Şimdi Ara

Superonline fiber hakkında aklımdaki deli sorular:

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, Ataşehir Barbaros Mahallesi'ne taşındım ve yöneticiden taşındığım sitede Superonline, TTNET ve Kablonet'in fiber altyapısının olduğunu öğrendim, altyapı sorgulaması yaptım bulunduğum bölgede 1000 mbps destekli Superonline ve TTNET'in (FTTH [eve kadar fiber]) fiber altyapısı var. Kablonet'in ise geliştirilmiş (ankastreye kadar 4 core fiber kablo geliyor anten [RG6] kablosuna dönüşüyor) kablo internet altyapısı var. (200 mbps'ye kadar) Ben halihazırda TTNET kullanıcısıyım, taşındığım ev geldiğimde kötü durumdaydı bu yüzden tadilat falan da yaptırdım. Fakat TTNET bu bölgede kabloyu havalandırma kanalından geçirip duvar delerek çekiyor maalesef. (eski oturduğum sitede kabloyu kılavuz ile çektiler) Ben de evin duvarlarını deldirmek istemiyorum. Site zaten 2009 yapımı. (Istanbul'daki sitelerin geneline oranla gayet yeni bir site [1998 yapımı bir siteden taşındım bu arada]) Yani 98 yapımı bir binada bile kabloyu kılavuz ile çekiyorlar ama 2009 yapımı bir binada duvar deliyorlar, tamamen saçmalık. Her neyse ben şöyle düşündüm TTNET 1000 mbps fiber internete zaten 1200₺ veriyorum Superonline 1000 mbps fiber interneti 800₺'ye satıyor hem de duvar delmiyor. (kabloları şaft tünelinden geçiriyor ve iç tesisattan çekiyor) Sizce geçmeli miyim? Sıkıntı şudur ki 2027 Eylül ayına kadar TTNET taahhütüm devam ediyor, şöyle yapsam: ekibi keşfe çağırsam, duvarı delmelerine izin vermeden TTNET ekibini evden göndersem ve görevlerini eksik yaptılar diye ilgili mecralara şikayette bulunsam... taahhütümü iptal ederler mi? Ayrıca ben Superonline kablolarına baktım hepsi 2026 yılında çekilmiş ama şöyle bir durum var Ataşehir Barbaros Mahallesi vb. mahalleler zaten Superonline'ın (eski adıyla Tellcom) pilot bölgesi. (Istanbul'da fiber altyapının uygulandığı ilk bölge) Hem de IBB uzun zamandır tüm kazıları kendisi yapıyor sitenin girişinde IBB F/O yazan kapaktan değil de Superonline F/O yazan üzerinden araba geçe geçe aşınmış, epey eski bir kapak var. Yani bu demek oluyor ki kazı yeni yapılmadı. He bir de o kapağın etrafını tekrardan kazmışlar ve asfalt dökmüşler bariz bir şekilde belli. (sanırım FTTB altyapıyı devre dışı bırakmak istemediler ve ekstradan hat çekip ayrıca bir FTTB sistem kurdular) Ayrıca nasıl oluyor da tüm kablolar 2026 üretimi? Acaba 2026'ya kadar FTTB sistemi vardı da sonradan bu sistemi FTTH'ye mi çevirdiler? Yoksa kabloları mı yenilediler? Altyapının yeni gelmiş olabileceğine ihtimal vermiyorum çünkü mantıken 8 ayda 50'den fazla kablo bir anda çekilemez. 8 ayda 50'den fazla kişi Superonline'a abone mi oldu yani? Bence FTTB'yi FTTH'ye çevirdiler ama sizin de görüşlerinizi almak isterim... Şunu da belirtmek isterim evimde kesinlikle delik açılmasını istemiyorum ve kesinlikle ama kesinlikle DOCSIS standartlı genellikle arızaları ve kesintileri ile bilinen o meşhur internet servis sağlayıcısı olan Kablonet'e geçmeyeceğim.
    Kısaca:
    Taahhütümü iptal ederler mi?
    Superonline'a geçmeye değer mi?
    Sizce altyapı 2026 da mı geldi?
    Yoksa FTTH dönüşüm mü yapıldı?
    Yoksa kablolar mı yenilendi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgursadicc -- 26 Temmuz 2026; 4:9:43 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Bence TTNET'in ekibi geldi diye duvarı delmediler, o yüzden taahhüdüm iptal olsun gibi bir sonuç çıkmaz. Büyük ihtimalle alternatif kurulum varsa onu teklif ederler, yoksa da hizmeti o şekilde verebileceklerini söylerler. Bu durum taahhüdü tek başına ortadan kaldırmaz. Superonline'a gelince, binanda gerçekten FTTH varsa ve fiyat da daha uygunsa ben değerlendirirdim. Altyapının 2026 tarihli kablolarla görünmesi de büyük ihtimalle FTTH dönüşümü ya da mevcut fiberin yenilenmesiyle alakalıdır. Kabloların üretim tarihine bakıp altyapının o yıl sıfırdan kurulduğunu söylemek zor. Bence burada en önemli konu hangi operatörün daireye istediğin şekilde kurulum yapabileceği.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.