Şimdi Ara

SUPERONLINE NETFLIX HIZ KESMESİ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
1
Favori
12.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Voksk V kullanıcısına yanıt

    Hocam her bir iss'nin kendi derdi var. Şu an türknet kullanıyorum 90-95 arası sonuç veriyor fakat crc hatalarıyla boğuşuyorum şimdi de. MH sistemi de süperonline gibi değil. Süperonline USA sunucusuna bağlanmasa çözecek sorunu aslında.

  • Superonline altyapılı Vodafone fiber'de TR sunucusuna bağlanıyordu fakat fast.com 25-30 çıkıyordu. Yayınlarda ise sıkıntı yoktu play'e bastığım gibi 1080p açılıyordu. Superonline'a geçeli 2 ay oldu sanırım burada amerika server'ına bağlanıyor, fast.com aynı 35-40. Burada ne açarsam açayım önce 480p açıyor 1-2 dk içinde 1080p'ye geliyor. Bitrate'ler ise her film ve dizi de farklı fakat Vodafone fiber ile bire bir aynı değerler test etmiştim. Bir dizi 2.3 mbps bitrate açılıyor kimisi 7 mbps bazısı 1.9 mbps. Netflix paketim 1080p olduğu için bu haliyle bir sıkıntı yaşamıyorum fakat çıkabilecek maksimum bitrate değerine çıktığını da sanmıyorum. Birkaç kere 2.4 mbps ile gösteren dizi 10 saniyeliğine 4'e çıkıp geri indiğini görmüştüm. 2 mbps'nin altına inmediği için kafaya takmıyorum. 2-3 arası gayet temiz, tatmin edici oluyor.

  • 85li ip blogu artık US sunucularına baglanmıyor, şükür.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2 ay oldu bağlatalı sayısız reset attım hiç 85'li ip bloğuna denk gelmedim. 176 dışında başka bişey gelmiyor. Yalnız bugün şöyle bir farklılık var ilk kez fast.com'da 86 mbit gördüm genelde 35-40'ı geçmezdi.

    SUPERONLINE NETFLIX HIZ KESMESİ
  • ekostros kullanıcısına yanıt
    şimdi de 176li blog amerika sunucusuna bağlanıyo, saçmalığa bak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 35-40Mbps bile fazlasıyla yeterli zaten ki, UHD - HDR'da 15Mbps'ı geçtiğine denk gelmedim.


    SUPERONLINE NETFLIX HIZ KESMESİ

    Bu arada not düşeyim. Başka bir konuda çok bilmiş bir üye Superonline değil Netflix sunucuları kaynaklı, ABD'ye bağladığı için düşük hız verdiğini iddia ediyordu. Ona buradan selam olsun. SUPERONLINE NETFLIX HIZ KESMESİ 





  • Der Meister. kullanıcısına yanıt

    ABD'ye bağlandığı için bir miktar düşük çıkabilir normaldir örneğin 60-80 arası hız almak normal karşılanır tabii 20lerde gezmesi sol tarafındandı. Fakat burda da ping devreye giriyor normalin 5-6 katı ping alınıyor ABD sunucularında.

  • Dün 4K pakete geçip denedim 15 mbps'ye geldi bitrate fakat wi-fi kaynaklı herhalde arada 9-11 mbps'ye iniyor geri çıkıyor. 15'te sabit kalmıyor. Modem ile televizyon arasında 3 metre var duvar yok. TLC 'nin televizyonu muhtemelen wi-fi çipi kalitesiz olsa gerek. Sizde de ara sıra düşüp çıkıyor mu bitrate ?

  • Hayır, sabit kalıyor. Benim modem ile TV arası 4-5 metre var. TV'yi 2.4GHz ile bağlıyorum, 45-50Mbps veriyor. Netflix'in kendi içerisindeki hız testi kaç gösteriyor ki, üst üste 3-4 kez test yapmayı deneyin. Bir de 5GHz ile bağlıyorsanız 2.4GHz ile de deneyin, belki düzelme olur.


    Not: Bu arada ben ISS olarak Türk Telekom kullanıyorum. Yanlış anlaşılmasın, belki yine Superonline kaynaklı bir durumdur onu bilemem.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 6 Ekim 2021; 19:17:29 >
  • Superonline'ın amerika server'ına bağlanmasından oluyor olabilir veya ZTE modem kötü olabilir emin değilim bugün 2.4 ghz üzerinden denedim bişey değişmedi sürekli 11 mbps'ye inip çıkıyor asla sabit kalmıyor 15'te. Yapacak bişey yok malesef kabullendim durumu

  • Var mı çözümü

  • Tommy Shelby kullanıcısına yanıt

    Var, superonlinedan ayrılmak

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Alternatif yok hocam olsa geçerim. Tt ftth olsa ona geçerim. Fttb/vdsl denedim pingler çok kötü fibere göre.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vdsl ile fiber arasında 3ms ping oynuyor , sizdeki modem kötü olabilir mi ?

