Şimdi Ara

SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! (497. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
12.030
Cevap
198
Favori
983.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 495496497498499
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • RCP08 R kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun dostum, inşallah bir daha o gerilimi ve riski yaşamayınız.
  • chemaster1 C kullanıcısına yanıt
    Dostum sizi bilmiyorum ama ben kendi adıma şehir trafiğinde kullanmak için almadım XV yi.
    Sıklıkla şehir dışına, kışın karlı ve soğuk Bolu, Bursa uludağ taraflarına giderim. Aracı ilk aldığımda 8500 km yapmış kendi Yokohamaları ile karlı ve kötü havada uludağa çıktım. Akıllı bir hareket miydi bilmiyorum ama. Kış lastiği için şöyle düşünüyorum; aracı benim kullandığım gibi yerlere giderek kullanıyorsanız kış lastiği sizi belki bir kere kurtarır ama o bir kerede başarısız bir lastik kullanıyorsanız (Allah korusun) bir daha da lazım olmaz zaten.



    Forumun geri sayfalarında kış lastiği konusu uzun uzadıya konuşuldu. Bir daha aynı şeyleri yinelemenin anlamı yok. Ama yukarıda daha önce yazdığım gibi; sizin dikkatli kullanımınız ve belki istanbulda da olsa bir kaç karlı günde aracı çıkarmamanız, en iyi kış lastiğinden çok daha güvenli olur. Ama o bir kaç günde karda da aracımı kullanırım ve o kadar ağır koşul lastiği olmayan lastik kullanırım derseniz o da sizin bileceğiniz iş, SUBARU XV zaten bu kadarını hallediyor diğer bir çok kendini 4 çeker zanneden araçtan daha fazla olarak.




  • Thai-Fun kullanıcısına yanıt
    Size kesinlikle katılıyorum. Tamamen ihtiyaç ve mevsim koşullarına göre karar verilmeli.



    İstanbul Sehir içi 4 mevsim yeterli olur. Hatta nokian weatherproof şehir dışı icin bile yeter. Benim tek anlatmak istedigim kışın nispeten yumuşak geçen zamanlarda kış lastiginin oluşturacağı tehlike özellikle ıslak yolda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben tavan ve ön aydınlatmaları bundan takmıştım,boyut farklı olursa sokete girmez bilginiz olsun,plaka aydınlatmalarını da dipsiz almak gerekiyor,değişimi çok basit zaten..Ben ambiyans olarak sarıya yakın rengi seviyorum ama benimkiler 6000K xenon rengi gibi oldu.Arıza ışığı yakmayan (Can Bus) olmalı




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • chemaster1 C kullanıcısına yanıt
    Kendi kullanımım dışında kış lastiklerinin detayları hakkında derin bilgim yok. Ancak o kadar çok çeşitli ve farklı konularda başarılı kış lastikleri var ki, kış lastiğinin ıslak yolda yaratacağı tehlike şeklindeki genelleme cümleniz bütün kış lastiklerini hatta çoğunu bile kapsayamaz diye düşünüyorum.

    Sizden ricam bu konuda yanıldığımı düşünüyor iseniz, lütfen açıklar mısınız kış lastiği ıslak yolda nasıl bir tehlike yaratıyor ? vereceğiniz bilgiler bizim için kıymetli şimdiden teşekkürler.
  • Taylan7 T kullanıcısına yanıt
    Slm,aracıma kışlık için yaptığım araştırmalar neticesi (http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Continental/Winter-Contact-TS-850-P-SUV.htm )kararım continental oldu...nokian ıslakta biraz zayıf,michelin de öyle.goodyear tr de bulamadım uygun ebatta....hepsi de pahalı maalesef ve kış lastik testlerine yukarıdaki linkten ulaşabilirsiniz sakın kışlığa gerek yok demeyelim ,çünkü +7 altında normal lastik hamuru özelliğini kaybediyor ve soğuk ıslak ortamlarda fren mesafesi çook uzar,bu da belki hayatınıza mal olabilir unutmayın...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Subaru xv 2018 aracımız 8000 km oldu ,kullanım ortaması şehir içi kendi güzergahında 9,0 lt civarı diyebilirim.yol tutuşu harika gerçekten,iyi lastiklerle daha da iyi olabilir kanımca.android auto çok kullanışlı değil gps arayıp duruyor hızı çok düşük ve takılıyor .siz kullanıyormusunuz"? Kış gelince de 4 çeker özellikleri daha yakından göreceğiz 🤔

