Şimdi Ara

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU] (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
5.553
Cevap
59
Favori
234.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hisar'ın dört ayrı versiyonu var ikisi serviste diğer ikisi envantere alınacakları zamanı bekliyorlar zaten bizim ihtiyacımız a ve o versiyonu onlarda kullanımda.

  • lethal gun kullanıcısına yanıt
    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]

    ÖSO bu yıl içinde dağınık olan birçok silahlı grubu kendi çatısında topladı.Bu grupların Işid,rejim vb yapılarla bir bağlantısı yok.ÖSO yapısının bilinmesi açısından güzel bir çalışma hazırlamışlar.


    Yukarıdaki tabloya göre her grup ismi aslında belli bir niteliğe sahip kuvvetlerin grupları.Mesela çok sözünü ettiğimiz keskin nişancı timleri 51.tümen,melikşah tümeni ve feylak el şam grupları içinde yer alıyor.Ağırlıklı keskin nişancı timleri bu gruplardan operasyon yürütüyor.


    Bİrleşik Operasyon Merkezi-Suriye kurtuluş cephesi ve Diğer alt gruplar olarak adlandırılan ana kuvvetlerin hepsine genel adlarıyla ÖSO deniliyor.


    Bu kuvvetlerin yapılarıda TSK benzeri bir yapılanmada.Örneğin TSK'da 1.ordu,2. ordu vb gibi bölgesel askeri kuvvetler vardır ve kendi içlerinde farklı yapılara sahiptir.İşte bu örnek gibi Bİrleşik Operasyon Merkezi-Suriye kurtuluş cephesi gibi ana kuvvetlerde bu yapıda organize oluyor ve bölgeleri farklı.Bizde tankçısı vardır,topçusu yada komandosu vardır, ÖSO'da da "biz 51.tümendeniz" vb gibi birim adlandırılması yapıyor.Mesela ABD'de delta gücü vardır ancak delta gücü temelde donanmanın özel harekat timleridir.TSK'da biz genelde direkt birim ismi kullanırız.(topçu,tankçı vs) Çoğu zaman bu grupları algılamada zorluk çekmemizin sebebide bu.


    Bu kuvvetlerin hepside birbiriyle bağlantılı şekilde organize oluyor.Herhangi bir bölgede takviye güç istenildiğinde harekete geçiliyor.Hepside rejim,PKK-YPG ve iran milislerinin ölüm listesinde olan gruplar.

    Sosyal medyada bir terör saldırısı yapıldığı zaman bir takım manüplasyonlar dahilinde yanlış bilgiler paylaşılıyor.En azından bu tabloya göre hangi kuvvet birimi ÖSO'ya bağlı görebilirsiniz.





  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Şimdi oldu hocam bu tablo çok aydınlatıcı oldu saolun.

  • lethal gun kullanıcısına yanıt

    4 versiyonu olduğunu bende biliyorum fakat etkili olanları daha envantere bile girmediler diyorum, ortada seri üretime dair bir şey yok?


    A ve O versiyonları şu an orada pek iş yapamaz çünkü bu elemanlar bombayı tam üstünde bırakmıyor, bilmem kaç km öteden akıllı füze saldırısı yapıyorlar.


    TU-22M3 gibi özel stratejik bombardıman uçakları kullanıyorlar, cruise füzeleri ile vuruyorlar, bize gereken şey CIWS ve thaad-patriot tarzı uzun-orta-kısa menzilli hava savunma bataryaları.


    CIWS gibi donanımlar gelen düşman mühimmatını görüp havada imha edebilir bu sayede askerler hava saldırılarından etkilenmez.

  • TU-22M3 gibi özel stratejik bombardıman uçakları ve cruise füzeleri için olanları gelmedi ama gelecek.

  • Esad rejimi son 3 gün de General Albay Pilot suikasti ve cephe hattında kaybetti....


    Rejim son zamanlarda bir kısım ismi açıklasada Rejim ve ortaklarının son bir ayda idlib hattı, IŞID'e karşı ve suikastlerle toplam kaybı Şii ve Wagnerin'de bulunduğu 400+ üzerinde.....


    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]
    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]
    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]




  • lethal gun kullanıcısına yanıt

    Hocam gelmedi diye bir şey yok.


