Şimdi Ara

SUPERONLINE'DAN ADİL KULLANIM KOŞULLARI : LİMİTSİZE DE LİMİT !!! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.937
Cevap
7
Favori
287.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tüm konudaki mesajlara katılmakla birlikte bu arkadaşa daha çok katılıyorum.
    Aralık ayında büyük bir heyecan ile beklediğimiz hizmet apartmana geldi ve 150 lira cayma bedelini ttnete yatırarak fibere geçiş yaptık.
    O zamanlar upload hızı 5-6 mbit seviyelerinde idi ve bu çok hoş bir uygulamaydı.
    İşin ilginç yanı bu arkadaşımızın dediklerinin tamemen doğru olması. Upload hızımız 5-6 mbit iken toplam 70-80 gb upload yapıyormuşum , upload hızımızı 1 mbit e düşürdüler ve baktığım zaman 120-130 gb dan fazla upload yaptığımızı gördüm.
    Yani eskiden sadece ihtiyacım için kullanıyor ve gerektiği kadar upload yapıyorken şu anda kısıtlama dolayısı ile torrent sitelerinde sorun yaşamamak için gece gündüz açık duruyor .
    Bazı şeyleri kısıtlamak sorunların cevabı değil. En önemli Kısım ise aşığıda koyulaştırdığım bölüm.
    herkese iyi forumlar...

    quote:

    Orijinalden alıntı: hasli

    Mesajların tumunu takıp etmeye calısıyorum ve gorebıldıgım kadarı ıle hepımızın derdı aynı,derdımız sabah aksam download yapmak degıl hatta bırcogumuz downloadla cok ılgılenmıyoruz dahı ancak asıl sıkıntımız ıstedıgımızde ıstedıgımız kadar download yapabılecegımızı bılmenın vermıs oldugu rahatlıgın elımızden alınması,kısacası lımıtsızlıgın verdıgı ozgurluk duygusunun kısıtlanıması dan rahatsız olduk.Yoksa kımsenın derdı ınternet ortamında kac tb varsa hepsını hdd lere doldurmak degıl.Ne yazık kı bunu anlayabılecek kapasıtede bır muhattabımız yok.

    İnsanoglunun yuzyıllardır cozemedıgı yasakların ınsanları daha cok cezbettıgıdır.Sız lımıtsız bıraksanız zaten abonelerın cogu sınırları zorlamıyor,ancak lımıtsıze lımıt koyulunca musterıler de dogal olarak son kb na kadar hakkını ıstıyor.Yasaklar sadece yasaklayana zarar verır,cozum mutlaka bulunur.Sen sınır koyarsın,baska bırı kaldırır,tum musterı kayar.Kendı kendıne zarar.

    Ortak kullanıma engel olmak ıcın farklı cozumler gelıstırılebılır.Ancak tum kullanıcıların suclu muamelesıne tabıı tutularak herkese kota uygulanması bu sıstemın sadece ortak kullanıma engel olunması amacıyla olusturulmadıgını, altında farklı tıcarı planların da oldugunu gostermekte.Bu mantalıte ıle cok musterı kaybedecekler.Hemen bır ara formul bulmaları gerekıyor,emınım onlar da bu durumun onem derecesını farkedeceklerdır.Lutfen maıllere devam,kendi adıma musterı hızmet numaram ve ısmım soyısmımle iki mail yolladım.Aksamustu bır adet daha ekleyecegım.Sizler de tek mail ile yetınmeyınız,muhtemelen bır cogunun sadece baslıgına bakılacaktır.Amac yogun bır tepkı olusması.

    hizmet@superonline.net




  • arkadas sağlam bilgi vermiş kullanıcı bu altyapıyı bu kadar bilemez sölermisin sen superonline damısın?
  • Arkadaşlar, en önemlisi de, bu uygulama yürürlüğe girerse, gerçekten tepki olarak, şahısların fiber internet aboneliğini 19/3 maddesinden yararlanarak iptal etmesi. Zamanında TTnet için de herkes aboneliğini sonlandıracaktı ama maalesef yeterli tepki oluşmadı. Hatta bir yürüyüş planlanmıştı da sadece 4 arkadaşımız gitmişti İnşallah bu da aynısına dönmez.
  • hizmet@superonline.com a attigim mail soyle

    aralik 2008 den beri superonline fiber internet 100mb/smit sinirsiz kullanmaktayim.Saglanan hizdan ve servis kalitesinden bir kac sorun disinda gayet memnundum taki dune kadar.Adil kullanim adi altinda kullanicilara verilen ceza benim bu aboneligi iptal ettirme sebebim olacaktir.Umarim bu sacmaligin farkinda kararinizdan donersiniz aksi taktirde superonline uyeligim onumuzdeki ay son bulacaktir

