Şimdi Ara

Süperonline gerçek IP alamama sorunu ve çözümü (CGN ip) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
501
Cevap
30
Favori
97.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 20 lira verip statik ip aldığımızda kesin cgn den çıkıyor muyuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Super Sonic



    Bu olmamış, değil mi? Çünkü hâlâ CGN'deyim.
    port yönelendirmeyi siz yapınca bir işe yaramıyor ki?
    Çağrı merkezinden yaptıracaksınız.ç
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shafter

    20 lira verip statik ip aldığımızda kesin cgn den çıkıyor muyuz?
    Evet ben denemelik almıştım. 1-2 saat kullandım baktım,gerçek ip verdi.

    Ben Ping için almıştım herhangi bir düşüş olmadı. 1-2 saatten sonra iade ettim. Faturaya 1-2 lira eklenmişti sadece.
  • Arkadaşlar port açma ile cgn çıkma olayı halen işe yarıyormu nasıl ve ne yapmalıyız?
    Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bordo38 B kullanıcısına yanıt
    artık işe yaramıyor... onuda engellemişler gibi...
  • detanaoq kullanıcısına yanıt
    Yıllardır sorunsuz kullandığım Superonline Fiber ve Xbox One’da son 2 gündür “ Çift Nat: Algılandı” uyarısıyla karşılaşıyorum. Tabi ki paralelinde Nat:Strict uyarısı alınıyor ve oyunların tamamında ciddi bir iletişim sıkıntısı ve daha önemlisi oyuna girmeme gibi problemleri de beraberinde getiriyor.

    Konuyu Turkcell Superonline’a ilettim, ilk çağrı kaydını alan Call Center’daki arkadaşa derdimi uzunca bir süre anlatmayı denedikten sonra, ertesi gün teknik bölüm tarafından arandım .

    Teknik Bölümceki maalesef konu ile ilgili hiç bir şey yapamayacaklarını iletti. Modemin aldığı İp bloğunun değiştirilmesi mümkün değilmiş.

    Sorun çözümsüz kaldı.
  • borisovic1 B kullanıcısına yanıt
    cgnat yüzünden IPv6 gelse gerek kalmayacak ama para göz solnet paraya kıyamıyor...
  • Statik IP kullanırsam ne gibi dezavantajları olur, sürekli oyun oynayan, film dizi izleyen, ve bilindik bilinmedik her siteye atlayan biriyim

    CGN yüzünden olduğunu düşünüyorum bütün sıkıntılarımın. Mesela bir siteye ya da sunucuya IP yüzünden giremediğimde, modem resetlersem sorun düzeliyordu. Statik IP alırsam böyle bir şansım olmayacak.
  • Beyler 24 marttan beri başımdaki bela bu CGN ip ve BTK ya da şikayet ettim şikayetvar a da hiçbir şekilde çözmüyorlar biz size dinamik ip havuzundan veririz eğer yetmiyorsa özel işleriniz için statik ip alcaksınız dediler. Firmayı değşitireyim dedim gurur meselesi yaptım bu sefer de diğer firmalar covid-19 dan ötürü yeni müşteri kaydı şuan yapmadıklarını söylediler. Hiçbir şekilde ofisdeki pc ile evimdeki arasında teamviewer kullanamıyorum online oyunları tek başıma oynayabiliyorum ama arkadaşlarımla girmek istersem oda olmuyor. Kısıldık kaldık kısaca ülkede zaten herkes hırsız biz en az çalanı arıyoruz o hale geldik. Neyse yapcak bir şey yok bende mecburen alıcam statik ip bide utanmadan Fiber internetimiz Türkiyede 1 numara modeme kadar kablo çekiyoruz artisliği yapıyor modeme kadar çektiği kabloda en fazla youtubeden video izliyebiliyorsun aptal saptal işler asabım bozuldu bazı arkadaşlar süreci merak eder diye yazdım soru varsa cevaplıyablirim




  • bende dün geceden beri port yönlendirmeyle uğraşıyorum. meğer sorun CGN içinde yer aldığındanmış. Müşteri temsileriyle görüştüm 4-5 ayrı kişi. hiçbirisi sorunu çözemedi. modem hep 10.xx üzerinden ip aldı. Teknik ekibe yönlendirdiler bakalım. Teknik ekip gelip yerinde çözmeye çalışacakmış.
  • teknik destek gelip HG255S modemimi ZTE H267A modemi ile değiştirdi. Ancak ip' i gene CGN dışına çıkartamadılar. tekrar müşteri temsilcisi aracılığıyla port yönlendirmesi yaptırdım ama gene 10.xx oldu. başka çözüm önerisi olan var mı?
  • Merhabalar.. 100mbs internet hızım var wi-fi'de anlık kopmalar belli saatlerde internet kesintileri,hız düşüşleri yaşıyorum. Müşteri hizmetlerini aradığımda sürekli güncelleme attıklarını ifade ediyor geçiyorlar bugün en son kurduğum irtibatta bayağı uzun bir telefon konuşmasından sonra ip alamamak ile alakalı bir problem yaşadığım aktarıldı tarafıma. Talep oluşturup uzaktan erişimle halledebilirlerse sorunu gidereceklerini yoksa teknik ekibin destek vereceği aktarıldı.
    Konu başından itibaren 3 sayfa boyunca okudum ama pek bu konuları anlayan biri sayılmam benim yaşadığım sorunu teknik ekipte halledemez ise ondan sonraki izlemem gereken yollar nelerdir bilgilendirebilirseniz çok sevinirim, iyi forumlar..

