Şimdi Ara

Superonline 500Mbps 199TL / 1000Mbps 239TL (TV+) / 12 Ay Taahhüt / Wi-Fi 6 / +Turkcell Platinum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
19
Favori
20.205
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gıbırnet sorunsuz tavsiyemdir

  • AdRenaLime kullanıcısına yanıt

    TurkNet olduğu yerlerde gayet mantıklı hocam, katılıyorum. Fakat her lokasyonda maalesef 1Gbit vermiyor.

    İzmir-Bornova'da bir sitede oturuyorum, burada Fiber'i bile yok, VDSL2'den veriyor.


    Superonline 500Mbps 199TL / 1000Mbps 239TL (TV+) / 12 Ay Taahhüt / Wi-Fi 6 / +Turkcell Platinum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HULKBABA -- 1 Haziran 2022; 9:34:50 >
  • Dün gece kampanyaları görünce 1gbps 299TL'lik Aralık ayında yaptığım taahhütü yenileyrek 249TL'lik tarifeden yeniden taahhüt yapmış oldum.

  • Yeni eve taşındım kampanyalar güzelmiş ama yazılanları görünce biraz korktum. Kablonet fiber ve superonline fiber var. Hangisini seçmeliyim sizce ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 5tb down 500gb up kısıtlaması nedir ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende de 200/20 var 169. Çok memnunum. 5tb ye neden takıldınız anlamadım datacenter mısınız 5tb acayip bir rakam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuma denk gelmediyseniz bir okuyun;


    https://forum.donanimhaber.com/bu-rezaleti-herkes-gorsun-statik-ip-vs-dinamik-ip--152679017


    Konudaki şikayetimi Sol hesabıma, BTK'ya, görüştüğüm müşteri temsilcilerine ve sosyal medyaya taşıdım ve hepsinden "superonline" kaynaklı bir sıkıntı gözükmüyor cevabı aldım. Turkcell Superonline ile Statik ip olmadan iyi deneyim almak neredeyse imkansız. O yüzden paket tutarınıza ek aylık 30 TL eklemeyin, benim gibi kötü CGnat havuzuna denk gelirseniz yapacağınız başka bir şey kalmıyor.

  • Bende superonline kullanıyorum. Hiç memnun değilim. 2 ay sonra taahhüdüm bitiyor ve İnternet kutusuna geçmeyi düşünüyordum ancak 1000 mbps kafamı karıştırdı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müşteri hizmetleri ile görüştüm. Hattım 100 mbps destekliyormuş dolayısıyla 2 ay sonra ben de internet kutusuna geçiş yapacağım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 169 tl ye 200mb kullanıyorum ama sınırsız. 5tb artık çok büyk bir rakam değil. Limitsiz olsa harika olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1- Superonline kampanyalarını düzenleyen arkadaşlar bir garipler. TV+ abonesi olanların bu tarifeye dahil olması mümkün gözükmüyor. Haliyle aslında internet abonesinden daha fazla ücret ödeyen, daha çok kazandıkları aboneleri yine unutmuşlar.


    2- Superonline bu işin tabiri caizse kaşarı olmuş. İsterseniz 100000000 mbit internet abonesi olun. Hız testi sitelerinde bu değeri tabi ki görürsünüz ancak uygulamalar esnasında uyguladıkları filtreler, bandwith kısıtlamaları, throttling vb. teknik hamlelerle, gerçek hızınız her zaman taahhüt edilenin altında kalacaktır.


    3- Oyun camiasının katili bir firmadan bahsediyoruz. Oyunlarda ping değerleriniz normalin üstünde, gecikmeleriniz ise oldukça muhteşem değerlerde olacaktır. Sürekli paket kaybı yaşıyormuş gibi hissedersiniz.


    4- Superonline'nı kim tercih eder? Bölgesinde başka altyapı bulunmayan ya da bulunup da vdsl gibi hizmetlerle karşılanan kişiler. Bunun dışında aynı paraya daha stabil bağlantıyı TT'den, TNet'den alınız.


