Şimdi Ara

SuperOnline 5 kullanıcı sınırını nasıl koyuyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
12.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evde 3 bilgisayar , 1 PS3 , 2 wifili telefon var. Bütün bu aletleri aynı anda internete bağlıyamıyordum. İlk açılıp bağlananlar internete çıkıyor 4 cü aletten sonrası internete çıkamıyor. Müşteri hizmetlerini arayıp sorduğumda Yetkili kişi SuperOnline modemlerinde bağlantı sınırı olduğunu, aynı anda 5 istemci ile bağlantı yapıldığında istemcilerin koptuğunu söyledi. Bu önlemin kişiler yüksek hızda internet bağlantısı alıp diğer insanlara dağıtmasın diye alındığı anlaşılıyor. Ama bu durumdada benim gibi sadece evindeki internet bağlantılı cihazlarını aynı anda internete bağlamak istiyenler bu işlemi gerçekleştiremiyorlar. Takdir edersinizki günümüzde televizyonlardan tutun cep telefonlarına , oyun konsallarına , media player lara kadar bütün cihazlar artık internete bağlanabiliyor. Ama bu 5 kullanıcı sınırı yüzünden hepsini aynı anda internete çıkaramıyoruz. Acaba bu sınırlama işlemi modemdemi yapılıyor? Eğer modemde böyle bir sınırlama yapılıyorsa bu sınırlama sorununu ayarlardan nasıl düzeltebiliriz.







  • biz düzeltemiyoruz maalesef, sanırım modemin ayarlarında bize görünen kısmını kısmışlar ancak kendi kullanıcı adı ve şifreleriyle girdiklerinde o kısım görünüyor va ayar değişiklikleri yapabiliyorlar diye biliyorum .... açıkcası superonlinedan nefret ettim bağlantı şu anda ankara eryamanda rezil kaç gündürde öyle ilgilenen yok telefon ettim normal herşey diyorlar yok böyle birşey ya ttnetten alınan elemanlarmı çalışıyor orda nedir bi farkı kalmadı rezillik... tek kelimeyle rezillik
  • Böyle bir ayar yapıldıysa çok garip ve saçma...Ayar muhtemelen Telnet ile yapılmıştır fakat modemin marka modele göre değişik gösterdiği için ne desem faydasız olur...Telnet ile modeme bağlantı kurup karıştırırsanız bulabilme ihtimaliniz mevcut
  • Kullandığınız model ne?
  • Modemin markası pirelli PRG E4202G
  • DHCP ayarlarından IP havuzunu 5 Ip olacak şekilde kitlemiş olabilirler.
  • illaki onun verdiğini kullanmak zorundamıyız ? başka modem olmuyormu ithal etsek ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: |PASHA|TR-WOLF

    biz düzeltemiyoruz maalesef, sanırım modemin ayarlarında bize görünen kısmını kısmışlar ancak kendi kullanıcı adı ve şifreleriyle girdiklerinde o kısım görünüyor va ayar değişiklikleri yapabiliyorlar diye biliyorum .... açıkcası superonlinedan nefret ettim bağlantı şu anda ankara eryamanda rezil kaç gündürde öyle ilgilenen yok telefon ettim normal herşey diyorlar yok böyle birşey ya ttnetten alınan elemanlarmı çalışıyor orda nedir bi farkı kalmadı rezillik... tek kelimeyle rezillik



    modemin marka ve modeli nedir ? büyük ihtimalle dhcp havuzu 5 ip verecek şekilde sabitlenmiştir.

    1-) modeme bağlamak istediğiniz bilgisayarlara işletim sistemi altından el ile ip vermeyi deneyebilirsiniz. vereceğiniz ipyi ör. 192.168.2.150 son basamağı 0-254 arasnda ortalardan deneyin.
    2-) bu şekilde sonradan kısıtlandırılan modemlere telnet'ten bağlanıp gerekli müdahaleler yapılabir. umarım yardımcı olmuştur.




