Şimdi Ara

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Türkiye, Avrupa silah anlaşmasından ayrıldı..)-[ANA KONU] (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.548
Cevap
59
Favori
234.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bilge Türk kullanıcısına yanıt
    Hiçbir yere kaçtığım yok, buradayım, sadece yorumlardaki asaletsizliğinizden ekrana bakakalıyorum ve bu durumu tekrar tekrar yaşamaktan sıkıldım, blokluyorum...

    Siz magandavari ve itibarsız şekilde ordunuza destek verince doğru bir şey yaptığınızı mı düşünüyorsunuz? İnanın kendi RTE'nize "RTE hanedanı" diyemeden Esad'a hem Es"e"d hem de "Esed hanedanı" demek çok mu adam bir hareket?

    Ben ne askeri ne de hayvancıl eğitimlere sahibim, olması gerekeni yazıyorum. Siz utanmadan Suriye İran'ı topraklarından çıkarsa ne güzel olur diye kışkırtıcı yazılar yazan ve insanın kökenine hakaret etmekten beter sözler sarf eden kişilersiniz, herkes sizin gibi değil. Bu nasıl sanat ya rabbim, kendi fikrinizi okuyanlara empoze ediyorsunuz ve bu askercilik oyununu da asırlardır oynayıp bize "ne mutlu Türküm diyene" dedirttiniz...

    Bence bana laf söylemeden önce kirli çamaşırlarınızı ortaya dökün, utanmanız kalmamış, bir karşı ses çıkarabilene bile tahammülünüz yok bir de Esad'a dadandınız...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • İran mollalarının müslümanlığı tartışılır.İran şia mollaları yüzyıllar önceki pers imparatorluğu doktirinini uygulamak istiyor esasen.İran 79 öncesi seküler döneminde Türkiye ile iyi diyalogları olmuş bir yönetime sahipti ancak ABD ve Fransa öncülüğünde sovyetlere karşı sınır bloğu oluşturmak ve dönemin İran şah'ının ultra lüks içindeki hayatından ötürü rehavete girmesiyle birlikte ABD'nin istemediği politikalara yönelmesi (özellikle petrol konusunda) şah rejiminin sonunu getirdi ve İran'da o dönem sayısı azınlık olan şia taraftarlarını Humeyni liderliğinde başa getirdi.


    En başta İran devriminde Humeyni ABD ile perde arkası anlaşıp ülkenin yönetimine gelince ABD ile ticari anlaşmalar konusunda diyaloğa gireceği tahaddününü vermişti ancak başa gelince çark etti ve ABD'yi birincil düşman ilan etti.Komşu sovyetlere ise temkinli yaklaştı ama birincil düşman olarakda görmedi,zaten 10 yıl sonra sovyetlerde yıkıldı ve İran devrimi projeside batı eksenindeçöktü.


    Baskıcı şia rejimi heryeri yıkıp geçti,İran Humeyni döneminde kendince islam'ın sancaktarlığına oynadı ve aynı ışid gibi kendilerinden başka hiçbir islam kolunu kabul etmedi.İşi terör eylemlerine döktü,israil'i hedef aldı.Filistin davasında en çok hasarı verdirende bizzat İran'ın yaptığı hamlelerdi.Haliyle İran'ın islam açısından bakıldığı zaman elle tutulur bir tarafı hiç yok.Sİzin söyleminize göre ışidde hesapta islam sancaktarlığı için bize saldırıyor? bu durum elma ile armutu kıyas tutmak gibi bir şey ve ne yazıkki manüplasyonlarada çok açık bir konu.Türkiye kendisine saldırıan ve haklarına göz diken sözde islam uyguyalan her devlete gücünü gösterme hakkı vardır.Bunda bir beyisde yoktur.İran rejimi sadece Türkiye için değil,tüm ortadoğu ekseninde kanserleşmiş bir tümördür ve bitirilmeside elzemdir.


    Yunanistan özelinde ise,bugünün yunan çocuklarına Türk düşmanlığı sürekli aşılanarak gelecekde belli mevkilere gelecek bu çocukların Türkiye aleyhtarlığı daha fazla olacakdır.Bugünün miçotakisi,dendiası böyle büyütüldü ve sonuçda ortada.Yunanistan halkının tümünün Türk düşmanı olarak görmek elbette yanlış ancak ülke yönetimi,gelecek persfektifi,doktirinleri ve politikaları Türkiye düşmanlığı üzerine kurulu ve bu hiç değişmeyecek.Özellikle dijital çağda yaşadığımız ve giderek gelişen sosyal medya mecralarında ne yazıkki yunanistan halkının gelecekte çok büyük çoğunluğuda Türkiye'ye karşı düşmanlık pozisyonu artacak,buna yapacak çok fazla bir şey yok.



