Şimdi Ara

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Türkiye, Avrupa silah anlaşmasından ayrıldı..)-[ANA KONU] (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.548
Cevap
59
Favori
234.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Sizce operasyon ne zaman olur? Tahminimiz var mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmisi arayan adam G kullanıcısına yanıt

    bu konu bir maç skoru tahmini değil elbette ancak bu maçın oynanacağıda net :)

    Haftaya G20 zirvesi olacak 30 ekimde.Bence bu zirve sonrası harekat başlatılır diye düşünüyorum.Bİrde bugün meclise Irak ve Suriye'deki TSK askeri görevlerinin 2 yıl uzatılması tezkeresi geldi ve mecliste onaylayacak.Aklımızdan çıkan bir konu bu ve tezkere geçtikten hemen sonrada harekat başlatılabilir.Bu tür hassas konularda atılacak hamlelerin vakti-zamanını tahmin etmek zordur ancak bilinen gerçek harekatın kaçınılmaz olduğudur.

  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Gelmekte olan aksiyon geliyor da dezenformasyon ve harekat karşıtı yorum yazanlara ne karşılık verilecek? Yani mutlaka moral bozucu bir bir şeyler yazacaklar kızdıracaklar ne yapıcaz? Bilginiz var mı hocam?

  • lethal gun kullanıcısına yanıt

    Dezenformasyon her zaman oluyor,bundan önceki her harekat zamanındada oldu.şu sıralar PKK-YPG hesapları zaten bu konuda aktifler.Geçen hafta TSK konvoyuna yapılan EYP saldırısında askerlerimizin şehit olduğu haberleri servis edildi sürekli ancak durum başkaydı.Bunuda sürekli paylaşmıştım.Olası bir harekat başlangıcındada çok spekülatif haberler yayınlanacaktır.Burda haber paylaşanların geçmiş izlerini takip ederseniz az çok verdiği paylaşımların doğruluğunu yada yanlışlığını görebilirsiniz.Bİr haber paylaşıldığı vakit yanlış yapılmışsada o haber düzeltilmişmi onada dikkat etmek lazım.Suriye'de bir olay olmuşsa bu saklanamıyor,en fazla 24 saattir bir haberin doğrulanması.

  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Yine de Allah yardımcımız olsun.

  • 🔥-TSK'ya ait bir askeri konvoy, güney idlib kırsalındaki Türk gözlem noktalarına doğru beton bloklar, askeri araçlar ve lojistik teçhizat içeren bir konvoy Kefr Lusin kapısından idlib bölgesine girdi.


    🔥-İdlib doğusundaki Cubas köyünde bulunan rejim mevzileri tank ve top atışları ile hedef alındı.


    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Türkiye, Avrupa silah anlaşmasından ayrıldı..)-[ANA KONU]
    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Türkiye, Avrupa silah anlaşmasından ayrıldı..)-[ANA KONU]




    🔥-Şam’da 14 Rejim milisinin öldürüldüğü saldırıyı Kasiyun Seriyyeleri adlo örgüt üstlendi.Bir yeraltı örgütü olan ve bağımsız hareket eden rejim karşıtı bu örgüt 2019 yılında kuruldu.Ağırlıklı olarak şam ve çevresinde 18 saldırı yapan örgüt daha çok üst düzey subayları hedef alıyor.ÖSO ile bir bağlantısı olmayan Örgüt hakkında çok az bilgi bulunmakta.


    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Türkiye, Avrupa silah anlaşmasından ayrıldı..)-[ANA KONU]


    🔥-Ekim ayının ilk 20 gününde Rejim'in asker kaybı (Resmi)


    3 General

    1 Albay

    50 üst rütbeli subay ve asker (ölü)

    30 üstünde subay ve asker (yaralı)





  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    🔥-Ekim ayının ilk 20 gününde Rejim'in asker kaybı (Resmi)


    3 General

    1 Albay

    50 üst rütbeli subay ve asker (ölü)

    30 üstünde subay ve asker (yaralı)


    Ne diyelim Allah sayılarını arttırsın.


