Şimdi Ara

Sulu Elektrik Süprgesi Sistemleri(Rovus, Thompson, Fakir v.s) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
0
Favori
170.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yalnizkurt86

    peki bu turbo başlık ne oluyor. açıklayabilrmisin rica etsem.

    Turbo başlık hava tahriği ile çalışan ve halıları döverek süpüren bir aparat.Başlığın içinde emilen hava ile çalışan bir türbin var, bu da kayışla merdaneli fırçaya bağlı.Süpürge çalışmaya başladığı an yüksek devirle dönmeye başlar, elinizle bile durduramazsınız (ki tehlikeli).Yani King'deki döner başlık ile aynı fakat Arnica'nın turbo başlığı daha performanslı, çalışma sırasında yeri sarsıyor
  • http://www.akakce.com/elektrikli-supurge/en-ucuz-delonghi-wff-1800-pet-aqualand-fiyati,111120.html

    Deloghi wff1800 alıcam bu ürünü kullanan var mı acaba?
    Delonghi kullanıyorum cappucino makinası ve ütüsü var çok memnunum bu ürün hakkında deneyimi olan paylaşırsa sevinirim.

     Sulu Elektrik Süprgesi Sistemleri(Rovus, Thompson, Fakir v.s)




  • Offf be, baya uzun oldu ama okuma bitti :) Bir yandan burayı okuyup, bir yandan da burada anlatılan modelleri inceleyince, okuma yavaş gitti. Ama kafasını çalıştırmayı becerenler için güzel bir referans olmuş.

    Gerçi bazı arkadaşlar var, adamlar birkaç user açıp, birbirine soru cevap yapar gibi, kendi sattıkları makineleri övmüşler, diğer popüler makineleri kötülemişler. :D Artık bunları yiyen olursa o da onların kendi bileceği iştir.

    Ben edindiğim bilgilere dayanarak fakir duo da karar kıldım. Ancak bazı arkadaşlara tavsiyelerim olacak;

    Bazı ürünlerin farklı isimlerde paketlenerek farklı markalarda satıldığı doğrudur. Ancak her mal-marka için geçerli değildir bu... Birbirine çok benzeyen sistemler, aynı fabrikadan farklı markalarda çıkan ürünler olabileceği gibi, kaliteli olanın taklit edildiği replika ürünler olabilir. Hatta bazen replika olmayıp sadece kaliteli olanın pazarından pay çalmak için, şekli kaliteliye benzer tamamen farklı bir ürün bile olabiliyor.

    Matkapları ele alalım, 20 tlye de matkap var 80 tlye de... Bakarsanız biri bosh, diğeri cinde üretim yapan bir marka. Azıcık markapla çalışmış herke bilir ki, içindeki sarmalar, kömürler vs.. Bosh her zaman boshtur. Diğerini alan iki sefer duvara delik açmaya çalıştıktan sonra, ya matkabı yanar, ya da verimden düşer. Bosh ise evladiyeliktir. Dandik markaların çok daha yüksek wattajda olduğu iddaa edilen modellerinden bile iyidir.

    Çin malı bir replika telefon, dışarıdan gözle bakıldığında, çoğu kez orjinalinden ayırt edilemez. Ancak orjinalini kullanmış olan bilir ki, tuşlarından işlevlerine kadar, hiçbir zaman orjinalinin tadını vermez ucuz replika...

    Vaktiyle bir traş makinesi almak istiyordum. Sinbo marka traş makinesi, neredeyse jilet fiyatınaydı ve "seyahatlarde kullansam yeter" dedim ve aldım. Gerçekten iş gördü. İşin sebebi iş seyahatlerine fazla giden birisiyim. Makine ucuzdu ve jiletten çok daha pratik şekilde traş oldum. (en azından müdürlerimden traş olmadığıma dair bir fırça yemedim.) Ancak fotoğaflarda yeni traş olduktan çok kısa bir süre sonra, bir günlük sakal kadar bir sakal görüyordum. Derken babam bana bir philips arcitech aldı. Ben bu kadar zamandır kendime işkence ediyormuşum dedim; Hem sakallarımı jilete çok yakın traş ediyordu, hem sinbo gibi azıcık uzamış sakalda problem çıkarmıyordu, hem de yarı yarıya kısa sürede zevkle traş olmamı sağlıyordu.

    Bazen bazı ürünler pahalı malesef. Ancak o ürünlerin pahalı olmasının bir sebebi var.