    Bu adamlar 2014'ten beri bu uçakların çoğunu kullanıyorlar zaten, Suriye'de sadece su-35 flanker, su-25 frogfoot vs yok. Adamlar taktiksel bombardıman uçakları kullanıyorlar zaten.


    Zaman zaman bu uçaklar Rusyaya mühimmat vs almak için gidip geliyor. Suriyede backfire cruise füzeleri yok fazla.

  • Ne olur bilmiyorum en fazla f-16 falan kullanırız galiba ama eminim inşallah hava savunmamız vardır ben öyle umuyorum açıkçası.

  • 🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]



    ABD yönetimi Türkiye'nin F35 sorununu müzakere ettiklerini açıkladı.Yeni talep edilen F-16 konusunda ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price'ın yaptığı açıklamada kongrenin onay vermesi halinde satışın olacağı söylendi.Price "Savunma Bakanlığı, Türkiye ile F-35 programı, bu anlaşmazlığın nasıl çözüleceği konusunda istişarelerde bulunuyor." açıklamasında bulundu.


    Türkiye ise talep ettiği 40 yeni F-16 uçağı ve 80 adet F-16 uçağının modernize edilmesi maliyetlerini F35 projesinde harcadığı maliyetten düşmek istiyor ancak ABD bu konuda F35 projesine en başından aktarılan parayı vermek yerine daha önce 4 adet F35 uçağına verilen maliyetten düşülmesi durumunun olabileceğini söylüyor.


    F35 projesine katılan ülkeler "geri ödemesi olmayan" yatırımlar yaptı ve sözleşme imzaladı.Projeden çıkan ülkeler ise projeye mecburi verdikleri paraları geri almaları hukuken mümkün değil ancak Yapılmış ve hiç kullanılmamış bir uçağın geri ödemesi hukuken mevcut.Türkiye bu anlamda alamadığı 4 adet F35 uçağının maliyetini yeni talep edilen F-16 lardan düşmek istiyor.F-35 projesine ve 4 adet uçağa Türkiye 1.4 milyar dolar harcamıştı.


    Bu gelişmeler yaşanırken Rusya'dan çok ilginç açıklamalar gelemeye başladı.


    Rus SU-57 uçaklarını üreten firma CEO'su Dmitry Shugaev şayet Türkiye kendilerinden SU-57 talebinde bulunurlarsa kendilerinin anlaşma yapmaktan mutluluk duyacağını açıkladı.


    Akabinde Rus emekli Albay Korotçenko,"Türkiye, Su-57’yi alırsa askeri anlamda günümüz dünyasının lider güçlerinden biri haline gelecek.Harcadığı para karşılığında ABD’den ambargo alması, Türkiye’ye saygısızlık. Bu kabul edilemez. ABD, Türkiye’ye yönelik tüm kırmızı çizgileri geçti." açıklaması yaptı.


    Rusyanın bu gelişmelere olan tutumu ve ilgiside ABD'nin radarına girmiş durumda.





  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Bu uçak nasıl acaba? Çok şekil ama muharebe alanında denenmedi galiba.

  • Ben bir şey diyeyim mi? Bence ABD ve Rusya danışıklı dövüş yapıyor. Bu adamlar bilerek uçak vermiyor bizi iyice Rus silahlarına yönlendirip natodan attırmak için bahane bulacaklar gibime geliyor.


    Sonrasında yıllardır Rusya ve ABD'nin bizi işgal etme planları devreye girecek muhtemelen Natodan atılırsak bu senaryo çok uzak değil...

  • lethal gun kullanıcısına yanıt

    4.5 Nesil bir uçak.


    F-35 gibi değil. SU-57'yi Rusya bile kendisi için üretemedi, motorların çoğu flanker motoru, ısı ve radar izi düşürmeyi Amerikalılar gibi başaramadılar.


    F-35 her halükarda su-57'den daha iyi bir uçak.

  • Demek ki f-35 kaliteli keşke alsaydık.

  • lethal gun kullanıcısına yanıt

    TSK altyapısına uymaz rus ve çin uçakları.Türkiye 1950 li yıllardan bugüne Nato düzeni dahilinde ordusunu organize etti ve altyapısını buna göre kurdu.Yeni Rus uçakları etkili ancak bakım onarım,uçuş dinamikleri vb birçok teknik konuda bize ters bir uçak.


