Şimdi Ara

Suriye’nin 30 yıllık hava savunma sistemi ABD’nin saldırısına karşı koyabildi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
1
Favori
6.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  

    ABD, İngiltere ve Fransa ortaklığında Suriye’ye gerçekleştirilen füze saldırısı, beklenen bir gelişmeydi belki ancak bundan sonrasında işlerin nasıl bir şekil alacağını ön görmek epey güç. Rusya ile Batı arasındaki ara buluculuk rolününün Türkiye üstüne daha fazla yapışmasına zemin hazırlayan bu olaya yazımızda hava savunma sistemleri ışığında bakmaya çalışacağız.


    Bilindiği üzere Türkiye Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi satın alacak. Her ne kadar NATO bu konuya sıcak bakmasa da anlaşma tamamlandı ve ilk faz için ödeme de geliştirici şirkete yapıldı. Peki Rusya’nın hava savunma sistemleri bazı çevrelerin konuştuğu gibi balon mu yoksa sahiden son derece etkili bir güç mü?


    30 yıllık hava savunma sistemi

    Suriye’den gelen bilgilere göre ABD tarafının gerçekleştirdiği saldırı cruise füzeleri ile yapılmış. 103 cruise füzesinin kullanıldığı saldırı aslında bir göz dağı verme amacını taşımaktan öteye gitmiyor. Söz konusu ülkelerin askeri gücü düşünüldüğünde tanesi bir milyon dolardan daha ucuz olan cruise füzelerinden 103 tane göndermek epey minik bir adım.

     

    Cruise füzesi

     

    Rusya tarafından gelen verilere göre gönderilen 103 füzenin 71’i Suriye’nin neredeyse 30 yıllık hava savunma sistemleri tarafından havada imha edilmiş. Zamanında SSCB'den alınan bu hava savunma sistemleri günümüz standartları için S-400’ün en ilkel versiyonlar olarak da ifade edilebilir.


    S-75, S-125 ve S-200’lerin içinde olduğu sisteme S-300’lerin dahil olmadığını da özellikle belirtelim. Suriye zamanında Rusya’dan S-300 almış olmasına karşın ABD’nin ve batılı ülkelerin tehditleri nedeni ile S-300’lerin kurulumu hiçbir zaman tamamlanamamıştı. Benzer bir durum Türkiye’nin tehditleri nedeni ile Kıbrıs Rum Kesimi için de geçerli. Haliyle de sistemde sadece SSCB’den kalan teknolojiler bulunuyor. 

     

    Kurulu durumda temsili S-125 görseli

     

    103 füzeyi %70’e yakın bir başarı oranı ile bertaraf etmek epey önemli. Ülkemizin satın aldığı S-400’lerin bu hava savunma sistemlerinin üretime geçmiş en gelişmiş versiyonu olduğunu düşünürsek konunun önemi daha net ortaya çıkacaktır. (Şimdilik sadece ticari olmayan versiyon üretildi, ticari versiyon için son testler sürüyor. 2019’a üretimin yetişmesi hedefleniyor.)


    Türkiye için de tehdit

    Suriye’nin hava savunma sistemleri zaman zaman Türk uçaklarına kilitlenerek sıkıntılı durumlara da sebep olmuştu. 2012 yılında eğitim uçuşu yapan F-4 Phantom II S-200 tarafından düşürülmüş ve iki pilotumuz da şehit olmuştu. Üstelik uçakların bomba yüklü olmadan havalandığı da sonradan açıklanmıştı.


    Ayrıca S-125 bir adet ABD’ye ait MQ-1 Predator İHA düşürmüştü. 2017 yılında ise S-200’lerin İsrail’e ait F-35 Lightning II’ye kiltilenip ateşleme yaptığı ifade edilmiş, İsrail ise bu konunun gerçeği yansıtmadığını ifade etmişti. Halen de bilinmezliğini koruyor.

     

    S300 hava savunma sistemi

     

    Rusya’dan S-300’leri kurma tehdidi

    Rusya’dan gelen açıklamalarda hava savunma üslerine gelen tüm füzelerin havada imha edildiği belirtiliyor. Saldırıyı Suriye’nin kendi hava savunma sistemleri engellemiş ve Rusya’nın sonradan bölgeye getirdiği hiçbir sistem devreye sokulmamış.


