Şimdi Ara

SUPERONLINE'DAN ADİL KULLANIM KOŞULLARI : LİMİTSİZE DE LİMİT !!! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.937
Cevap
7
Favori
287.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • fıber kullanıcısı olmadığım halde kullananlara destek amacıyla bır maılde ben attım

    aynı sey benımde basıma gelmıs olabılırdı bu gıbı durumlarda hepımız 1 olmalıyız ınsanları yolunacak kaz gıbı goren zıhnıyete
  • Az önce müşteri hizmetlerini aradım.

    İptal ettirmek istediğimiz takdirde kampanya iptal bedeli yansıtılacağını söylediler.

    Zorla mahkemelik edecekler

  • 15 MART DÜNYA TÜKETİCİ HAKLARI GÜNÜ"nüz KUTLU OLSUN ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacer -- 16 Mart 2010; 12:11:08 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sum 41

    Az önce müşteri hizmetlerini aradım.

    İptal ettirmek istediğimiz takdirde kampanya iptal bedeli yansıtılacağını söylediler.

    Zorla mahkemelik edecekler




    Nasıl yansıtacaklarmış yahu kendi faturalarında hakkımızın saklı olduğunu belirtmiş durumdalar zaten. Bence MH'ne yeterli derecede bilgilendirme yapmamışlar. Olayı kavrayamayan birisi normal bir abonelik iptalinden bahsettiğinizi sanmış olabilir. Eminim ki şu an bu olaydan "haberı olmayan" birisi, tamamen bambaşka bir sebeple bağlantısını iptal ettirmek için SOL'u arasa "iptal etme ücreti" şeklinde onu fatura edeceklerdir... Maalesef bu işler böyle...

    Ayrıca REM1903 çok teşekkür ederim. Mecbur bırakılıyoruz boyle şeylere işte. Şurada kota sınırlamasının koyulacağı ilk günden beri bekleniyordu. Şu kriz ortamında "kotanın kaldırılması" gibi ne yazık ki gerçek dışı olabilecek bir istek değil ama en azından taahhütlülere taahhüt süresi boyunca bir exception yapsalar. Kapattırmak tabii ki bir çözüm ama sözleşmenin iki tarafındakiler için de bu ulaşılmak istenen bir sonuç değil.




  • Bilinçli kullanıcılar artık superonline'a geçmeyeceklerdir, mevcut aboneler ise iptal ettirecekler şüphesiz.

    Peki ama olaylardan bi haber insanlar ne yapacak? Hepimiz çok iyi biliyoruz ttnetin netlimitisiz 8mbit paketinde hala kota olmadığını sanan cahil insanlar var. (512ye düşme olayı tam oturmadığı için böyle sanılıyor). Bence superonline ın hizmet verdiği sitelerde bu cehaletteki insanlar yine superonline ı seçeceklerdir.

    Öte yandan ttnet bizi hep kazıkladı evet ama bu superonline ın attığı kazığıda hiç atmadı. Artık birşeyden şikayet ederken alternatiflerinin durumunuda göz önünde bulundurup edeceğim. Yazıklar olsun superonline.
  • İptal ettirmek isteyenler telefonla yapmasın bunu deli olursunuz karşınıza çıkan kişiler genelde sizden daha az bilgili oluyorlar. Yetkili bir bayiye vs. gidip halledin. Bu arada teknik olarak paketlerin hala sınırsız yada limitsiz görünmesi normal çünkü karar henüz yürürlüğe girmedi. Sanırsam karar yürürlüğe girdikten sonra paketlerin isimleri değişir ve gerçekten limitsiz olan yeni paketler çıkar. Ha böyle olmazsa o zaman gülerim işte..
  • Önce uploadı kıstılar şimdi de sıra buna mı geldi? Öyle adını Adil koyunca adil olmuyorsunuz. Adi'siniz sadece bunu diyorum. Milleti kandırın 2 yıl taahhütle falan ondan sonra kota koyun. Yapamayacağın işe girmeyeceksin kardeşim, ttnet'i boşuna kapatmadık size güvendik...
  • Mesajların tumunu takıp etmeye calısıyorum ve gorebıldıgım kadarı ıle hepımızın derdı aynı,derdımız sabah aksam download yapmak degıl hatta bırcogumuz downloadla cok ılgılenmıyoruz dahı ancak asıl sıkıntımız ıstedıgımızde ıstedıgımız kadar download yapabılecegımızı bılmenın vermıs oldugu rahatlıgın elımızden alınması,kısacası lımıtsızlıgın verdıgı ozgurluk duygusunun kısıtlanıması dan rahatsız olduk.Yoksa kımsenın derdı ınternet ortamında kac tb varsa hepsını hdd lere doldurmak degıl.Ne yazık kı bunu anlayabılecek kapasıtede bır muhattabımız yok.

