Şimdi Ara

Susam Sokağı Bu Yüzden Bitirilmiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçmişte TRT’de Çocuk ve Gençlik Programları Müdürlüğü’nde yapımcılık, yönetmenlik, sunuculuk, program-senaryo yazarlığı gibi görevler yürüten, 1989-1991 yılları arasında TRT Ankara Televizyonu Müdürlüğü, 90-94 yıllarında TRT Televizyon Daire Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Tekin Özertem bir dönemin efsanevi televizyon programı Susam Sokağı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

    Susam Sokağı neden kaldırıldı?

    Tekin Özertem, CRI TÜRK’ten Tülin Tonkuş’a Susam Sokağı programının neden kaldırıldığını şu sözlerle anlattı: “Programı kaldırırlarken Neden ‘yerli değil’ dediler, kendini Türkiye’de Milliyetçi addeden kesimler… Bu nedenle de devamını maalesef engellediler. Netice itibariyle böyle bir programın kaldırılması yazık oldu. Çünkü biz Susam Sokağı’nı Türkiye’ye uyarlıyorduk. Amerika’daki gibi yayınlanmıyordu. Dekoru bile Ankara kalesindeki bir sokaktı hatırlarsanız. Sadece Edi ile Büdü kuklaları ile kum çizgi filmlerini onların arşivinden kullanmıştık. Onun dışında her şeyi Türkiye’ye adapte ettik. Maalesef ‘Yerli değil’ dediler, bizim de gücümüz yetmedi. O zamanın Genel Müdürü Kerim Aydın Erdem ve onun da bağlı olduğu Aydınlar Ocağı diye bir grup vardır. O grup, bu işin önüne geçti. Tabi bu komplo teorisi… Susam Sokağı’nda yaptığımız ölçümler sonucunda gördük ki; dört yaşındaki çocuklar beş yaş seviyesine geldiler. Türkiye’de doğudaki ve kırsal kesimdeki kadınlar, Susam Sokağı ile okuma-yazma öğrendi. Okul öncesi çocuklar okuma-yazmayı öğrendiler. Ve biz akademisyenlerle oturduk ‘Biz nerde hata yaptık?’ dedik. Amacımız okuma-yazma öğretmek değildi. Susam Sokağı’nın 800 hedefi vardı öğretilmesi gereken; mesela temizlik, el temizliği vs… Dolayısıyla komplo teorisi dediğim şey; sanıyorum Türkiye’nin aydınlanmasını istemeyenlerin bir oyununa gelmiş olsa gerek Susam Sokağı…” diyerek yıllardır saklı kalan bir konuyu gündeme getirdi.
    http://www.medyaradar.com/bir-donemin-efsane-programiydi-susam-sokagi-neden-kaldirildi-haberi-894383







  • Susamı Sudan'dan ithal etmeye başladığımız için yayından kaldırdık deseler bunu bile alkılşayacak 50 IQ ortalamalı %30-35 bir seçmen kitlesi var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerika versiyonunda David Villa bile çıkmıştır

    https://www.youtube.com/watch?v=kSETIWbabvo

    Bizde de yerli konuklar çıkıyordu.

    Susam Sokağını bitiren zihniyet, Pepe'yi İstanbul Muhafızlarını neden yasaklamıyor.
  • Hatırlıyorum bu programı,çok iyiydi,demek bu yüzden kaldırılmış.
    Kaliteli her işin önü tıkanıyor heralde bu üklkede.Anca saçma sapan diziler yayınlansın.
  • Susam Sokağı Bu Yüzden Bitirilmiş
  • Gerekçeye bak çay demle.
  • Saçma sapan işler. Severek izlerdik halbuki.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.