    Ha, ben 4500$ verip bir rainbow alır mıyım? Deli miyim ben? Neredeyse araba parası yahu.... O paraya hizmetçi tutarım, İki yıl, hatta iki haftada bir çağırırsam, 4 yıl, perdelerden çamaşırlara kadar, tozlardan bulaşıklara kadar herşeyi pırıl pırıl eder.

    İhlasa o kadar para verir miyim? Bir replika ürüne bu kadar para vermem. Hele de müşteri hizmetleri bu kadar kötü bir firmaya hiç vermem. Bir arkadaş söylemiş, ben de katılıyorum bir süpürgeye 300-400 den fazla vermemek lazım.

    Gel gelelim 300 altı makineler, kaliteli makinelerin alt modelleri bile olsa, bişeylerden, biyerlerinden eksik kalıyor.

    Fakir duo kaliteli ve yaygın, satılan, tercih edilen bir ürün. Bu yüzden servis sıkıntısı nispeten daha az. İthalatçı firma kötü hizmet veren yetkili servislerinin hizmet kalitesini takip altında tutmaya çalışıyor. Bunu şikayet var.com dan da anlayabilirsiniz.

    Bir de yanında turbo başlığını da aldık mı, 450 tl ye, 1600 tl lik temizlik robotlarını aratmayan bir ürün almış oluruz.

    Hem ucuza aldığımız için aklımızı seveyim moduna gireriz, hem de alana kadar her türlü sözü verilip alındıktan sonra bizi iplemeyen firma yöneticileriyle uğraşmayıp, sinirimizi bozmamış oluruz.

    Ayrıca dayımlar da almışlar bu üründen. "Sulu süpürge acaba koku yapar mı?" diye tereddütlerim vardı. Aylardır kullanıyorlarmış. Koku moku yok, mis gibi...




  • Herkese selamlar,

    Fakir duoda karar kıldığımı söylemiştim, almak için mağazaya gittim. Mağazada içimde kuşku kalmasın diye diğer makinelerle karşılaştırayım dedim. Reyon sorumlusu arkadaşı da biraz yorduk ama, epey bi makineyi çalıştırıp denedik. Diğer makineler ile özelliklerini, yapım kalitelerini falan karşılaştırdık.

    Daha önce bir elektirik süpürgesine 400 den fazla para vermemek lazım demiştim. :) o rakamı 100 küsür lira kadar aştım :P Fakir hygienmax tercih ettim. :)

    Duo yerine hygienmax tercih sebeplerim;

    1. Emiş gücü;
    Duonun emiş gücü temizlik için "yeterli" olsa da, "keyifli" değil. Hygienmax'ın emiş gücünü her zaman en yüksek derecede kullanmayacak olsam da böyle bir emiş gücü opsiyonu olması güzel bişey. En yüksek güçte halıları yapıştı mı bırakmıyor :) Arabası olan arkadaşlar bilir ki, daha büyük ve güçlü motorlar, daha ufak motorlara göre daha az zorlanır ve daha az yıpranırlar. Bu yüzden de daha uzun ömürlü olurlar.

    2. Su haznesi boyutu;
    Dounun bir çok başka modelde olduğu gibi su haznesi küçük. Ortalama bir ev için iki sefer suyunu değişmek gerekiyor. Hygienmax'ın ise su kapasitesi 1.2 litre.... Duonun iki katı. Tüm ev tek bir seferde halledebiliyorsunuz. Buna karşın hygienmax boyut ve ağırlık olarak yaklaşık duo kadar. Yani ağır ve hantal değil.

    3. Doğal köpük önleyici;
    Duo ve benzeri makinelerde, su haznesine ekstradan köpük önleyici sıvı koymanız gereliyor. Gerçi fazla bir meblağ değil, ama bitince mağazaya git, al gel. Bitti mi? bitecek mi diye düşünme. Hygenmaxte hazne düzeneği, süpürdüğünüz yüzeyde kimyasal ya da suyu köpüklendirecek maddeler yoksa, köpük önleyici solusyon ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

    4. Çalkalanma koruyucu;
    Sulu elektirik süpürgelerinde, filtrelerin ıslanmaması gerekiyor. Filtre ıslandığında kuruyana kadar, ya da kurutana kadar emiş gücü düşüyor çünkü. Bu yüzden su haznesindeki su seviyesini maksimum seviyenin üzerinde doldurmamak gerekiyor. Normal kullanımda bu bir sorun teşkil etmezken, bazen insan dalgınlıkla elektrik süpürgesini hortumundan tutup çekiştirerek, ya da çarparak vs, sert hareketlere maruz bırakabiliyor. Bu da haznedeki suyun çalkalanmasına sebep olabiliyor. Bu çalkalanma şiddetli olursa da filtrenin ıslanmasına sebep olabiliyor.