    Tabi bu gelişme Suriye’deki işlerin de durumunu biraz değiştirecek. Rus cephesi yaptığı açıklamada kurulumu gerçekleşmemiş S-300’lerin Suriye’ye hatta çevredeki diğer ülkelere de kurulması için adımlar atılabileceği sinyalini veriyor. Böylesine tehlikeli bir coğrafyada S-400’lerin bir an evvel kurulması kritik bir önem taşıyor. Tabi sadece S-400’ler de değil. ABD ile zemin bulunabilirse Patriot’lar da kurulmalı ve en önemlisi de kendi hava savunma sistemlerimizi bir an evvel geliştirip envantere dahil etmeliyiz.








  • @Kerimcem Benim yaşım 37 Muhtemelen ağabeyin yaşındayım. Yaş olarak denksen de kusura bakma...

    Ağabeyim ben Esat demedim... Sen diyorsun halkın bütyük bir çoğunluğu müslüman ama Esad Alevi(!)
    1.si Alevilik Bİr TÜRK mezhebidir, araplar kendilerini ''nusayri'' olarak tanımlar. Bizim burada bilgisizler öyle diyor diye öyle olmuyor o işler.

    2.Ölümlerden bahsetmişsin! Tabiki kedni halkı bu işi düzeltmeli, Elin Hristiyan'ın(Dinlisi-Dinsizi) gavuru denilenlerin tomahawk'ı ile gerdeğe girilirse, her sürev/zaman o el tomahawk'ı aranır. Sen gavur basının uydurma haberlerine ve yalanları ayan beyan ortaya çıkan beyaz miğferli denilen batı beslemesi basın-yayın yalan bilgi kaynaklarından takip ediyorsun. Bu tip haberlerindeki yalanlarından dolayı(ki bizzat kendi hakları ve bağımsız basın yayın kurumları tarafından ortaya çıkarıldı, anımsayın lütfen pkk'aynısını burada yaptı; Filistin'de İSRAİL Ülkesinin/devletinin öldürdüğü bebekleri, TSK öldürdü diye dünyaya duyurmaya çalıştılar)
    Ki kuranda; Hakkında bilgin olmayan şeyin ardına düşme! Çünkü kulak, göz ve gönlün hepsi bundan sorumlu tutulacaktır. (İsra 36) yazar. Aman diyim...

    3. Ne yazık ki son 100 Yıl içinde Atatürk'ten daha büyük bir önder dünyaya şu ana kadar gelmedi!.. Bu ndenle bu büyük isnana öykünen, iyi kötü yüzbinlerce insan vardır.
    Korkuyorum ki ; ''Keşke yunan galip gelseydi'' dieycek kadar akıl yoksunu feslinin görüşlerine yakın gbisiniz. HA bu tarh bilmez şey, delikanlı gibi sağda solda, yalan yanlış sıktığı mavraların ardında ERKEK gibi duramayıp, içerde yatmamak adına, deli raporu alacak akdar düşük profilli biri. Askerden kaçamk için pembe teskere almayı göze alanalr var ya....

    4. Deli kanlı gibi şu yazdığın altına imzamı atıyorum :''dünyadan haberi olmayan tiplerin kör ideolojik ütopik dünyalarında mutluluklar dilerim''

    5.@Statistik: PKK'yi baba Esat besledi, apoyu tuttu, o dönem ciddi savaş tehdidinde bulundu Türkiye, nasıl bırakacaklarını şarşırdılar. Ama ben Esat yönetimini destekler bir yazı kaleme almadım. Hadi aldım desen; Tayyip Erdoğan'ın başbakanken, ''kardeşim Esad'' diyerek, fenerbahçeyi suriyedeki stdadın açılışına götüren, Türkiye'de birlikte tatil yaıp, Surieyde sarayında kalan da ben değildim, öyle değil mi?

    6.Batı bir ülkeyi,sistemi/düzeni yıkmak bozmak isterse önce içeride karışıklık başlatır, kardeş kardeşi boğar, neredeyse tek kurşun atmadan istediği değişimi yapar! yeri gelir 15 temmuz darbesi, yeri gelir arap baharı, yeri gelir Turuncu Renkli veya Adı gül olan devrimeri... Ciddi ciddi düşünmeden mi yazdığımı sanıyorsun?

