Şimdi Ara

Suriyelilerin hepsini yollamak mümkün, ama bunu muhalefet yapmayacak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Özellikle bazı uzmanlar sürekli suriyeliler kalıcı onlar geri gönderilemezler falan diyorlar ama aslında bu mümkün, eğer bu konuda biraz araştırma yaptıysanız prof. murat erdoğanı tanırsınız adam her zaman her yerde her konuşmasında bunları entgere etmeliyiz vs diyor ama kendisi de yollamak istersek yollayabileceğimizi biliyor diğer paragrafta buna değindim. Bu suriyelilerin geçici koruma statüsünü iptal edebiliriz, istersek vatandaşlık koşullarını çok zorlaştırabiliriz, istersek kaçak çalışmayı engelleyebiliriz çok büyük cezalar verebiliriz(suriyelilerin %98 kadarı kaçak çalışıyor sigortasız), iş yeri açmayı çok sıkı denetleriz, sağlık sistemini tekrar gözden geçiririz. Bunları falan yapsak istemeseler bile giderler çünkü artık olumlu hava yok düşünsene bedava hizmet alıyorsun niye terk edesin burayı ? örneğin adam diyor ki sen geçici koruma statüsünü iptal edersen o mülteci başvurusu yapabilir, e tamam yapsın kabul mü etmek zorundayız ?

Herkes bu durumun bir örneğini arıyor zamanında yugoslavya savaşı sırasında almanyaya 2 milyon kadar insan sığındı savaş bitince dönerler sandılar ama onlar dönmedi almanya tüm sağlık hizmetlerini parlaı vs yaptı böyle önlemler aldı insanların %80 kadarı geri döndü.

Konuyla ilgili bir video bırakıyorum dk 59:35'den sonra izleyin adam açık açık zorla yollasanız Avrupa'da birkaç insan örgütünden kınama gelir başka bir şey olmaz diyor. Bununla kalmayıp sınırları korumamız için mesela Almanya'nın gece görüş eşyaları verdiğini falan söylüyor. Avrupa da aslında suriyelilerin bizde olmalarını istemiyor, bizim gerizekalı siyasetçilerimiz yüzünden adamlar başımıza daha beter bela olacaklar. Muhalefet bile düzgün bir politika üretmiyor size yemin ederim iyi parti, deva, chp falan bunlar gaz almak için yollayacağız falan diyorlar ama yalan söylüyorlar chp 2019 yılında entegrasyondan falan bahsediyordu. bu gidişle daha büyük bela olacaklar

Daktilo1984youtube
    Berlin Duvarı'nda İpek Maya Saygın, konuğu Ankara Üniversitesi Mülkiye Göç Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Erdoğan'la göç sorununun bugününü ve geleceğini konuşuyor. Bizi Patreon'dan Destekleyin👇 https://www.patreon.com/Daktilo1984 Telegram adresimiz: https://t.me/joinchat/WUZLNnSgt152LrbW Twitch adresimiz: https://www.twitch.tv/daktilo1984​​ Web sitemizi de ziyaret etmeyi unutmayın! https://www.daktilo1984.com
    https://www.youtube.com/watch?v=F6voOuCxooA

• Cenevre sözleşmesine göre hepsini yollarız.
    Insan hakları ceza kesmiş falan hikaye.

Yollamak isteyene yasal zemin hazır.
    Yeni gelecek yönetim hepsini yolayacaz desin, ben aç kalmaya razıyım. Avrupa'ya amarigaya yanlamaya gerek yok.

Nazi partisini demokratik şekilde başa getiren, çingene yahudi diyerek insanları katleden Almanlardan,
    Libya'da masumları katledip, tecavüz eden italyanlardan,
    Köleliğin ve katliamın atası olan ingiliz, ispanyol ve Portekiz'den,
    Cezayir ve Tunus ta katliam yapan Fransızlar'dan alacağımız bir insanlık dersi yoktur.

Bunların fonladığı satılmış basına inanan da cahildir.
  • Sevr'e göre ulusalarası hukuk vardı noldu?

• Ömer Hayyam12 kullanıcısına yanıt

Aynen öyle bazen böyle davranmak gerekir, O gün böylesi zor bir karar verilmese bu gün Türkiye devleti olmayabilirdi, Benim endişem muhalefetin bunu yapmayacak olması içimden bir his seçim gazını alacaklar sonrasında ne olursa diyor. Her seferinde davulla zurnayla yollayacağız diyorlar ben de diyorum ki "gerekirse zorla" demeleri gerek.

• BOP un tam başarı saglamasi için onların burada bulunması lazım. Hatta sayılarının çok fazla arttırılması lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cenevre sözleşmesine göre hepsini yollarız.
    Insan hakları ceza kesmiş falan hikaye.

Yollamak isteyene yasal zemin hazır.
    Yeni gelecek yönetim hepsini yolayacaz desin, ben aç kalmaya razıyım. Avrupa'ya amarigaya yanlamaya gerek yok.

Nazi partisini demokratik şekilde başa getiren, çingene yahudi diyerek insanları katleden Almanlardan,
    Libya'da masumları katledip, tecavüz eden italyanlardan,
    Köleliğin ve katliamın atası olan ingiliz, ispanyol ve Portekiz'den,
    Cezayir ve Tunus ta katliam yapan Fransızlar'dan alacağımız bir insanlık dersi yoktur.

Bunların fonladığı satılmış basına inanan da cahildir.

• Gerek millet ittifakı gerekse zafer partisi, bu iki muhalif oluşum bunları GÖNDERECEK. Gönderemeyecek tek parti var AKP.

• Adamsın  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-032E64000 -- 30 Haziran 2022; 19:18:51 >
  • Arada bir Uygur propagandası olduğunda japonları Çinli diye döven bir milletiz.

Ancak arapların bence asıl problemlisi, Arap iranlılar. Bunların hem kadınları hem erkekleri bizim adab ahlak dediğimiz şeylerden çok çok uzaklar. Bence Arap göçmenlerde asıl sorun İran arapları.

Aslında, savaştan önce de çok suriyeli vardı. Hatta üniversitelerde suriyeli öğrencilerde vardı. Bir çoğu Türkçe öğrenip türkiyede çalıştı. Suriye konusunda Problemin kök nedenini çözmedikçe göçü çözemezsiniz.

Suriyedikler türkiyeye savaş bahane daha iyi yaşam şahane şeklinde geldiler. Bu pozitif güdüdür. İnsanlar pozitif güdülerde toplumsal hamleler yaparlar.

Oysaki türkiyede ki yaşam şartlarını kötüleştirirseniz, negatif güdü oluşturursunuz. Hitler yahudileri gönderemedi sonunda soykırıma kadar ileri gitti.

Suriyelilik öncelikle bir kötü sıfat olmamalı. Suriyeye Atatürk, ilkelerini benimsetmelisiniz. Bu Suriye ulusunu tanımlamak, onları laikleştirmek, mezhepçilikten kurtarmak, Suriye tarih ve dil bilincini geliştirmek ile olur. Bu biraz masal imkansız gibi gelsede,
    Pozitif güdü olduğunda halk hareket eder.

Özet, Suriyeli Göçmenler türkiyeden daha iyi bir Suriye olmadıkça ülkelerine dönmeyecekler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.