    İnsanoglunun yuzyıllardır cozemedıgı yasakların ınsanları daha cok cezbettıgıdır.Sız lımıtsız bıraksanız zaten abonelerın cogu sınırları zorlamıyor,ancak lımıtsıze lımıt koyulunca musterıler de dogal olarak son kb na kadar hakkını ıstıyor.Yasaklar sadece yasaklayana zarar verır,cozum mutlaka bulunur.Sen sınır koyarsın,baska bırı kaldırır,tum musterı kayar.Kendı kendıne zarar.

    Ortak kullanıma engel olmak ıcın farklı cozumler gelıstırılebılır.Ancak tum kullanıcıların suclu muamelesıne tabıı tutularak herkese kota uygulanması bu sıstemın sadece ortak kullanıma engel olunması amacıyla olusturulmadıgını, altında farklı tıcarı planların da oldugunu gostermekte.Bu mantalıte ıle cok musterı kaybedecekler.Hemen bır ara formul bulmaları gerekıyor,emınım onlar da bu durumun onem derecesını farkedeceklerdır.Lutfen maıllere devam,kendi adıma musterı hızmet numaram ve ısmım soyısmımle iki mail yolladım.Aksamustu bır adet daha ekleyecegım.Sizler de tek mail ile yetınmeyınız,muhtemelen bır cogunun sadece baslıgına bakılacaktır.Amac yogun bır tepkı olusması.

    hizmet@superonline.net




  • quiknete geçecek olan tüm tanıdıklarım şuan çaymış durumdalar, daha şimdiden müşteri kaybetmeye başladılar. Bu ay içinde benide kaybedecekler. 10mb den 512k ya düşürmek nedir? Birde şimdi bunların limitsiz tarif denen bi olayları yokmu artık? çok DL yapmamama rağmen 1mbit kullandığım dönemlerimde 100gb ı aşıyordum. Gelip 10mbite 50gb kota koyarsan bende kullanmam senin hizmetini bidaha ve çevremede kötülerim.

    Çıkıp adam gibi alt yapımız ... yedi desinler. Kötü kullanımla bahane uydurmasınlar ( isteyen istediğini indirir madem kötü kullanım yapanlar var gidip onun netini sınırlayın benimkini sınırlarsanız kaybeden siz olursunuz ). Kablonete veya adsl e geri dönüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yken

    Bu kadar yazı yazıyorsunuz, biriniz de iptal ettirsin görelim.


    Tabiki edeceğim şartlarda herhangi bir düzelme olmazsa
  • ekşisozluk'de bir kullanıcı fikrini belirtmiş bence yabana atılacak gibi değil haklılık payı var gibi...

    aldığı intihar niteliğindeki karar bağlı bulunduğu çukurova holding'teki enteresan gelişmelerle paralel değerlendirilebilir mi? bilemiyorum. ancak grup olarak fiber internetin getireceği büyük maliyetin riskini daha fazla taşımayıp, farklı bir hizmete yönelip(bkz: doping adsl), piyasadan çekilme kararı almış olabilirler. ama bu sefer de sorarlar adama, ne biçim hesap kitap yapıyorsunuz diye.
  • Olay sadece download değil. İnternetten film; online Hd video ; Televizyonda izlenebiliyor. Tabi bu kotayı kısa sürede doldurmak demek. Lig Tv'yi bunlar internetten yayınlaycaklarına göre demekki alt yapıları yetersiz bundan dolayı böyle bir uydulamaya geçecekler. Her neyse

    2nci Türk Telekomumuz hayırlı uğurlu olsun.

    Türk Telekom
    Süper Online
    Uydu Net
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ctcanbol

    Superplayin sitesinde yazıyordu superplay hizmeti kotanızdan düşmez diye. Yine okuduğum kadarıyla görüntü kaliteside bağlantı hızına göre otomatik scale oluyormuş. Yani hizmet sorunsuz olarak kullanılmaya devam edilebilecek teoride hız düşsede. Ancak görüntü kalitesinde bir düşme olur tahminimce.


