Şimdi Ara

Superonline Huawei HG255s 5ghz router ana konu (115. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.434
Cevap
99
Favori
361.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shortfinger

    Ev kullanıcısı olarak huawei hg255 modeminin ömrümden ömür yediğini belirtmek isterim.


    25mb superonline fiber kullanıcısıyım. Daireme kadar fiber kablo geliyor, Gpon aparatıyla modeme bağlanıyor. Ben de bu lanet huawei modemden kurtulmak istiyorum. Kendimce araştırmalar yaptım ama anlamadığım bir konuyu size danışmak istiyorum.


    SFP girişli bir router (modem değil) aldığımı düşünelim. Daireme gelen fiberoptik kabloyu bir sfp aparatı aracılığıyla Routera bağlayıp interneti kullanmaya başlayabilir miyim? Yani fiber altyapısı modemsiz kullanılabiliyor mu?

    Ya bu marka nasıl birşey anlamadım heryerde reklamı yapılıyor. Mesaja bak yukarıdakilerden birini alırsam yardım ederim yazmis. Yoksa yardım falan yok yani. İnadına almıyorum o dandrik markadan Asus tplinkk varken Kinetix nedir abi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba,

    Bilgisizliğim nedeniyle affınıza sığınarak bir şey sormak istiyorum. Superonline fiber 100 mbps internetim var, huawei modemden hiç memnun değilim. Bu nedenle Asus rt-ax55 modelini almayı düşünüyorum. Wifi şifrem elimde. Sorum şu olacak; Bu router ı alınca neler değişecek? Yani 1000 lira verip bu router ı almaya değer mi? Wifi hızları artacak, stabil hale mi gelecek? Kullananlar bilgi verebilirse sevinirim, malum sorunlardan ben de muzdaribim çünkü.

    Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba

    hg255s cihaz ile superonline 200 mb hız kullanıyorum.son 1 gündür kablosuz 200 hız alabiliyorken kablolu sadece 100 mb destekliyor.bütün lan portlarında ve farklı cihazlarla denedim sonuç aynı.ping vs hepsi normal sorunsuz.ayrıca modemin arayüzünde de lan bilgisinin yanında 100 mbps yazıyor.2 gün önce kablolu da 200 alabiliyordum.ne değişmiş olabilir??






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydfth -- 9 Aralık 2020; 17:2:54 >
  • aydfth A kullanıcısına yanıt
    Hız testini yaptığınız cihaz aynı mı?
  • ardicli2000 kullanıcısına yanıt
    Evet ayni cihazda da yaptim farkli cihazlarla da. Hepsinde hiz sabit 95 mbps. Yani alabildiği degil de verilen bu kadarmis gibi. Dalgalanma vs de yok. Bu kisitlama nasil oldu anlamadim. Modemden midir iss den midir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aydfth

    Evet ayni cihazda da yaptim farkli cihazlarla da. Hepsinde hiz sabit 95 mbps. Yani alabildiği degil de verilen bu kadarmis gibi. Dalgalanma vs de yok. Bu kisitlama nasil oldu anlamadim. Modemden midir iss den midir.

    cihazlaran portlar 100mbit olabilir diye dedim de... ondan. her cihazda gbit ethernet olmayabiliyor.

  • ardicli2000 kullanıcısına yanıt
    Yok zaten 2 gun once ayni cihazlar aliyordi 195 civari.
  • 100Mbps internet var çoğu zaman kablosuzda hız ölü gibi oluyor(2–10 arası sürünüyor) bunun sebebi bu modem mi?

  • Son günlerde nedense hızlar çok düştü herkeste. Ara sıra internet bir gidiyor uzun bir süre gelmiyor
  • turkcell firmware yağdırıyor bu aralar kontrol ettim yenisi gelmiş


    https://drive.google.com/file/d/1WWHC5GwFizUA-fnMLdZYUrBUHCrRLeaq/view?usp=sharing

  • Merhabalar. Ben bir şekilde kullanıcı adımı ve şifremi buldum. Fakat wan üzerinden başka bir modem denediğimde bir türlü İnternete bağlanamıyorum. Nerede hata yapıyorum?
  • Bir sorum daha olacak şimdi superonline bu cihazı değiştirmemize izin vermiyorsa eğer bunu köprümodem olarak kullansak ve de çok iyi bir router alsak, bu router performans olarak tam randımanlı çalışır mı?
  • https://www.amazon.com.tr/dp/B07Z8833C7 (tplink archer ax50)


    Bu routerı alıp hg255s yerine kullansam gene de şifre kullanıcı adı gerekecek mi? O ufak kutuyu bununla beraber kullanıcam değil mi oluyorsa? Çok olaya hakim olmayan birine göre sol un verdiği router yerine kendi routerı kullanmak için yapılması gerekenler anlatılabilir mi bilenler tarafından?