    Rejimin bol bol askeri kayıp vermesini yüce Allah daim kılsın inşallah.

  • 🔥-Miznaz'da Rejim milislerinin kullandığı karargah ÖSO'nun tank atışlarıyla vurularak imha edildi.


    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Türkiye, Avrupa silah anlaşmasından ayrıldı..)-[ANA KONU]
    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Türkiye, Avrupa silah anlaşmasından ayrıldı..)-[ANA KONU]




  • G20 de ki RTE-BIDEN görüşmesi öncesinde harekat başlamaz diye tahmin ediyorum.


    Tabi biz önceden nokta operasyonları devam ederiz.

  • akıncı017 A kullanıcısına yanıt

    Şimdi ısınma turları yapıyoruz ama esas vuruş sonra.

  • 🔥-İran milisleri Tel Rıfat'a bağlı Deyr Cemal kasabasına askeri sevkiyat yaptı.


    🔥-Suriye'nin güneydoğusunda ABD ordusunun konuşlu olduğu ve son zamanlarda mühimmatlarını topladığı ElTanf Üssü’ne dronlar ile saldırı düzenlendi. CENTCOM komutanlığı Üssün isabet aldığını ancak saldırıyı önceden haber aldıkları için üs personelini tahliye ettiklerini bu yüzden personel kayıplarının olmadığını açıkladı.Saldırının kimler tarafından yapıldığı açıklanmadı.

  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Acaba kim saldırdı rejim olamaz ben iran diyorum.

  • akıncı017 A kullanıcısına yanıt

    Normal şartlarda mevzi saldırıları ve operasyonları icra ediliyor.Hava saldırısı imkanımız olsa savaş bu raddeye zaten gelmezdi.Hava sahasının rus kontrolünde olması sahadaki tüm dengeleri değiştiriyor ne yazıkki.


    G20 zirvesi görüşmesi ise bence Suriye odaklı olmayacak.TSK'nın harekat yapacağı alan Ruslar tarafından yönetiliyor zira hava sahası rusların elinde ve ABD dahil hiç kimse uçak uçuramıyor.G20 zirvesi daha çok F35 ve talep edilen F-16 konuları ile birlikte artık rutine bağlanan S400 meselesi ana konu olacak gibi duruyor biden-erdoğan görüşmesinde.Suriye konusuda görüşülür ama harekatın durdurulması anlamında bir kararda çıkmaz.ABD için Suriye ekseninde önem verdiği 2 konu var; 1-petrol sahalarının kontrolü, 2-Rusya'nın daha fazla askeri üs edinerek hem Suriye yönetiminde hemde akdenizde söz sahibi olmaması.


    Bu yüzden hep arkaplanda ABD-Rusya paslaşması oldu Suriye ekseninde ancak TSK'nın harekat durumuna ABD engel olmaz şu konjontkürde ama Rusya engel olabilir.Fakat son tabloda Rusya'nın bu anlamda engel olmayacağıda görüldü.Hazırlıkların hızlanmasıda zaten bu yüzden.Muhtemelen Rusya ile anlaşılarak hava sahasının açık tutlacağı bir zaman tertiplendi,zaten harekatın en can alıcı kısmı hava saldırılarının olacağı saatlerdir.Önce hava saldırıları başlar ardından karadan bindirmeler gelir.