    Can ....
  • Herkesin taahhütü yok, olmayanlar direk edebilir iptal. Olanlar da sözleşmeleri bittikçe yavaş yavaş iptal ederler en kötüsü (eğer bu maddeye göre iptal olmazsa).
  • benim taahhutum daha bitmedi 9-10 ay var daha.iptal ettirmek istesem ne kadar ceza oderim


    @phantom

    upload rekorumu kirican hocam napmisin oyle :)
  • upload kotası sorun değil.. torrent kullananlar gönderme sınırını 1kb/s ye düşürür böylece upload çok azalır.saatte 3MB falan upload edersiniz. ayrıca uploadı azaltınca download acayip artıyor. 70 download 25 uploadken uploadı 1 e düşürünce dowload 105 110 u görüyor.(1Mbit TTNET)

    ama ya download kotası ne olacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zéytin -- 16 Mart 2010; 13:39:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zéytin

    ya upload sorun değil.. torrent kullananlar gönderme sınırını 1kb/s ye düşürür böylece upload çok azalır.saatte 3MB falan upload edersiniz. ayrıca uploadı azaltınca download acayip artıyor. 70 download 25 uploadken uploadı 1 e düşürünce dowload 105 110 u görüyor.(1Mbit TTNET)


    hayır tcp ack paketlerinin aktarımı için de belli bir upload bandwidth'ı lazım.bu bandwidth 1mbit için ~13kbit,2mbit için 23kbit,20mbit için ise 230kbit'tir şimdiye kadarki tecrübelerim neticesinde.fazlası da azı da dl hızını olumsuz etkiler
  • ne saçma iştir bu ya. anında iptal ettirir geçerim ttnet e. hız 5mbps di bu aya kadar benim ozaman bile download +150 gb uploadda +100 gb di (ratio yu korumak için) . böyle birşeye kalkışabileceklerini hiç sanmıyorum zaten sınırlı müşteri sayısı ve çok az yerde olması yüzünden sıkıntıda olduklarını düşünüyorum birde ellerindekileri kaçırırlarsa vay hallerine
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zéytin

    upload kotası sorun değil.. torrent kullananlar gönderme sınırını 1kb/s ye düşürür böylece upload çok azalır.saatte 3MB falan upload edersiniz. ayrıca uploadı azaltınca download acayip artıyor. 70 download 25 uploadken uploadı 1 e düşürünce dowload 105 110 u görüyor.(1Mbit TTNET)

    ama ya download kotası ne olacak


    Uploadu kıstığın anda torrent ile D/L edemezsin düzgün hızlarda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: interrupt

    quote:

    Orijinalden alıntı: zéytin

    ya upload sorun değil.. torrent kullananlar gönderme sınırını 1kb/s ye düşürür böylece upload çok azalır.saatte 3MB falan upload edersiniz. ayrıca uploadı azaltınca download acayip artıyor. 70 download 25 uploadken uploadı 1 e düşürünce dowload 105 110 u görüyor.(1Mbit TTNET)


    hayır tcp ack paketlerinin aktarımı için de belli bir upload bandwidth'ı lazım.bu bandwidth 1mbit için ~13kbit,2mbit için 23kbit,20mbit için ise 230kbit'tir şimdiye kadarki tecrübelerim neticesinde.fazlası da azı da dl hızını olumsuz etkiler


    Ben torrentte 1Mbit internet 1kb/s uploadla çok rahat indiriyorum 110 ları görüyorum. bazı dosyalar yavaş iniyor 20 ile falan. uploadı 1 le 5 arasına çekince download 50 ye 60 a fırlıyor.




  • Benimde taahhütümün dolmasina 9 ay var ama aşağıdaki kanun durumu özetliyor, hemen iptal ettireceğim....


    15 NİSAN 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Superonline Fiber Internet
    hizmetlerinde,www.superonline.net adresinde yayınlanan adil kullanım koşulları
    uygulanacaktır. Bu koşulların yürürlüğe gireceği tarihe kadar abonelerimizin,
    TelekomünikasyonSektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği'nin 19/3 maddesinde
    belirtilen hakları saklıdır.

    19/3 madde şudur:

    İşletmeci tarafından abonelik sözleşme koşullarında değişiklik yapıldığının aboneye
    bildirilmesinden sonra, abone herhangi bir tazminat ödemeden sözleşmeyi
    feshedebilme hakkına sahiptir.
    İşletmeciler, sözleşmede yapılacak
    değişiklikler yürürlüğe girmeden en az bir ay önce abonelerini bilgilendirmekle
    ve sözkonusu değişikliklerin abone tarafından kabul edilmemesi halinde abonelerin
    herhangi bir tazminat ödemeden sözleşmeyi fesh edebilme
    haklarının bulunduğunu bildirmekle yükümlüdürler.




