Şimdi Ara

SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! (514. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12.031
Cevap
199
Favori
982.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 512513514515516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar bende falken aldım şimdilik gayet memnunum Ankara bu sene iyi kar kış yaptı Çankayada oturuyorum ve güzergahım bol yokuş Bir sıkıtısını görmedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xv severler merhaba.2017 model xv aracım var ve ufak bir sorunum var. Epeyce dik bir rampada örümde ki araçtan dolayı durmak zorunda kaldım. O esnada araç stop etmis fark etmedim.önümde ki araç hareket edince geri kaçırmasın diye gaza fazlaca yüklenerek kalkmak istedim fakat araç stop ettiği için çalışana kadar epeyce geri kaçırdı ve çalışınca geri ivmelenmesinden ve dip gazın etkisiyle ileri gitmeye çalışınca şanzımana yük bindi Ani bir darbe şeklinde ileri hareket etmeye calistigi icin. Fazla detaylica anlattim 😁 sorunnum sonrasinda ön camla torpido birlesme noktasinin orda biyerlerde tikirti sesi gelmeye basladi.ozelliklede gaza fazla yuklenince belirgin bi trim sesi.bu ses ustteki trim parcalarindan degilde ic kisimdan geliyo. Sizce ne gibi bi sikinti olabilir? Araba trim sesikonusunca cok sessiz olunca bu cok rahatsiz ediyo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasko2348 Y kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun,silkelenmeden dolayı plastik aksam alışık olduğu düzenden biraz bağımsız kalmış olabilir,motor vibrasyonuna bağlı da trim sesi çıkarıyor muhtemelen,mekanik sorun olsa uyarı alırdınız diye düşünüyorum....da bana ilginç gelen start/stp belli bir eğim açısı üzerinde çalışmadığı halde rampada araç nasıl/niye stop etti?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de aklıma geçen gün uzun yolda iken başka bir soru geldi. Araç cruise control ile belli bir hızla mesela 80-90 ile giderken, rampa aşağı veya bir sebep ile ayarlı hızın dışına çıkmamak için frenleme yaptığında STOP ışıkları yanıyor mu ?

    Bu kendi aracımızı dışarıdan gözlemleyerek anlamamız zor olan bir durum. Ama bence önemli ve mutlaka yanmalı ki arkadan gelen araçlar için güvenlik ve takip mesafesi riski oluşturmasın.
  • yasko2348 Y kullanıcısına yanıt
    Epeyce dik rampa demişsiniz start/stop devreye girmemesi gerekli, hafif eğimde bilerek dip fren yaptığımda bile inatla durmuyor.
  • Thai-Fun kullanıcısına yanıt
    EyeSightsiz Subarularda Cruise Control frenlemesi yok diye biliyorum,inişlerde motor freni ve Cvt hızı limitlere kadar koruyor ,bu durumda baskı olunca biraz hızlanması normal..



    ACC Adaptive Cruise Control olanlarda frenleme olduğuna göre stop lambaları da yanar,yeni model araç sahiplerine bir sormak lazım..

    ACC→ CC ü kapsıyor mu? diye

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Freebirdx F kullanıcısına yanıt
    Ben sanki iniş rampalarda araç kendini tutuyor hızlanmamak için diye farkettim. Ama cruise control yüzünden mi anlayamadım tabii. 2014 makyajlı model benim araç eğer cruise control sadece hızı yukarı limitte tutuyor, ama rampa aşağı frenleme yapmıyor ise demek tek yönlü işliyor.
  • Freebirdx F kullanıcısına yanıt
    Evet yanıyor 👍🏾

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thai-Fun kullanıcısına yanıt
    Bizim araç cc 120 ile giderken hızı 100 e düşürünce frenleme yapıp hızı düşürüyor haliyle fren lambası yanıyor bu orta gösterge panelinde araç durumunda gözüküyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasko2348 Y kullanıcısına yanıt
    Anlattığınız durum benim araçta da var. Bakıma gittiğim zaman halledecekler o şekilde konustuk servis ile. Bakıma 3000 var daha.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet bir de bu durum var bu aklıma gelmedi biz manuel olarak direksiyondan cruise control kapsamında hızı azaltınca fren lambası yanmak zorunda. Ama bunu benim araçta panelden göremiyorum yada nasıl bir uyarı veriyorsa da hiç dikkatimi çekmedi
  • Thai-Fun kullanıcısına yanıt
    Yanmaz;çünkü hızı azaltıyorsunuz,gazı kesiyor,fren yapmıyor,ayağı gaz pedalından çekmek gibi düşünün

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Freebirdx F kullanıcısına yanıt
    Gayet mantıklı, ama bu arada arkadan gelen araçlara hızımın azaldığı belli olmayacağı için takip mesafesini nasıl koruyacak. Bence bu durumda bana arkadan çarpsa fren lambalarım arızalı olduğu kadar haklı olur ve sigortası da hasarı ödemez.