    Hygienmax teki su haznesindeki düzenek makinenin ufak hareketlerde çalkalanıp, filtrelerin ıslanmasını önlüyor.

    5. Islak-kuru kullanım;
    Genelde insanlarda yanlış bir yargı var; sulu filtre sistemi ile çalışan elektrik süpürgesi, ıslak kuru temizlik yapar sanılıyor, yapmaz. Bunun aksine, hygienmax ıslak kuru kullanım için tasarlanmış. Yere sıvı mı döküldü? Veya yıkama benzeri bir işlevle mi kullanmak istiyorsunuz? Islak kuru avantajı sizin için önemli o zaman.

    Ben kullanmam demeyin. Sevdiğiniz, gözünüz gibi baktığınız halınıza, kurursa çıkmayacak bir renkli sıvı dökülse, elinizle mi temizleyeceksiniz? Dökün azıcık su, deterjan, ısla-kuru makinenizi, halı yıkama makinesi gibi kullanın. Siz istemezseniz yine kullanmayın ama, süpürgenizin böyle bir özelliği de bulunsun. ;)

    6. Şamandıra;
    Sulu süpürgelerin filtrelerinin ıslanmaması gerektiğinden bahsetmiştik. Islak kuru kullanımda, ya da makine su haznesi aşırı dolduğunda çalışmayı keserek, makinenin zarar görmeden, su haznesini boşaltmanıza olanak sağlıyor. Çok güzel bir güvenlik önlemi bu.

    7. Kalite;
    Alet fakirin en yüksek kalite sınıfı bir alet. Özellikleri olduğu kadar yapım kalitesi de çok yüksek.

    8. Yıkanabilir filtreler;
    Aletin tüm filtreleri ve en önemlisi HEPA filtresi yıkanabiliyor. Alet sırf ömürlük filtreleri ile fiyat farkına değiyor.

    9. İçimin rahat etmesi :) ;
    Bu makine öyle güçlü, öyle işlevsel, öyle kaliteli ki, rainbow alsam içim ancak bu kadar rahat ederdi. Üstelik rainbow gibi ağır ve hantal bir makine de değil. İçim çok rahat valla. Kafamı seveyim. Evladiyelik bi süpürge aldım :)

    10. Komşu kıskandırması. :)
    Komşularınız sizdeyken yere kazara birşey dökün ;) sonra süpürgeyle süpürün :) Komşuların bakışlarına çaktırmadan bakın :)

    Şaka bir tarafa, aletin en büyük eksikliği bir nazar boncuğu... Ya onboard nazar boncuğu olmalıydı, ya da yanında hediye olarak verilmeliydi :)


    Torbalı siteme göre sulu sitemin avantajları.
    Torbalı sistemde makinenin gücü ilk başlarda fazladır. Sonradan torba gözenekleri tozla dolar ve emiş gücü düşer. Orjinal torbasını kullansanız pahalı, Orjinal torbasını kullanmasanız, yan sanayi vs tozları yeteri kadar süzemez. Bu durumda makinenin motoru ve varsa diğer filtreleri erken yıpranır. Ve tabiki siz de sık sık toz alma ve en kötüsü o tozu soluma zorunda kalırsınız.

    Üstelik orjinal torbasını bile kullansanız, tozlar gözenekleri doldukduktan sonra orjinal torbanın çekişi bile düşecektir.

    Bir de ufak bir nokta var ki kimse bundan bahsetmemiş. Bir tek benim başıma mı gelir bilmem ama elektrik süpürgesi ile süpürürken, sıklıkla yere düşmüş önemli bişey süpürgeye kaçar. ne bileyim bu bazen bir yüzük olur bazen önemli bir aletin önemli bir parçası, ya da bazen ne çektiğimi bile görmem, koltuğun kenarını süpürürken büyük bişeyin çekildiğini hissederim. Sıklıkla kaybetmek istemeyeceğim birşeydir bu. Önemli bişey olmasa bile kafama takılır, "neydi yaw bu?" diye.... Sulu sistemde açar bakarsınız bir dakikada ortalığı tozutmadan :)

    Torbasız sisteme göre sulu sistemin avantajları
    Torbasız sistemlerde toz torbası olmadığı iddaa edilir. Halbuki motor filtresi vardır. Siz toz torbası kullanmadığınızda, tozu tutacak su da olmadığından, motor filtresi, toz filtresi gibi çalışır. ve haliyle gözenekleri tıkanmaya başlar. Emiş yine düşer.