    5- SOL'ün bir çok noktaya uyguladığı kısıtlama olsun, yurtdışı çıkışlarında kullandığı aracı noktalar olsun rezalettir. Ayrıca A noktasından B noktasına 5 zıplamayla gidecekken, SOL gerçeği olarak A'dan B'ye çok uzak olan C'ye, oradan alakasız D'ye, oradan saçma sapan yanıt vermeyen, kayıp veren E'ye diye gider en son B'ye ulaştığınıza şükredersiniz.


    6- Daha önce de yazmıştım bir konumda. Örneğin Escape From Tarkov oyununda TR sunucusunda 2000ms alıyor, oyuna bağlanamıyorsunuz.Bu olay sadece SOL'de gerçekleşiyor. Kayıtlar açılmasına rağmen hiç bir çaba, efor yok. Arada sizi ararlar, memnun musunuz derler, değilim derseniz modem değiştirirler. Olay bundan öteye gitmiyor. Sorunun teknik noktasını açıklarsınız ama çözme iradeleri yoktur. Bir çok oyunda SOL aboneleri, diğer abonelere göre %20 handikaplı neredeyse.


    7- Modem arayüzlerinde hiç bir şey değiştiremezsiniz. Ancak gayri resmi firmwareler atarak, bazı menülere ulaşabiliyorsunuz. Tabi bunun için kullanıcı adı/parola gerekiyor. Verirler mi? Tabi vermezler. Neden? Zira onların modem/router'ına mahkum kalmanız için. Harici yöntemlerle bunu öğrenmek için neredeyse bilgisayar programcısı gibi olmak zorunda kalırsınız.


    8- Yoğun saatlerde SOL gerçekten fecaat. Ama gece 3'den sonra takılırım diyorsanız, rahatsınız.


    9- VPN kullanımı, DNS değiştirme gibi opsiyonlarınız oldukça az. Sabit DNS adreslerini firmware ile dahi değiştiremedim.


    10- İşin komiği Exitlag gibi harici uygulamalarda bile SOL yolunu bulmuş, zaman zaman sorun yaşatıyor.


    11- Tek yolunuz SOL aboneliği ise düşünün. Değilse yanaşmayın. Bu kadar sansürcü, müşterinin sorunu çözmeyen-çözemeyen, her şeyi doğru yaptığını zanneden, tüm gün throttling vanasını açan bir ISS'yle işiniz olmamalı.


    12- Ek olarak aboneliğinizin ilk başlarında güzel ip bloklarında, iyi hızlarla hizmet alırsınız. Zaman ilerledikçe sorunları yaşayacaksınız.


    13- Statik ip satmak için yapılanlar yukarıda yazılı. Statik ip aldığınızda bu sorunlar bir nebze rahatlıyor.



    Ben sanırım 4 yılı geçkin bir süredir aboneyim. Artık bıktım, kabullendim. Alışmaya alışıksanız buyrun size SOL.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerros -- 1 Haziran 2022; 12:36:6 >




  • Kerros kullanıcısına yanıt
    Hocam peki superonline yerine kablonet fiber önerir misiniz ? Superonline düşünüyordum ama yazdıklarınızdan sonra kablonet düşünmeye başladım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gaara34 kullanıcısına yanıt

    Türkiyede denetleme kurumları evlere şenlik. Sizin gibi ben de BTK ile bu konuları ISS'ye ulaştırdım. Bir çok trafik testi sonucu paylaştım. Tabi iki üç hazır cevap sonrasında kapatıldı şikayetler.


    BTK eğer gerçekten görevini yapan bir kurum olsa idi, bu kadar çok benzer şikayet üzerine SOL trafiğinin kesişme noktasında teknik inceleme yapar, denetmenleri görevlendirir ve throttling'in ağa babasını tespit ederdi.


    Ama oturtmuşlar PC başına bir kaç kişiyi, senden gelen şikayeti ona, ondan gelen cevabı buna yönlendirme işinin dışına taşmıyorlar.


    Ne yazık ki denetleme kurumları görevini layıkıyla yapmıyor. Ama bu ISS ler üzerinden falanca yöneticiye hakaret edilse, tası tarağı toplar, ISS'nin binasına kamp kurarlardı.


    Sıradan vatandaş olmanın sıradan hali.

