Şimdi Ara

SÜRÜKLENENLER !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Napoleon bonaparte , bir devlet şurasında şöyle demiştir. ‘’ vedee savaşını kendimi Katolik göstererk kazandım, kendimi Müslüman göstererek Mısıra yerleştim. Papanın nufüzünu yaymayı arzuladığım belgeleri ortaya koyarak,italyadaki papazları elde ettim. Eğer ki Musevi bir topluluğa hükmetseydim, Süleymanın mabedini yeniden yapardım ‘’’.
    Ceasar,Büyük İskender, Napolyon,Hitler ve tarihteki bütün devlet adamları, kitlelere onların hayal güçlerine ve duygularına hitap ederek hükmetmişlerdir.Kitlelerin yapılanlardan daha çok ilgilendikleri şey söylenenler ve hayallerdir. İşin ilginç yanı zeki ve kafalı insanlarında kitleler içinde düşünme ve irdeleme yeteneklerini kaybetmeleri. Bütün bunlar kitlelerdeki zihniyet tekleşmesi kanuna temel oluşturur niteliktedir. Kitle zekası , ortalama bir insan zekasından çok daha alt seviyededir. Eğer bir kişiye bağlandılarsa vatan şan şeref ve din duyguları sömürülerek en korkusuzluk gerektiren kahramanlıkları yapmaya koşarak giderler. Eğer milletler büyük işlere soğukkanlılıkla düşünülmüş kararlarla yaklaşsaydı,dünya tarihinin yer aldığı kitaplara kaydedilecek bir şey bulunamazdı.
    Kitlelerin eğitim seviyeleri ve şahsi bağımsızlıklarına düşkünlükleri ne kadar düşükse,olay çok daha vahim sonuçlarda cereyan ediyor.Recep Tayyip Erdoğan , 14 senedir hiçbir tutarlı davranışı ve politikası olmadığı halde, halkın büyük kısmının lideri ve sevgilisi pozisyonunu korumayı beceriyor. Amerikada ki muhterem hoca efendiyken,paralel örgüt liderine dönüşüyor. Habur sınır kapısında halayla karşılayıp miting yaptıklarını, daha sonra dünyanın en alçağı ilan ediyor. İsrail,kötülüğün dünyadaki efendisiyken,tekrar ihtiyaç duyulan bir müttefik oluyor. Suriye lideri aile dostuyken,birden aşağılık bir diktatör ilan ediliyor.
    Burada Tayyip Erdoğan mı kötü , yoksa bir küs bir barışık oldukları mı ? Bence hiçbirinin umrunda olmayan kitleler. Ne Tayyip Erdoğan bir vatan sevdalısı ne cemaat bir ümmet teblicisi ne esad suçlu yada suçsuz. Olan bir güç savaşından başka bir şey değil.Bu insanların çok duygusal dava adamları olduklarını mı düşünüyorsunuz ? İçlerinde duygunun zerresi kalmamış ,sistemin savaşçıları onlar. Sadece acıdığım, çeşitli kişilerin güttüğü politikalar sonucunda kahramanlık yapmaya koşan insanlardır. 7 hazirandan önce çözüm süreci, 7 hazirandan sonra VATAN BÖLÜNMEZ ! İnsanların buna alet olabilmesini aklım almıyor.
    Çözüm mü ? Bugüne kadar güç savaşı içinde yer almaya zorlanmış hiçbir kitle bunun çözümünü bulamadı.Ama bir çözümü varsa eğer eğitimin yaygınlaşması tek çözümdür

• Aklıma 94 yaşında olan Cezzar Ahmet Paşa tarafından mağlup edildikten sonra ülkesine dönen napolyonun şu sözü geldi.

"Osmanlı askerini dalkılıç olmaya mecbur edecek kadar sıkıştırmak el vermez, bir kere dalkılıç olmayı göze almış birkaç yüz adam meydana çıkarsa, mağlup olmamak mümkün değildir."

Bu sözü ne tescilliyor. Cezzar Ahmet paşanın galibiyeti. Ben diyorum ki. 1.50lik napolyonları papaları popoları bırakalım Cezzarlar Senusiler Bediuzzamanlar okuyalım. O zaman belki anlarız milliyetçilik kapitalizm misyonerlik etcetera neymiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Esrar-ı Huruf

Aklıma 94 yaşında olan Cezzar Ahmet Paşa tarafından mağlup edildikten sonra ülkesine dönen napolyonun şu sözü geldi.