    7.Irak Halkı diyor ki: Keşke saddam olsaydı! O gitti yüzlerce saddam geri geldi. HErşey bozuldu, o dönem saddamdan korkuyordum şimdi herşeyden... Libya: Kaddafi devrilmeden Evlenlere Ev, beyaz eşya parası, okumak isteyene yurt dışı bursu vs... Suriye halkının büyük çoğunluğu 5 yıl öncesine göre Esat gitsinden ölümüne Esat noktasına geldi.

    8.Bizim Suriye gerginliğimiz 30 Yıl öcnesine dayanır. Bil diye yazayım!Fransız mandası suriye kukla devleti Hatay üstünde hak iddia etti. Hatay bir süre kendi başına cumhuriyetini ilan etti, Frasnzı askerinin gölgesinde! Atatürk'ün üstün taktiği ile kararıdna uygulanan gerginlik poltiaksı, Frasnız dış işleri ve Başbakanlığı pazar günü tatilindeyken, Bir gün önce yedikleri notayı yarabbi şükür diyw yalayarak, Türk askerinin Uygun adımla, frasnzı askerinin gözünün içine bakarak tek kurşun atamdan İŞGAL edildiğini bile biliyro olabilirsin. Suriyenin ezikliği o güdnen. İşte senin hatırladığın ise 20 yıl önceki 1998 tarihidne ortaya çıkan apo gerilimi...

    9.Eğer o bizi bunu yaptı, şu bize bunu yaptı deyip Atatürk dünyaya bizi kapasaydı Kuzey Koreyi anadoluda yaşıyro olursun! İnsan biraz utanır! Emperyalist olmaması(!) -ki em yalan, hem de dinen gerçeğin üstünü örtmek küfür sayılır- ile eleştirenlerin, Devlet-i Aliye (Batının OSMANLI dediği) son döneminde, para karşılığı satılan topraklar mı ararsın, Devlet-i Aliye yıkılması diye gözünü Trablusgarp'da, canını Çanakkale'de bırakma pahasına, Doğu cephesinde sağlığından vazgeçmezdi! Ki o dinlense en azında halep'den kerküğe elimizde kalabilirdi. Silah ile korunan sınırlar yerine, Dil ile Korunan sınırlara çekilmeyi yalvarırcasına istemiş fakat şu an bir çoğunuzca milliyetçi(Türkçülük anlamında) sanılan Enver Paşa(Yurt Severdi bundan şüphem yok ama Türkçü değildi) tarafından ütopik ve hayalci ülküler nedeni ile kabul edilmedi!

    10. Allah aşkına doğuda, orta asyada 1 tane numunelik demokrasi vardı da Son BAŞBUĞ, Gazi, Mustafa Kemal ATATÜRK onu ülkü/hedef göstermedi, örnek almadı? Ya kabile devleti, ya madan/sömürge... Yani ya hiç okumuyorsunuz veya bilerek çarpıtıyorsunuz!

    11. Bir mümin olarak çok üzülüyorum. İlk suresi OKU! olan bir dinin insanları okumuyor, kuranda söylediği gibi durup derin derin düşünmüyor...

    12.Çapsızları Atatürk ile kıyaslamayınız lütfen...(Bu herkese)

    13.Evet egemen devlet! Emperyalistler ortalığı karıştırıp bebelerin, kadınların gençlerin ölmelerine neden olup ülkeyi bu hale soktular diye egemenlik haklarını yok sayacaksanız bir şey diyemem de. Hukuken bu böyle!

    Allah muhafaza bir önceki stratejik sığlık savunucusu başbakanın döneminde açılım sonucunda devlete karşı kalkışmaya tutuşan pkk ortalığı Suriye'deki gibi karıştıramadı. Ama ya öyle olsaydı? O sürev biz de mi egemenlik hakkı olamayan ülke/devlet olacaktık? Yani terörden canı yanan bir ülkenin yurttaşı olarak bunu yazmanız gerçekten çok enteresan...

    Demogojiye götürmezseniz cevap veririm. Hakarete varısa yasal haklarım saklı kalmak üzere gereğini yaparım!