    Ek olarak yunanistan demişken,

    KKTC ,Dipkarpaz'daki 145.002 m2 araziyi askeri kullanım amacıyla 30 yıllığına bedelsiz olarak KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nın kullanımına verdi.Burada TSK bir askeri deniz üssü kuracak.Bu kararada yunanistan doğal olarak çok tepki verdi.





  • Bazı raporlara göre, YPG/PKK Kürtleri, Tel Rıfat ve Minbij bölgelerine olası bir Türk saldırısı söylentileri üzerine Halep'in doğusundaki hapishanelerden 75 mahkumu Rakka vilayetine nakletti.


    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Türkiye, Avrupa silah anlaşmasından ayrıldı..)-[ANA KONU]
  • Gözden kaçırdığımız bir nokta var;


    Bu cumartesi ve pazar G20 zirvesi olacak ve Erdoğan-Bİden görüşmesi yapılacak.Çok büyük ihtimalle bu görüşme sonrası harekat başlar benim görüşüm.Ufak bir ihtimal görüşmeler öncesi saldırılar başlatılabilir ama bu bize G20 zirvesi öncesi çok avantaj getireceğini düşünmüyorum.ABD'de TSK'nın harekat yapacağının farkında ve görünen tabloda son gelişmelerde PKK-YPG kendi içlerinde üstünü çizdiği elemanlarını vurulması olası mevzilere dikerek kurtulmak istiyor.Bu noktada en kahpece eylemleride zorla alıkoydukları çocukları bu mevzilere zorla yerleştirip silahlandırmaları oluyor.TSK olası bir harekatta yüksek ihtimalle çok sayıda teslim alacağı PKK-YPG'li militanda olacak ancak kurşun sıkan her kim olursa olsun TSK karşılık verir.Bu hapishanelerden çıkarılan ve zorla mevzilere gönderilenlerin çoğuda benim görüşüm teslim olacakdır zira can her zaman tatlıdır.





  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Geçmişe dönüp baktığımızda PKK terör kamplarının iran,suriye ve Irak'ta ABD isteği/desteğiyle ve ilgili ülkeler tarafından verildiğini görebiliriz.İran,Türkiye'yi baskı altında tutmak ve dediğiniz gibi Türkiye'nin ekonomik olarak gelişmesini engellemek amacıyla arap liginde zirveye oynamak adına PKK'ya 1980 lerden beri topraklarını kullandırdı.


    İran,geçmişte yaptığı hatalarının beledelini toprak kaybederek öyle veya böyle ödeyecek.



    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Türkiye, Avrupa silah anlaşmasından ayrıldı..)-[ANA KONU]İran Araştırmaları Merkezi İRAMyoutube
    İRAM Güvenlik Çalışmaları Koordinatörü Hâdi Loui, A Haber'de PKK'nın İran'da hangi noktalarda bulunduğunu anlattı.
    https://www.youtube.com/watch?v=_s3yK2t-xjk

    Bugün Irak'ın başına ne gelmişse,yarın iran ve suriye'de benzerini yaşayacak.Geçmiş Geleceğin Aynasıdır!


    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Türkiye, Avrupa silah anlaşmasından ayrıldı..)-[ANA KONU]tahran radyoyoutube
    ABD eski başkanı George Bush bir toplantıda konuşma yaptığı sırada, eski bir asker tarafından yoğun itirazlara maruz kaldı. Eski asker, Bush'un yalanları yüzünden milyonlarca Irak'lının öldürüldüğünü, Bush'un özür dilemesi gerektiğini haykırdı. İşte o anlar:
    https://www.youtube.com/watch?v=hgEontA9rf0




  • Çok güzel söylediniz; "Geçmiş Geleceğin Aynasıdır!"


    ama unutmayalımki 70li yıllardan itibarende baba esed ülkesinde PKK'yı çok besledi,kamplarında eğitti.Özellikle Beka vaadisi PKK'ın ana üssü olmuştu.En son kertede 1997'de Türkiye baba esed'e ultimatom vererek apoyu sınır dışı ettirdi çünkü 90larda terör eylemlerini yapanların hemen hemen hepsi Suriye kamplarında yetiştirilen milislerdi.İran'da elbette desteği her zaman sundu ancak PKK militanları için İran, kendilerini TSK operasyonlarından kurtarmak amaçlı sığındığı bir bölge gibi kullanılıyordu ve iran'dan toplanan milislerde genelde Suriye'de eğitim görüyordu.