    Bir de rampa aşağı gidiyorsam gazı kesmek hızı azaltmaya yetmeyecek. Bu durumlarda cruise kontrolün hız azaltmasına güvenmemek gerekir demek ki.

    Gerçi ben düz yolda sadece gaz kesmekten daha etkili olarak aracı yavaşlatabildiğimi hatırlıyorum direksiyondan.

    Kafam karıştı yavu

    Şu an servisten aldığım bilgiyi paylaşayım Freebirdx in dediği gibi fren falan yapmıyor ve bu yüzden de lambalar hiç bir şekilde yanmıyor. Burada trafik güvenliğini aksatmayacak şekilde kullanma sorumluluğu bize ait.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thai-Fun -- 9 Ocak 2019; 17:47:54 >
  • Adana pozantı yolunda tekır rampasını bılenler vardır. Öncekı araçlarımda CC vardı ve tekir tepesinden pozantıya doğru asagıya inerken 120 km sabitlerdim ancak rampanın asağı kısmında hızım 140 km'yi geçerdi. CC aracı tutamaz frende yapmadığı için ben mudahale ederdim. 2018 XV ile 20000 km yaptım ve defalarca geçtim tekir rampasından. ACC ile kaçla girdiysem o hızla rampanın alt kısmına ulaştım. Sistem fren yapıyor ve fren yaptığını direksiyonun önündeki göstergelerde fren ışığının yanması şeklinde araç sembolü üstünde gösteriyor.Ayrıca arka fren ışıklarınıda yakıyor.
  • PERLINGANIT kullanıcısına yanıt
    Demek eyesight ve adaptif hız kontrol ile gelen bir özellik bu ve bizim eski kasalarda yok.
  • Freebirdx F kullanıcısına yanıt
    Gazı ayaktan çekmek gibi değil bildiğin frenleme yapıyor ve bunu orta gösterge panelinde araç resmî üzerindeki fren lambaları yanarak belli ediyor zaten frenleme yaptığı için hız hemen istenilen hıza düşüyor. Eski tip CC alışkın olduğum için başta tuhaf geldi . Araç sollamaya geçince 140 çıkarıp sollamayı yaptıktan sonra 120 ye düşürünce solladığım aracın önünde direk frenleme yapınca gaza basmak zorunda kaldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen sistem hızı sabitliyor , ihtiyaca göre gaz yada frenleme yapıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğim rampa kapalı otopark çıkışımız. Epeyce dik. Otopark kapısında ki takılmadan dolayı önde ki araç bekleme yapti yaklaşık 5 dk.bu esnada durmuş.bende telefonda konuşuyodim fark etmedim. Ama stop etmisti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2016 modele kadar olan araçlardaki cruise control sürüş konforu için. yani atıyorum istanbul ankara tem den giderken, 6 saat boyunca ayak gazda frende durmasın, hızı sabit tutsun konforlu seyretsin diye. yokuş inerken, çıkarken ben cc kullanmıyorum, çünkü araç çok hızlanıyor, bütün arabalar yokuşta bir nebze yavaşlarken, bu araç yokuşta hızını koruyor düz yol hızıyla yokuşlu virajlı yerlere girilmez valla ilk aldığım sıralarda o hataya düitüm araç yokuşlu virajlı yolda bir atağa geçti, afalladım beklemediğim için neyse kaza olmadı, sonra bir kaç kere kontrollü olarak denedim artık yokşuşlu virajlı yollara girerken cc den ben alıyorum kontrolü. cc hızı sabit tutmak için araca devir veriyor gaz veriyor ama yavaşlatmıyor sadece gazı kesiyor 100 e sabitlediğim aracın yokuş aşağı 140-150 lere geldiğini gördüm, fren yapmıyor devirini düşürüyor gazını kesiyor araç yokuş aşağı sanki vites boştaymış gibi iniyor.

    Yeni araçlardaki eyesight te ise bir sürü numara var, gaza frene basabiliyor anladığım kadarı ile, önündeki trafiğe göre hareket edebiliyor sanırım. şahsen kullanmadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xOguzhangx -- 9 Ocak 2019; 21:43:24 >




  • yeni kasa xv , sürücü koltuğunun altından araç çukur veya bariyerlerden geçerken (daha çok yan salınım yaparken) rahatsız edici bir gıcırdama sesi geliyor (gıcırdayan bir yay sesini anımsatan) , kesinlikle koltuktan geliyor bu durum sizin araçlarınızda hiç oldu mu ? servis yan deri kısmın plastik kısma sürtmesinden olabilir süphesi ile silikon sıktı fakat bir fayda sağlamadı , sanırım koltuğun ray veya alt çerçeve kısmında bir sorun var yabancı forumlarda özellikle outback'lerde bu sorun çok meydana gelmis , 1 yıllık bir araç ta bu durum biraz can sıkıcı olabiliyor.
  • 
Sayfa: önceki 512513514515516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.