    Beğenen, beğenmeyen herkes sağ olsun! Bizim insanımızın sorunu söylememek! Toplum olarak iyi de de, kötüde de hep söyleniyoruz! Söylenmeyin, Söyleyin!

    Beni eleştren @kerimcem ve @statistik 'i uygar cesaretlerinden dolayı kutlarım! Sayelerinde konuyu biraz daha açmama olanak tanıdılar. Umarım konuyu daha iyi anlatabilmişimdir.

    @sendemail Eksik olmayın! Bence görüşlerinizi siz de yazın

    Tengrinin/Allahın Barışı,Esenliği, herkesin eşit ve özgürce yaşadığı düzen Üzerinize olsun
    Selamın Aleyküm derken bunu dediğinizi bilin istedim. TENGRİ BİZMENEN
    Haber içeriğinden bir bölüm ; '103 cruise füzesinin kullanıldığı saldırı aslında bir göz dağı verme amacını taşımaktan öteye gitmiyor. Söz konusu ülkelerin askeri gücü düşünüldüğünde tanesi bir milyon dolardan daha ucuz olan cruise füzelerinden 103 tane göndermek epey minik bir adım.'

    İhh başkanının açıklaması aklıma geldi bir an.



    https://tr.sputniknews.com/turkiye/201804141033031055-ihh-bulent-yildirim-suriye-saldiri-icimiz-serinlemedi/
  • Amerikan iddiasına göre imha edilen füze olmadığı bildiriliyordu, şuan iki açıklamada gerçeği yansıtmıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haber içeriğinden bir bölüm ; '103 cruise füzesinin kullanıldığı saldırı aslında bir göz dağı verme amacını taşımaktan öteye gitmiyor. Söz konusu ülkelerin askeri gücü düşünüldüğünde tanesi bir milyon dolardan daha ucuz olan cruise füzelerinden 103 tane göndermek epey minik bir adım.'

    İhh başkanının açıklaması aklıma geldi bir an.



    https://tr.sputniknews.com/turkiye/201804141033031055-ihh-bulent-yildirim-suriye-saldiri-icimiz-serinlemedi/




  • maşallah teknoloji sitesi mi haber ajansı mı belli değil
  • Adamlar canlı demo için savaş açıyor...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pentagon 105 füzenin atıldığını söylemiş. Rus tarafı ise 103 füzenin 71'i imha edildi demiş. Rakamlar uyuşuyor. %70 başarı oranı doğru olabilir. Ama iki tarafta kendi lehine açıklamalar yapacağı için bunu bilemeyeceğiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lazer__ kullanıcısına yanıt
    Hava savunma sistemleri bence çok etkileyici teknolojiler
  • Yüz defa yazdık bu ülke hiç bir şey geliştiremez, çünkü zihnen esaret altındadır, sadece geliştirmiş olanlardan alır, onların yardımlarıyla taklit teknolojiler üretebilir.

  • Krone K kullanıcısına yanıt
    Pentagon'un açıklamasını görmediniz mi. Suriyenin hiçbir savunma sistemi füzelerini engelleyememiş. Ulan ufak atta civcivler yesin ya. Twittter da naklen yorum yapan adamlar vardı. Böyle bir devirde nasıl yalanlar bunlar. Suriyeyi nükleersiz tek patriotla yok ederiz diyecek seviyede konuşmalar bunlar.
  • DH Ortadoğu güvenlik sorunlarına da el attı. Her habere yorum yazmaktan çekinmeyeceğim: tıklama alacağız diye her geçen doğru düzgün yapmanız gereken işten uzaklaşıyorsunuz. Size ne Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu hava savunma sisteminden? Uluslarası anlaşmalar, mevcut savaşlar derken nereye kadar ileri götürebilirsiniz stratejik uzmanlığınızı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ridianod