    Superplay sitesinde kotanizdan dusmez diyebilir ancak soyle dusunmek gerekir. 10mbit hattiniz var. 50gb dload yaptiginiz icin hattiniz merkezden 512kbps ye dusuruldu. Yani izleyeceginiz superplay sizin kotanizi kullanmayacak ama 512kbps hizinizi kullanacak. Evet hiza gore program ayarlayarak min kalitede de olsa goruntu saglamaya calisiyor. Ancak o goruntuyu size soyle tarif edeyim. Cep telle cektiginiz kalitesiz bir videoyu 42" lcd de seyretmek gibi bir durum ortaya cikiyor. Ya da daha net olsun; futbol maci izliyorsunuz ama top nerede anlayamiyorsunuz. :)

    Bence superonline kendi bindigi dali kesmeye basladi, baltayi vurdu. Devamini getirirse koparacak. O zaman da superoffline olacak farkinda degil.




  • Bundan sonra 100-50mb için zor müşteri bulurlar. TT bunlardan daha insaflı çıktı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STMUS -- 16 Mart 2010; 13:08:03 >
  • Tam da bu ay geçecektim, ne hayallerim vardı, kotalıdan sonra sınırsıza, hem de 10 mbit Neyse Allah'tan abone olduktan sonra çıkmadı bu adil kullanım zırvası

    Ama tabii memnuniyetsizliğimi ve neden 10 mbit limitsiz üyesi olmadığımı belirten bir maili geceleyin gönderdim.
  • Daha sözleşmenin bir yılı bile dolmadı. O kadar mücadele verdik buraya bağlansın diye. O kadar da cazip bir kampanya yapmışlardı ki... Bu adil kullanım, sözleşmesi devam eden kullanıcıları bağlamamalıydı. Çok şaşkınım, inanamıyorum hala. Yani bütün tarifeleri bundan sonra kotalı olacak. Hiçbir kotasız tarife olmayacak. O zaman o kızdığımız ttnet bile çok daha cazip olacak. Kotalı tarife ille getireceklerse, yeni sınırsız tarifeler de getirebilirlerdi. Anlamıyorum o kadar sınırsız diye reklam yaptılar. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.
  • Superonline'a superoffline dediğimiz günleri hatırlatır tarzda ayıp hareketlerde bulunmakta olan hizmet.


    Alıntıdır, ekşisözlük
  • Bakın biraz evvel 4442220 ' ı aradım oradaki arkadaşa sitelerinde yayınlanan adil kullanım olayını sorum (evet eski yeni fark etmeden herkez etkileniyor)

    oda bana böyle birşeyin daha aktif olmadığını falan söyledi . Peki dedim ben aboneliğimi iptal ettirmek istesem ne kadar öderim diye sordum oda bana

    indirimli kullandığım aylar+kurulum ücreti+birşeyler daha dedi ama hatırlamıyorum neyse eğer sitelerindeki yazı devreye girerse hiç bir ücret ödemek

    zorunda değilim dedim ve bunun hukuki hakkım olduğunu söyledim. Oda antlaşmada değişiklik hakkının saklı olduğunu söyledi . Bende bu sefer 19/3.

    maddeyi okudum ve dedimki herhalde süper online'nın hukuk kısmının bundan haberi vardır çünkü 19/3. maddeye bakılırsa hiçbir ücret ödemeden interneti

    iptal ettirebiliyor olmam lazım (tabi hukukçu arkadaşlar daha iyi bilir) o da tamam ben bu dediklerinizi not aldım dedi . Konuşmanın tamamına bakarsak

    sanki SOL nabız yokluyor gibi geldi bana acaba itiraz edeceklermi yoksa etmiyeceklermi diye?




  • Attığım mail.. Bakalım cevap atacaklar mı

    Sayın yetkili,

    İnternet sitenizde gördüğüm "Adil Kullanım Koşulları" nı görünce benim gibi yazın fiber internete geçmeyi düşünen birini hayal kırıklığına uğrattınız. Çevremdeki birçok insan, takip ettiğim forumlardaki bir sürü insan da bu duruma tepkili. Öncelikle böyle bir uygulamayı neden yaptığınızın 2 sebepten kaynaklandığını düşünüyorum.