    Ayrıca router üzerinden bağlanıyorum ana modem bir üst kattan kablo ile çekiyorum.. O da ayrı bir saçma bağlantı yok diyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYhain -- 19 Nisan 2020; 7:7:44 >




  • Millenicom uzerinden SOL Fiber kullaniyorum. Bu olayin guncel, kolay bir cozumu var mi?
  • bu olaydan dolayı sanırım benim de açtığım portlar çalışmıyor, 4-5 tane port açmam lazım müşteri hizmetlerini arayarak siz açın desem oluyor mu arkadaşlar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0F7B056BC

    bu olaydan dolayı sanırım benim de açtığım portlar çalışmıyor, 4-5 tane port açmam lazım müşteri hizmetlerini arayarak siz açın desem oluyor mu arkadaşlar?
    Olayı takipteyim kısa bir iş için 1 saatlik bir tane portum aktif olsa bile yeterli.
  • 253s modelli modemlerde port forwarding işe yarıyor, CGN den çıkıyorsunuz.
  • VeNoM kullanıcısına yanıt
    Bende bunun için müşteri hizmetlerini aradım. Durumdan bahsettim statik ip önerdi (ücretli tabiiki). Port yönlendirme istedim burada okuduğum gibi rastgele bir port numarası (55) dedim 4 haneli olması gerekiyor 5555 yapalım dedi ona da tamam dedim sonra benden ip istedi (!) ne ip si deyince ben bir tane gireyim dedi 192.168.1.1 girdi ve sistem parametlerde hata verdi dedi. siz bir tane söyleyin dedi attım kafadan bir tane tabiki yine hata verdi. bu cgn den çıkmak için port yönlendirme sırasında vermem gereken port numarası hakkında bilgi verecek verir misiniz ? birde ip adresi vermem şart mı ? şart ise neleri göz onune alıp vereceğim ? Değilse temsilciye ne söylemeliyim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xrage77

    Bende bunun için müşteri hizmetlerini aradım. Durumdan bahsettim statik ip önerdi (ücretli tabiiki). Port yönlendirme istedim burada okuduğum gibi rastgele bir port numarası (55) dedim 4 haneli olması gerekiyor 5555 yapalım dedi ona da tamam dedim sonra benden ip istedi (!) ne ip si deyince ben bir tane gireyim dedi 192.168.1.1 girdi ve sistem parametlerde hata verdi dedi. siz bir tane söyleyin dedi attım kafadan bir tane tabiki yine hata verdi. bu cgn den çıkmak için port yönlendirme sırasında vermem gereken port numarası hakkında bilgi verecek verir misiniz ? birde ip adresi vermem şart mı ? şart ise neleri göz onune alıp vereceğim ? Değilse temsilciye ne söylemeliyim?
    valla hocam herşeyi MT kendisi halletti, ben karışmadım, port ip vs söylemedim. Ben 3-4 sefer peş peşe aramıştım, baktım işi yokuşa sürüyorlar zor çıkarıyor MT hemen kapatıp bir daha arıyor idim. Ama burnumdan gelmişti yani halledene kadar.




  • Anladım hocam teşekkür ederime

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • şimdi ip bloğunu sistem oto atadığı için değişim yapamıyorlar tel açıp port yönlendirmesi isteyin birkaç oyun portu bulun forumlardan olmazsa, ikinci yöntem olarak hattınızı dondurun geçici süresi size kalmış sistem hat kapanıp yeniden açtığınızda yeni tanımlama yapacağı için memnun olmadığınız ip bloklarından kurtulabilirsin ha yeni blok cng de olabilir olmaya da bilir daha iyide olabilir daha kötüde şansınıza kalmış memnun değilseniz son çare deneyin derim dondurma sebebi de cng ip yüzünden interneti kullanamıyorum dersiniz ipv6 aktif etseniz böyle dertlerimiz olmayacak dersiniz.

    solden alıntı faydalanın
    quote:

    Hizmet Dondurma İşleminin Ücretsiz Yapılması
    BASIN 03/04/2020

    ​26 Mart 2020 - 31 Mayıs 2020 tarihleri arasında müşterilerimizden hizmet dondurma ücreti alınmayacaktır.


    şuan ücretsiz, bu hizmetide ücretli yapmışlar ya helal olsun her şeyi para olarak görüyorlar. ipv6 açılmadıkça bu tür sorunlar hep olacak

    satmaya gelince ip var (statik) sözleşmede yazdığı üzere dinamik ip yok olmadığından sözde teknolojik iyileştiğime olan cng ip veriliyor yiyene ip bitmişse ipv6 aktif edersin hertürlü iş mahkemeye giderse teknolojik iyileştirme olmadığı cng ip dezavantajları oluşturduğu güvenlik açıkları dökülürse emsal karar çıkarılabilir tabi buna internet lobisi ve yandaşları karşı çıkacaktır.




  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.