Şimdi Ara

Superonline Fiber Hız Sorunları(yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba

    superonline 100 mbit internet kullanıyorum 250 gb akk ile. Fakat en az 2 aydır ciddi hız sorunları yaşıyorum. Kesilmeler, takılmalar vb. speedtestte kablosuzda 12 13 mbit leri bazen 2-3 mbit leri görüyorum. Müşteri hizmetleri sonuç sağlayamıyor. modem değiştiriyorlar biraz hızlanıyor 3 saat sonra tekrar yerlerde. Kabloluda sorun yok. Daha önceleri kablosuzda 35-40 mbit i rahat görüyordum. Knuyla ilgili yardımcı olabilir misiniz?



  • Ethernet bağlantısında sorun yoksa servis sağlayıcının hizmetinde bir sorun yok demektir. Kablosuzda yaşadığınız sorun bölgenizde tüm kanalların aşırı dolu olmasından kaynaklanıyor. 5Ghz bandını kullanın. Sorununuz kalmayacaktır. Modemde her iki bandın kablosuzu açık olsun. 5GHz uyumlu olmayan cihazlarınızı 2,4GHz üzerinden diğer tüm uyumlu cihazlarınızı 5GHz üzerinden bağlayın. Microsoft Store'dan bulabileceğiniz WiFi Analyzer uygulaması ile 2,4 ve 5 GHz bandındaki kanalların doluluk durumunu kontrol edin. Her iki bantta en sakin veya boş olan bir kanalı bulup manuel olarak o kanalları ayarlayın.
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Hocam uygulamayı indirdim de, doluluk oranlarını nasıl takip edicem?
  • Dexsite kullanıcısına yanıt
    Analize bakın her kanalda kaç tane cihaz olduğunu grafiksel olarak görürsünüz... Orada en boş olan veya mümkünsü hiç cihaz olmayan kanalı tespit edin. O kanalı kullanın. Arada bir aynı kontrolü yaparak sürekli en az meşgul edilen kanalı kullanmayı başarırsınız. Otomatik ayar genelde işe yaramıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.