    1. si şirket olarak yürüttüğünüz yanlış politika(altyapıyı güçlendirmeden illere, sitelere yayılmak)

    2. si fiber interneti alan kullanıcıların apartmandaki diğer insanlarla paylaşması

    Adil kullanım koşulları koyma sebebiniz 1. söylediğim şey ise buna benim üretebileceğim çözüm yoktur ama 2. sebep ise fiber internetin sahibi haricinde başka birinin(apartmandaki diğer sakinlerin) interneti kullanması basit yazılımlarla engellenebilir. Böylelikle bir modemden sadece 1 daire faydalanabilir. Faydalanmak isteyen diğer daireler de kendilerine fiber bağlatmak zorunda kalacağından hem sizin müşteri sayınız artar hem de adil kullanım koşulu koyarak "gerçekten adil kullanan" kullanıcıları cezalandırmamış olursunuz.

    Ayrıca sitenize koyduğunuz şu 2 madde de zor durumda kaldığınızı bize açıkça bildiriyor.

    15 Mart 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, ödenmemiş fatura nedeniyle erişim hizmeti durdurulan Superonline ADSL ve Fiber İnternet abonelerimizin; ödemelerini yapmaları durumunda hizmetleri açılırken vergiler dahil 19 TL hat açma ücreti bir sonraki faturalarına yansıtılacaktır.
    15 Mart 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Superonline Fiber İnternet abonelerinin, hizmet adresinin değişmesi nedeniyle Fiber İnternet hizmeti için tekrar kurulum yaptırmaları durumunda vergiler dahil 100 TL yeniden kurulum bedeli bir sonraki faturalarına yansıtılacaktır.

    Şirketinizi telefonla arayıp bilgi almak istediğimde bu olayın "kötü kullanımları engellemek" amacıyla yapıldığı söylendi. Kötü kullanımın tanımının yapılmasını istediğimde cevap gelmedi. Eğer kötü kullanımdan kasıt kullanıcı başına 200-300 GB download ise bu zaten kullanıcının hakkıdır ve bu hakkı verilen hizmetin parasını ödeyerek elde etmiştir. Bu hakkı "kötü kullanım" diyerek sınırlamak ne kadar doğrudur? Zaten kullanıcıların fiber internet alma amacı budur. Yoksa bir insan neden MSN, Facebook gibi yüksek hız gerektirmeyen siteler için 10-20-100Mbit bağlantı alsın? Eğer kötü kullanımdan kasıt bir hesapla birden fazla kişinin interneti kullanmasıysa bu olayın basit bir şekilde engellenebileceğini yukarıda belirtmiştim.

    Türk Telekom'un tekelinde olan internet bağlantımız şirketinizin fiber interneti sayesinde yeni bir rakip kazanmıştı, hatta çevremdeki birçok insan fiber interneti büyük sevinçle karşılayıp, TTnet üyeliklerini iptal ettirip fiber internet bağlatmıştı. Bugün görüyorum ki fiber internet bağlatan insanların büyük bir çoğunluğu 15 Nisan'dan sonra TTnet e geri dönecekler. Ben de yazın fiber internete geçmekten vazgeçtim. Bu zamana kadar lehinize yaptığım tanıtım ve övgüleri de tam tersine çevirmeyi düşünüyorum. Facebook, Twitter gibi sosyal paylaşım ağlarında, internet bloglarında, forumlarda lehinize yaptığım övgüleri tersine çevirdim çoktan. Zaman geçmeden birçok fiber internet kullanıcısı bu olayın farkında olacaktır. Çevremkilerin bir çoğu oldu bile.

    Umarım bu anlattıklarım sizde birşey ifade eder. Umarım "basit bir müşteri parçası" olarak görülmem. Çünkü şirketler o basit müşteri parçalarıyla vardır. Maili Robert Bosch'un o meşhur sözüyle bitirmek istiyorum:

    "İnsanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim."

    Ne yazık ki sizin bu politikayı yürütmediğiniz açıkça görülüyor. Bu oldukça üzücü bir durum.

    Saygılarımı sunarım...




  • 15 nisan da netimi kapatmadan önce bugün gidip 1,5 tb lık bir HDD alıcam. 15 nisan a kadar en az 2 TB download yapıcam. Sonuna kadar sömürüp sonrada bu olayı gerçekten yaparlarsa fiber bağlantımı sonlandırıcam.

    Mail attım. Herkes yollasın. Üye olmayanlar bile mümkünse yollasın. Sonuçta er geç herkes geçecekti bu bağlantıya..
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.