Şimdi Ara

Superonline Huawei HG255s 5ghz router ana konu (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.434
Cevap
99
Favori
361.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • designr kullanıcısına yanıt
    Ben yan odadan 20 mbit alıyorum. Bina 16 yıllık.
    İki powerline da 3lü prize takılı.

    Ha bu arada prizlerin aynı sigortaya bağlı olma şartı varmış sanırım, tam emin değilim ama eğer elektrik prizleri her odanın ayrı ayrı ise o sorun yaratabilir.
  • muratai kullanıcısına yanıt
    hah işte bundan korkuyordum, artık tek tek sigortaları bi kapatıp bakıcam önce.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: designr

    hah işte bundan korkuyordum, artık tek tek sigortaları bi kapatıp bakıcam önce.

    amazon.com da av1200 var tp-link kargo ile 60 dolara filan geliyor. 220v desteği var demişler. 2 liralık çevirici ile burda çalışır tahminen.
    hızı iyiymiş.
  • muratai kullanıcısına yanıt
    amazon.de de aynı modelin avrupa prizlisi var aynı paraya geliyor bundan alacağım galiba.

    https://www.amazon.de/gp/product/B00SWI2UK0/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3JWKAKR8XB7XF
  • TP-Link TL-PA8030P KIT AV1200 Powerline-Netzwerkadapter (1200Mbit/s, 3 Gigabit LAN Ports, Steckdose, ideal für HD-Videostreaming und Online-Gaming, kompatibel mit Adaptern anderer Marken) 2er Set - TP-Link
    EUR 61,25 - Miktar: 1
    Zubehör - Yeni
    Satıcı: Amazon EU S.a.r.L.

    Arada biraz fark var ama eu priz için bence değer.
    1 eur = 1.0650 filan
  • muratai kullanıcısına yanıt
    ben de o açıdan düşündüm 10lira falan fark ediyor.
    alıyorum o zaman bunu.
    dostum önerilerin için teşekkürler.
  • TP-Link TL-PA8030P KIT AV1200 Powerline setinin siparişini verdim. şu anda da pcyi o dandik nano receiver ile kullanmaya çalışıyorum. kendimi adsli ilk bağlattığım o 12 sene öncesinde hissettim. halbuki dial-up 56k'dan sonra 128k ne kadar hızlı gelmişti

    neyse yeni bir sorum var, aşşağıdaki kablosuz ayarları nasıl olmalı en optimimumu nedir ? daha önceki modemlerimde bunları değiştirme ihtiyacı duymamıştım ama bu modemde sanırım kanalları falan seçmek lazım





  • 2.4 ghz yi 20 mhz yapin. Wpa2 olcak sifreleme ve aes secili olcak tkip kullanmayin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • muratai kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
  • Üşenmeden tüm başlıkları okudum,
    Emin olduğum bi kaç konu var; birincisi bu modemin değerli mühendislerinden bazıları aramızdadır, ikincisi her ne kadar ben verdikleri hizmeti ne kadar aldatıcı ne kadar problemli ve ne kadar umursamaz bir şekilde verdiklerini düşünsemde bu firmanın aramızda olan fanları böyle düşünmemektedir.
    Modem Arayüzü yenilendi evet ama hiçbir alanına müdahale ettirmemekte ısrar etmesi en basitinden bana sattığı hizmetin içinde olan şifreyi dahi vermemesi güven problemi yaşatıyor. Cihazın sinyal problemini vestiyer aynasına bağlayan teknik servis elemanı bana fıkraymış gibi geliyor. Bağlantı problemlerinde aradığım MH nin modemin karşısında göz muayenesi yaparcasına bana ışıkları takip ettirmesi acaba sağlık paketi de almışmıydım diye düşündürüyor. Modemlerinin arızalı olduğunu uzuuuun telefon görüşmeleri ve testler sonucunda kabul eden SO nın modem değişimi için nerdeyse ayı bulan süre vermesi bana bunların birer planlı çalışma olduğunu düşündürtüyor. Evet bir arkadaşında dediği gibi "beğenmiyosan terket kardeşim" diyen olabilir ancak taahhütten caymayı iyi bir fiyata bağlamayı da akletmişler elbet. Paran varsa cay.

    Herneyse bu yazdıklarıma cevap vermeyi düşünen olabilir, yazın sorun değil ben yazdıklarınızı eğer okursam dönüp kendi mesajımın ilk paragrafını okuyacağım.