    Ve malesef en torbasız sistemin en kötü tarafı, temizliğidir. Temizliği sırasında, o en kötü toza maruz kalırsınız.

    Sulu sistemin dezavantajları
    Sulu sistemde, (torbasız sitemlerin çoğunda olduğu gibi), her kullanımdan sonra, koku yapmaması ve makinenin uzun ömürlü olması için, su haznesini temizlemek gerekiyor.

    Evet bu bir dez avantaj. Ancak sulu sitemin en büyük avantajı, tozu suya hapsettiği için, evi tozutmaz ve daha seyrek toz almak zorunda kalırsınız. Ayrıca gözenekler tozla dolmadığı için, emiş gücü hiç değişmiyor. Eğer bakımlarını yaparsanız, ömür boyu aldığınız günki kadar keyifle kulanırsınız. Ve yüksek emiş gücü sayesinde, süpürmeniz diğer sistemlerden daha çabuk biter. Hatta daha seyrek temizlik yapmaya bile çaşlarsınız. Buralardan kazandığınız saatlerin yanında, bir dakikalık bir su haznesi temizliği ne ki?

    Bununla birlikte, torbasız sitemlerinde olduğu gibi hazne temizliği esnasında toza maruz kalmazsınız. Sulu sistemde hazneyi çalkalar tuvalete dökersiniz, bir de suyun altına tutarsınız, oldu bitti :)

    Hele de suyun içine koku dökerseniz eviniz mis gibi kokar.

    Toz torbalı-sulu filtre sistemlerini aynı süpürgede kullanabilme;
    Duoda da olduğu için karşılaştırmaya yazmadım, ama diyelim yere kuruyemiş kabuğu vs bişey döküldü. Sulu süpürgelerde, su doldur, süpür, süpürgeyi temizle... Acaba bu emeğe değer mi? Azıcık mesela bir metrekarelik bir bölge için?..

    Ev temizliğine giriştiğinizde, sulu süpürgelerin emiş gücü ve ortalığı ekstra tozutmaması avantajları sebebiyle, vakit kaybettirmeyi bırakın vakit bile kazandırır. Ancak kuruyemiş kabuğu vs azıcık bişey dökülmüş. O kadar uzun seromonilere gerek yok. Süpürgenizi isterseniz toz torbalı süpürge olarak da kullanabiliyorsunuz. Hemencecik çalıştırın, süpürün ve kaldırın.

    Arkadaşlar, Canı gönülden tavsiye ederim hygienmaxi... Nitekim ben de aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sdymz -- 4 Mayıs 2010; 5:40:40 >




  • Makineniz hayırlı olsun, güle güle kullanın.Çok güzel bir inceleme olmuş elinize sağlık.Fakir'in bu modeli geçen sene çıkmış olsaydı muhakkak alırdım. Şu an Arnica kullanıyoruz.Emiş gücü iyi fakat istediğim kadar küçük boyutlarda değil. Küçük boyutlu süpürgeler vardı fakat emiş gücü ve su hazne boyutu beni memnun etmemişti.Fakir'in bu ürününü beğendim.Süpürgem arıza yaparsa bunu alırım.Çünkü bir motor yenileme neredeyse süpürgenin yarı fiyatına mal oluyormuş.
  • arkadaşlar benim bir sorun olacak geçenlerde bende sulu bir makina alayım dedim satıcı pek tavsiye etmedi eger sallanır veya devrilirse içine su kaçıyormuş motor bölümü dahil bu durumdada makina elden çıkıyormuş dogrumudur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat2580

    arkadaşlar benim bir sorun olacak geçenlerde bende sulu bir makina alayım dedim satıcı pek tavsiye etmedi eger sallanır veya devrilirse içine su kaçıyormuş motor bölümü dahil bu durumdada makina elden çıkıyormuş dogrumudur

    Valla makinenin yapısına bağlı tabi ya, en azından kendi makinem için söyliyim.


    Süpürge zaten çalışırken sallanan bişey. Ama Hygienmaxin içinde suyun çalkalanmasını önleyen bir düzenek var. Olmasaydı bile, sallanmalarda olabilecek en kötü şey, on dakikada kuruyan, her süpürmeden sonra yıkanan filtrelerin, ıslanarak emiş gücünün düşmesi olurdu. Böyle bir durumda ya yedek filtrenizi takarak kaldığınız yerden devam ederdiniz, ya da 10 dakika kadar filtrenizin kurumasını beklerdiniz.

