Şimdi Ara

superonline kutusu olması sart mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Binada ttnetin fibernet kutusu var o.kutu uzerinden superonline islem yapabilir mi internet cekebilir mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WishBonee -- 6 Haziran 2015; 23:43:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hatta aynı kazı ile kablo bile gelemez.

Telekom kablolarını yer altı tünellerden getiriyor, süperonline ise asfalt kazısı yapıp, kendi ufak tünel sistemini oluşturuyor.

Bunun dışında telekomun fiber kutusu ile süperonline ın kutusu çok farklı. Telekomun fiber kutusu içinde fiber switch, ankastre bağlantısı için farklı cihazlar mevcut.

Süperonline da ise mahalle başında oluşturulmuş fiber switchten sadece fiber kablolar geliyor, bina altında ufak bir sonlandırma yapılıp evlere dağılıyor.

Önemli olan şey binanınızın önüne kadar süperonline ın kazı yapmış olması, binanınızın önünden geçmiş olmalarıda işe yaramıyor, binanızın önüne tesisat oluşturmaları gerek, kalın turuncu hortumlar bunlar, eğer binanızın önünde bu büyük kalın turuncu hortumlar varsa, bu hortum içinden fiber kablolar ulaşıp sonrasında binanınıza bağlantı yapılabilir tabi binaya bağlantı yapılabilmesi için çoğunluk oluşturmanız lazım, 1-2 abone için süperonline bina tesisatı çekmeye sıcak bakmıyor, bina içine kadar kazı yapmaları ve tesisat kurmaları gerekecektir, maliyetin kurtarması gerekiyor.

• Ttnetin fiberinin oldugu yerde superonline olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONUR.U -- 9 Haziran 2015; 19:14:56 >

Orijinalden alıntı: ONUR.U

Ttnetin fiberinin oldugu yerde superonlin olamaz.

Yanlış bilgi. Her ikisi de olabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: igorparker

quote:

Orijinalden alıntı: ONUR.U

Ttnetin fiberinin oldugu yerde superonlin olamaz.

Yanlış bilgi. Her ikisi de olabilir.

Yanlış bilgi olduğunu neye dayanarak veriyorsunuz? bana hem ttnetin hemde süperonlinın fiberinin olduğu sitenin bilgilerini gönderin kontol ediyim,,
    Kendi evimde ve çevremdeki binlerce dairede her iki altyapının da bulunmasına dayanarak veriyorum. Örneğin İzmir Karşıyaka Mavişehir'in tamamı bu şekilde. Hatta bazı sitelerde bonus olarak Uydunet de var.

Bu benim dairemin içindeki elektrik panosu;

superonline kutusu olması sart mı superonline kutusu olması sart mı

Ben Superonline fiber kullanıyorum görüldüğü gibi. Ucu açık sarı kablo da Ttnet'in fiberoptik kablosu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi igorparker -- 9 Haziran 2015; 21:19:28 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • igorparker İ kullanıcısına yanıt
    Hocam, benim bildiğim yasaya göre " Bir kez fiber döşenen yere bir kez daha fiber döşenemez, saglayicilar ortak kullanilirlar"

turk telekom ve superonline bu konuda anlaşamadığından, belediye her iki kurumada kazı izni veriyor.

İlk paragrafimi direk Superonline müdürünün röportajından haturladiklarimdan yazdim. Telekomdan altyapıyı paylaşmasını istemişti hatta.

Cidden hicbir alanda yasalar uygulanmıyor. Su yasalar düzgün uygulansa. Kaliteli hizmet alicaz ama maalesef uygulanmiyor

Böyle bir kural var mi bilmiyorum ama mantıksız görünüyor. Bir operatör altyapı kurdu, diğeri ona kira mi verecek yoksa bedava mi ortak olacak altyapiya? Kaldı ki ayni kabloyu ortak kullanmak teknik sorunlara da yol açacaktır. Ayrıca arıza olduğunda kim müdahale edecek? Sorular sorular...

Bana pek mantıklı gelmedi açıkçası.

Bir siteye hem telekom hem süperonline hizmet verebilir. Fiber hattın ortak olmasına imkan yoktur buna telekom izin vermiyor. Sonuçta süperonline telekomun rakibi konumdadır, süperonline ın ekmeğine yağ mı sürecek :)

Telekom fiber çekerken belediyeye ait lögar tünellerini kullanır, buradan kablolamayı yapar sonra siteye kadar getirir kutusunu koyar.

Süperonline ise belediye izni ve planlama yaparak asfalt üzerinde yarım metre derinlik, çeyrek metreden az genişlikte kendi kazısını yapar kablolarını buradan geçirir, en son site önüne kadar tesisatı getirip bırakırlar, site ile anlaşılırsa kazı site içine doğru devam eder, bina altına kadar gelir fiber sonlandırma için kutu koyarlar olay biter.

Bizim siteye 2011 yılında telekom fiber çekti, 2014 başında da süperonline kazı yaptı site önüne kadar geldiler, 2 ay sonrada site ile anlaştılar site içi kazı yapıldı. Bu şekilde birçok site bulabilmek mümkün.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.