Şimdi Ara

Suriyeliler PTT Önünde Yardım Kuyruğunda ( Nakit Para Kart-100 TL ) (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
783
Cevap
7
Favori
46.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
187 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Milyonlarca insnnin 700tl kusure sigortasiz calistigi ulkede multeci sorununu biz yaratmamisken bunlari sorunu yaratanlarin doyurmasi gerekirkem rte cebimizden oduyom diyo ve hala rtebyi alkisliosaniz artik adam ulkeyi komple satmaya kllksa.onada.bir kulp bulup alkislarsiniz.

    multecilerden dolayi Kiralarin artmasini ve kacak suriyeli calisanlardan dolayi issizliginde artmasini solemiyim bile ustune ustluk turkiyeyi begenmiyolarda.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu açan provakatör... haber yalan..
    ne türkiyenin nede başka bir ülke 3 milyon suriyeliye maaş verecek bütçesi yok..

    ayrıca hayat sizin sandığınız gibi sanal ortamdan ibaret değil. burdan hükümet yıkmaya çalışanlar sizler birer zavallısınız...

    14 yıldır seçilemeyen liderlerinizi değiştirin...
  • Oy icin kendi cebimizden besli cb allahtan acik acik kendi cebimizden beslioz.diyo gerci ona ragmen.akp liler inanmamakta direnio


    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çatır çatır yesinler paraları. afedersiniz ama bu kadar eşşeği zor bulurlar daha. bunların çocukları taksimde-aksaray'da hırsılık peşinde koşsun bizim evlatlarımız Suriye'de ölsün. Bu işi çözecek tek yöntem ekonomik boykottur. 1 ocakta yapılacak alkol ve tütün zammını dün yaptılar. vergiler aylardır durmadan artıyor. dolar hala yükseliyor. ne kadar erken dibe vurursak o kadar erken yükseliriz.
  • Timsah-16 kullanıcısına yanıt
    1500 tl lik yardım parası varsa önce bunu kanıtlanması lazım.Ki daha bunu gösteren olmadı.Koyun gibi önlerine koyulanı hemen kabulleniyorlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizdeki 3 milyon suriyelinin 70 bin çocuğu olmuş oh oh bunlar daha iyi günler

    oturduğum mahallede gözümle görüyom suriyelileri devletin nasıl kolladığını yardımlarını...inanın bi dedikleri iki edilmiyo..

    ama Irakta, Türkmenler katlediliyor gören duyan yok

    zıkkım zehir olsun benden aldıkları her kuruş vergi kefen paraları olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TNTB

    1500 tl lik yardım parası varsa önce bunu kanıtlanması lazım.Ki daha bunu gösteren olmadı.Koyun gibi önlerine koyulanı hemen kabulleniyorlar.

    Biz illa 1500 demiz 600 diyen var 400 diyen var bunlarin kiralarinida valilik oduyo rakamlara takildi kafan demek o zamnn sennsuriyelileri vatandasliga alicaz diyen erdogana oy at suriyelilerde ona oy atacak suriyeliden farkin kalmasin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Timsah-16

    Çocukmusunuz beyler aylık 1500 lira kim kime veriyor, bu kadar saf olmayın.
    akpliler koyun evet ama siz onlardan da koyunsunuz.
    Biriniz uçurumdan atlasa peşinden hepiniz atlayacaksınız.

    hocam sadece size değil haberin sağlam bir kaynağa dayanmadığını iddia eden herkese yazıyorum.

    1) google a "suriye maaş" yazdığınızda birçok link geliyor ve bu linklerin içeriğine bakınca anlıyorsunuz ki geçmişte devlet yetkilileri suriyelilere (çalışma izni ile çalışılarak değil) maaş verileceği ile ilgili açıklamalar yapmış. linklerin hiçbirisi tam olarak kanıt teşkil etmemekle birlikte ciddi bir harçlık şeklinde maaş verildiği izlenimi doğuyor. emareler mevcut.
    http://www.batmanpostasigazetesi.com/haber/3000-suriyeli-aileye-maas-baglaniyor--54603.htm
    http://www.haberakdeniz.net/maas-baglanan-azgin-multeciler/

    2) miktar ın 1500TL olup olmaması önemli değil. çünkü maaş şeklinde yardım zaten başlı başına karşı çıkılan bir konu. savaştan kaçan suriyeliye, yiyecek ve kalacak yer yardımı yapılabilir. kamplarda veya belirli yerlerde. ancak hazırdan para verilmesi devletin kendi vatandaşına bile yapmadığı bir uygulama. atıyorum, işten çıkarılan vatandaş 6 ay boyunca işsizlik maaşı alabiliyor vs.