    Ama tekrar söylüyorum Ciddi bir sallanmada bile filtrenin islanması zor. Çünkü su seviyesiyle filtre arasında epey bi mesafe var. Yani uzun lafın kısası, "Öyle sallantılardan kolay kolay herhangi bişey olmaz. "

    Gelelim devrilmelere, Dikey konumlu süpürgeler devrilebilirler, ve devrilirlerse motora su kaçmaması için hemen kapatmak ve ıslanan filetreleri kurutmak gerekir. Ancak hygienmax, diğer bazı sulu sistem süpürgelerde olduğu gibi, yatık konumlu bir süpürge. Yatık konumlu bir süpürgeyi devirmek için kasten tutup çevirmeniz lazım Süpürge bir şekilde baş aşağı dönse bile devrik vaziyette uzun süre çalıştırmayacak olursanız yine en kötü ihtimal filtrenin ıslanması olurdu.

    Uzun lafın kısası, hygienmaxta, insani hareketlerde hatta hafif hoyrat hareketlerde, sallanmalarda bile filtre ıslanmaz, yatık konumlu olduğu için de, zaten yatık, devrilmez :) Filtre bile ıslanmıyorken de motora su kaçmasından söz edilelemez.

    İçinde çalkalanma koruyucu olmayan makinelerden de, çalkalanma bakımından, fakir duoları incelemiştim. Çalkalanma koruyucusu yok, ama onda da yine su seviyesiyle filtre arasında epey bir mesafe var. İçine konan su miktarı da epey az zaten. Ve yatık konumlu bir makine.

    Ancak bazı markalar için isim vermeden söylüyorum, özellikle bazı geniş su hazneli sulu sistem makinelerin sallanmaya daha az toleransı var. Ve özellikle dikey konumlu cihazların dikkatli kullanılmalarında fayda var.

    Eğer sulu sistem bir makine alacaksanız, dikey konumlu değil, yatık konumlu bir makine almaya bakın.

    Özetle kendi makinem için söyliyim; çalkalanma ve devrilme gibi bir problemim yok. Ve sulu sitem bir makine aldığım için çok mutluyum.




  • arkadaşlar ben de 4 model arasında kaldım..
    Fakir Hygienmax 2in1 Su Filtreli 1600 Watt Elektrikli Süpürge
    Fakir Prestige Duo Sulu Sistem Supurge
    Fakir Prestige Uno 1500 Watt Su Filtreli Elektrikli Süpürge
    Arçelik S 7510 Yatık Su Filtrasyonlu Süpürge
    bunlar arasında bir yorum yapabilir misiniz? hygienmax iyi gibi görünüyor ama daha pahalı, fiyat farkını hakeder mi yoksa diğerleri de iş görür mü?
    ayrıca sulu süpürgede arçelik mi daha iyidir fakir mi sizce??
    aa bi de bi de..
    arçelik 2000 watt ama emiş gücünü asıl etkileyen şey bu değil sanırım..hangisi daha güçlü çeker?
  • Kalite bakımından; En başta fakir avrupa, arçelik yerli... Üzücü bişey bu, ama fakir açık ara ağır basar.

    Servis ihtiyacı bakımından; her üründe aynı olacak değil elbette... Ama kaliteye bağlı olsa gerek, genelde avrupa malların servis ihtiyacı, yerli mallara göre daha az oluyor. Aslında arçeliğin servis ağı da oldukça yaygın... Ama servis, biraz tatsız bir olay. Allah kimseyi servislere düşürmesin.

    Valla evde ben eskidim ama, eve aldığımız avrupa cihazlar eskimedi. :) Bir çoğu daha yeni alınmış gibi. Yerli cihazların bir çoğu ise, ya birkaç kere servisten geçti, ya da yerlerine yeni cihazlar almak zorunda kaldık. Sırf servis paralarından, avrupa mallar, yerli ürünlerle fiyat farklarını kat kat çıkardılar.

    Açıkçası bu fiyatlara çıkabiliyorsanız, biraz daha üzerine koyup, uzun yıllar kullanırken zevk alacağınız br süpürge almanızı tavsiye ederim ben.

    Fakir duo ve hygienmaxin en büyük avantajı, gerektiğinde torbalı sistem olarak da kullanılabilmesi. Yere ufak bir bölgeye kuruyemiş kabuğu vs birşey döküldüğünde, bir-iki dakikalık bir temizlikte, sulu siteme göre ciddi vakit kazandırır. Genel ev temiziliğine giriştiğinizde de sulu sistem avantajını kullanırsınız. yaklaşık 5 saniyede, en ufak toza maruz kalmadan, sulu sistemden torbalıya, ya da torbalıdan suluya geçebiliyorsunuz. hygienmax'te fazladan bir de ıslak kuru özelliği var.... Halınıza bir sıvı vs dökülse, iyi ki böyle özelliği olan bir süpürge almışım dersiniz.

