Şimdi Ara

Superonline'ın fiber için verdiği en iyi modem hangisi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
3
Favori
10.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hocam hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim. Çok mutlu oldum :D

Anladığım kadarıyla yapmam gereken sadece superonline kullanıcı adı ve şifremi bir şekilde öğrenip ONT den direk bağladığım keenetic Hero da kablolu menü altında ISS ekleme ile kurulumunu yapmak.

Tivibu'yu keenetic üzerinden sorunsuz kullanıyorum. Sanırım TV+ içinde aynı şey geçerli olur. TV+ kullanıyor musunuz?

• dangai joue kullanıcısına yanıt

Evet sorunsuz kullanıyorum.

Sagem4k kutu mevcut.

Yine kablolu menüsü altında bir portu TV-box seçeceksin ve altındaki menüde TVbox için vlan 103 gireceksiniz.

• Linux ve Modem dünyasına çok hakim değilim fakat dahili ont'lu cihazlarda olası router kaynaklı bir sorunda root ile cihazı bütünüyle ont bazlı yönlendirme işlevli kullanılabilmek mümkünse harici ont + routerlı çözümlere göre daha sağlıklı ve verimli cihazlar olabilir gibi geliyorlar zira ont cihazını durduk yere değiştirmekte mümkün olmuyor ki. Kendi ont'unu da alıp takamıyorsun. Haliyle en kral - canavar router'ı da alsan her ne kadar router kadar performansı etkileme imkanı olmasa da firmaların sana zorla hediye ettikleri artık 5 yaşında mı, 10 yaşında mı neyse o ont ile mecbur kullanmaya devam ediyorsun..

• KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

Hocam selamlar,

Superonline fiber altyapı çalışmaları başladı. Haftaya sanırım 500mbit e kavuşucam :)

Aklımda bir kaç soru daha var. Cevaplarsan çok sevinirim.

Geçtiğimiz hafta Keenetic Hero DSL modem aldım. Bu cihazla direk GPON dan gelen interneti kullanmayı düşünüyorum. Tarifem 500 mbit olacak ama ben bu kızı HERO DSL ile görme şansım olacak mı onu anlamadım. DSL girişi olmayacağı için teorik olarak kullanırım gibi geliyor ama bi fikrini almak istedim.

Diğer sorum ise SNR ile ilgili. Normalde DSL menüsü altında SNR ayarı yapabildiğimiz bir alan vardı. Fiber de böyle bir olanak olacak mı? Yoksa zaten router modunda kullandığımız için GPONdan gelen ne ise ona mı mahkum olacağız. Bunu sorma sebebim bölgelere göre internet kopmaları bant daralmaları falan değişiyor yazmış arkadaşlar acaba bunun etkisini minimuma getirecek bir ayar yapılabilir mi?

Şimdiden çok teşekkürler.

Fiber gpon ile gelen internetin en sonu ethernet kablosudur. Mavi porta takıp, menülerde kablolu sekmesi altında ayarlarını yapacaksın.

Tabiki önce dahili ont değil harici ont ve superonline cihazı istemen gerekli. Ve şifreni yine forumdaki şu mesajdaki yöntemle almalısın. ( https://forum.donanimhaber.com/huawei-hg253s-wan-internet-sifresi-ogrenme--99599747-26#137906035 )

SNR ile alakan yok.

• KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt
    Hocam selam, Hero DSL router modu ve TV+ kurulumunu dediğiniz gibi yaptım. Sorunsuz kullanıyorum. Çok teşekkür ederim.
    Aklıma gelen başka bir soru var. Evin diğer katlarında ethernet kablom mevcut. Bosa cikan ZTE H3600 AP olarak kullanılabilir mi ? Nasıl bir ayar yapmak gerek ?
    DHCP yönetimi yapilabiliyorsa olabilir. O model bende de var ama geldiğinden beri kutusunda.
  • Zte H3600 modem kullanıyorum ve çok memnunum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.