Şimdi Ara

Supercell'in yeni oyunu Clash Royale incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj





  • Şuan sadece Yeni Zelanda AppStore'da indirilmeye sunulan oyunu ülkemizde nasıl kurabiliriz, dilerseniz gelin bu rehbere bir göz atalım.



    Öncelikle iOS cihazımızda Ayarlar bölümünden iTunes ve AppStore kısmına giriyoruz ve mevcut hesabımızdan çıkış yapıyoruz. Ardından AppStore'da herhangi bir uygulama indirmeye çalışıyoruz ve bizden bir Apple Kimliği istiyor. Burada yeni bir kimlik oluşturuyoruz. Ülke kısmında Türkiye'yi değil, Yeni Zelanda'yı seçtikten sonra diğer boşlukları doldurup kurulumu tamamlıyoruz. Artık Yeni Zelanda'da AppStore'da bulunan içerikleri dilediğimiz gibi indirebiliriz.


    AppStore'a girdiğimizde ana ekranda zaten Clash Royale karşımıza çıkıyor ve indiriyoruz.




    Dilerseniz şimdi Clash Royale'e biraz daha yakından bakalım.




    Clash Royale (Ücretsiz-Uygulama içi Satın Alım)

     

    Supercell'in yeni oyunu Clash Royale incelemesi 



    Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok fazla sevilen ve büyük başarılara imza atan Clash of Clans'ın ardından Supercell, bu kez gerçek zamanlı bir multiplayer savaş oyunu olan Clash Royale'i duyurdu.



    Clash of Clans oynayanlar, Clash Royale'da bulunan karakterleri hemen tanıyacaktır keza bir çoğu Clash of Clans'da da bulunuyor. Barbarlar, Archer'lar, Goblinler, Duvar Yıkıcılar ve daha bir çok karakter Clash Royale'a aktarılmış. 5 farklı ekrandan oluşan menüde Shop kısmından gerek oyundan kazandığımız gemlerle gerekse gerçek para ile alışveriş yapabiliyoruz.


    Cards bölümünde ise elimizde bulunan karakter kartlarını ve bunların geliştirmelerini gerçekleştiriyoruz. Clan bölümü 3.levele ulaşınca aktif oluyor. TV Royale kısmında ise eş zamanlı oynanan tüm kapışmaların özetlerini izlemek ve istatistiklerini takip etmek mümkün.




    Battle kısmında ise öncelikle 7 adet antrenman savaşını yapıp karakterleri ve özelliklerini öğreniyoruz. Ardından Arena 1'de multiplayer olarak gerçek rakiplerle oynamaya başlıyoruz. Karşılıklı iki savaş bölgesi var ve oyuna başladığımızda karakterlerimizi orta alanı geçemeden yerleştirebiliyoruz. Her karakterin iksir puanı var ve yerleştirdiğimizde bu puanlar bizden eksiliyor. Her bir savaş için 3 dakikalık süre var. Eğer berabere biterse uzatma süresi ekleniyor. Burada akıllı hamleler yaparak süreyi güzel kullanmak gerekiyor. Karakterleri savaş alanına yerleştirdikçe yeni ve farklı karakterler kart haznemizde oluşuyor. Elimizde iksir var ise hızlı hızlı ataklar yapabiliyoruz. Her iki tarafında 3'er kulesi bulunuyor. Bu kulelerden en çok kim yıkarsa, oyunu kazanıyor. Oyunda başlangıçta yarı alanı geçip karakter yerleştiremezken, düşman kalesi yıktıkça, yıkılan kalenin etrafı da bizim için aktif hale geliyor ve oralara da karakter yerleştirebiliyoruz. Direk ana kulelerden diğer kulelere top ve ok fırlatmak mümkün. Rakiple eş zamanlı kapıştığımız için bir yandan atak yaparken, diğer yandan savunma yapmamız gerekiyor.