    Arçelikte turbo başlık fiyata dahil, fakirde extradan 40 tl verip alıyorsunuz. Duodaki filtreler yıkanabilir mi bilmiyorum ama hygienmaxteki tüm filtreler gibi, hepa filtreleri de yıkanabiliyor. Arçelikte bildiğim kadarıyla yıkanamıyor. Hepa filtre fiyatlarından iki özellik farkı birbirini dengeliyor. Bilmeyenler için söyliyeyim; turbo başlık evinde kedi köpek vs bezleyenler için biçilmiş kaftan, tüyleri yünleri toplarken büyük kolaylık sağlıyor.

    Ve hygienmax'teki su haznesi iki katı fazla olduğu için, tüm evi tek seferde temizliyebiliyorsunuz.

    Bir de elektrik süpürgelerinde emiş gücü, motor gücünden daha önemlidir. Bir süpürgedeki motor gücü 2000W olup, emiş gücü 300W ise, 1700W motor gücünde olup, 350W emen süpürge, daha verimli ve doğal olarak daha iyidir. 400W daha da iyidir. Ben emiş gücünde hygienmaxi daha çok beğenmiştim. en yüksek güç ayarında halıları yerden kaldırıyor :) İkisinin de olduğu bir mağazada satış görevlisine rica edip, ikisinin de emiş güçlerini gözünüzle görüp kıyaslarsanız, kendi ihtiyaçlarınıza en uygun düşen süpürgeyi alırsınız.

    Genel olarak kıyaslarsak aralarındaki farklar böyle... Umarım alacağınız süpürge ile mutlu olursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sdymz -- 11 Mayıs 2010; 2:30:39 >




  • fakir hygienmax için bugün bayağı bir dolaştım. Bulabildiğim en düşük fiyat peşin 560TL. Fırça da peşin 80TL. İnternette çok daha düşük fiyatlar mevcut. Ancak nette fırçayı satan bir yer yok malesef.İstanbulda mağazadan bu fiyatların aşağısına alabileceğim yer var mıdır acaba?
  • fakir prestige duo yu 3-4 yıl önce almıştım.temizlikçi kadın geliyordu.kullanım hatası var mı yok mu emin değilim.
    bir kaç aydan sonra iyi çekmemeye başladı.en sonunda dayanamadım ,bu yıl direk çöpe attım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhas -- 17 Mayıs 2010; 20:21:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tj2master

    fakir hygienmax için bugün bayağı bir dolaştım. Bulabildiğim en düşük fiyat peşin 560TL. Fırça da peşin 80TL. İnternette çok daha düşük fiyatlar mevcut. Ancak nette fırçayı satan bir yer yok malesef.İstanbulda mağazadan bu fiyatların aşağısına alabileceğim yer var mıdır acaba?

    Sefaköy de Fakir-Outlet var. Makineler dışlarındaki ufak- tefek çizik defo vs. arızalardan dolayı % 40- 50 ucuza veriliyor. Garanti süreleri de 2 değil, 1 yıl. Böyle bir durum ilginizi çekerse bakabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tj2master

    fakir hygienmax için bugün bayağı bir dolaştım. Bulabildiğim en düşük fiyat peşin 560TL. Fırça da peşin 80TL. İnternette çok daha düşük fiyatlar mevcut. Ancak nette fırçayı satan bir yer yok malesef.İstanbulda mağazadan bu fiyatların aşağısına alabileceğim yer var mıdır acaba?

    Ancak bir de internette genelde ürünleri ucuz satan bir yer var. Eğer elleride ürün varsa, madem istanbulda oturuyormuşsunuz,http://www.buroteknik.com/iletisim.asp buradan bir sorun isterseniz.

    peşin alımda 465 lira diyor. Epey ilginç bir fiyat.... O kadar ilginç ki, ben ankarada oturan biri olarak, internetten güvenip alışveriş yapamadım. Ancak, dolapderedeymiş sanırım yerleri... Sormaya değecek kadar ilginç bir fiyat.

    Ben süpürgeyi 530a aldığım ara, tanıdığım mağazalardan, bir tek tekzende 530 TL idi. Geri kalan yerler hep 550-560 TL civarı idi... Ben bu şartlar altında fakirin kendi mağazasından almıştım bu fiyata.... Size de söylediğim gibi, normalde bu fiyatlardan birisi verebiliyorsa, diğer fakir shopların da verebilmesi lazım.

