Şimdi Ara

Sürekli kitap alasım geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İnternette birsürü harika kitap görüyorum sürekli alasım geliyor,yazlığa gitsek de ucuz kitap alsam diye zorla sabrediyorum
    Şu anda hobbit ve zamanın kısa tarihini okuyorum meselâ
    Canım gidip yüzüklerin efendisi ve silmarilliom almak istiyor
    Bir de Kozmos var
    Ohooo say say bitmez
    Listw yapmam lazım

    Bunu sizle paylaşmak istedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bende de öyle,yaklaşık 200 kitaplık listem var 2 seneye ancak bitiririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir konuyu açığa kavuşturmak gerekli: Bibliyofil veyahut kitap kurdu denilen kişiler yalnızca çok kitap okuyan kişiler değildir; ellerinden birçok kitap geçen, birçok kitap sahibi olan kişilerdir. Özellikle de bilgi kitaplarını baştan sona okumalısınız diye bir kaide yok, kitaba göz attıktan sonra ilginizi çeken kısımları okuyup da rafa kaldırabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı durum bende de mevcut. Ama olsun, içkiye sigaraya harcamıyoruz, kitaba harcıyoruz sonuçta.
  • Selam! Kitaplar sadece okumak için değil, birlikte yaşamak için de vardılar. Ayrıca kitaplara bakmak, dokunmak, bazen koklamak gibi davranışlar da çok normaldir. Ben öğrenciyim ve param çok kısıtlı ama çok para biriktiriyorum harçlıklarımdan, çünkü neredeyse hiç harcamıyorum! Toplu kitap siparişleri verirdim ama ailem kızıyor odam doldu taştı zaten ufacık ve hepsi kolide :(



    Arkadaş iyi dedi içki sigara içimiyoruz kitap alıyoruz diye; bak bazı insanlar bomboş şeylere para verir sırf gösteriş ve hava atmak için, ama bizim yol iyi salla; sadece biraz kendini firenlemeye çalış diyeceğim ama kitaplar da her sene zamlanıyor hocam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the little prince -- 29 Mayıs 2017; 21:41:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence biz bir şekilde yolunu bulur, pahalı da olsa kitap satın almaya devam ederiz. Bizimkisi hiç bitmeyecek bir tutku, dünyanın en tatlı bağımlılığı.
  • İndirimdeyken alırsın. Kitaplığında 10-20 tane okunmamış kitap olur, normal bir şey. Ama o sayı 50-100'e geldiyse bu okumaktan başka bir şeye, bir obsesif duruma dönüşmüş demektir. Okunmak için var o kitaplar, takıntı veya bir fetiş ürünü haline gelmek için değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BitliKene

    İndirimdeyken alırsın. Kitaplığında 10-20 tane okunmamış kitap olur, normal bir şey. Ama o sayı 50-100'e geldiyse bu okumaktan başka bir şeye, bir obsesif duruma dönüşmüş demektir. Okunmak için var o kitaplar, takıntı veya bir fetiş ürünü haline gelmek için değil.

    Hocam okumayacağım kitabı almam zaten,hatta elimdeki kitapları hemen bitirmeye çalışırım(hızlı okuyarak değil çok okuyarak)ondan sonra kitap alırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alışveriş bağımlılığı işte. Bende de var. Mesela kitap bölümüne girdim baktım bir konuda bir kitabı aşırı övmüşler herkes beğenmiş falan. Tak kitabın siparişini geçerim. Elimde okumadığım o kadar kitap varken. Ben mesela alışveriş yapmayı sevdiğimi bilmiyordum,bunu elime para geçince öğrendim. Çalışıp kendi paramı kazanmaya başlayınca baktım ki alışveriş çok güzel bir şey. Sıcak fırsatlar bölümü de sağolsun saçma sapan bir sürü şey alıyorum.
  • Bu bir hastalıktır. Rafında 100 200 tane okunmamış kitabın varken alıyorsan boşuna masraftır. Elindekileri bitir, sonra yine al. Böylece paranı farklı şekilde değerlendirebilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun bende de vardı, bu tehlikeli bir bağımlılık aslında. Yani bazılarına "boşver bağımlılık hastalık olacaksa da böylesi olsun, bu iyi bir şey" gibi geliyor ama sürekli kitap aldığınızda beyin bunları okunmuş olarak algılıyor. Erdorfin mi dopamin mi herneyse artık beyinde o hormonun salgılanmasıyla birlikte kitap alınca sen farkında olmadan kitabı okuma gereksinimi ortadan kalkıyor. Bu yüzden kitap alma bağımlılığı olan kişilerin alma hızıyla bitirme hızı arasında dağlar kadar fark var.
  • Bende de var aynı hastalık :)
    5 kitap alıyorum daha 1 tanesini okumadan 5 kitap daha almak istiyor canım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: By_Coder

