Şimdi Ara

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU] (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.553
Cevap
59
Favori
234.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nevzat.Yildiz N kullanıcısına yanıt

    Hahahahah sen rejimi mi temizleyeceksin? Peki bunu klavye başından mı yapacaksın?


    Rusya askerimizi bombalarken açıklamayı korkudan valilere yaptıranlar mı rejimi temizleyecek? Suriye'de savaş çoktan bitti. Bu iktidar, rejim-Rusya-İran üçlüsünü karşısına alabilecek cesarete sahip değil, iyi ki de değil çünkü bu bizim savasimiz değil. Ha sizin gibi çok savaşmak isteyen cihadistler varsa toplaşın örgüt kurun, sizi oraya göndermek için para kampanyası baslatmazsam en alçak insanım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esad rejimi de facto bir yapı artık.


    Ülkesinin %20 sini anca kontrol ediyor.


    Tek garantisi Rusya ve İran'ının bölgedeki milis yapılanması.


    Bizim hedefimiz pkk . Rejim çılgınlık yaparsa arada kaynar gider. Rejim fark etmez. Bizim ateş gücümüz kime değerse yanar.


    Onun için kimse arada kaynamasın .

  • akıncı017 A kullanıcısına yanıt

    Hangi %20?


    Yüzölçümü olarak %64, nüfus olarak %57'sini kontrol ediyor.


    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Syrian_civil_war

    https://jusoor.co/details/Suriye%E2%80%99de%20N%C3%BCfus%20De%C4%9Fi%C8%99imi%202021-2011/863/tr


    Daha yani başındaki PKK'ı temizleyemedin, bir de rejimi dümdüz edecekmiş, bak sen. Yahu bu söylemler 10 yıl öncesine ait, Şam'da falan cuma namazı kilamayacaksiniz, unutun o işi. Uyanın artık şu rüyadan.


    Yapılacak operasyonda en fazla Tel Rıfat falan alınır, daha ileri gidildiğinde ABD tehditlerine başlar, AKP de boyun eğer tıpkı önceki operasyonlarda olduğu gibi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 🔥-İran destekli yaklaşık 200 kişilik Şia asker grubu, Nubl ve Zahraa'dan askeri takviyeleri Tel Rıfat şehrine aktardı.


    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]
  • Bizim için önemli olan mülteci akını olmaması ve pkk nın imha edilmesi.


    Suriye'de terör örgütleri yok edilip yeni bir anayasa yapılıp tüm tarafların olduğu ile bir geçiş dönemi sonucu anca düzelir.


    @felsefesever


    Esad olduğu sürece iç savaş devam eder. Bir diktatörün bombaladığı milyonlarca insan varken ortada o diktatör yerinde oturururken o ülke düzelir mi?


    Hiç akıl mantığın alıyor mu bu durumu ?

  • felsefesever kullanıcısına yanıt
    Yazdığın yorumdan bakış açın ne kadar olduğu belli, cihadistler kelimesini sen kullanırken, ben herhangi bir dine mensup değilim cihad kelimesi kullanmadim hemen cihadci kesilmissin:)), ben sadece Müslümanlık adını kullanıyorum Turkiyenin %99 un kullandığı gibi din adı altında ama uygulamada bı dine mensup değilim , profilim gizli değil inceleyebilirsin laikliği ve Atatürkçülügu savunurum her zaman, herhangi bi parti sempitazani değilim ama senin yorumundan nereye bağlı olduğun belli olmakta, kısa sözün özü şuan operasyon gerekli buna karar verecekte hükümet , kendi adıma destekliyorum, herkes aynı fikirde olmak zorunda değil iyi forumlar .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevzat.Yildiz -- 18 Ekim 2021; 17:55:7 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Abi boş verin harekat doğru karar hem terör nerdeyse orasını vuracaksın bataklığı kurutmak asıl önemli olan ayrıca örgütün yanına desteğe kim gelirse gelsin umrumuzda değil daha kalabalık gelsinler ki tadacağımız zaferler büyük olsun.

  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    200 kişi yok mu daha fazlası usta sadece bu kadarmı vah be yazık olacak neyse onlarıda ex yaparız sorun değil.

  • Hatay'da yaşıyorum; salgın başladığından beri ezanın farklı okunduğunu hissettiğimi daha önce yazmıştım, bugünlerde ise ağlak ve duyunca moral bozacak kadar kötü bir şekilde ezan okunuyor. Sanırım TSK'nın yapacağı saldırıdan dolayı tüm sistemler aktif...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tel rıfat ı alalım yeter, saldırılar oradan oluyor, tel rıfat önemli.

  • 🔥-Esed rejiminde hava kuvvetleri birliğinin üst düzey subaylarından olan Tuğgeneral Yusuf Hasan ÖSO'nun keskin nişancı timi tarafından öldürüldü.


    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]
  • Tuğgeneral mi? ya bu esedin yatacak yeri yok. Heba etti suriyeyi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektronik harp ve elektronik taarruz sistemlerimiz Dünya da önde geliyor.

    Bu alanda ki gelişmiş altyapı ve sistemlerimiz harekatlarımızda fark yaratıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Hocam rejim sınır cephe hattına keskin nişancı menziline neden asker sürüyor, hadi asker sürmesini anladık neden bu hatta subay sürüyor.