    3) konu ile ilgili haberler yerel basın düzeyinde. ana akım basında bu konunun yer bulamaması kendi başına sorun. oysa olması gereken konuyu örtbas etmek değil medyada yer bulması ve yetkililerin konuyu açığa kavuşturması. Mevcut durumda ortaya atılan şu iddia "suriyeliler oy deposu onların belli bölgelere yerleştirilmesi ile belli bir amaç gözetiliyor." değerlendirilmeye, üzerine düşünülmeye değer bir hal alıyor.




  • Kiralık akıllı çomarlara önerim, gitsinler Ankaranın kenar semtlerini bi gezsinler bakalım.. arapça tabelalı suriyelilerin dükkanları sıra sıra vergi yok elektrik su parası yok.. Hayat beleş.. Sınırsız üreme servisi ve ilaç doktor hava bedava...

    Oh mis



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 1 Aralık 2016; 11:23:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalan diyenler bi gidip baksın PTT lere bi zahmet.Oturduğum apartmanın altında PTT var akşama kadar gelenlerin yarısı Suriyeli...
  • yaw he he

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zirgoth

    Yalan diyenler bi gidip baksın PTT lere bi zahmet.Oturduğum apartmanın altında PTT var akşama kadar gelenlerin yarısı Suriyeli...

    BELEDİYELERDENDE YARDIMLAR VAR, AYNEN İNANMAYAN GİTSİN SORSUN BELEDİYE VE PTT YE.
  • Bu kafayla ÖTV'ye KDV'ye çok daha zamcıklar gelir, yazık...
  • Resmen ülkenin altına dinamit döşediler, bunlardan sonra gelen koca bir enkaz devralacak.
    Biz ay sonunu nasıl getireceğiz diye düşünürken elin suriyelisine maaş bağla, vergisiz iş kurdur, sınavsız üniversiteye yerleştir, ev ver, iş ver... Bir de üzerine kimlik verip seçmen yap.

    Utanıyorum artık bu ülkede yaşamaktan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: panter20

    Belki farkında değilsiniz ama devletin hazinesinden mültecilere akan para aynı şekilde mültecilerden de ülke esnafına tüccarına çalışan kesimine geri dönüyor mültecilerin aldıkları parayı yastık altına atacak halleri yok gıdaya harcıyorlar eve harcıyorlar tabiki iyi kötü bir para hareketliliği dönüyor piyasada.

    Bu yorum çok Polyanna işi olmuş. Bir aylık köle gibi çalışmasının ardından asgari maaşını alan adam gıdayı Çin'den alıyor sanki.
  • Şakşakçılar hadi 1500 yalan peki ya atanamayan öğretmenler !!!

    Benim yeğenim öğretmen olduğu halde halen atanamadı, sebebi kadroya hiç bir diploması belgesi olmadığı halde sırf öğretmen olduğunu söyleyen suriye'lilerin atanması.

    Belirli süre, ufak ücretlerle ders verdi, tanıdık vasıtasıyla sözleşmeli öğretmenlik yaptıralım dedik istemedi, sonuç, şu an meslekten soğudu ve 1.5 yıldır özel sektörde 1400 maaşla çalışıyor.

    Kısaca kendi vatandaşını ikinci plana atan ve onlara destek çıkanlar oldukça böyle haberler hiç bitmez.
  • Çok yakın aile dostlarımız Bulgaristan göçmenidir. Ben bu kadar çalışkan ve gururlu bir aile görmedim. kuzenim Bulgaristan göçmeni olan bir ailenin oğlu ile evlendi ve baktım ki onlar da aynı çalışkanlıkta. Efendi, çalışkan ve ülkemize çoğu Türk' den daha çok değer veriyorlar.