    Bu bir hastalıktır. Rafında 100 200 tane okunmamış kitabın varken alıyorsan boşuna masraftır. Elindekileri bitir, sonra yine al. Böylece paranı farklı şekilde değerlendirebilirsin.

    Hocam hastalık mastalık değil yav kitabım bitmeden yenisini almıyorum zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brusk10

    Bende de var aynı hastalık :)
    5 kitap alıyorum daha 1 tanesini okumadan 5 kitap daha almak istiyor canım :)

    Aynen ben de hocam. Ama elimde okunmamış kitap yığını kalmamasını istediğim ve param olmadığı için bu dürtüyü baskılıyorum. Elimde okunmamış bir kitap kalmışsa veya güzel bir indirim yakalamışsam öyle sipariş veriyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazen listemde olmayan kitapları bile alıyorum okumadıklarım çok olmasına rağmen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de tahmini olarak 20 civarında okumadığım kitap vardır. Şu anda elimdekileri tüketmeye çalışıyorum. Hızlı da ilerliyorum. 2 haftada 5-6 kitap bitirdim. Şimdi de "Beyaz Zambaklar Ülkesinde" adlı kitaba geçtim.
  • Maalesef kitabevine gittim mi elim boş çıkamıyorum. Oysaki internette daha ucuz. Son dönemde kendimi biraz daha dizginleyebildim. Okumadığım 30 kitap falan kaldı. 20'ye indirdiğimde ödül olarak toplu sipariş vereceğim. İdefix'te sepette tutuyorum genelde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ista1907

    Maalesef kitabevine gittim mi elim boş çıkamıyorum. Oysaki internette daha ucuz. Son dönemde kendimi biraz daha dizginleyebildim. Okumadığım 30 kitap falan kaldı. 20'ye indirdiğimde ödül olarak toplu sipariş vereceğim. İdefix'te sepette tutuyorum genelde.

    Hocam 1 hafta önce bir sürü kitap aldım,bugün de yarım saat dolaştım gittim suç ve ceza aldım.2 aylık kitap var elimde almıyacam bitene kadar :D

    Artık kütüphame alışkanlığı da edinmem lazım,para yetişecek gibi değil

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler bayanlar. Bu konuda da tekrar edeyim;

    İyi okur her şeyi baştan sona okuyan okur değil, kendisine yarayacak kadarını okuyan okurdur. Bir kitabı asla baştan sona okumak mecburiyetinde değilsiniz. Hatta bunu yapmak çoğu zaman zarardır. Vakit kaybıdır. İçinden yarayacak kısmı okusanız, hatta hiç okumadan göz atsanız bile kafidir. Bazı kitabı da kapağını bile açmadan kitaplığa koyarsın, zamanı gelince açar bakarsın mesela. Bu dediklerim kurgu dışı içindi.

    Kurgu kitaplarda da her kitabı güzel diye okumaya çalışmak gene zaman kaybıdır çünkü dünyada o kadar süper romanlar var ki hepsini okumaya ömür yetmez. Düzgün seçmek lazım.
  • Elindeki kitapları bitirdikten sonra alıyorsan sıkıntı yokta daha elindekiler bitmeden alıyorsan her zaman açık verirsin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.