    Bu noktadada çoğu kez unutulan bir hususda, PKK ilk kurulduğu dönemden itibaren ve Suriye kamplarının organizasyonlarını yürüten lider kadrolar ermenistan ordusu mensubu kişilerdi.O dönem sovyetler birliği ,Türkiye içinde terör dalgasını genişletmek maksatlı Asala sonrası ermeni kökenli bazı subaylarını PKK'ya yönlendirdi,sovyetler yıkılıncada ermensitan PKK'ya arkaplan desteğini sürdürdü.En son Karabağ savaşında çatışmaya destek amaçlı Suriye'den PYD-YPG saflarından gelen milislerde vardı ve hala şuan Karabağda terör eylemlerini yapanlarda bizzat bu milis güçleri şuan.


    90lı yıllarda TSK'nın yaptığı bir çok operasyonda öldürülen PKK'lıların ya dövmelerinde yada kolyelerinde hristiyan haçları vardı.O dönem yapılan araştırmalarda ise bu kişilerin ermeni kökenli olduğu tespit edilmişti.Bu yüzden PKK'yı besleyen güçler tek bir kanal değil ne yazıkki ve PKK zaman içinde vekali güç olarak kullanılan bir aparata dönüştürüldü.şuan dahi esed rejimi parayla PKK-YPG milis gücünü kendi saflarına çekebilir ve kullanabilir,bunu yapmışlığıda çok geçmiş zamanda.Bu yüzden esed rejimi net ve gür sesle "PKK-YPG yi istemiyoruz,düşman görüyoruz" diyemiyor..esed bunu dese ve güvenilir adımlar atsa masadaki tüm kartlar dağılırdı zaten.





  • Buda biraz başlık konusu dışında kalan ama "Hap bilgi" olarak kayda değer bir haber;



    "Yunanistan, artan borcundan AB ve IMF'yi sorumlu tutuyor.

    2009'da borç GSYİH'nın %126,8'iydi ve 298 milyar eurodu. Eylül 2021'de GSYİH'nın %236'sına denk gelen 388 milyar euro ya ulaştı.

    Alman Meclisi son raporunda Yunanistan'ı "artan kamu borcunu azaltmaya, yerel bankacılık sistemini yeniden sermayelendirmeye ve yapısal mali engelleri ortadan kaldırmaya" çağırıyor. Aksi takdirde, bundan sonra kredi derecelendirmesinde herhangi bir yükseltme yapamayacak."

  • 🔥-Esed rejim güçleri ,halep kent merkezine yakın olan Jabul'da askeri tatbikat gerçekleştiriyor.



    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Türkiye, Avrupa silah anlaşmasından ayrıldı..)-[ANA KONU]
  • Rus Dışişleri Bakanı Lavrov'dan destek: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a katılıyorum


    Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Soçi'de Uluslararası Valday Kulübü toplantısı sonrasında bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Angola ziyaretinde "Dünya Beş'ten Büyüktür" dedikten sonra "İnsanlığın kaderinin İkinci Dünya Savaşı'nın galibi bir avuç ülkenin insafına bırakılamayacağını, bırakılmaması gerektiğini savunuyoruz" ifadesini kullanmasına ilişkin sorusunu cevapladı.

    Lavrov, "BMGK'nin 5 daimi üyesinin dünyanın kaderini dikte etme hakkına sahip olmadığı konusunda Erdoğan’a katılıyorum ve BMGK gerçekten bu hakka sahip olduğunu iddia etmiyor. Beş ülke, ancak BM tüzüğünde yer alan yetkilere sahip olduğu iddiasında bulunuyor. BM'nin tüzüğü, uluslararası toplumun tüm üyelerin ortak iradesini yansıtır ve bu 5 üye, öncelikle küresel çatışmadan kaçınılması, dünyadaki durumla ilgili özel sorumluluk üstleniyor" diye konuştu.

