Şimdi Ara

SUPERONLINE GPON terminal upgrade

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar superonline'in verdiği dandik gpon terminal yerine şu cihazı kullanmayı düşünüyorum fakat bir komplikasyon oluşur mu birde bana daha stabil bir bağlantı sağlar mı? https://www.tp-link.com/sa/products/details/cat-17_TX-6610.html
    Açıkçası bir kurulum gerekiyor mu mac adress kopyalama vs gibi konular nasıl yapılıyor değer mi değmez mi? Artısı eksisi ile bilgilendirebilir mi birisi? Tahminim tak çalıştır olur gibi ümit ediyorum superonline fiber şifrem kullanıcı adım var.







  • Kendi routerını kullanan duydum ama kendi terminalini kullanan duymadım. Bi dene derim ben de merak ettim sonucu.
  • Muhtemelen çalışacaktır.Bende tplinkin converterını kullanıyorum onların verdiği cifocs marka yerine.Artısını görmedim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • GoldPunch kullanıcısına yanıt
    Bulabilirsem mutalaka deneyeceğim ama şuan araştırma yapıyorum bu modeli bulamadım Türkiye'de amazonda falan bir yerde yok nanokatalogtan falan bulabilirsem. Aslında forumda kullanan arkadaşlar var ama nasıl çalışır artısı eksisi nedir hiç birşey yazmamışlar.
  • luzumsuzdur L kullanıcısına yanıt
    Tak çalıştır mı? Yoksa gatewaye falan girip bir dizi ayar falan yapmak gerekecek mi? Tracert ping nslookup falan hiç bir fark yok mu hocam? Birde rica etsem sizdekinin modeli nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fhrstw -- 19 Aralık 2018; 22:8:41 >
  • Hiç bir fark yok.Lakin zamanında öyle yoğun kullanımda test yapmadım.Ancak aynıdır zaten tek işlevi evdeki veriyi alıp sitenin içindeki diğer switche taşımak.Gponun’da iş yükü gpona düşüyor converterda durum farklı.Ama fark olacağını sanmıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: luzumsuzdur

    Hiç bir fark yok.Lakin zamanında öyle yoğun kullanımda test yapmadım.Ancak aynıdır zaten tek işlevi evdeki veriyi alıp sitenin içindeki diğer switche taşımak.Gponun’da iş yükü gpona düşüyor converterda durum farklı.Ama fark olacağını sanmıyorum.
    Gece falan dediğiniz gibi bir fark yaratmazda peak saatlerde bir değişim olacağını düşünüyorum. Kuruluma gerek yok sanırım anladığım kadarıya plug&play mantığıyla çalışıyor yanılıyor muyum?
  • Doğrudur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • https://www.ubnt.com/ufiber/ufiber-nano-g/

    bunu dene bari bende merak ediyorum bunda farklı olt cihazları için profil desteği de var pppoe de girilebiliyor muş yeni fw de.

    iki çeşidi var ekranlı ekransız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaq999

    https://www.ubnt.com/ufiber/ufiber-nano-g/

    bunu dene bari bende merak ediyorum bunda farklı olt cihazları için profil desteği de var pppoe de girilebiliyor muş yeni fw de.

    iki çeşidi var ekranlı ekransız.
    Bu baya iyiymiş amazon.de teslimat yapmıyor türkiyeye orada var amazon.com da ise kargo falan filan derken 2 katını bulur gerçi şimdi baktım trye göndermiyor hiç biri. Tek şansım Nanokatalog onda da ürün resmi var fakat stoklarda yokmuş. Birde cihaz farklı konfigrasyonlara uyum sağlaması güzelmiş doğrusu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fhrstw -- 19 Aralık 2018; 22:51:32 >




  • Bir fark olacağını sanmıyorum cihazlar zaten kapasitelerinin çok altında hızlarda çalıştığı için ekstra bir darboğaz yaptığını sanmıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mustafa Dmrl

    Bir fark olacağını sanmıyorum cihazlar zaten kapasitelerinin çok altında hızlarda çalıştığı için ekstra bir darboğaz yaptığını sanmıyorum.
    Hızda zaten şuan herhangi bir sorun yok speedtestte değerlerim 95-100 arası ping 5-8 arası değişiyor. Fakat sorun online oyunlarda pingin 5-10 dakikada bir 1000 leri görüp düşmesi. 4 tane gpon terminali değiştirdi superonline fakat yine çözemediler belki çözüm olur diyorum ama açıkçası pek ümitli de değilim. Routerda sorun yok 3 farklı routerdan da denedim sonuç aynı.
  • ont denen cihazı değiştirirsen muhtemelen bağlantı gider teknik ekip gelmeden bağlanamaz... adamlar router değiştirtmezken ont değişimini hiç istemez... kurulumu yapan yere git yada ara sor...
  • baltalı-katil kullanıcısına yanıt
    Haklısınız arayıp sorayım en iyisi.
  • hg8010 verdilerse sorun bundan kaynaklanmıyordur bu cihaz iyi çalışıyor değiştirmeye gerek yok, farklı bir çevirici verdilerse denemek için hg8010 alınabilir forumlarda ve sahibinde satanlar vardı 50tl civarı. zaten aliexprestede toptan fiyatı10usd civarı.

    hg8010 (hg8010 solun verdiği iyi çalışan nadir cihazlardan) varsa ve sorununuz devam ediyorsa teknik destek isteyin mh yazılı şikayet oluşturun incelesinler.

    zevk için belki daha iyi bir bağlantı kalitesi için değiştirecekseniz ufiber nanog denene bilir sonuç ne olur denemeden yorum zor. sallamaya lüzüm yok bilmediğimiz konuda.

    $77.46https://www.amazon.com/Ubiquiti-Networks-Optical-Network-UF-Nano/dp/B077BFMJGL/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1545402899&sr=8-1&keywords=nanog

    129,56 USD 689,54 TL https://www.wi.com.tr/Ubiquiti-UF-Nano-Gpon-OLT-Device-CPE-Fiber-Gpon-Sonlandirma

    burda var fiyatı şişirmişler arayıp sorulabilir sol de çalışıyormuymuş denemişler mi?
    tabi ilk önce altyapın düzgün sorunsuz çalışacak ki farklı cihazlarla keyif yapaliesin

    bence hg8010 ve kaliteli bir AX router iyi gider tadından yenmez, solda cimriliği bırakıp min hızı 100mbps verse fiberaooo bu sol 100 den 1000e kadar hız seçenekleri olmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaq999 -- 21 Aralık 2018; 17:53:28 >




  • zaq999 kullanıcısına yanıt
    Bizi batıracaksın hocam :D ax router şuan ateş pahası
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.