    Açıkcası oynanış stili olarak Hearthstone, Plants vs. Zombies gibi yapımlardan ilham aldıkları çok belli, ama yinede bol aksiyonlu ve sıkılmadan maçlar yapabilmek mümkün. Kapışma esnasında rakibimize hazır kalıp mesajların yanı sıra ağlayan surat, gülen surat gibi komik ifadelerde gönderebiliyoruz. Bu özellikleri daha önce Hearthstone'da görmüştük. Savaş sırasında arenada bulunan izleyicilerin tezahüratları ve tepkileri güzel düşünülmüş. Genel olarak tüm seslendirmeler ve efektler kaliteli.


    Kazandığımız her savaş sonunda oyun bize kasa veriyor ve bunların içinde karakterlerin geliştirmeleri ve altınlar çıkıyor.



    Kısaca değerlendirmek gerekirse Clash Royale gerçekten keyifli olmuş. Online arenada sıkılmadan macera dolu maçlar çıkarmak mümkün. Clash of Clans'ın yakaladığı başarıya ulaşıp ulaşmayacağınız hep birlikte göreceğiz.



    Bu videonun çekildiği tarih itibariyle sadece Yeni Zelanda AppStore'da yer alan oyun yakın zamanda Türkçe dil desteği ile hem iOS hem de Android ile buluşacak. Bu keyifli oyunun boyutu ise 106 MB.













  • Androide ne zamana gelir acaba merakla bekliyorum

  • denedim yeni zellandada hesap açtırmıyor apple store bana... farklı eposta denedikçe bu apple id kayıtlı diyor, rasgele eposta yazmama rağmen :)

  • Bunuda clash of clans gibi güncelleye güncelleye batırırlar ,bu supercell firmasına oyun güncellemeleri hakkında kim fikir veriyorsa hemen kovsunlar resmen kendi topuklarına sıkıyorlar,resmen oyundan soğuduk.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oray

    denedim yeni zellandada hesap açtırmıyor apple store bana... farklı eposta denedikçe bu apple id kayıtlı diyor, rasgele eposta yazmama rağmen :)

    Ben ilk deneyişimde sorunla karşılaşmadım. Yeni ID oluştururken yedek gmail hesabımı kullandım, sizde o şekilde deneyebilirsiniz.
  • Spielberg kullanıcısına yanıt
    ne yazıkki farklı eposta adresleri de denedim hiçbiri olmadı, belki bende bir sıkıntı vardır bilemedim :)
  • bi çok oyunu harmanlamışlar tutar mı bilemiyorum.

  • Eş zamanlı olması heyecan uyandırmıyor değil. Bekleyip göreceğiz.

  • Diğer telefona yükledim sorunsuzca ama kendi telefonumda sorunlu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu oyunlar neden eş zamanlı olarak Andorid kullanıcılarına da sunulmuyor acaba?

  • bu adamın yeri donanım haber deyil bence hiçbirseyden anlamayan birisi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ylmzsngl

    Bu oyunlar neden eş zamanlı olarak Andorid kullanıcılarına da sunulmuyor acaba?


    neden eş zamanlı çıksınki ?

  • Akşam indirip denerim merak ettim pek oyun sevmeyen birisi olarak.
  • Ye zelanda çıkmıyor ülkeler arasında neden acaba

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Ye zelanda çıkmıyor ülkeler arasında neden acaba


    avusturalya yı kullan hola vpn ile

  • Ya bu oyunda clash of clans deki gibi nasıl hesap deistiricez deismiyo.?

  • Başarılı bir oyun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler oyun nasıl mantıgını tam anlamadım

    Edit: oyunu hiç yüklemedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mar00N -- 7 Mart 2016; 19:46:03 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ESCORT Klanımız açılmıştır. Kart yardımı ana önceliğimizdir. Istanbul içi Avrupa ve Anadolu yaka buluşmalarımız olmaktadır. Herkese açığız . Katılımlarınızı bekliyoruz.

  • Merhaba clash royalede klanımıza katılmak isteyen arkadaşları bekleriz seviyeli sohbeti ve bagısı bol olan arkadaslar lutfen klan adı CIHAD-I EKBER benim adım furkan tesekkürler

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.