Şimdi Ara

SÜREKLİ SOL ŞERİT İŞGALİ !!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
2
Favori
16.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • şehir içi sol şerit falan hikaye. dün sol şerit akıyor. önümde 2-3 araçlık mesafe var. biri hızlı gitmiyom diye önüme geçti sağ sol yaparak. kardeşim trafik var belli. he sonra ne oldu önümde ani fren yaptı trafik aniden durunca, öndekine geçirecekti. millet hız yapmayı ve bi araba öne geçmeyi marifet sanıyor. saygısız cahil cühela, maganda dolu. toplumun aynası trafik işte. kendini eğitememiş vites koluyla aşk yaşayan tipler

  • en sol şeritten, sürekli yüksek hızda gitmekte sol şerit ihlalidir. sol şeridi, sollama için kullanacak insanların işini zorlaştırmaktır.


    Hız sınırlarına uyun!

  • Şu kültür bir türlü oturamadı. İşin bitince geç sağa kardeşim ya.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • serkan_1977 kullanıcısına yanıt

    İronikdir ama tahminimce bu sol şeridi işgal edenlerden en çok şikayet edenler daha yüksek hızlarda sol şeridi işgal edenlerdir. Kendisi 150 ile sol şeridi işgal edecek ama önünde 120 ile sol şeridi işgal edene kızıyor. 120 ile sol şeridi işgal eden de 90 ile sol şeridi işgal edene kızıyor. Üçünün de birbirinden farkı yok.

  • daswagen kullanıcısına yanıt

    Kültür mü?  SÜREKLİ SOL ŞERİT İŞGALİ !!! 

  • Bursa'nın kanayan yarası.

  • serkan_1977 kullanıcısına yanıt

    Sol şeride düşük hızla yapışıp gidenler, sollamaya çıkmadığı halde sol şeridi kullananlar, sollamayı bitirdikten sonra uygun şeride çekilmeyenler buradaki konu.


    Sol şerit sollama şerididir, sürekli işgal edilemez, kural net gayet açık. Farklı farklı senaryolar üretip trafiğin içine edenlere bahane uydurmanın da gereği yok.

  • TahaKaradeniz kullanıcısına yanıt

    bursa da bazı yerlerde sol şerit mecbur. sağ daha tehlikeli. soldan bari kimseye bulaşmadan şerit akıyor. bazı yerde de ankara yolu gökdere civarı sol şerit duruyor. alakasız yerlerde sol zank diye duruyor. şehir içi sol şerit hikaye. he mudanya yolunda solu kapamanın manası yok tabi. orda ortadan sağdan vs git yine.

  • konu 9 yıldır değişmemiş öncesi de aynıydı tabi :) Neyse ağzına ağzına xenon sokmaya daha da devam ederse sıfır geçmeye devam. Magandayım evet... Sol şerit ihlali yapan herkes gözümde sıfırdır.

  • serkan_1977 kullanıcısına yanıt

    1) değil 150, 91 ile gelse evet zorundasınız

    2) arkasından gelen yoksa sorun olmaz

    tabi ki makas atılmasını haklı çıkarmaz o ayrı.

  • İstanbul'da en hızlı akan şerit nedense sağ şerit  SÜREKLİ SOL ŞERİT İŞGALİ !!! 

  • ülkenin yarısı adını söylemekten aciz, trafik kültürünü mü anlamalarını istiyorsunuz.

  • a) Araçlarını durumun elverdiği oranda gidiş yönüne göre yolun en sağından, yol çok şeritli ise trafik durumuna göre hızının gerektirdiği şeritten sürmek, (dikkat ediniz burada araç ayrımı yapılmamış. yol müsaitse gitmemiz gereken yer en sağdır. orta şerit yada sol şerit değil)


    şunu bazılarının kafasına vura vura okutmak lazım. ankara'da durum facia. kimse şeridinde gitmiyor. ya en sağ şeritten bastırıp gidiyorum ya da sağ şeritte müsait değilse makas atmak durumunda kalıyorum. ceza gelirse de öderim. bir de arkadan tamponun tozunu alan tipler var. bana denk gelince çok seviniyorum. fren lambasını yakınca ani fren ile apışıyor olduğu yere.


    benim bir tanıdığım yaklaşık 70 75 iq ya sahip. yazılı sınava tam 9 kez girdi. direksyon sınavını da geçti eski sistemdi o zaman. trafikte saatli bomba gibi geziyor. benim bildigim 20 den fazla kazaya karıştı ve eminim ki trafiğin çoğu bu adam gibi adamlardan oluşuyor. orman kanunlarında nizami şekilde gitmeye çalışıyoruz işte.


