Şimdi Ara

Sürekli Bir Şeyler Öğrenme Saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar özellikle bu sosyal medyada gördüğümüz yok her gün yeni bir bilgi yok şöyle bilgi gibi sayfalar aşırı saçma değil mi? Yani yorgan yapımında şöyle ilginç teknik kullanılması benim ne işime yarayacak? Bilgilenmek ve cahil kalmamak çok çok önemli fakat insan beyninin de bir kapasitesi, bir sınırı var. Öğrendiğimiz her bilgide belki de önemli bir bilgiyi çöpe atıyoruz.Sherlock Holmes 1.sezon 3.bölümde bununla ilgili çok sağlam bir replik vardı.''Sıradan insanlar beyinlerini öyle gereksiz şeylerle dolduruyorlar ki,önemli şeylere bir türlü ulaşamıyorlar'' diye bir söz vardı ki bence çok mantıklı.

    İnsanlar işiyle yada mesleğiyle alakalı bilgiler öğrenmek yerine absürt bilgiler öğreniyor.Daha önce hiçbir çağda olmadığı kadar beynimizi gereksiz bilgiyle dolduruyoruz.Ben artık kafamdan bu tarz bilgileri silmeye çalışıyorum.Öğrenmek güzel fakat sürekli faydasız boş beleş bilgiler öğreniyoruz bunun ameleliğini biz değil harddiskler yapmalıdır.Gerekirse zaten internetten alırız bilgiyi.

    Siz ne düşünüyorsunuz?

    Not:Olay sadece sosyal medya saçmalığı değil buna tüm bilgi kanalları(ruhi çenet vb) yada diğer doğru olsa bile bilgi veren kanallar dahildir.Donanımcı baba bile dahildir.Bir makine mühendisi için sosyaloji bilimi tarihi çok önemli değil.Cahil kalmayın derken her şeyi öğrenmeye çalışıyoruz ve hiçbir şeyi öğrenemiyoruz.







  • Bilginin değerli olması için eylemle tamamlanması gerekir diğer türlü bilgi fazlalığı nedeniyle dediğiniz gibi asıl yapılacak ve öğrenilmesi gereken şeyler sekteye uğrar.
  • Televizyon ile netflix tarzı platformları karşılaştırdığın konu da katılmıyordum ancak bu konuda haklısın. İlginç bilgiler veren sosyal medya hesaplarındaki ilginç bilgileri ne yapayım. Hamam böceğinin kıçından nefes alıyorsa banane(salladım ama bir yıl olmadan bunu da görürüz)



    Aslında bilgi ve gereksiz bilgi diye bir şey var. Bilgiyi öğrenmenin zararı olmuyor iken, gereksiz bilgiler çok boş yer kaplıyor. Gereksiz bilgilerden kastım, genellikle ilginç bilgiler diye adlandırılması ve gereksizliği. Veya dünyayı yöneten aileyi ruhi cenetten izlemek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katılıyorum. Bir işi yaparken aklıma sağdan soldan gördüğüm duyduğum şeylerde geliyor aklımı meşgul edebiliyor ama bazen de işime yarayabiliyor. Biraz ikilemdeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genel kültür kitaplari da aynı kafa. Aldim bir tane bana afrikadaki bir kabileyi anlatmıs. Yav bu hayatta isime yarar mi? Yaramaz. Unuttum zaten.



    Meselq bi ara tum ulkelerin baskentlerini ezberlemistim ve aklimda kalanlar sadece surekli adini gordugum ulkeler.



    Bence pratik bilgiler lazim. Mesela ayakkabiyi kolay baglama yontemleri , sac bakimi ve sekil verme vs. Gibi.



    Gecen beyaz ayakkabilar nasil temiz tutulur diye arastirdim bilmem.hangi kimyasal maddeyi sunla karistirip bilmemm hangi kimyasal bezle silersen temizlenirmis yav onlari nereden buluyum? Karbonatla yika de geç.



    Böyle pratik bilgilerin oldugu kitap varsa onerebilirisiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: requizm

    Televizyon ile netflix tarzı platformları karşılaştırdığın konu da katılmıyordum ancak bu konuda haklısın. İlginç bilgiler veren sosyal medya hesaplarındaki ilginç bilgileri ne yapayım. Hamam böceğinin kıçından nefes alıyorsa banane(salladım ama bir yıl olmadan bunu da görürüz)



    Aslında bilgi ve gereksiz bilgi diye bir şey var. Bilgiyi öğrenmenin zararı olmuyor iken, gereksiz bilgiler çok boş yer kaplıyor. Gereksiz bilgilerden kastım, genellikle ilginç bilgiler diye adlandırılması ve gereksizliği. Veya dünyayı yöneten aileyi ruhi cenetten izlemek.
    Hocam aslında o konuda da haklı olduğumu düşünüyorum ama yazılı olarak çok ayrıntılı bir açıklama yapmam gerekir.O konu biraz netflix avantajları ne olayına döndü öznenin burada netflix olması doğru değil.Mesela yüz yüze oturup bir cafede birbirimizle bu konuyu tartışma şansımız olsaydı bana katılacağınıza inanıyorum nedense.Konuya dönecek olursam;

    Cidden bu bilgi kirliliği beni çıldırtıyor artık silmekle uğraşıyorum.Dediğiniz gibi yok hamamböceği kıçından nefes alıyormuş şöyle ilginç bilgiymiş.Banane kardeşim bana yada mesleğime ne faydası var bunun?




  • Bunlar genel kültür olarak birikim oluyor gereğinde kullanırsın en azından bir şeyler bilirsin ama abartmanın lüzumu yok bence saçma değil genel kültür olarak görüyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scath

    Bunlar genel kültür olarak birikim oluyor gereğinde kullanırsın en azından bir şeyler bilirsin ama abartmanın lüzumu yok bence saçma değil genel kültür olarak görüyorum
    İnsanların genel kültür dedikleri şey buysa ben genel kültürden yoksun bir insan olmayı tercih ediyorum.Bunun yerine işime yarayacak daha kaliteli vasıflı ve işe yarar yaşamamı sağlayacak bilgiler edineceğim.Mesela mesleğimle alakalı şeyler öğrenmek.Beynimi bir şey ile dolduracaksam da bu dopamin sağlamalı mesela film izlemek gibi.En azından izlerken bir keyif alıyorum ve mutluluk hormonu salgılamış oluyorum sonuçta hiçbirimiz robot değiliz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.