  • şimdi müşteri hizmetlerini aradım iptal edin edersem ne kadar öderim diye birşeyler söyledi sonuç olarak ödeme yapmam gerekirmiş bende dedimki faturanın altında bulunan 19/b maddesi ne oluyor o zaman dedim . beni 10dk bekletti bu konu hakkında birşey söyleyemem isterseniz sizin talebinizi iptal birimine alalım onlar 48 saat içinde size bilgi versin vs. can sıkıcı bir durum tüketiciler olarak her durumda mağdur oluyoruz bu internettede böyle digital platformlardada böyle küçük küçük yazılarla reklamlardada böyle.
  • Fiber İnternet 20 Mbps Limitsiz 121,43489 177,08653 0310

    En son download/upload oranım bu. Bu da en fazlası zaten. 2 mbit sınırsız kullanırken download daha fazla yapıyordum. Zaten şu son 1 haftadır oldukça yavaşlama var. Video bile izleyemiyorum doğrudürüst. Upload hızı da devamlı değişiyor. Günün farklı saatlerinde, 5 mbit olması gereken upload hızı 1-2 mbit arası değişiyor. Umarım maillerimiz etkili olur. 512'ye düşecekse fibernet'in zaten bir lüzumu yok.
  • Önceki ttnet taahhütüm 2009 haziranda bitmişti ama hep superonline gelir umuduyla yeni taahhüt vermedim.

    Artık bu umudda bittiğine göre 2 yıllık kontrat imzalayabilirim. Doping'in fiyatları iyi ama oda çukurovanın, ileride koymasınlar "adi kullanım sınırı"..
  • çok enteresan hareketler bunlar amaç halen nedir anlamıs degilim ucuz etin yahnisi,ucuz baglantıı burayı newyork sandılar 12 dolardan internet veriyolar sanki
  • Superonline geri adım atana kadar mailler yağdırmaya devam arkadaşlar
  • bende bugün bu konuyu şans eseri gördüm 10mb fiber kullanıcısıyım ve hemen telfona sarıldım , karşıma çıkan adama 15 nisandan sonra böyle böylemi olcak dedim oda evet ama daha belli değil dedi olabilirde olmayabilirde dedi

    bende dedimki , diyelimki oldu ben o zaman bunu hiçbir ücter ödemenden iptal ettirebilicekmiyim dedim ?
    mırın kırın etti , ve iptal ettirebilirsiniz ama 15 nisanda böyle bişey olucak diye birşeye daha karar verilmedi dedi yine

    bende dedimki burada yazmışsınız 19 bilmemne maddesi geregince diye okudum adama , ardından 19 uncu maddeyi okudum , işte telekomun bilmemnesi diye , sonra kem küm etti , iptal ettitebilirsiniz diyo adam ama ağzından hiçbir ücret ödemeden lafı çıkmıyo ???

    sonra 2 dakka bekletti ben bi üstüme soriyim dedi gitti sordu , cevaplar yine aynı .. dedim ki haber vericekmisiniz peki 1 ay önce , çunki burada böyle yazmışsınız .. adam haala konuyu değiştiriyor ...

    benim anladığım bu maddeyi sessiz sedasız kullanıcıların haberi olmadan yürürlüğe sokucaklar sanki..
    tüketiciyi aldatma peşindeler sanki ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Momo-Oz -- 16 Mart 2010; 14:09:45 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rabbitweed

    benim taahhutum daha bitmedi 9-10 ay var daha.iptal ettirmek istesem ne kadar ceza oderim


    @phantom

    upload rekorumu kirican hocam napmisin oyle :)




    Ben napıyım bilgisayar 24/7 açık kendi yapıyor

    İyi upload rezervi oldu, gerçi 5mbit ile ne kadar upload yapılabilirse... 100 mbit ile 24/7 download yapanlar 3-5 TB ı çok rahat geçiyordur, benim 1 TB hiç bir şey bunların yanında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 18 Mart 2010; 8:51:50 >
  • Bu iş forum ortamlarında olmaz abi. Buradaki insanlar bilinçli tüketici. Devamlı araştıran yeni hizmetleri sorgulayan insanlar. Ama birde hiçbirşeyden haberi olmayan 1000lerce kişik bir grup var. O adam ne superonline'ın internet sayfasına girip, yardım bölümü altında bu maddeyi okur, ne de gelen faturasının arkasında küçük harfllerle yazılan 19/3 maddesini okur. Bu işin haber yapılması gerek. Bir haber sitesin de veya gazete de çıkması gerek. Çok kişinin hakkını yiyecekler yine...
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.