  • Merhabalar,
    Yakinda yeni eve tasiniyorum ve 100mbitlik fiber pakete gececegim, mevcut evde 16mbit adsl kullandigim icin cok takilmiyordum fakat 100mbitlere cikinca durum degisiyor.
    Sorum su, bende 4th gen 5ghz ve n destekli (ac yok) airport extreme var, fibere gecince de muhtemelen ac destekli bu modemi verecekler, kurulum yapilmadan once evdeki network configini ayarlamam gerekiyor. Huwai teknik odada duracak ethernetle salondaki airporta baglanti yapip wifii airporttan kullanmak, diger ethernet portuna da tp gigabit switch takim tv unitesindeki mac mini, apple tv, digiturk ve xboxa kabloyla internet vermeyi dusunuyorum. Alternatif olarak wifida daha fazla hiz verecekse fiberi direk salondaki Huwaiyi baglayip airportu hic kullanmadan yine tpli configi yapabilirim.

    Kullananlar varsa 5g n destekli airportun max wifi hizi nedir? wifi icin bu huwaiyimi kullanmami yoksa airportu kullanmami mi taviye edersiniz?
  • Modemin 2.4ghz ve 5ghz bantları aynı anda aktifken ping ve paket kayıbı sorunu var.Rezil bir modem maalesef o yüzden bağlantı kopma sorunları olunca gelen yetkililer hemen 5ghz kapatıyor.Rezalet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende de HG255s var bendeki sorun telefon 5ghz destekliyor fakat 5ghz ile google chrome dan facebook a giriş yapamıyorum nedenini bilen var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratai

    TP-Link TL-PA8030P KIT AV1200 Powerline-Netzwerkadapter (1200Mbit/s, 3 Gigabit LAN Ports, Steckdose, ideal für HD-Videostreaming und Online-Gaming, kompatibel mit Adaptern anderer Marken) 2er Set - TP-Link
    EUR 61,25 - Miktar: 1
    Zubehör - Yeni
    Satıcı: Amazon EU S.a.r.L.

    Arada biraz fark var ama eu priz için bence değer.
    1 eur = 1.0650 filan

    Şu an 53 euro civarına alınabiliyor fiyat düşmüş. Saldırın

    https://www.amazon.de/dp/B00SWI2UUK/ref=wl_it_dp_o_pd_nS_ttl?_encoding=UTF8&colid=20C2623DRO7KI&coliid=I2NEWECVF444Q9&psc=1

    Yollanmıyor dediğine aldırmayın yolluyor kargoda beleş.




  • Bugün fark ettiğim bir şeyi anlatayım. Normalde neredeyse bütün cihazlarımda 5GHz ağı veya kabloyu kullanırım ancak eski laptopu format için açtıktan sonra 2.4GHz ağında bir gariplik olduğunu fark ettim. Ağda sürekli packet loss oluşuyor ve internete neredeyse hiç çıkılmıyordu. Ping süreleri Google'a normalde 20-25 ilerlerken birden 900lere çıkıyor ondan sonra kaybediliyor sonra normale dönüyordu. Yaklaşık yarım saat kablosuz ayarlarında kanal, genişlik vs. uğraştıktan sonra modeme takılı HDD gözüme çarptı :) Modem her ne kadar bağlı diskle 10-12MB/s gibi USB2 den bile yavaş hızlarda veri aktarımı yapsa da arabirim USB3. USB3 kontrolcüleri ise 2.4-2.5GHz spektrumunda aşırı gürültü yaptıkları için 2.4GHz wifi ile çakışma oluyor. Diğer USB3 girişli modemlerde bu sorun iyi kaplama yapılmış portlarla bir nebze çözülebiliyor ama 255s bu konuda zayıf sanırım.
  • Merhabalar, hg255s kullanıyorum, arkadaşın hg253s geçici olarak bana getirsem wan kullanıcı adı şifremi öğrenebilmem mümkün müdür? Deneyen arkadaş var mı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fma4078 F kullanıcısına yanıt
    Hiç sanmıyorum. Ancak hg253s ile modeminizi değiştirtirseniz, sistemden o cihaza sizin portu tanımlarlarsa belki.
  • Merhaba,

    Bugün Hg255s modem kuruldu.

    Lg G2 speedtest sonucu 50mb
    Laptoplar yine 50mb
    Ama Galaxy S5 sonucu hep 20mb

    Neden?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xatixungur

    Merhaba,

    Bugün Hg255s modem kuruldu.

    Lg G2 speedtest sonucu 50mb
    Laptoplar yine 50mb
    Ama Galaxy S5 sonucu hep 20mb

    Neden?

    s5 wifi anteni yamulmuştur.
    5ghz bağlanmayı dene.
  • bu modeme sahibim online oyun oynarken telefon baglaninca ping 1k lara cıkıyor hız bolme filan varmi duzeltmek icin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.