Şimdi Ara

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Türkiye, Avrupa silah anlaşmasından ayrıldı..)-[ANA KONU] (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.548
Cevap
59
Favori
234.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 🔥-ÖSO, Halep batısındaki 46.Alayda bulunan rejim mevzilerini farklı türdeki ağır silahlarla vurdu.


    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Türkiye, Avrupa silah anlaşmasından ayrıldı..)-[ANA KONU]
    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Türkiye, Avrupa silah anlaşmasından ayrıldı..)-[ANA KONU]
    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Türkiye, Avrupa silah anlaşmasından ayrıldı..)-[ANA KONU]

    🔥-ÖSO, İdlib ve Tel fırat hattında rejim askerlerinin ilk büyük saldırıyı başlatma riskini konuşuyor ve hedefte olan mevzilere takviyelerini artırıyor.ÖSO'ya göre resjim ordusu TSK'dan önce saldırıya geçecek ve PKK-YPG milisleride saldırıya destek verecek.


    🔥-Türkiye'nın Tel-Rıfat operasyonu öncesi, kuzey Halep Nubul-Zehra bölgesinde bulunan Şia milislerine TSK ve ÖSO'ya karşı savaşması için Rusyanın 35 Adet T90 Tank teslim ettiği iddia ediliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 19 Ekim 2021; 20:46:52 >




  • Abi bizim askerlere bari hava savunma desteği sağlayacak LAV-AD tarzı CIWS tarzı silahlar yollayın ya.


    Madem uçak sokamıyoruz Ruslar havadan bombalamaya kalkarsa en azından askerlerimiz Manpads ile karşılık vermek zorunda kalmaz. Manpads ile helikopter vurursun anca, şansa mig-29 felan düşürürsünde SU-35 flanker, Mig-35 gibi uçaklar biraz sıkar.


    Yav gidin ABD'den hava savunma bataryası alın madem F-35 vermiyorlar, bizim paraları gidin CIWS tarzı silahlara yatırın. Thaad yada patriot almayı konuşun.


    Türkiye'nin şu an ne yapıp ne edip Amerika ile arayı düzeltmesi gerekiyor. Ruslar orayı ele geçirirse sıkıntı büyük. Amerika'yı sevdiğimden değil. Teknik olarak NATO üyeleri birbirlerine saldıramaz fakat biz Rusyadan silah vs almaya devam edersek Rusların işine gelir bizi ABD ve AB'nin natodan atmak için eline koz vermiş oluruz.


    Putin bunu bildiği için zaten sürekli Wagner ve S-400 üzerinden Türkiye'yi etrafını kuşatıyor. Putin bize boşuna S-400'leri satmadı, NATO'nun kritik projesi olan F-35'den çıkmamız için uğraştı ve başarılıda oldu.


    ABD bize güvenmiyor, yunanistanı daha güvenilir bir müttefik olarak görmeye başladı, adamlar dedeağaca bir ton silah yığdı bu ne demek biliyor musunuz?


    İlerleyen zamanlarda Türkiye NATO'dan atıldığı zaman o silahların namlusunun döneceği ilk ülke Türkiye, Rusya hikkaye. Şayet Rusya'ya karşı olsaydı bu kadar silah polonya, baltık çevresine yığılırdı.


    Bizim acilen gidip esadla görüşmemiz lazım, gidin konuşun ölmezsiniz! Askerlerimizin başına bir şey gelmesin yeter ki, orada ne hava desteği var nede hava saldırılarına karşı koruyacak CIWS tarzı bataryalar var. Ruslar bu sistemleri gördüğünde iki defa düşünür saldırmak için. Oraya tank, apc yolluyoruz paso fakat hava savunma için sadece manpads var.


    Daha 1 sene oldu şehit verdik 33 civarı, hiç mi ders çıkarmıyorsunuz? Bazı şeyler diplomatik kanallar kullanılarak daha rahat çözülebilir. Biz her ne kadar kaba kuvvete başvursakta RUSLARIN UYGULADIĞI EN KUVVETLİ TAKTİKLERİ MASADA BİZİ KAYBETTİRMELERİ. Savaşı kazansak dahi masada kaybediyoruz her seferinde bu adamlara, Osmanlıdan beri bu böyledir.