    Pentagon'un açıklamasını görmediniz mi. Suriyenin hiçbir savunma sistemi füzelerini engelleyememiş. Ulan ufak atta civcivler yesin ya. Twittter da naklen yorum yapan adamlar vardı. Böyle bir devirde nasıl yalanlar bunlar. Suriyeyi nükleersiz tek patriotla yok ederiz diyecek seviyede konuşmalar bunlar.
    Pentagon ne dicek 1 gecede 100 milyon dolar harcadik ama 73 milyonu bosa gitti tuh mu dicek veya rusya ne dicek hic bir fuzeyi vuramadik sistemler sicti mi dicek ? Her iki tarafda salliyor kim tutturursa.Bu tarz seylere itibar etmemek lazim,basta zaten bu haberi yapanin amaci ne onuda cozemedik ? S400ler alindi bitti Allah lazim etmesin,bu sistemlerin bir cok testi var gelisim sureci var o var bu var,s400u s200le kiyaslayip superizzz yuruuu be demeye gerek yok.Neyin ne oldugu ortada biz kendimizi bu duruma sokmayalim yeterli olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ridianod

    Pentagon'un açıklamasını görmediniz mi. Suriyenin hiçbir savunma sistemi füzelerini engelleyememiş. Ulan ufak atta civcivler yesin ya. Twittter da naklen yorum yapan adamlar vardı. Böyle bir devirde nasıl yalanlar bunlar. Suriyeyi nükleersiz tek patriotla yok ederiz diyecek seviyede konuşmalar bunlar.
    Attılar ortaya bir kimyasal bahanesini günler öncesinden de vuracağız dediler boş üsleri vurdular. Biri çıkacak füzeleri engelledik diyecek öbürü tam isabetle vurduk diyecek. Kimseye inanamayız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 118 füzeden 70 80 ine karşılık vermek kesinlikle büyük başarı hemde 3 ülke birden rusyanın gücünü bir daha gördük çin tatbikat yapıyor bakalım gençleri dağıtabilecek mi :d

  • her tarfata atıyor haliyle....
  • haha donanım mı bu şimdi ? s400 ? peki ben s400 ü kendi pc me nasıl takabilirim ? en az 1000 fps istiyorum ? aynı anda 10 tane gta 5 çalıştırmalı

  • Overclock yapınca s500 oluyor mu?

  • Forumda bloklu üyelerin mesajları neden ana sayfa haberlerinde görünüyor?!
    bunu düzeltmek çok mu zor düzeltin şunu artık..
  • Egemen bir devlet, emperyalist haçlılar ve her sürev/zaman haçların hıyar demesi ile eline tuz alıp koşan araplaın şakşağı ile Suriye vuruluyor, sanki savunma strateji dergisi gibi ahkâm kesip, çeviri haber yayımlıyorsunuz!

    Suriy'de olaylar nasıl başladı? Bayramdan bir kaç gün önce, polis veya asker otobüsünün önü kesildi (Ki Türkiye de de benzeri eskinden olmuştu, çoğunuzu yaşı o dönemi hatırlamay yetme) kolluk gücülerini -silahsız olmasına rağmen- elleri ayakları kesildi. 100 kişinin üzeridne kişi katledildi. Normal bir devlet bu duruma derhal tepki verir sorumluları yakalar ve cezalandırı. Ancak sorumlular, devletin resmi gülerine silahla karşılık verince çatışmalar başladı. Bizim çok milli akp hükümeti vay efendim halk katlediliyor dedi (Konjonktürel çok millici hükümetimizin, pkk'ye açılıp saçıldığığı, aponun dindar çocuktu,bilge adamdı, Türkiyenin önünü açıyır dedikleri dönemdi. Hatta o ara Türkiye demeyelim anadolu birleşik devletleri diyelim, bayrak da değişsin, adıda,Türk ne lan, öyle birşey yok dedikleri dönemdi)

    Biz ki emperyalizm yüzüdnen son büyük imparatorluğu kaybetmiş bir halk olarak, emperyalistlerin Suriyede yaptıklarına şakşak tutar ve hatat bıraksalar emevi camşnde namaza bile duracaktık.... Hatırlayın küçük enişte; ne var canım surieyden iki füze sallatırız savaşı başlatırız diye holiyvooood (Hollywood) tarzı senaryolar yazarken CIA piyonlarının dinlemesine yakalanmıştı. Fetö ile çok sevişiyorlar, pkk yi tanık,TSK'yi sanık yapıyorlar, Türkiye bağrısaklarını temizliyor diyen Arınç'a Suikast yapıyor ayakları ile Türkiyenin Savunma sırlarının tutulduğu Kozmik odaya Baibakan emir ile giriliyor, dosyalar Fetöcülerce abd'ye kaçırılıyordu.