    Ben SU-57 uçaklarını efsane ABD savaş uçağı F-17 Tomcat uçağının gelişmiş versiyonu olarak görüyorum.Çift motorlu,ağır yük kapisitesi ve yüksek manevra kabiliyetiyle SU-57 uçağı çok etkili bir silah ancak dediğim gibi yapısı itibariyle bize uyacak bir uçak değil.



    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]Military Updateyoutube
    THUMBNAIL/VIDEO: JUST ILLUSTRATION ----- The Sukhoi Su-57 (Russian: Сухой Су-57; NATO reporting name: Felon) is a stealth, single-seat, twin-engine multirole fifth-generation jet fighter being developed since 2002 for air superiority and attack operations. The aircraft is the product of the PAK FA (Russian: ПАК ФА, short for: Перспективный авиационный комплекс фронтовой авиации, romanized: Perspektivny Aviatsionny Kompleks Frontovoy Aviatsii, lit. ''prospective aeronautical complex of front-line air forces''), a fifth-generation fighter programme of the Russian Air Force. Sukhoi's internal name for the aircraft is T-50. The Su-57 is the first aircraft in Russian military service to use stealth technology. Its maiden flight took place on 29 January 2010 and it entered service on 25 December 2020. The fighter is the world's fourth operational fifth-generation stealth fighter aircraft after the F-22, F-35, and J-20. According to Sukhoi Company, the fighter is designed to have supercruise, supermaneuverability, stealth, and advanced avionics to overcome the previous generation fighter aircraft as well as ground and naval defences. The Su-57 is intended to succeed the MiG-29 and Su-27 in the Russian Air Force. The prototypes and initial production batch are to be delivered with a highly upgraded Lyulka AL-31 variant, the AL-41F1, as an interim powerplant, while an advanced clean-sheet design engine, currently designated the Izdeliye 30, is in final stages of development, expected to be available after mid-2020s. The aircraft is expected to have a service life of up The MiG 1.44 was subsequently cancelled and a new programme for a next-generation fighter, PAK FA, was initiated. The programme requirements reflected the capabilities of Western fighter aircraft, such as the Eurofighter Typhoon and F-22 Raptor. In 2002, Sukhoi was selected over Mikoyan as the winner of the PAK FA competition and would lead the design of the new aircraft; Mikoyan continued to develop its proposal as the LMFS (Russian: ЛМФС, Russian: Легкий многофункциональный фронтовой самолёт, Liogkiy Mnogofunktsionalniy Frontovoi Samolyet, "Light Multifunctional Frontline Fighter") which was designed to be smaller and more affordable.[ Sukhoi Su-57 in flight with landing gear deployed, 2010 In 2007, India and Russia agreed to jointly develop the Fifth Generation Fighter Aircraft Programme (FGFA) for India.[30][31] In September 2010, it was reported that India and Russia had agreed on a preliminary design contract where each country was to invest $6 billion; development of the FGFA was expected to take 8–10 years.[32] The agreement on the preliminary design was to be signed in December 2010.[33] India planned on acquiring a modified version for its FGFA programme. It originally planned on buying 166 single-seat and 48 two-seat fighters,[34] but later changed it to 214 single-seat fighters,[35] and later reduced its purchase to 144 fighters by 2012.[36][37] In early 2018, India pulled out of the FGFA project, which it believed did not meet its requirements for stealth, combat avionics, radars and sensors by that time.[38] This news led some observers to question the future of the whole Su-57 project.[39] On 30 June 2018, it was reported that an order for 12 aircraft was agreed, with deliveries to the ranks of the Russian Armed Forces starting in 2019. The first aircraft will join fighter regiments at the Lipetsk Air Center ] At the same time, the Deputy Prime Minister for Defence and Space Industry Yury Borisov stated that "Today, the Su-35 is one of the world's best fighters, so there is no reason for us to speed up work on mass production of the fifth-generation fighter."[50] Borisov's statement caused confusion among observers. Some interpreted the fifth generation fighter he referenced as the FGFA, the exported variant of the Su-57, while others interpreted it to be directly alluding to the Su-57 itself. This also led to predictions and concerns about the project's future: some have interpreted it as reiteration that the Su-57 program would continue as previously planned, others interpreted it as the Su-57 program would not be mass-produced, and some believe it to be an implicit announcement of the project's cancellation. The slowing of procurement could be because of the current slow growth of the Russian economy, while the future patches' procurement are for an unknown future; the Russian military could be waiting for the more powerful Saturn Izdeliye 30 engine to be ready for serial production. JSC Sukhoi has started the serial production of the aircraft in late July 2019.[60] The first serial Su-57 with the new engine is expected to be rolled-out in 2022. Join this channel to get access to perks: https://www.youtube.com/channel/UCIgX9iz-QcvOvvVPiwM-uDg/join Music Info: Epic Cinematic Dramatic Adventure Trailer by RomanSenykMusic. Music Link: https://youtu.be/c-XpTMGPQvI
    https://www.youtube.com/watch?v=4r88FQZ0-rk