    TSK açısından en büyük avantaj bölgede tecrübeli olunması ve geçen 3 harekat ile birlikte kısa zamanda hızlı adımların nasıl atılacağınıda hesap etmeleri şuan.ÖSO birlikleride son barış pınarı harekatı sonrası bir hayli güçlendirildi ve sahada tecrübe kazandılar.Ben yapılacak harekatı bir gir-çık şeklinde olacağını düşünmüyorum,tel rıfat ve çevresi en azından TSK kontrolüne alınır ama bu sonuçta tam istenilen bir sonuçda olmaz.TÜm sınır hattı boyunca 30 km derinlik alanının garanti edilmesi lazım,en büyük ve net başarı sonucu bu olacaktır.Rusya bu noktada hava sahasını açarsa bu planın gerçekleşmemeside imkansız.Yani top ABD'de değil Rusya'da esasen.Sözlerini tutarlarsa TSK zaferle çıkar ama sözlerinden cayarlarsa sıkıntı olur.





  • lethal gun kullanıcısına yanıt

    İran yapmış.şia milislerin hesaplarında "ABD üssünü vurduk" bilgileri geçiyor ama ABD saldırıyı önceden haber aldığını ve üssü boşalttıklarını açıkladı,ölen ve yaralananda yok.

  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Demiştim demekten nefret ediyorum hocam ama haklı çıktım ve bunu siz de teyit etmiş oldunuz bu arada iranlılar niye saldırdı bilginiz varmı?

  • 30 km Halep şehrine varmak demek o zaman bu operasyon rejime de yönelik olacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lethal gun -- 21 Ekim 2021; 0:9:3 >
  • 🔥-PKK’ın bulunduğu tel Rıfat bölgesine Suriye rejimi askeri takviye gönderiyor.Bölgeye 2 saat önce İran şia milis güçleride Tel-Rıfat Der,Cemal bölgesine konuşlanmıştı.


    🔥-Türk Silahlı Kuvvetlerine ait askeri ve lojistik malzeme taşıyan konvoy İdlib güneyine sevkedildi.


    🔥-Son 24 saatte ÖSO tarafından öldürülen Rejim milisleri'nin listesi (Bölgesel)


    7 Humus

    21 Halep-Hama-İdlib

    2 Deyri-Zor

    1 Rakka

  • Centcom askeri yanıt vereceğiz bu hakkımızı saklı tutuyoruz bizim belirlediğimiz bir zamanda yanıt vereceğiz diye açıklama yaptı.

  • Ve bu arada bizim hatay sınırlarında drone aktivitemiz baya fazlalaşmaya başladı sanırım geliyor galiba.

  • MİT'ten Mossad casuslarına büyük operasyon


    200 kişilik MİT ekibi, İsrail istihbaharat teşkilatı Mossad'ın Türkiye'de casusluk amacıyla faaliyet gösteren üçer kişilik hücreler halinde örgütlenmiş 15 kişilik bir şebekesini çökertti.

    Casuslar, Türkiye adına çalışmalar yapan kurumlar ile Savunma sanayisinde görev alan öğrencilerin bilgilerini Mossad'a servis ediyordu.


    İsrail Mossad için çalışan, tamamı Arap uyruklu 15 kişi tutuklandı. 5 hücreye bölünmüşlerdi. Hırvatistan, İsviçre, Kenya ve Romanya'da Mossad ajanlarıyla görüştüler ve onlardan bir miktar para aldılar.

    Casusların çalışmaları, Türk belediyeleri ve kurumlarının Filistin'e ve Filistinlilere sağladığı desteğin şekli, Türkiye'de İsrail'e karşı direnen Filistinliler ve bunların yanı sıra Türk savunma sanayinde çalışan Türk öğrenciler hakkında bilgiler toplamaya odaklanmıştı.Casuslar, Mossad'a rapor göndermek için "ProtonMail" uygulamasını kullandı,uygulama "Word" dosyalarını şifreliyor, böylece kimse onları engelleyemiyor. Mossad, konsolosluklarla doğrudan iletişim yoluyla,ağ üyelerinin seyahat ettikleri ülkelerde vize almalarını kolaylaştırdı.


    Türkiye,Eylül ayı içinde Rus ve İran ajanlarınıda İstanbul,Antalya ve Van'da yaptığı çeşitli operasyonlarda yakalamıştı.





  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.