  • Hocam bugün Esadla ve Rusya yarın YPG ile savaşacaksın.Yakın zamanda,ABD ve dünyadan pek silah alma yönünde destek göreceğimizi sanmıyorum.


    Belki ukrayna hava savunma sistemi,silah vs.bir miktar satar..

  • @DARTH_BLACK hocam sizce TSK ebu bekir sıddık seriyesi örgütüne karşı ne yapabilir, çünkü çok kayıp verdiriyor, idlip deki radikallerin arasına sızıp kayıp verdiyor.

  • Işid'e bağlı bir kol olarak görünsede ebu sıddık kanadı Suriye'de "paralı terörist" grup olarakda biliniyor.


    En son TSK konvoyuna EMP'li saldırı yapan ve üstlenen örgüt için ÖSO komutan kademesi bu saldırıyı rejimin organize ettiğini ve saldırıyı ebu bekir sıddık kanadına yaptırdığını açıklamıştı.Yani bu bağlamda parayı veren her ülke ile çalışan ancak sözde kendi bölgeleri için savaştığını söyleyen bir terör yapılanması bunlar.


    Özellikle bahsettiğiniz üzere radikal görüşlere meyilli kişilere ulaşıp terör eylemleri yaptırmalarıda kolay oluyor bunların.İstihbaharat anlamındada destek almadan böylesi eylemleri yapmaları imkansız.Türkiye'ye kalsa kendi bölgelerine yapılacak hava saldırılarıyla kısa sürede kökü kazınır ancak Suriye'nin göbeğinde bu grup.esed rejimi ve Rusya'da ebu bekir sıddık örgütü için etkili ve öldürücü darbeleri vurmuyor.Aynı şekilde ebu bekir sıddık kanadıda rejim ordusu ve ruslara karşı aktif değiller.PKK-YPG karşısında dahi çok ileri gitmiyorlar.Yani danışıklı dövüş misali farklı taraflarda kullanılabilen bir terör aparatı olmuşlar.





  • Evet ya hava savunma sistemlerine büyük ihtiyaç var gerçekten uzun menzilli uçaklara karşı etkili olması açısından bir şeçenek gibi çünkü rejim uçakları neyse sorun olmaz ama rus uçakları baya büyük sorun teşkil edecek.

  • Ebu bekir sıddık tugayları demek ki rejimin öso içine yerleştirdiği paravan oluşum bu oluşuma dikkat edilmesi gerekli harekat yapıldığında başa bela olabilirler.

  • Esadla diplomatik ilişkiler başlatsak hem ülkede ki suriyeli mülteciler için güvenli bölgeler oluşturulabilir hemde YPG-PKK oradan temizlenir, bizim başımızı ağrıtabilecek tek sıkıntı İranlı devrim muhafızları milisleri ve Suriyede Rus varlığının kalıcı olması olacaktır.


    Fakat YPG-PKK'yı esad adam yerine bile koymuyor, gidip anlaşsak YPG vs kalmaz ortada. ABD'nin buna ses çıkarmasıda zor çünkü esad hala BM'ye göre seçilmiş bir lider, ABD şu an orada işgalci olarak duruyor.

  • Nevzat.Yildiz N kullanıcısına yanıt

    E herhalde İdlib'i önünde sonunda alacak Esad. Ne olmasını bekliyorsunuz? Bırakın Allah aşkına kaç tane göçmeni aldığımız bölgelere gönderebildik? Suriye toprağı almakla göçmen sorununu düşünen insanın zihniyeti 500 yıl önceye aittir kimse kusura bakmasın.

  • @felsefesever bu esad denilen adamın bir sonraki hedefi hatay olursa ne olacak birde güney doğu anadolu bölgesi ha.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lethal gun -- 19 Ekim 2021; 21:55:30 >
  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Sağolun hocam.

  • lethal gun kullanıcısına yanıt

    Ebu bekir sıddık kanadı ÖSO içinde değil yanlız.Bu oluşum Suriye'nin orta kesiminde merkezi olan ancak ülke geneline yayılmış terör eylemleri yapan bir örgüt.ÖSO hiçbir zaman Ebu bekir sıddık örgütüyle ortaklaşa hareket etmediği gibi zaten Ebu bekir sıddık için ÖSO en önde gelen düşmanlardan birisi.