    Yine Türkmen bir ailenin çocuğu da benim çocukluk arkadaşımdır. Çok zorluk çektiler ancak kimseye minnet etmeden çalışarak hayatlarını kazandılar.

    Şimdi bu Suriye'li göçmenlere bakıyorum fıss Kimi dileniyor, kimi hırsızlık yapıyor.. Doğru dürüst çalışanlar da var elbet ancak o kadar az paralara çalıştılar ki namussuz işverenler bizimkileri kovup, Suriye'li göçmenleri iş yerlerine doldurdular.

    Bakın size bir örnek vereyim. Yakın arkadaşım İstanbul' da ayakkabı imalatçısı. Pierre Cardin' in ayakkabılarının çoğunu arkadaşım yapıyordu. İmalathanesinde 12 kişi çalışıyordu. Ne zaman Suriye'li göçmenler buraları işgal etti, arkadaşım battı. Arkadaşımın yorumunu aynen size aktarıyorum;

    Burada 12 kişi evine ekmek götürüyordu. Bu damların sigortalarını düzgün şekilde yatırıyordum. Rakiplerim bütün elemanlarını çıkartıp, yerlerine 500-600 liraya Suriyeli işçi aldı. 500-600 lira veriyorsun, gece de dükkanda yat diyorsun adam çalışıyor. Ne sigorta veriyorsun ne de vergi. Tabi böyle olunca büyük şirketler hep rakiplerime gitmeye başladı. Ben ayakkabının çiftini 25-30 liraya yaparken (Malzemeler firmadan geliyor, arkadaşım sadece ayakkabı haline getiriyor) bu firmalar 10-15 lira arasında fiyat vermeye başladılar. Elemanlarım gözümün içine bakıyor; acaba bizi de çıkartacak mı patron diye. Batarsak hep beraber, çıkarsak hep beraber dedim. Velhasıl battık. Elemanlarımdan biri geçen gün borçları yüzünden intihar etmiş. Bir diğer elemanın ise Kırşehir' deki köyüne yerleşmiş. Köye gittiğide görmüş ki orası da Suriye' li müteciler ile dolmuş. Yorum sizin..

    Bu haber doğrudur yanlıştır bilmem. Bu haber yalan olsa bile, Suriye'liler için harcadığımız paralar ortada. Bir dönem Özel Hastanelerde ücretsiz tedavi olduklarını biliyorum. Verdiğim vergiler haram zıkkım olsun.

    Tabiki mazlumun yanında olalım, onlara destek çıkalım. Hastanelerimizde tedavi de olsunlar. Ama benim işimi elimden alıp, benden daha iyi şartlarda yaşıyorlarsa ben buna karşıyım arkadaş. Akp'li olabilirsiniz, bunun siyaset ile ilgisi yok. Burada senin yaşam standartların ve mikro ekonominden bahsediyoruz, sen bize yol yaptı diyorsun




  • Banlanmam sebebiyle konuya gerekli güncellemeyi yapamadım yanlış bilgilendirme için herkesten özür dilerim kaldı ki bu bir gerçeği değiştirmiyor. Ülkenin gençleri işsizken burs bulamadığı için okuluna yerleşemezken, devlet yurt sağlamadığı için bakımsız yurtlarda çıkan yangınlarda can verirken neden bakamayacağın kadar mülteci alıp bakarsın bunu sogrulayabilmeniz dileğiyle.
  • 100 tl az mı diye bir de üste çıkmaya çalışmıssın.Evet 100 tl az

    1500 tl nere 100 tl nere.Amaç sırf provakatörlük.Neye dayanarak 1500 tl dedin?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kassady

    Banlanmam sebebiyle konuya gerekli güncellemeyi yapamadım yanlış bilgilendirme için herkesten özür dilerim kaldı ki bu bir gerçeği değiştirmiyor. Ülkenin gençleri işsizken burs bulamadığı için okuluna yerleşemezken, devlet yurt sağlamadığı için bakımsız yurtlarda çıkan yangınlarda can verirken neden bakamayacağın kadar mülteci alıp bakarsın bunu sogrulayabilmeniz dileğiyle.

    yalan haber oldugunu itiraf etti. .. konuyu değiştirme...
    YALANCI...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonnick -- 1 Aralık 2016; 11:42:56 >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.