Şimdi Ara

Süperonline ve Hız Düşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Cuma gecesi internet bağlantımız kesildi. Neyse geri gelir belki sabaha dedim kapattım bilgisayarı yattım. Baktım sabah hala yok. Modem ayarlarını kabloları falan kontrol ettim baktım sıkıntı görünmüyor süperonline'ı aradım.

Durumu anlattım internet bağlantımız yok falan dedim. Hemen bakıyorum dedi. Sanki yukardan vahi indi santraliniz kullandığınız hızı desteklemiyor olabilir. Biraz düşürüp tekrar deneyelim dedi. 6 ya sabitledim hızınızı düzelmiş olması gerekiyor dedi. Düzelmişti gerçekten girebiliyordum internete. Bende yıllardır kullanıyoruz şimdiye kadar destekliyordu da şimdi mi desteklememeye başladı falan diye sıkıştırdım biraz. Tekrar 8'e sabitlemeye çalişalım dedi ama olmuyor falan dedi. Sonuç olarak 6'ya razı olmak zorunda kaldım..

Ben burada süperonline'nın kasti olarak hız kısıtlamasına gittiğini düşünüyorum. 8 mb hızı hiç bir sıkıntı yokken fazla fazla alırken nasil olurda bir anda desteklememeye başlar. Forumda bazı arkadaşlarda internetlerinin kesildiğini geri geldiğinde de 1 mb olduğunu falan yazmışlar.

Sizce şimdi ne yapmalıyım.. Arayıp başka bir müsteri temsilcisiyle konuşsam acaba hızı eski haline geri sabitleyebilir mi.. Yoksa 600 kb\s hıza razı mı olsam..
    Ve sizin bu konu hakkında ki görüşleriniz nelerdir. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan oldu mu acaba..

Zaman ayırıp okuduğunuz için ve yapacak olduğunuz yorumlar için şimdiden teşekkürler...

Orijinalden alıntı: barlas_dnz

Cuma gecesi internet bağlantımız kesildi. Neyse geri gelir belki sabaha dedim kapattım bilgisayarı yattım. Baktım sabah hala yok. Modem ayarlarını kabloları falan kontrol ettim baktım sıkıntı görünmüyor süperonline'ı aradım.

Durumu anlattım internet bağlantımız yok falan dedim. Hemen bakıyorum dedi. Sanki yukardan vahi indi santraliniz kullandığınız hızı desteklemiyor olabilir. Biraz düşürüp tekrar deneyelim dedi. 6 ya sabitledim hızınızı düzelmiş olması gerekiyor dedi. Düzelmişti gerçekten girebiliyordum internete. Bende yıllardır kullanıyoruz şimdiye kadar destekliyordu da şimdi mi desteklememeye başladı falan diye sıkıştırdım biraz. Tekrar 8'e sabitlemeye çalişalım dedi ama olmuyor falan dedi. Sonuç olarak 6'ya razı olmak zorunda kaldım..

Ben burada süperonline'nın kasti olarak hız kısıtlamasına gittiğini düşünüyorum. 8 mb hızı hiç bir sıkıntı yokken fazla fazla alırken nasil olurda bir anda desteklememeye başlar. Forumda bazı arkadaşlarda internetlerinin kesildiğini geri geldiğinde de 1 mb olduğunu falan yazmışlar.

Sizce şimdi ne yapmalıyım.. Arayıp başka bir müsteri temsilcisiyle konuşsam acaba hızı eski haline geri sabitleyebilir mi.. Yoksa 600 kb\s hıza razı mı olsam..
    Ve sizin bu konu hakkında ki görüşleriniz nelerdir. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan oldu mu acaba..

Zaman ayırıp okuduğunuz için ve yapacak olduğunuz yorumlar için şimdiden teşekkürler...

Adsl kullanıyorsunuz sanırım.

altyapı ttnetin.

kablolar eski ise olabilir.

-Milli Kayınço-

• quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Cuma gecesi internet bağlantımız kesildi. Neyse geri gelir belki sabaha dedim kapattım bilgisayarı yattım. Baktım sabah hala yok. Modem ayarlarını kabloları falan kontrol ettim baktım sıkıntı görünmüyor süperonline'ı aradım.

altyapı ttnetin.

5 yil ttnet kullandık. 5 aylık süperonline abonesiyiz. Daha hiç hız konusunda bir problem yaşadık çok stabil sabit 8 mb alabiliyorduk. Nasil oldu da bi anda altyapı yetersiz geldi anlamadım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

altyapı ttnetin.

5 yil ttnet kullandık. 5 aylık süperonline abonesiyiz. Daha hiç hız konusunda bir problem yaşadık çok stabil sabit 8 mb alabiliyorduk. Nasil oldu da bi anda altyapı yetersiz geldi anlamadım.

superonline adsl kullanıcısı değil misin?

o hatları superonline kiralıyor hatların sahibi ttnet.

ttnet altyapıları bazı yerlerde vasat durumda.

-Milli Kayınço-

• İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Ama yazımı ya dikkatlice okumadınız yada ben anlatmayı beceremedim. Gerçi birçok konuyla ilgilendiğinizi düşünüyorum dikkatinizden kaçmıştır belki tekrar söyleyeyim.

5 yildir ttnet ile internet hizmeti alıyorduk. Hız konusunda hiç bir sıkıntı yaşamadık. Fakat fiyat konusunda aynı hizmeti süperonline daha ucuza sağladığı için süperonline'a geçtik. 5 aydır ttnet ile aldığımız hızın aynısını alabiliyorduk. Ama bi anda artık altyapının desteklemediği gerekçesiyle hızımız 6'ya düşülürdü.