    BM ile BMGK'nin yeni gerçeklere uyarlanmasına ihtiyaç var

    Küresel çatışmadan kaçınılmanın 75 yıl içinde yapılabildiğine işaret eden Lavrov, "Bu durumun devam edeceğini umuyorum. BM ile BMGK'nin yeni gerçeklere uyarlanmasına ihtiyaç var. Çünkü dünyada BM kurulduğunda olduğu gibi 50 ülke yok. BMGK'nin 12'den 15 üyeye genişletildiğinde olduğu gibi 70 ülke yok. Şimdi çok daha fazlası, 193 üyesi var." diye konuştu.

    Lavrov, gelişmekte olan ülkelerin de BMGK’de yer almak istediğine dikkati çekerek şunları kaydetti:

    Elbette gelişmekte olan ülkeler de BM’nin bu organında temsillerinin artırılmasında haklı olarak ısrar ediyor. Şimdi, BMGK’nin 15 üyesinden en azından 6’sı Batılıdır. BMGK'ye Japonya da Asya'dan seçildiğinde, yedinci oy BMGK üzerinden izlenen Batı politikasının hanesine gidiyor. Bu nedenle elbette Batı’nın bu organa koltuk eklemesine gerek yok. Asya, Afrika, Latin Amerika’nın gelişmekte olan ülkeleri için koltukların eklenmesi gerekiyor.


    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Türkiye, Avrupa silah anlaşmasından ayrıldı..)-[ANA KONU]
    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Türkiye, Avrupa silah anlaşmasından ayrıldı..)-[ANA KONU]ınternet haber
    Rus Dışişleri Bakanı Lavrov'dan destek: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a katılıyorum
    https://www.internethaber.com/rus-disisleri-bakani-lavrovdan-destek-cumhurbaskani-erdogana-katiliyorum-2214578h.htm




  • Ne suriyeymis arkadas.Kekolari hirsizi tecavuzcusu burda.Benim.askerim orada.10 senedir bi gundemden dusmedi Suriye ile yatip suriye ile kalkiyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ltrg kullanıcısına yanıt

    Keşke bir harekat olsa,bizde burdaki mültecileri o harekatta alınan bölgelere yerleştirsekte kurtulsak derdindeyiz.Ben sakarya'da oturuyorum ama biliyorum ki hatay ve güneydoğuda yaklaşık 3 milyon suriyeli yoğun bir şekilde yerleşmiş durumdalar.


    Umarım bir an önce biterde hem onlar hem biz kurtuluruz.


    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Türkiye, Avrupa silah anlaşmasından ayrıldı..)-[ANA KONU]
  • Valla dostum suriyenin tamamida Bzim olsa eminol bunlar burdan gitmeyecek artik kemige karistilar.Cok moderm bi ulke olacak iken bir anda nasil İran olunur hep gorduk malum zat sayesinde.Dilegim Allah dan sunlari gonderecek bi babayigitin ulkenin basina gecmesi.Adam etnik kokenin dna si ile oynuyor resmen.Hic demiyor ilerde nolacak bunlar.Yol gecen hani gbi elini kolunu sallayan giriyor ulkeye bikdik sokakda her kosede bunlari gormekden.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ltrg kullanıcısına yanıt

    Her zaman dediğim gibi "ASLA ülke içine MÜLTECİLER SOKULMAMALIYDI"


    Bakıldığı zaman,seçimle gelen bir lidere de birşey diyemiyorsun,sonuçta halkın iradesi seçmiş ve karar vermiş.Alınan kararlara saygı duymak gerekiyor.


    Bugün bize izlemek ve "en az hasarla atlatıp geri gönderme temennisi" dışında birşey düşmüyor yazık ki.

  • tubytube kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Siz magandavari ve itibarsız şekilde ordunuza destek verince 


    "Ordunuza" diyerek rengini belli ediyorsun ama hadi cevap vereyim.


    Alıntı

    metni:
    İnanın kendi RTE'nize "RTE hanedanı" diyemeden Esad'a hem Es"e"d hem de "Esed hanedanı" demek çok mu adam bir hareket?


    Türk Silahlı Kuvvetlerini desteklemek ne zamandan beri Rte severlik oldu? TSK 2230 yıllık iken Rte 20 yıldır ülkeyi anca yönetiyordur benim bizzat Rte'yi desteklemeyen yorumlarımda mevcuttur.


