık..?aslında kalsiyum deposu ikisi de ama kalsiyumlar fazla geliyor herhalde bir araya gelince

    />




  • yesem ölürmüyüm
  • Çok pis süt canım çekti ya, 1 kilo da hamsi yediydim, napcas şimdi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fearless

    quote:

    Orjinalden alıntı: Se®can

    balık bayat olursa zehirlerde o yüzden


    Zehirlediğini duydum, duydunuz, duyduk... Ben neden olduğunu soruyorum bilimsel bir açıklama lazım.

    Bilmem anlatabildim mi?

    ben hâla anlamadım reyiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xdangerx66

    quote:

    Orijinalden alıntı: Fearless

    quote:

    Orjinalden alıntı: Se®can

    balık bayat olursa zehirlerde o yüzden


    Zehirlediğini duydum, duydunuz, duyduk... Ben neden olduğunu soruyorum bilimsel bir açıklama lazım.

    Bilmem anlatabildim mi?

    ben hâla anlamadım reyiz.

    yaw içeyim bari, balık bayatsa içme diyo, bayat kelimesi lastik gibi. 1 gün 18 saat artı 23 saniye den sonrası bayat oluyomuş balık, ben nerden anlayayım yaw balık bayat mı diil mi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    Peki soğuk süt neden gaz yapar?

    sıcak olmadığı için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: renovatio033

    quote:

    Orijinalden alıntı: xdangerx66

    quote:

    Orijinalden alıntı: Fearless

    quote:

    Orjinalden alıntı: Se®can

    balık bayat olursa zehirlerde o yüzden


    Zehirlediğini duydum, duydunuz, duyduk... Ben neden olduğunu soruyorum bilimsel bir açıklama lazım.

    Bilmem anlatabildim mi?

    ben hâla anlamadım reyiz.

    yaw içeyim bari, balık bayatsa içme diyo, bayat kelimesi lastik gibi. 1 gün 18 saat artı 23 saniye den sonrası bayat oluyomuş balık, ben nerden anlayayım yaw balık bayat mı diil mi

    haaaa,ben yine birşey anlamadım lan




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xdangerx66

    quote:

    Orijinalden alıntı: renovatio033

    quote:

    Orijinalden alıntı: xdangerx66

    quote:

    Orijinalden alıntı: Fearless

    quote:

    Orjinalden alıntı: Se®can

    balık bayat olursa zehirlerde o yüzden


    Zehirlediğini duydum, duydunuz, duyduk... Ben neden olduğunu soruyorum bilimsel bir açıklama lazım.

    Bilmem anlatabildim mi?

    ben hâla anlamadım reyiz.

    yaw içeyim bari, balık bayatsa içme diyo, bayat kelimesi lastik gibi. 1 gün 18 saat artı 23 saniye den sonrası bayat oluyomuş balık, ben nerden anlayayım yaw balık bayat mı diil mi

    haaaa,ben yine birşey anlamadım lan

    Ben diom 1-1.5 kilo hamsinin üstüne 1 litre süt içecem, belki de bu son mesajım, elveda




  • deniycem birazdan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Illustrious

    Zehirlenene yoğurt yedirirler bi de

    Sonrada helva
  • uşak ta bal la balık yenmez diye bir inanış var. Kim hangi mantıkla balıkla beraber bal yemeye kalkacaksa artık.
    Bizim memlekette de balıkla yoğurt yenmez derler. Hiç de sorgulamadık. Bu kuralada harfiyen uyduk. Başımız ağrımadı.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.