    Ancak muhbirlik anlamında istihbaharat alma amaçlı sızma yapan olmuş olabilir,zaten bu her tarafın kullanığı bir yöntem.

  • lethal gun kullanıcısına yanıt

    Hatay değil İstanbul olur knk. AKP iktidarı 10 yıldır Suriye'deki iç savaşı körükledi. Yeri geldi IŞID petrolünü pazara soktu. Tüm Arap demografisini ülkeye çekti ve PKK yağ gibi o bölgelere çöktü. Sen eğer gerçek bir vatanseversen Esad'ın Hatay'ı almasından değil, ülkedeki iktidarın politikalarının ülkeyi nasıl bir çukura soktuğunu sorgularsın. Var mı sende o yürek? Sanmıyorum.


    Tekrar ediyorum Suriye toprağı işgal ederek buradaki mültecileri oralara yerleştiremezsiniz. Kaçını yerleştirebildik biri çıkıp delikanlı gibi söylesin. Esad'ın falan Türkiye topraklarında gözü yok, öyle bir gücü de yok zaten, hiçbir meşruiyeti yok. Yalandan suni gölge tehditlerle siz anca çocuk kandırırsınız.


    Türkiye'nin yapacağı en iyi şey bu İhvancı iktidarı en kısa sürede postalayıp Esad ve Rusya ile masaya oturarak, birlikte PKK/PYD'nin üstüne çökmektir.


    İdlib önünde sonunda rejimin eline geçecek. Oradaki savaş çoktan bitti.





  • 🔥-ÖSO bugün Şam'ın savunulması operasyonunu yöneten komutanlardan olan general Recep Muhanna'yı keskin nişancı timleriyle öldürdü.Muhanna, Barış pınarı harekatındada TSK mevzilerine saldırı yapan bir rejim komutanıydı.



    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Türkiye, Avrupa silah anlaşmasından ayrıldı..)-[ANA KONU]
  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Evet biliyorum hocam saldırıları bizim bulunduğumuz bölgelerde yaptıkların o kanıya vardım ama doğrusunu bize söylemişsiniz ve kesinlikle haklısınız.

  • @Zer0_0


    Geçmişteki sınır ötesi harekatlar gibi olmayacak artık. TSK'nın elinde Kısa-Orta-Uzun menzilli HSS'ler var.


    Hisar A+/O+ artık kullanılabilir seviyede. Keza S-400 lerde bölgede koruma sağlayacaktır artık. Yakın hava desteği ise Korkut ile sağlanacaktır.


    Yani eskisi gibi düşman uçakları kolay gezemeyecek üstümüzde.

  • Ayni döngü tekrar oluyor.

    Esad diye bir sahsiyet yok anlasmanin faydasi yok.
    Abd hava savunma sistemi verseydi verirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Öso'nun mermilerine sağlık valla dörder - beşer zımbalıyorlar lüzumsuzları elleri dert görmesin.

  • akıncı017 A kullanıcısına yanıt

    Evet yanında Ciws gibi vulcan hava savunma silahları olsaydı tam kombo olurdu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lethal gun -- 19 Ekim 2021; 22:9:49 >
  • akıncı017 A kullanıcısına yanıt

    Yav bırak palavra sıkmayı.


    Rusyadan aldığın S-400 mü seni Rus uçaklarına karşı koruyacak?


    Rusya bunları bize verdi, bakımını yapacaklar bile Rus teknisyenlerdir Allah bilir. Adamlar ne teknolojik nede yazılım nede mühimmat konusunda istediğin değişikliği yapabilirsin dedi. Benim sistemim neyse ben karar veririm dedi.


    S-400'leri gidip mig-29, su-35 vs vurmak için kullanırsan Rusya onun fişini çeker bir kaç komutla.


    Hisar sistemleri hala prototip ve seri üretime geçmedi, hala test ediliyorlar. Prototipler mi koruyacak askerleri?


    Seri üretime girse, envantere dahil olsa tamam diyeceğimde envantere bile girmemiş ekipman kullanıma hazır demekten utanmıyor musun? İnsan sallarken biraz argümanlı sallar.


    Generals oynamaya benzemez bu, gerçek canlar gidiyor!

  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.