    O turbo fırçaların da indirimsiz fiyatı, fakir shop'ta 55 tl idi... süpürge ile birlikte alınca 40 tlye almıştım.




  • forumistanbuldaki fakir mağazasına gittim ancak uzun süren bir pazarlığa rağmen fırça dahil 590 liranın altına inmediler.ayrıca çok rahatsız edici bir tutumları vardı.bu yüzden internetten almaya karar verdim.
  • Ben de 570 e almıştım. Arada 20 TL varmış. Gerçi nerede ucuz diye ararken, 20 liralık benzin yakacaksanız, hiç değmez ya, yine de siz bilirsiniz :)

    İnternetten alınca kargo parası falan ne kadar tutar? İnternetten alınan ürün spot ürün mü? Yoksa Türkiye distribütörü saruhan garantisi kapsamında mı? Bunlardan da emin olun. Gerçi istanbulda olduğunuz için şanslısınız. Eğer Saruhan garantisi varsa, internetten satış yapan şirketlerin çok büyük bir kısmının merkezi istanbul.

    Umarım istediğiniz fiyattan alırsınız İyi akşamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sdymz -- 20 Mayıs 2010; 21:56:57 >
  • tavsiye etmem sulu makina hergün değişmeli suyu yoksa leş gibi kokuyor suyu az koysan çekmez çok koysan çekmez en iyisi torbalı olan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gothıch

    tavsiye etmem sulu makina hergün değişmeli suyu yoksa leş gibi kokuyor suyu az koysan çekmez çok koysan çekmez en iyisi torbalı olan

    Laf mı bu şimdi söylediğiniz? Paspasın da suyunu her temizlikte dökmezseniz kokar. Ama paspas yapılması gereken yeri, nineden kalma ot süpürge ile mi temizliyoruz?

    Ya da ot süpürge ile temizlesek, daha mı iyi olacak? Bütün tozu kaldırıp yarısını soluyup, yarısını da tüm odalara dağıtmaktan başka neye yarayacak?

    Başka bir başlığa yazmıştım buraya bir daha yazayım;

    quote:

    hepa filtreli bir torbalı süpürge de avantajlı gibi görünse de, onda da başka handikaplar ortaya çıkıyor.

    1. Orjinal torbaları pahalı olduğu için, insanlar yan sanayi torbalara yöneliyorlar. Hatta bazen yan sanayi torbalar orjinal diye satılabiliyor. Bu torbalar da tozları yeteri kadar süzemiyor. Hepa filtreleri kısa sürede iş görmez hale geliyor.

    2. Orjinal torbasını almış olsanız dahi, torba doldukça, gözenekleri tıkanarak, emiş gücü düşüyor. Tozları sudaki kadar süzemiyor ve hepa filtresi, daha erken ömrünü tamamlıyor.

    Malum bizim memleket avrupaya göre çok daha tozlu bir memleket. Adamlar hepa fltrelerin, ömür bilgilerini yazarken kendi memleketlerine göre yazıyorlar. Eğer süpürgeniz tozları suya yapıştırmıyorsa, açıklanan değerlerden çok daha önce hepa filtreleri tıkanacaktır.

    Hepa filtresi genellikle cam yünü gibi bir mamuden oluşan bir filtredir. Ve normal çalıştığı dönem içinde, özelliklerinde belirtildiği oranda filtrelelme yapar. Görevini yapmaya devam edebilmesi için, yıkanabilir olup olmamasına göre, tıkanmadan önce temizliğinin yapılması veya değiştirilmesi gerekir.

    Bu yapılmadığı takdirde, süpürgenin motorunun zorlanması, emişinin düşmesinin yanında, filtresinde de mikro yırtıklar oluşur ve özellikle ufak boyutlu, miteleri, bakterileri vs ihtiva eden tozlar bu yırtıklardan soluduğumuz havaya atılmaya başlar. Bu yırtıkları, binoküler büyüteçlerle gözünüzle de görebilirsiniz.

    3. Benim başıma sıklıkla gelen birşey de süpürgenin içine bişey kaçması.... Süpürgenin içine kaçan şey, ya önemli bişeydir. Ya da ne olduğunu görmemişimdir. Acaba neydi diye kafama takılır. Ne bileyim yüzük olabilir, önemli bir aletin önemli bir parçası olabilir. Çocuk olan evde, yerde neler olabilieceğini benden iyi bilirsiniz. Torbalı sistemde, torbanın içine bakmak rezil bişeydir. Torbasız sistemden de beterdir. Sulu sistemde tozutmadan bakarım neymiş diye iki dakikada.