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thai-Fun kullanıcısına yanıt
    Bende kullanım tecrübelerimi paylaştım. Kış lastiklerimle 15C ve üzeri sıcaklıklarda özellikle ıslak zeminde tutunma kaybını bariz hissettim. Bu nedenle İstanbul için kendi kullanım ihtiyaçlarıma göre kışlık lastik yerine ıslakta fren mesafesi iyi olan 4 mevsim lastiği tercih ederim. :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazdıklarımın yanlış anlaşılmasını hiç istemem.
    Ben dört mevsim lastiğini tercih etmem, etmedim.
    Daha önce kış lastiği konusunda yazdıklarımı hatırlayanlar bilir; asla ve asla dört mevsim lastiği önermem. Nedeni çok basit, bir dört mevsim lastiği yaz lastiğinden "zayıftır", kış lastiğinden de "zayıftır"...
    16 senedir kesintisiz kış lastiği kullanırım, aracım dört çeker ya da iki çeker olsun, hiç farketmedi, farketmeyecek...
    İster İstanbul, ister adı başka ama iklimi benzer olan başka bir şehir, köy, kasaba olsun, kar yağışı alan bir yerde, hele hele gece ayazı vuran yerlerde hiç bir dört mevsim lastiği kış lastiğinin yerini tutamaz...
    Kış lastiği az yağışta bir yaz lastiğine göre daha "zayıf" olabilir ama fark azdır, ona göre kullanırsınız, olur biter..
    Bir kişinin yukarıda yazdığı gibi bir kez lazım olur ama sizi üzücü bir durumdan kurtarabilir.
    Benim sürüş güvenliği anlayışımda, yokuş yukarı karlı zeminde çıkabilmek en önemli kriter değildir, frenajda daha kısa mesafede durabilmek, panik frende stabil kalabilmek, virajda savrulmamak gibi daha önemli konulara çok fazla önem veriyorum.
    Ve bu konulara arabayı nerede kullandığımdan bağımsız olarak yaklaşıyorum.
    İyi günler.




  • ogüst O kullanıcısına yanıt
    Navigasyonu çok sık kullanırım, Android Autoyla ilgili hiç sorun yaşamadım. Benim araç da 2018. Muhtemelen araç değil de telefonda problem vardır. Çünkü aracın işlevi sadece telefondaki görüntüyü ekrana yansıtmak. Başka bir telefonla deneyimleyin bence.

    Benim telefon da öyle ahım şahım bir telefon değil; Samsung C7. Android Auto Sürümü 3.7.584044

    Android Auto bağlıyken aracın diğer menüleri daha ağır çalışıyor. Ama Android Auto akıcı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 53*MURAT -- 10 Kasım 2018; 15:22:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gün küçük çaplı bir gezi yaptık . Araziye girdim sayılmaz ancak dik stabilize yolda x-mod ile yokuş aşağı inmesi çok zevkliydi. Adaptif hız sabitleyici de hoşuma gitti, özellikle şeritte kalma çok iyiydi . Direksiyonu tamamen bırakıp arabanın yönlendirme yapması ve şeridini koruması gayet başarılıydı . Eyesight iyi çalışıyor 👍🏾 Sürüş konforlu, güvenli ve zevkli. Park esnasında ön ve arkada sesli uyarı sisteminin olmaması eksik taraf diyebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Slm,size şöyle söyleyebilirim park sensörüne arkada gerek yok,geri kamera çok net ve çıkan çizgilere göre ne kadar mesafe kaldığını tahmin edebiliyoruz.sanırım sarıda 50,kırmızı çizgide 20 cm idi.önde ise zamanla alışılıyor bence.ayrıca tamponlarda radar tertibatı var diye biliyorum zarar görmemeliler,maliyeti pahalı olabilir sonra ehil olmayan yerlerde yapılırsa arkadaşlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 53*MURAT kullanıcısına yanıt
    Android auto yazılım sürümü 3•5•583024 ,yazılım eski sanırım yoksa tlf yeni sayılır...htcu11

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • chemaster1 C kullanıcısına yanıt
    Hangi marka ve model lastiklerde bu sorunu yaşadınız ve teknik olarak açıklamasını eğer öğrendiyseniz paylaşırsanız ben ve bir çok arkadaşa yararlı olacaktır.
  • *slm aracına aldığım stepne...








    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ogüst O kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun.

    Nereden, kaça aldınız?
    Ebat, orijinal lastiğin (225/60 R17) boyutunun eşdeğeri mi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orman deneyimi keyifliydi sizler ile de paylaşmak istedim :)





  • Bir tane de benden gelsin 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RCP08 R kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun.Sağ salim atlatmanıza sevindim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün yüksek rakım yayla gezisi yaptık.XV bir kez daha yüzümü güldürdü.Derin vıcık vıcık çamura girdim hatta bir ara 4 teker patinaja düştü panikledim X-modu devreye aldım,sonuç XV:3 -Çamur:0 Gece eve çok mutlu ve güven hissi ile döndüm.Öyleki bir orman yolunun bitimine kadar götürdü bizi.O gazla gece benzinliğe girdim pırıl pırıl yıkadım aracımı(belki 15 senedir ilk defa kendim araba yıkadım)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 495496497498499
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.