Forum'da buna benzer sıkıntılar yaşayanlar olmuş. Ve telefonla görüştüğüm süperonline teknik destek elemanının konuşmaları benim bu durumdan şüphelenmeme neden oldu....

5 senedir sorunsuz kullanıp da bir anda sorun yaşamaya başlamanın sebebi, altyapıda yapılan bir değişikliktir muhtemelen. Bu tür sistemlerde zaman zaman geliştirmeler yapılıyor. Daha fazla müşteriye hizmet verebilmek için oluyor tabi bu geliştirmeler. Bunu emin olmadan söylüyorum tabi ama ya sizin oturduğunuz bölgede bir değişiklik olmuştur, ya apartmandaki kablolarda bir sorun olmuştur. Yani o uzun süre sorunsuz kullandığınız zamanlardaki sistemden farklı bir durum söz konusu şu anda. Genel bir arıza olması mümkün değil. Sorunu çözmek için sizin bölgenizde araştırma yapmalı, sorunu bulmaya çalışmalısınız.

Ben olsam işe evdeki ve apartmandaki kabloları değiştirmekle başlardım. Özellikle apartman telefon kutusundaki kabloyu yenilemek iyi gelebilir. Daha sonra, burada yukarıda bahsettiğim durumu bir müşteri hizmetleri yetkilisine söyleyip, port değiştirme, bölgeye arızayı bulmak için ekip yollama gibi işlemleri yapmasını sağlayın.

• cuma akşamı benimde adls bağlantım gitti,ertesi gün akşaam kadar bekledim gelmedi.müşteri hizmetlerini aradım.modemi açıp kapattırdı sorun düzeldi.ben kendim defalarca açıp kapattığım halde sorun çözülmemişti.büyük ihtimalle benimde hızı düşürdü.çünkü daha önce her aramamda hzınızı düşürelim çözüm olur diyorlar.zaten hızım 3-4 mbit,daha da düşürmek istiyorlar.adsl olarak superonline iyi değil bence.ben de ttnetten geçmiştim,pişman oldum
    İnternet Hızım Çok Düştü
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: isongur

cuma akşamı benimde adls bağlantım gitti,ertesi gün akşaam kadar bekledim gelmedi.müşteri hizmetlerini aradım.modemi açıp kapattırdı sorun düzeldi.ben kendim defalarca açıp kapattığım halde sorun çözülmemişti.büyük ihtimalle benimde hızı düşürdü.çünkü daha önce her aramamda hzınızı düşürelim çözüm olur diyorlar.zaten hızım 3-4 mbit,daha da düşürmek istiyorlar.adsl olarak superonline iyi değil bence.ben de ttnetten geçmiştim,pişman oldum

ADSL olarak Superonline'ın kötü olması söz konusu olamaz. Çünkü onlar TT'den alıp satıyorlar. ADSL'e kendi yorumlarını veya özelliklerini katmıyorlar. Hat TT'nin, hizmet TT'nin, teknoloji TT'nin. Superonline sadece alıp satıyor. Hangi firmadan alırsanız alın, bulunduğunuz bölge değişmedikçe aldığınız hizmet de değişmeyecektir. DNS farklı, modemler falan gibi durumları bu söylediğimden hariç tutuyorum.

• belki sorun yanlız superonline kaynaklı değildir ama bence yaşadığım sorunlarda superonline'ında payı mutlaka vardır.çok uzun yıllardır adsl abonesiyim.ttnet kullanırken gördüğüm hızları şuanda göremiyorum.değişen tek şey modemin.yaşadığım sorunların tek sebebi modem olamaz her halde,diye düşünüyorum
  • Modemden de olabilir. Superonline'ın suçu varsa eğer, sorunu çözememeleridir veya az ilgilenmelidir sadece. Sistemde bir sorun varsa, farklı firmalardan hizmet alan komşularınızda da aynı sorunlar olacaktır.

Mesela siz komşularınıza bir sorun. Onlarda da benzer durumlar yaşanmış mı diye. Hangi firmalardan hizmet aldıklarını da sorun. En azından sorunun bölgesel olup olmadığı anlaşılabilir.
  • şuan için tek çözüm fiberin mahallemize gelmesi gibi görünüyor.adsl kullandıkça bu sorunları yaşamaya devam edeceğiz gibi görünüyor.daha 15 ay taahhütüm var.taahhüt sürem bitince kablo nete geçmeyi düşünüyorum.şuan için yapacak bir şey yok.bilgiler için teşekkürler
  • superonline hız düşürüyor neden derseniz 3 aydır kullandığım 8 mb internet 1,5 mps falan görüyor 1 haftadır ilk aradığımda bayan hattınız 8 mb desteklemiyor 4 e düşüreyim dedi hayır dedim ama ne yaptıysa internet birden 4 mps yükseldi aradan 10 dk geçti tekrar eski haline döndü az önce aradım yeni yükleme yapacağım dedi 1 mb olan internet 1,5 mb çıktı bilerek hız ayarlaması yapıyorlar bunuda hattınız desteklemiyor diyerek insanları salak yerine koyuyorlar..
  • her şey onların elinde,hazır bahaneleride var.bölgenizdeki şebeke desteklemiyor yada binanızda ki hattınız desteklemiyor diyorlar.o zaman sesimizide çıkaramıyoruz.bir de taahhüt verdiysen tam mahkum oluyorsun.ben de taahhüt verdim.taahhüt vermeyince indirim alamıyoruz.ne derlerse razı oluyoruz.mecburen
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.