"Osmanlı askerini dalkılıç olmaya mecbur edecek kadar sıkıştırmak el vermez, bir kere dalkılıç olmayı göze almış birkaç yüz adam meydana çıkarsa, mağlup olmamak mümkün değildir."

Bu sözü ne tescilliyor. Cezzar Ahmet paşanın galibiyeti. Ben diyorum ki. 1.50lik napolyonları papaları popoları bırakalım Cezzarlar Senusiler Bediuzzamanlar okuyalım. O zaman belki anlarız milliyetçilik kapitalizm misyonerlik etcetera neymiş.

bi git ya . Atatürk varken tarihinde o kadar adam varken onlara mi dustun ?

Konudaki icerik gayet acik insanlara istedikleri seyleri soylersen kandirir yonetirsin tabi dogmatik insanlar icin boyle .

Yoksa dusunen bir insani Osmanli gelecek diye kandiramazsin cunku adam der ki hani hangi teknoloji ile ???

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR

• Napolyonun aslı katolik değildi doğru.Batini akımlar batağına saplanmış dibine kadar okültizmi yaşayan gerçek bir paganistti

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

Aklıma 94 yaşında olan Cezzar Ahmet Paşa tarafından mağlup edildikten sonra ülkesine dönen napolyonun şu sözü geldi.

Konudaki icerik gayet acik insanlara istedikleri seyleri soylersen kandirir yonetirsin tabi dogmatik insanlar icin boyle .

Yoksa dusunen bir insani Osmanli gelecek diye kandiramazsin cunku adam der ki hani hangi teknoloji ile ???

Tamam o zaman.

Sevgili seyirciler! Karşınızda cumhuriyetin 3 numaralı adamı diyede nitelendirilen ulvi şahsiyet ankara valisi nevzat tandoğan!

"ulan öküz anadolulu, sizin milliyetçilik'le komünizm'le ne işiniz var. milliyetçilik lazımsa biz yaparız. komünizm gerekirse onu da biz getiririz. sizin iki vazifeniz var: birincisi çiftçilik yapıp mahsül yetiştirmek. ikincisi askere çağırdığımızda askere gelmek. alın bu iti götürün"

nevzat tandogan, 3 mayis 1944

Wise words bro.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

Tamam o zaman.

Sevgili seyirciler! Karşınızda cumhuriyetin 3 numaralı adamı diyede nitelendirilen ulvi şahsiyet ankara valisi nevzat tandoğan!

"ulan öküz anadolulu, sizin milliyetçilik'le komünizm'le ne işiniz var. milliyetçilik lazımsa biz yaparız. komünizm gerekirse onu da biz getiririz. sizin iki vazifeniz var: birincisi çiftçilik yapıp mahsül yetiştirmek. ikincisi askere çağırdığımızda askere gelmek. alın bu iti götürün"

nevzat tandogan, 3 mayis 1944

Wise words bro.

Desene sen de o sacma fakelerdensin ugrasmaya degmez

Ataosmanli misin sancaktarlqr fln mi ? Mesajlarin asau seviyesinde gerci

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Kemalcim ne güzel tartışıyorduk. Oldu mu güzel kardeşim. Akşam pilavlı var.

• Gerçek hayatta sıfır olan adam içten içe farkında olsun durumunun sen bu adama biz şöyleyiz biz böyleyiz diye gaz verip seçim zaferini sanki onun zaferiymiş gibi yansıtırsan o adam senin için ölür düşünsene adam kilolu saçlar dökülmeye başlamış çocukluğu yoklukla geçmiş görücü usulü evlenmiş karısı çirkin çocukları olmuş onlar kafasız meslek lisesi imamhatip okuyolar hesapta bu adamın hayatı sıfır a yakın kardeşim senin kilolarının saçlarının dökülmesinin fakirliğinin karının çirkinliğinin çocuklarının mallığının tek sebebi cehape çünkü onlar şöyle yaptı böyle yaptı paralel yapı yüzünden borcun arttı tam kalkıncaz gezi olayı çıktı falan diye adamın bütün sorunlarına düşman yaratırsan o adam ıstırır yani düşünsene lan sen süpersin ama hep böyle düşmanlar dış mihraklar yüzünden çok zekisin ama yokluktan okuyamadın okuyanların halide ortada okumakla adam olunmuyo hep bu kafada gidiyosun çocuğunda böyle yetişiyo anadoluda çiftçi olan dedeni viyana kapısında savaşırken hayal ediyosun

• quote:

Burda napolyonun övüldüğünü örnek alındığını falan mı zannediyorsun. Konuyu hiç anlamamışsın birde alt tarafta komiklik yapmaya falan çalışıyorsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.