    Şimdi yine Müslümanalr için önemli bir günde elin gavuru bir müslüman ülkeye bomba yağdırıyor ve daha önce bayramda ırak işgal edilirken, abd asgerine ahyır duası eden başbakanımız, şimdi CB olarak; ''az bile yapıldı, haketmişti'' diyor.

    Adama sorarlar, sen emperyalizmin jetskysiyle bu kadar etrafa hayt huyt dersen, yarın senin terörle mücadelene bir şey demez mi bu şerefsiz, soykırımcı vampirler?

    BOB eş başkanıyım diyen kişşiye oy veren ÇOK millici arkadaşlar bunu biliyor mu?

    Ve geldiğimiz duru: 15 Temmuz oldu ve biz yurt severler dedik ki; hooopppp bu adam iyi yada kötü, abd beslemelerinin oldu bitisi ile sen Türkiye Cumhuriyetinin saygınlığı ve şerefi ile oynamazsın!

    Bu yazdıklarımı Cumhurbaşkanını sevenler için yazıyorum: Suriye düşerse ve düşmeden de Rusya ve veya İran ile Türkiye'yi sıcak savaşa sokabilirse batı; istediğine çok kolay bir şekilde ulaşacak ve ne yazık ki TÜRKİYE CUMHURİYETİ CUMHURBAŞKANINA hakaret kabul edeceğimiz Diktatör etiketin yapışılıp ülkemize müdahale edecektir! İçerde ve dışarda bunun propagandası zaten yapılıyor! Fetö darbe yapacak dediğimizde bize gülenler: Hayır elimizde geleceği gösteren bir alet yok, az okuyun o saksınızın içinde birazcık beyin var azıcık çalıştırın uyanacaksınız!

    Bak tekel 230 milyon ile peşkeş çekildikten birkaç ay sonra bir başkasına 800 milyon bir iki yıl sonrada 2.5 milyar dolara el değiştirildi. Bak gördün mü tütün piyasan tamam emperyalist devletlerin eline geçti. Aynısı Şeker fabrikaları için de yapılıyor sen hala avel-avel mevzuyu izliyorsun. Bak eti, sütü en pahalıya sen tüketiyorsun.

    Düne kadar kötü şeylerin sorumlusu Ameriğha idi sana öyle söylüyorlardı, şimdi alkışlıyorlar.
    Jöleli bile abd'yi eleştirirken bir anda İngiliz beslemesi diye düşmanı ingiltere gösteri verdi. İyide hacı İngiliz Vatandaşını Ekonomi bakanı yapan ben miyim yaw?

    Eleştirilere akaret ve cehalet içermediği sürece cevaplarım. Hakaret ve boş atara kanun çerçevesinde cevap vereceğimi bilmenizi isterim.

    Esenlikler...

    Düzenleme:İmla ve Noktalama, yazım düzeltmesi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybey -- 15 Nisan 2018; 22:3:50 >




  • aybey A kullanıcısına yanıt
    Esad müslüman değil alevelik karışık müslümanlıktan dönmüş hiristiyan olmuş birinin izinden öğretileriyle giden azınlık bir zuruh, nusayrilik te sen ve ben dahil bedenimiz ve ruhumuz bir köpek leşi kadar bile değerli değil dini inançlarına göre okey günah değil diye zaten halkını öldürüyor doğruyor ayrıca o zuruh savaştan once baş batı ve abd sevicisiydi aşığıdı kaymağı yiyen halkıda sözde devrimleriyle Atatürke benzetilirdi ...dünyadan haberi olmayan tiplerin kör ideolojik ütopik dünyalarında mutluluklar dilerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 15 Nisan 2018; 2:34:13 >
  • s400'ler aktif edildiğinde kapsamı alanındaki tüm hava sahası rusların kontrolüne geçiyor. S-400'leri türkiye'nin almasının nedeni iran suriye değil bizzat amerikadır. Zira bu f16'lar emin olmamak ile birlikte abd uçaklarını vuramıyor. S400ler mümbiç operasyonu olduğunda abd'ye karşı sağlam savunma olacaktır. Hava savaşında abd türkiye'yi ezer ancak kara harekatında dişe diş mücadele ederiz..

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.