  • theory of a dead man kullanıcısına yanıt
    3 gündür bu sorunun yanıtını arıyorum:/ şifrem ve kullanıcı adım mevcut fakat başka modem bağlayınca İnternet bağlantım sağlanmıyor:/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zhanglang

    Merhabalar. Ben bir şekilde kullanıcı adımı ve şifremi buldum. Fakat wan üzerinden başka bir modem denediğimde bir türlü İnternete bağlanamıyorum. Nerede hata yapıyorum?
    Mac adresini kopyalamaniz lazim hocam hg255s arkasinda mac adress diye yazar onu modemin mac clone yerine yazmaniz lazim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkcell bilinçli şekilde whatsapp hızını yavaşlattığı oluyor mu? Eskiden çok sık mesajlar geç giderdi şimdi router kullanıyorum ara ara hala geç gittiği oluyor. Dns değiştirme bir işe yaramıyor modem arayüzünden falan yapılabilecek birşey var mı bu konuda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba,

    Vodafone 100mbps fiber internet kullanıyorum (yaklaşık 1,5 senedir). Modem olarak da 15 gün öncesine kadar gayet memnun olduğum ancak aslında sizlerden öğrendiğim kadarı ile oldukça sorunlu olan Huawei HG255S kullanıyorum.

    15 gün öncesine kadar internet den IDM ile 11mb/saniye ile çok rahat dosyalar indiriyordum (bahsettiğim indirmelerde doyanın tanesi 3-5 gb) ve bunu yaparken de arka planda internet de onlarca sayfa da gezinip hatta 4k video (youtube dan) izliyordum. Bunları kablolu bağlantım olan bilgisayarımdan yapıyordum. Bunları yaparken eşim ve ben telefonumuzdan wifi ile çok rahat bağlanıyorduk. Açıkçası internetimden oldukça memnundum. Ancak 15 gün önce inanılmaz bir yavaşlık hissettim ve kablolu bağlantı olan bilgisayarımdan aldığım hız testi 16mbps idi. Ve indirme yaparken google ana sayfa dahi açılamıyordu. Müşteri hizmetlerini aradım, modemi resetledik. Ertesi gün öğleden sonra teknik servisten geldi bir arkadaş. Telefonundan ve pc den yaptığımız testlerde (speedtes.net) 85-90mbps olarak gördük. Teknik arkadaş bir sorun yok dedi. Ertesi gün ben tekrar bir şeyler indirmek istediğimde maalesef indirme sırasında evde internet kullanılamaz hale geliyor. IDM ile 100 bm dosya indirsem de aynı 5 gb dosya indirsem de aynı. Hani derler ya nazar değdi diye hakikaten kendi nazarım değdi. Bu sorunlar çıkınca manuel olarak dns değiştirdim ancak değişen birşey olmadı. Gpedit.msc den ayrılabilir bant genişliği 20 yazan yeri 0 (sıfır) yaptım sorun düzelmedi.


    Bugün yine aradım müşteri hizmetlerini 3 günceleme yaptım dedi modemi kapatın 15 dakika sonra açın deneyin dedi maalesef durum aynı. Modemin arayüzünden baktığımda B033 yazılımı yüklü.


    Siz değerli arkadaşlara iki sorum olacak, cevaplar için şindiden teşekkür ederim.


    1- Bahsettiğim sorun modem yazılım güncelleme sorunumudur? Şayet öyleyse 15 gün önceye kadar hiç sorunsuz kullanabiliyordum aynı firmware ile.

    2- Şuan en güncel yazılım B037 yazılımımıdır? Eğer buysa bunu modem arayüzünden yazılım güncelleden dosya ekleyip güncelle diyerek halledebiliyormuyum?

    3- Sizlerin bu sorun ile alakalı düşüncesi ve çözüm önerileri nelerdir acaba.






  • Wharfedale kullanıcısına yanıt

    Hocam modemin bakım kısmında istatislikler kısmının bir fotoğrafını atarmısınız.

  • Zhanglang Z kullanıcısına yanıt
    Router dan bağlantı ayarlatına girip pppoe üzerinden yüm gerekli bilgileri doğru girmelisiniz. Bunlar yalnızca şifre ve kullanıcı adı değil. Ama ayarları forumda ve yt de bulabilirsiniz.

    Ayrıca yine forumda asus router lar için tv+ ayarı var. Yayın izlemeyi başaranlar olmuş. Hiç burda deneyen oldu mu?

    Bir de yeni asus rt ac750gf aldım. Bridge modunu bulamadım. İp alıp kendi dhcp si ile ip veriyor. Böyle olunca lan dan tv+ izleyemiyorum. Ya da tv+ izlesem wifi nete bağlanamıyor. Bir çözüm bilen var mı?
  • 
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.