    Sulu sitemin temizliği, sulu sistemle süpürmeye devam ettikçe daha seyrekleşen süpürme ve toz alma ihtiyacı yanında lafı bile edilmez.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sdymz


    quote:

    Orijinalden alıntı: gothıch

    tavsiye etmem sulu makina hergün değişmeli suyu yoksa leş gibi kokuyor suyu az koysan çekmez çok koysan çekmez en iyisi torbalı olan

    Laf mı bu şimdi söylediğiniz? Paspasın da suyunu her temizlikte dökmezseniz kokar. Ama paspas yapılması gereken yeri, nineden kalma ot süpürge ile mi temizliyoruz?

    Ya da ot süpürge ile temizlesek, daha mı iyi olacak? Bütün tozu kaldırıp yarısını soluyup, yarısını da tüm odalara dağıtmaktan başka neye yarayacak?

    Başka bir başlığa yazmıştım buraya bir daha yazayım;

    quote:

    hepa filtreli bir torbalı süpürge de avantajlı gibi görünse de, onda da başka handikaplar ortaya çıkıyor.

    1. Orjinal torbaları pahalı olduğu için, insanlar yan sanayi torbalara yöneliyorlar. Hatta bazen yan sanayi torbalar orjinal diye satılabiliyor. Bu torbalar da tozları yeteri kadar süzemiyor. Hepa filtreleri kısa sürede iş görmez hale geliyor.

    2. Orjinal torbasını almış olsanız dahi, torba doldukça, gözenekleri tıkanarak, emiş gücü düşüyor. Tozları sudaki kadar süzemiyor ve hepa filtresi, daha erken ömrünü tamamlıyor.

    Malum bizim memleket avrupaya göre çok daha tozlu bir memleket. Adamlar hepa fltrelerin, ömür bilgilerini yazarken kendi memleketlerine göre yazıyorlar. Eğer süpürgeniz tozları suya yapıştırmıyorsa, açıklanan değerlerden çok daha önce hepa filtreleri tıkanacaktır.

    Hepa filtresi genellikle cam yünü gibi bir mamuden oluşan bir filtredir. Ve normal çalıştığı dönem içinde, özelliklerinde belirtildiği oranda filtrelelme yapar. Görevini yapmaya devam edebilmesi için, yıkanabilir olup olmamasına göre, tıkanmadan önce temizliğinin yapılması veya değiştirilmesi gerekir.

    Bu yapılmadığı takdirde, süpürgenin motorunun zorlanması, emişinin düşmesinin yanında, filtresinde de mikro yırtıklar oluşur ve özellikle ufak boyutlu, miteleri, bakterileri vs ihtiva eden tozlar bu yırtıklardan soluduğumuz havaya atılmaya başlar. Bu yırtıkları, binoküler büyüteçlerle gözünüzle de görebilirsiniz.

    3. Benim başıma sıklıkla gelen birşey de süpürgenin içine bişey kaçması.... Süpürgenin içine kaçan şey, ya önemli bişeydir. Ya da ne olduğunu görmemişimdir. Acaba neydi diye kafama takılır. Ne bileyim yüzük olabilir, önemli bir aletin önemli bir parçası olabilir. Çocuk olan evde, yerde neler olabilieceğini benden iyi bilirsiniz. Torbalı sistemde, torbanın içine bakmak rezil bişeydir. Torbasız sistemden de beterdir. Sulu sistemde tozutmadan bakarım neymiş diye iki dakikada.

    Sulu sitemin temizliği, sulu sistemle süpürmeye devam ettikçe daha seyrekleşen süpürme ve toz alma ihtiyacı yanında lafı bile edilmez.








  • Fakir hygienmax süpürgemi buroteknik.com dan kapıda ödeme ile 461 TL'ye satın aldım.Dün siparişini verdiğim süpürgem bugün elimdeydi. Üstelik kargo firmalarıyla da uğraştırmadan doğrudan kendileri teslim etti.Süpürge saruhan ithalatı.Almayı düşünenlere tavsiye ederim.
  • Ooooffff :) gerçekten çok lezzetli bir fiyat :) Güle güle kullanın.

    Yalnız garantinin geçerli olması için ilk kullanımdan önce ücretsiz servis demostrasyonunu istemeyi unutmayın. Size en yakın fakir servisi, sizden herhangi bir ücret talep etmeden, süpürgeyi verimli kullanabilmek için gerekli olan herşeyi gösterereek anlatıyor.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.