    youtube'dan amerika şehir turlarını falan izliyorum. O kadar nizami ve kuralcılar ki. Korna sesi yok. Yola atlayan insanlar yok. Tampona yapışan yok. Çünkü adamlar eğitimli. Kural var düzen var. Uymayanlara ceza var. Eğitimi de geçtim ya ceza var ceza. Bizde çık bakalım yola kim şeridinden araba kullanıyor. Adam daha viraj alırken şeridini koruyamıyor sağa sola doğru gidiyor. Nizami uygulansa cezalar iktidar kalmaz ortada.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muthisbishi -- 29 Mayıs 2022; 21:26:40 >




  • sight S kullanıcısına yanıt

    hız sınırına uyarsa (diyelim ki 90) nasıl sollama yapacak önündeki de 90 la gidiyo.. yani herkes 90 la giderse sollama yapılamaz. o zaman sol şeritten gidilebilir mi sürekli ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi august landmesser -- 30 Mayıs 2022; 10:20:19 >
  • august landmesser kullanıcısına yanıt

    Trafik yoğunluğuna göre evet, yani orta şeritteki 80, en sağ şerittekide 60 ile gidiyorsa, teknik olarak, yasal hız sınırları içinde, sol şeritten 90+ tolerans ile gidenler sollama yapmaktadır. Bir açık bulunduğu zaman, orta şeritten 80 ile giden araçlar bittiği zaman, yine orta şeride geçer.


    Bir kısım sürücü, tüm araçlar 60 - 70 ile giden sağ ve orta şeride sıkışsın, sol şerit bomboş olsun, biz oradan devamlı 140 ile akıp gidelim istiyorlar, trafik kanununda böyle bir kural yoktur. Asıl bu düşiünce, sol şeridin, hız sınırları dahilinde sollama için kullanılmasını engellemektir.

  • sakinharman S kullanıcısına yanıt

    konuyu saptırıp cevaplamışsınız. bahsettiğiniz yanlışlar kimseye sol şerit işgal hakkı vermez. neredeyse diğerleri de şu şu yanlışları yapıyor ben de 120ye sabitleyip sol şeridi işgal ederim diyeceksiniz.

  • AntiFANBOY A kullanıcısına yanıt

    sağınız boş ise abla haklı...

  • müsait olan en sağ şeritten gitmeniz bir kuraldır.


    sol şeridi sadece en sol şerit sanıyor milletimiz. adam çevre yolunda 4 şeritli yolda ortadan 80 ile gidiyor. sağ 2 şeridi boş. sağından millet 120 yle geçiyor mecbur.


    ankara çevre yolunda en sağ şeritten giden binek araç benim heralde. çok nadir görüyorum benim gibi. millet ortaya geçip sabit gidiyor. bunlardan birisi abim. tır kamyon sollamakla uğraşamam diyor 90 100 e sabitleyip ortadan gidiyor..


    ankarada bir yere çabuk ulaşmak isterseniz en sağ şeritleri kullanın. en sağ şerit hep açıktır. solundakiler ise kilit. koyun gibi bekliyorlar sol şeritte. halbükü sağdan 70 80 ile trafik akıyor aynı anda hahahaha

  • Mesele sol şeridi kapatmak değil, orta şeritten devamlı ilerleyip Türkiye de trafiğin sağdan aktığını anlayamamak. Bakın aşağıda Bursa İzmir otobanından ufak bir kesit.



    Kimse sağdan gitmiyor, bahaneleri de kamyon var gir çık yapmamak. Orta şeritten gitmek kadar ılıkça bir hareket daha görmedim kusura bakmayın.


    Bakın anlamayan arkadaşlar, size hız sınırları içerisinde oluşabilecek bir durumu paint yardımı ile malum kişiye anlatır gibi çiziyorum.



     SÜREKLİ SOL ŞERİT İŞGALİ !!!


    İşte trafik bu yüzden oluşuyor. Ortadaki beta sağa geçse, önüne kamyon çıkınca orta ya da sol şeride gir çık yapsa trafik sorunu kalmayacaktır. Tabii bu önerme şehir içi için pek geçerli değildir.





  • Beetle Juice kullanıcısına yanıt

    bunu birde güvenlik için diye savunuyorlar, olası bir tehlike anında iki tarafa da kaçılabilir vs gibi.

    ayrıca şehir içi ana arterler de geçerli bence. açıkçası artık sağ şeridi boş bırakmalarına da razıyım, en azından orası akıyor.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.