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    TT denediğimde cgn'deydim 60ms alıyordum bf5 serverına, sol cgn'de 40ms aldım mesela. Şu an statik ip aldım 46-48ms sol. Bizim bölgede tt iyi değil herhalde. Şimdi türknet, comnet vs. var bunlara da bulaşmak istemedim. Normalde dediğiniz gibi fttb'de çok fark olmaması lazımdı.

  • Superonline FTTB 100/20 paket kullanıyorum bir kaç aydır.

    Netflix ile ilgili bu problemi ilk günden beri ben de yaşıyorum.


    Genel olarak bir hız problemi yaşamıyorum, Amazon Video olsun, youtube olsun sorunsuz.

    Speedtest ve benzeri hız testlerinde 80-90mbps hızı görüyorum.


    Fast.com'da yaptığım testlerde ise hız 20-25, nadiren 30mbps çıkıyor.

    Ancak hız testinde 30mbps gördüğümde bile Sony android televizyonda netflix'de bir şey izlerken band genişliği 7.6mbps, nadiren de 9.5mbps'a ulaşıyor.

    iyi bir 4K görüntü üçün ise 15.5mbps olması lazım.


    Televizyonu kablolu olarak bağlıyorum.


    Superonline'dan ekip geldi, baktılar hız ile ilgili fotoğraflar filan çekip "network ekibine ileteceğiz" dediler ama sonra telefonla müşteri hizmetlerinden gelen bilgi "bir sorun yok" şeklinde. Bölgesel yoğun şikayet olursa bakarız diyorlar.


    15 gün öncesine kadar 217'li ya da 172'li (yada 178 tam hatırlamıyorum) IP alıyordum ve İtalya (Palermo)ve Almanya (Frankfurt) sunucularına bağlanıyordu.

    Son 2 haftadır hep 91'li CGNAT bloğudan ip alıyorum ve Avusturya (Viyana) ve Almanya sunucularına bağlanıyorum.


    Statik IP aldım bir kaç gün onu denedim, hiç bir şey değişmedi. Ne hız ne de ping'de kayda değer bir fark olmadı.

    Netflix'te 10mbps hızı geçemiyorum.


    Aynı cihazlarla turk.net/comnet gibi firmalardan VDSL ile sorunsuz 4K izliyordum, hatta tv'yi kablosuzu bağlasam bile bir hız düşüşü olmuyor.

    Superonline'ın kendi wifi6 modemi yerine çok daha profesyonel router kullandığımda da bir şey değişmiyor.


    VDSL'li günlerimi arar oldum, ne yapabilirim ?





  • tuzsuz_deli_bekir kullanıcısına yanıt

    Önceki mesajlarınızdan da hatırlıyorum. Superonline'ı bildiğiniz halde neden geçtiniz ki, bir umut diye herhalde? Bahsettiğiniz konudaki gibi superonline'da fast testinin bile bir önemi olmayabiliyor. Şöyle ki, fast.com testinde hızı ölçtüğü CDN'lere bant genişliğini kısmayabilir ama streaming sırasında Netflix'in bağladığı CDN'lere kısabilir. Ya da sizin yaşadığınız durum da olduğu gibi fast'ta 4K - HDR için yeterli bir hızı verse bile streaming sırasındaki CDN'lere max. 8-10Mbps kadar daraltabilir. Belki o bant genişliğini sadece Netflix için değil yeri geldiğinde başka platformlar içinde yapıyor olabilirler. Belki fark etmemişsinizdir. Malum şirket DPI cihazlarıyla trafiği süzmekle kalmıyor, anında veya 3-5 saat içerisinde müdahale edebiliyor. Sansür konusunda China Telecom yanında çırak kalır. Geçen yıl Telia hisselerini satıp gittiğinden beri daha da kötü bir hal aldılar bence.





  • Der Meister. kullanıcısına yanıt

    Doğru hatırlıyorusunuz, hatta uzun süre VDSL kullandım.


    Geçme sebebimiz 20mbps upload hızıydı. Superonline bu paketi çıkarınca bize cazip geldi.

    İş sebebi ile muhtelif cloud servislerine büyük dosyalar upload etmemiz gerekiyor.

    VDSL'in 8mbps hızı ile SOL'ün 20mbps hızı arasındaki fark da konformuzu gözle görülür şekilde arttırıyor. Açıkçası bu açıdan memnunuz. (ki buraya da 1gbps turk.net fiberden düştük SUPERONLINE NETFLIX HIZ KESMESİ  forumdaki 1000mbps turk.net başlığını ben açmıştım )


    Anadolu yakasında başka bir arkadaşım aynı cihazlarla (tek farkı onun altyapısı FTTH) superonline'da bu problemi yaşamıyor mesela.


    Ama netflix konusu çok can sıkıcı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuzsuz_deli_bekir -- 29 Aralık 2021; 13:45:41 >
  • tuzsuz_deli_bekir kullanıcısına yanıt

    Anladım. Evet, bütün aboneleri sorun yaşamıyor ama sorun yaşayanlarda azımsanacak kadar değiller. Netflix konusunda VPN harici başka bir çözüm olmaz herhalde. Altyazı gerekliyse Netflix tarafından bloklanmamış Türkiye konumlu VPN veya DC bulmak sıkıntı olur.

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.