  • keskin nişancı timlerinin belli alanları yok.Genelde riski ve çatışma sahası yüksek olan bölgelerde keskin nişancılar karşı milis güçlerin komutan kademesi kişileri vuruyorlar.Özellikle tel rıfat bölgesinde PKK-YPG teröristlerinin lider kadroları keskin nişancılar tarafından öldürüldü.Muhtemelen karşı tarafın içinden muhbirlik eden kişilerin istihbaharatları doğrultusunda hangi lider isim nereye ne zaman gelecek haber alınıyor ve operasyon düzenleniyor.


    Paylaştığım fotoğraflara istinadende keskin nişancı timlerinin çok profosyonel hareket ettiği ve ekipmanlarınında oldukça sağlam olduğu görünüyor.Zaten idlib ve Afrin'de ÖSO keskin nişancılarının bir hayli sözü ediliyor yaptıkları operasyonlar yüzünden zira minimum 800m maksimum 2500 m aralığında net vuruşlar yaptıkları söyleniyor.Bu durum psikolojik anlamdada karşı tarafa baskı yaratıyor zira bir grubun bölge lideri-sorumlusu gibi kendi içlerinde rütbesi olanların öldürülmesi milis güçlerin içinde psikolojik yıpranmada yaratıyor ve atacakları adımlar noktasında tereddüt etmelerine sebeb oluyor (söz gelimi bir eylem planı varsa iptal oluyor veya güç toplamak için geri çekiliyorlar).Son zamanlardada çok üst düzey komutanlar vurulmaya başlandı ancak bunun gelişigüzel şekilde "bölgeye şansa üst rütbeli geldi,vuralım" şeklinde olmadığı , tam tersine çok koordinasyonlu şekilde hareket edildiği görülüyor.


    Aslında bu saldırı taktiği Irak'da ABD güçlerinin özel bir grup oluşturduğu keskin nişancı askerlerinin uyguladığı taktiklere çok benziyor.Irak işgalinde ABD'nin keskin nişancı grupları kendilerine tehtid oluşturduğunu düşündüğü her kişiyi tek atışta öldürüyordu ve bu Irak içinde karışıklığa sebeb oluyordu.Benzer bir durum Suriye'de yaşanıyor şimdi ama uygulayan taraf farklı.


    En son Azez'deki saldırıda PKK-YPG milisleri bir tünel açıp merkezdeki hastenenin hemen yanından giriş yapıp büyük bir terör eylemi planlıyordu.Yaklaşık 30 kişilik bir grup saldırıya girişti ancak bu saldırı püskürtüldü.Saldırı sonrası ise çatışmaya giren PKK-YPG milis grubun lideri bir keskin nişancı ile öldürülmüş ve bu eylem sekteye uğramış ancak grup gözlerini karartıp yarım planla eylemi gerçekleştime kararı almış.Açılan tünel ise önceden ÖSO askerleri tarafından tespit edilmiş ama dokunulmamış,etrafında bir güvenlik çemberi oluşturulup beklenilmiş ve sızma girişimi başlayınca tünel çıkışı vurma yaparak etkisiz hale getirme kararı alınmış.Zaten bu saldırı girişimide beklenildiği gibi oldu ve tünelden çıkmaya başlayanlar vurulmaya başlandı,6 PKK-YPG li öldürüldü,çok sayıda yaralı ise tünelden çıkamadan geri çekilerek kaçtı.Yani keskin nişancı diyip geçmemek gerek zira bu eylem öncesi bu saldırı grubunun lideri vurulmasaydı belkide çok farklı bir tablo yaşanabilirdi.Çatışma alanında psikolojik etkenler en az silah gücü kadar önemli bir konu.





  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam.

  • akıncı017 A kullanıcısına yanıt
    Silah icat edildi mertlik bozuldu derler, yine bir omurgasızlık örneği olarak yabancı ülkelerin Haarp gibi teknolojilerine kızıyorsunuz ama siz kullanınca önde geliyor, fark yaratıyor diyerek bu sistemlerin kullanılmasını destekliyorsunuz...

    Sivil birisi olarak söyleyebilirim ki Türk ordusu bu teknolojileri olabilecek en prensipsiz, en düzeysiz, en rezil şekilde kullanıyor. Hatay'da halk üzerinde de kullanıyorsunuz ve hissediyoruz, gerçekten çok alt düzey işler bunlar ve sadece geleceğinizi tüketiyorsunuz umarsızca...

    🤮🤮🤮

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • EH/ET nedir en ufak bir bilgin yok gibime geldi.


    Elektronik Harp : Düşmanın sistemini analiz etmek ve sistemine girmek.


    Elektronik Taarruz: Düşmanın sistemini etkisiz hale getirmek.


    REDET II ve Kara SOJ mesela.



    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]


    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]



    @tubytube





  • akıncı017 A kullanıcısına yanıt
    Bilmek ne olabilir ki bu durumda? Düşmancıl olduğu her halinden belli teknolojiler bunlar, çalıştığı zaman hissediliyor...

    Siz bayağı savaş moduna girmişsiniz...

    Her şeyin en güzel şekilde sonuçlanacağından şüphem yok, bu kadar istekle şevkle neden Suriye'ye giriliyor bir anlayabilsek...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.