  • Modemin wireless bağlantısını devre dışı bırakıp modemin arkasında bulunan 1 porta acsess point bağlayıp sonrasında acsess pointten çıkan wireless sinyalleri ile bu sorunu aşabilirsin.
    Yada pirelli modemlere hack li bios atılıyor (drg a226g) ama senin kullandığın model için oluyormu araştırman gerekiyor bu hack işlemi sonrasında modemin usb host bölümüne usb hdd takıp torrent özelliği kazandırılıyor yani bir nevi basit bir NAS görevi görüyor...
  • Aslında eğer DHCP kısıtlammasıysa el ile IP verebileceğiniz cihazlara IP leri verin. Sorun çözülecektir.
  • Aynı marka modemin kullanıcısıyım. Bunu deneme şansım olmadı 1 aylık denemesi bedava paketini bugün kurdular ve 5 makine yok elimde 4'e çıkıyor. wii de eklersem 5 olur ama 6. cı yok. Başka deneyen birisi, static ip alarak çözebilen biri var mı? Bildirirseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar.
  • 3 iphone, 2 notebook (kızım, oğlum, benim) cihaz calisirken bir de misafir gelirse durum harab. Access Point ile sorun cozuluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altugerbasi

    3 iphone, 2 notebook (kızım, oğlum, benim) cihaz calisirken bir de misafir gelirse durum harab. Access Point ile sorun cozuluyor.


    harbiden durum harapmıs
  • Router al ve interneti router üzerinden dağıt, sınır felan kalmasın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Placeb0

    quote:

    Orijinalden alıntı: altugerbasi

    3 iphone, 2 notebook (kızım, oğlum, benim) cihaz calisirken bir de misafir gelirse durum harab. Access Point ile sorun cozuluyor.


    harbiden durum harapmıs

    Hakkaten valla durumunuz harapmış(!)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Placeb0


    quote:

    Orijinalden alıntı: altugerbasi

    3 iphone, 2 notebook (kızım, oğlum, benim) cihaz calisirken bir de misafir gelirse durum harab. Access Point ile sorun cozuluyor.


    harbiden durum harapmıs

    koptum burda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altugerbasi

    3 iphone, 2 notebook (kızım, oğlum, benim) cihaz calisirken bir de misafir gelirse durum harab. Access Point ile sorun cozuluyor.





    gelen misafirlerle de msn aracılığıyla sohbet ediyorsunuz sanırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 22 Kasım 2010; 18:42:56 >
  • Güzel bir wireless router ile sorun çözülür.
    dd-wrt yada tomato destekli router alırsanız tadından yinmez, demedi demeyin.
  • Oha ya biz evde 5 ogrenciyiz. Sirf benim wireless li 5 tane cihazim var. Evde toplam 10 a yakin var. Yeni gectik superonline a ve cok sikinti oldu. Bunu cozen var mi? Baska bi router ile interneti paylastim. Ama yine de Pirelli nin rapor unda bagli gozukuyor. Acaba kabloyla mi baglamak gerekli. O zaman cozulur mu? Yada direk bu siniri kaldirma yontemi bulabilen oldu mu? Telnet falan yazanlar biraz acabilirler mi konuyu?
  • Benim eski modem bozulunca yerine PRGE 4202G getirdiler. Bu modme bagli pek cok cihazim oldugundan, bazi cihazlarin kopmasi ve tekrar baglanamamasi, modemin acilip kapanmasiyla tekrar baglanabilmesi sorununa superonline teknik destek bolumunu aradim. Bana verdikleri cevap, yeni guncellemelerle birlikte modeme 4 cihazdan fazlasini baglayamazsiniz. Benim telefon da superonline'a yonlenmis durumda. O da bir cihaz sayiliyormus. Geriye sadece 3 cihaz baglama hakkim kaldi. Ama bende 3 laptop 1 receiver 1 printer 1 media player var internete baglanmasi gereken. Bu 4 cihaz limitini nasil kaldirabilirim bir fikri olan var mi? Modemin yonetici sifresini eve gelen teknik destek elemanindan almistim bir ise yarar mi? Ayrica bu Lan Bridge kismindaki Multitaskingin bir ustunde Aygıt Ağırlığı kismina 4 yazilmis. Acaba bu bahsettikleri 4 cihaz bu 4 mudur?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.