Şimdi Ara

şut adelesi yırtılması lütfen bilen okusun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, yaklaşık 2 ay önce maçta şut çektiğimde şut adelesi olarak nitelendirilen, yer olarakta kasığın biraz sol altı (sol bacağa göre) yerden kumaş yırtılması gibi bir ses geldi o an devam edemeyip maçtan çıktım zaten sonrasında aksiliklerden dolayı doktora gidemedim. Günlük hayatta bir sorun yokken maçtayken orası devam edilmeyecek şekilde ağrı yapıyor. Yani şut çekerken veya pas verirken hatta 1 ay dinlenme yaptıktan sonra oynadıgımda depar atarken yine ağrıdı futbol oynamadım. Yaklaşık 2 ay oldu. Yarın randevum var ama aklıma takıldı. Başına böyle durum gelen veya bu durumu bilen birisi yardımcı olabilirse çok sevirim

• Halk arasında "kasık atması" denir. Muhtemelen adductor longus kasında yırtık oldu hocam. Anında gitmen lazımdı doktora. Keşke bekletmeseydin.

Düzeltme: Sporun içinde aktif değilseniz, yani "sedanter" iseniz tam olarak ısınmadan ve aktif esnetme yapmadan maça, antrenmana, sporsal aktivitelere başlamayın. Kaslar alışkın olmadan birden yüklenince böyle cart diye yırtılıyor. İyileşme süreci de sıkıntılı. Yırtıkların tekrardan büyüme ihtimali yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TK14 -- 18 Aralık 2017; 0:35:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: T.Kaya

Halk arasında "kasık atması" denir. Muhtemelen adductor longus kasında yırtık oldu hocam. Anında gitmen lazımdı doktora. Keşke bekletmeseydin.

Düzeltme: Sporun içinde aktif değilseniz, yani "sedanter" iseniz tam olarak ısınmadan ve aktif esnetme yapmadan maça, antrenmana, sporsal aktivitelere başlamayın. Kaslar alışkın olmadan birden yüklenince böyle cart diye yırtılıyor. İyileşme süreci de sıkıntılı. Yırtıkların tekrardan büyüme ihtimali yüksek.

Şuan 22 yaşındayım, lise 3 den beri spor yapıyorum gerek fitness olsun, gerek bal liginde futbol oynamak olsun, son 1 senedir ikisini de bırakmış şekilde sadece halısaha da oynuyordum ( ayda yılda 1 olarak değil haftada 2-3 maç rahat oynuyordum) sakatlandıgım maçta hava soguk diye ısınmadan başlamıştım ve maçın başında şut çekerken dediğim olay oldu, yani vücudum spora alısık. Yarın randevum var gideceğim umarım uzun süre sporuma yasak gelmez...

• Hocam aynısı bende de var şu an siz nasıl iyileştiniz tavsiyeniz var mı zamanla geçer mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kompeter K kullanıcısına yanıt

1 ay zorlama günde 2 kez buz koy 20şer dakka düzelmezse ameliyat düzelirse oyna devam ama %90 tekrarlar

• MotosikletPilotu kullanıcısına yanıt

Dediklerinizi yapıcam teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.