Şimdi Ara

Suriye ordusu ile SDG, Rakka'da karşı karşıya gelebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Rakka'da Suriye ordusu, stratejik Resafa'ya doğru ilerlerken SDG de Tabka'nın güneyine yöneldi. İki gücün karşı karşıya gelme tehlikesi var.

    Suriye ordusunun Rakka'nın güneybatı kırsalındaki ilerleyişi devam ederken, Suriye Demokratik Güçleri de Tabka'nın güneyine doğru operasyon başlattı. İki grubun karşı karşıya gelmesi anlamını taşıyan bu gelişmenin kritik sonuçları olabileceği vurgulanıyor.

    Suriye ordusu bugün Rakka'nın güneybatı kırsalında 14 bölgede daha hakimiyeti sağladı ve stratejik Resafa'ya doğur ilerlemeye başladı.

    Rakka kent merkezindeki operasyonlarının yanı sıra Tabka'nın güneyinde de harekete geçen Suriye Demokratik Güçler i ise bu hatta 3 noktada IŞİD'i püskürttü ve hakimiyet sağladı.

    Al Masdar, SDG'nin güneye doğru inmesi halinde bu hamlenin Suriye ordusunun Deyrezzor'a ulaşma amacını kesme amacı taşıyacağını, bu yüzden Suriye ordusunun buradaki güçleri hedef alabileceğini duyurdu.

    Bu hat üzerindeki Suriye ordusunun Deyrezzor yolunun kesilmesi, kritik bazı petrol sahalarının da SDG'nin eline geçmesi anlamına gelecek.

    https://www.evrensel.net/haber/323926/suriye-ordusu-ile-sdg-rakkada-karsi-karsiya-gelebilir

    Rakka'da işid ile pyd arasında cesur savaşlar beklerken oldu mu beaa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 18 Haziran 2017; 21:32:15 >







  • Irak Abd tarafından bölünüyor Kürt bölgesi oluşturuluyor , Suriye Abd tarafından bölünüyor Kürt bölgesi oluşturuluyor.Artık unutalım bunlar kapışır biz karlı çıkarız mantığını.Bitti o iş Abd'nin Ortadoğu projesi bu istediklerini yapıyorlar.
    Saddam Kuzey Irak'a saldırdığında Abd 1 gün sonra müdahale edip uçuşa kapalı bölge ilan etti ,Saddam çekilmek zorunda kalmıştı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strong mind strong body -- 18 Haziran 2017; 21:37:57 >
  • Bizimkiler aktif operasyonu bitirince devamlı kontrolü bırakmıştım. Ne ara arası bozulmuş bunların kucak kucağa değiller miydi ?

    Esad ümidi kesti barış çubuğunu, ülkenin kuzeyiyle birlikte uzattı sanıyordum.

    Ayrıca tam bu olay sırasında, Işidin tekrardan palmira civarında saldırıya geçmesi de enteresan tabi.
  • Geldiler bile. 2 Saat önce Suriye uçağının düşürüldüğü bilgisi doğrulandı ve yaklaşık 30 dakika önce de SDF, Suriye güçlerine saldırı düzenledi ve çatışmalar devam ediyor. Zannedersem herkes IŞİD'in tarih olacağından hemfikir, işte bu yüzden yeni bir cephe açıyorlar zira Suriye'de illegal yoldan en çok toprak kazanan ikinci kuvvet SDF. Yakın tarihte muhtemelen Tayyip yine bir U dönüşü çizip Esad kardeşim moduna girecek. Hadi hayırlısı olsun...
    https://syria.liveuamap.com/en/2017/18-june-heavy-clashes-between-sdf-and-assad-forces-around



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheogorath -- 18 Haziran 2017; 23:59:11 >




  • Kardeşim tehlike filan yok esas tehlike de olan bizim memleket. Emperyalist canavarların gözleri bizim üzerimizde. Militarist olduğum için değil ama ülkedeki en güçlü kurum ordu olması lazım. Bu topraklarda kaybedilen bir savaş kadınların apış arasında biter.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.