  • Pandemiden önce SOL çok iyiydi ama pandemi oldu bağlantı kalitesi, sağlığı yerlere düştü. Bölgeseldir diye düşünürken başka şehirdeki kardeşimin de aynı sorunlarla cebelleştiğini görünce iyice emin oldum. Son bir yıldır tt fiber kullanıyorum ve hiç bir zaman bağlantıda problem yaşamadım. Sol da ise sanki çevirmeli bağlantı ile bağlanıyorum gibi oluyordu çoğu zaman.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • FALCREB kullanıcısına yanıt

    Ofisimde sanırım 13 yıldır kablonet kullanıyorum.


    Ben SOL ile yaşadığım sorunlara ait tüm bilgi ve verileri alıp, ofisteki internetimde karşılaştırıyorum.


    Tracer testlerini çift taraflı yapıyorum. Ve nedense kablonette, sol sorunlarını görüntüleyemiyorum. Haliyle kablonet daha stabil.


    Ancak burada eklemek istediğim şey, kablonet bildiğiniz üzere çok eski bir teknolojinin zamanla revize edilmesi sonucu hizmet veriyor. Fiber bir kablo yok, fiber kadar hızlı bir iletişim yok.


    Eğer stabilite arıyorsanız, oyun oynarken ve film izlerken throttling, bandwith kısma gibi sorunlar yaşamak istemiyorsanız, her gün aynı hizmeti almaktan hoşnut olurum ekstra aramıyorum diyorsanız Kablonet sizi farklı şeylerle boğuşturmaz.


    SOL ise süprizlerle doludur. Günü gününü tutmaz. Abuk sabuk şeylerle uğraşıp, ilerleyen tarihlerde kendimi geliştirir, teknisyen gibi olurum, bu da bana katkı sunar derseniz, SOL sizi gerçekten geliştirecektir.


    Şüpheciliğiniz artacak, gözle internet hızını ölçmeye başlayacak, altıncı hissinizde kuvvetlenme göreceksiniz. SOL gerçekten insanlara bu katkıları sunuyor. Şaka değil.





  • Kerros kullanıcısına yanıt

    aynen öyle. şimdi bu 500 ve 1000Mbps "platinum" paketler için Twitter'dan DM atıp şu soruyu sordum.


    eskiden "platinum" paketlerin bir avantajı vardı. CGnat falan uygulanmıyordu. acaba 500 ve 1000Mbps platinum paketlere geçersek cgnat olacak mı? bu arada umarım cgnat nedir biliyorsunuz dedim. gelen cevap.


    - CGN'le (Carrier Grade NAT) kullanıcılar aynı IP'nin farklı portları üzerinden internete çıkış yapıyor. Bu tür bir IP adresine sahipken indirme sitelerinde veya ping çıktılarında sorun olmasını beklemiyoruz. Paylaştığınız paketten bağımsız olarak IP adresleri otomatik olarak atanıyor, bu duruma maalesef müdahale edemiyoruz. Tek reel IP adresiyle çalışmak veya port yönlendirmek istiyorsanız ancak sabit IP alarak işlemlerinizi sağlıklı yapabilirsiniz.



    görünen o ki çıkardıkları "platinum" paketlerde bile cgnat var. artık paket bağımsız kaliteli internet istiyorsan statik ip al diyorlar. eşek yükü ile para ver sözde platinum paket al bir de üstüne statik ip ücreti öde.





  • Comnet kullanan var mı? Turknet malum zam yaptıktan sonra arayıştayım. İnternet kutusu var ama onla ilgili şikayetler var.

  • ozguvercin O kullanıcısına yanıt

    Ben yaklaşık 2 yıldır comnet kullanıyorum. Gerçekten çok memnunum. 100 mbit 100tl. Hatta geçen kampanya yapmışlar 90 TL ödedim. 35 mbit de en uygun paketlerden biri. Telekom fiber altyapısı var. hız ve kısıtlama konusunda gerçekten sorunsuz hizmet veriyorlar. Aynı altyapıda millenicom kullanıyordum, öyle bir kısıtlıyordu ki akşamları 1 mbite düşüyordu hızım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burda okuduklarımdan sonra kablonet ile 100/20 anlaştık hadi hayırlısı bakalım :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • crazyofc1 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bilgi verdiğiniz için teşekkürler. Upload hızı nedir? Bende Telekom un verdiği modem var onla Comnete devam edebilir miyim? Şu an için aktif kampanya var mıdır?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.