  • Erdogan Karakus emekli havaci.rus ucaklarinin cok maliyetli olacagini anlatmisti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir programda seyretmiştim.Rus uçak parçaları ucuz,çünkü uzun ömürlü değiller.Rusya,parçalarını kendi ürettiği için tedarikte sorun olmuyor ama biz alacak olsak,kullanım süresi kısa olduğundan sürekli tedarik sorunu yaşayacağız bu da masraf demek.


    Bir amerikan uçağı rus uçağına göre her zaman daha pahalıdır ama upgrade yapabilirsin yani zamanla geliştirip gün şartlarına uygun hale getirebilirsin.Ama rus jetleri bilinmeyen bir kapı bizim için.


    Ayrıca:


    ABD ekolüne uyum sağlamış bir ülkeyiz. Uçaklarımızdan, mühimmatlarımızdan, tankımızdan topumuzdan tutun en ufak şeye kadar zamanla bu ekole alışmışız.Tüm mühimmatları,radarları vs bu uçaklara entegre etmek,pilotları bu uçaklar için eğitmek,tam performans alabilmek için yıllar geçmesi lazım.İşin maliyet kısmına girmiyorum bile.Çünkü bambaşka bir teknoloji adımı ve bizim hiçbir alt yapımız yok.





  • Türkiye rus uçağı almaz.Bunu ABD'side Rusya'sıda gayet iyi biliyor.Açıklamalar bana göre politik tamamiyle.


    Benim gördüğüm ise hangisi iyi yada hangisi kötü tartışmalarından ziyade F35 uçağındada SU-57 uçağındada çok sorunlar olduğu yönünde.Gelecek 30 yılda zaten bu tip insanlı savaş uçakları olmayacak,her ülke bir geçiş döneminde.Hangi ülke ilk insansız savaş uçağını üretip envanterine sokarsa süper güç madalyasını boynuna takar.Artık insanlı jet motorlu savaş uçaklarının son dönemine girdik ancak asgari 10-15 yıl daha bu süreç devam edecek,haliyle her ülke kendi hava kuvvetleri envanterini uzun vade ayakta tutmak amaçlı alternatifler üretiyor.


    Zaten şu saaten sonra F35 gibi devasa bütçeli insanlı savaş uçağı projelerine giren ülkelerde olmaz zira bir savaş uçağının yapımı asgari 10-15 yıl sürüyor ve envantere girmesi 20 yılı buluyor.İçinde bulunduğumuz dönemde böylesi uzun vade yatırım yapmak çok akıllıcada değil.ABD dahi kendi içindeki bazı uçakları artık güncellemek yerine emekli ediyor.En son ilk hayalet uçak olarak görev alan efsanevi F117 lerin emekli edileceği açıklandı.Bu diğer envanterdeki uçaklar içinde geçerli olacak.Muhtemelen ABD de hava kuvvetlerindeki uçak envanterini daraltıp ardından insansız savaş uçağı projelerine yönelecek.Maliyetlerde göz önüne alındığında bunun olması zaten kaçınılmaz her ülke adına.





  • Ustalar operasyon tarihi tahmini sizce ne zaman? kasım-aralık gibi başlar mı?

  • lethal gun kullanıcısına yanıt

    Ekonomi iyice yerin dibine girsin bir kavga çıkartıp giderler merak etme ondan sonra da sorumlusu Savaş olur kötü ekonominin yıllardır bütün profesörler mevcut kişi için gerekirse bu ülkede savaş çıkartır gene gitmez diyorlardı ne kadar doğru söyleyen insanlarmış bunlar insan yaşadıkça anlıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oo askercilik oynayanlar savaş naraları atmaya başlamışlar
    Yüreğiniz yetiyorsa gidin siz savaşın. Sınır orada haydi durmayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.