    Esad'dan Esed olayına gelirsek varsa elinde benim "Esed" yazdığım mesaj paylaş görelim ben insanların ismiyle ne gibi alıp veremediğim olsun?


    Alıntı

    metni:
    Ben ne askeri ne de hayvancıl eğitimlere sahibim, olması gerekeni yazıyorum. 


    Askeri eğitimle hayvancıl eğitimi aynı cümlede kullanıyorsun devam et rengini iyice belli oluyor.


    Alıntı

    metni:
    ve bu askercilik oyununu da asırlardır oynayıp bize "ne mutlu Türküm diyene" dedirttiniz...


    Askerlik oyun mu yoksa gerçek mi diye kendini çok yorma varsa şüphen katıl karşı tarafın ordusuna oyun mu değil mi görürsün.


    ----------------------


    "Ne Mutlu TÜRK'ÜM Diyene!" demekten rahatsız biriyle ne konuşabilirim ki? pkk/ypg sever olduğun TSK'yı itibarsızlaştırmaya çalıştığın apaçık ortada.





  • Bay Muhalefet kullanıcısına yanıt

    Dediğiniz doğru kutuplaştırma politikasının eseri fakat yukarıda bahsi geçen arkadaşın yaptığının bununla alakası yok. Operasyonu desteklememek farklı "TSK elindeki teknolojiyi rezil kullanıyor" demek farklı.


    Ayrıca örnek verdiğiniz 80 öncesi dönemde Kıbrıs harekatı oldu sağı solu el ele kol kola birleşip Türk Silahlı Kuvvetlerini destekledi.


    Tekrar söylüyorum operasyonu desteklemeyip kendi fikrinizi belirtebilirsiniz gayet normal fakat orada bir operasyon olduğunda TSK'nın arkasında durmak zorundasınız. TSK dediğimiz halkın içinden çıkan, yaptığı işin yanında çok az maaş alan, vatansever vatandaşlar. Burada "TSK Rezil durumda/ Orada operasyon olursa TSK Kaybeder" demek sahadaki askerin motivasyonunu nasıl düşürüyor biliyor musunuz?

  • 🔥-Esad Rejim Rakka’ın kuzeyindeki Ayn İsa'ya topçu bataryaları getirdi


    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Türkiye, Avrupa silah anlaşmasından ayrıldı..)-[ANA KONU]


    🔥-TSK doğu Halep Münbiç çevresine bulunan terör örgütü PKK militanları noktalarına karşı ağır top saldırısı başlattı.

  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Bu esad'ın topçu bataryaları bizim drone ve uav'lara iyi yem olur.

  • Bir de şu kanatlı kamikaze drone'lar var smt algapu gibi iş görür yani aslında şu drone teknolojisini baya geliştirsek var ya anında nakavt olur düşman.

  • 🔥-Türk Silahlı Kuvvetlerine ait İHA/SİHA’lar Ayn İsa üzerinde uçuş gerçekleştiriyor.

  • Bilge Türk kullanıcısına yanıt
    PKK / YPG sevicilik etiketini karşıtlarınıza RTE ağzıyla terörist, akıl hastası dermişçesine yapıştırdığınız an sadece "haç" görüyorum tepenizde, Katolik haçı üzerine Yahudi desteği, gerçekten alt insanlarsınız (untermensch). Almanlar sizin teşhisinizi koymuş tedavinizi de onlar biliyor, biz ne söylesek boş, kraliçenizi bile AB'den çıkardılar ama yetmemiş...

    Tüm gerçekleriniz aydınlandı, asırlardır insanları AK Parti'nin yaptıklarına benzer yöntemlerle uyutmuşsunuz, ben maalesef artık Türk ordusuna ordum diyemiyorum, hala AK Parti'ye oy verip sizlerle düşüp kalkanlardan da nefret ediyorum...

    Şimdi söylemenin tam yeri sanırım; sizler insanlık suçu işlemekten aşınmışsınız, kimseyi yorup fazla vaktini almayın artık...

    5 seneden beri herkes orada bir şeyler yapmanızı beklemiş ama kansızca yerleşip Esad'a karşı nice mahkemelerde yargılanması gereken büyük insanlık suçları işlemişsiniz ve işlemektesiniz. Kimse Türk ordusu kadar karanlık değilmiş onu kabul edin önce...

    Türk'ten bilge olmaz, nick'iniz bile kara propaganda...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.