Şimdi Ara

SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! (394. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.031
Cevap
199
Favori
982.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 392393394395396
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • the wade kullanıcısına yanıt
    İyi günler,

    16.000 km bakımında silecek ve balata değişimini siz mi istediniz? Bu km' de bir aracın ne sileceği, ne de balatası normal kullanımda eskimez, aşınmaz. İnşallah size bu şekilde bir yanlışlık yapılmamıştır.

    Normalde olması gereken işçilik+Yağ+filtrelerin ücretleridir.

    Eğer aracın silecekleri kullanım dışında bir hasar görmemişse(çoluk çocuk, kedi vb..) ve siz arabayı 45 derece eğimde sürekli fren ile kullanmıyorsanız ve sürekli aşırı ve aşırı fren ki tahmin etmiyorum bu değişimler beni hem şaşırttı hem de şüphelendirdi. Çıkan parçaları size verdiler mi? veya gözünüzle bu parçaların harabiyetini gördünüz mü? Açıkcası bana ayıp etmişler gibi geldi. Anket için arandığınızda durumun anketlere yansımasını sağlamanızda fayda görmekteyim.

    Kazasız belasız sürüşler dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06_XV_75 -- 22 Eylül 2017; 12:30:9 >
  • the wade kullanıcısına yanıt
    Km itibariyle balatalar çok erken yıpranmış,aracın ilk sahibi iseniz ve normal frenaj yapıyorsanız eskimez.Ayrıca yağ 6 birim yazılmış,araç tam olarak filtre dahil 5 lt alıyor,Motul yağı dışarıdan çok daha uyguna tedarik edip servise götürebilirdiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Servis yetkilisi tanıdık ve uzun süredir hukukumuz var, kasten bir yanlış yapacağını düşünmüyorum.

    Sileceklerin değişmesini ben talep ettim, performanslarından memnun değildim.

    Ön fren balataları da sürpriz olmadı açıkçası, araç 16.000km'de fakat hemen hemen 14.000 km'si etiler-akatlar-sarıyer-maslak böglesinde yapıldı, dur kalkları siz tahmin edin. Bir de ben ahftaiçi işe metroyla gidiyorum, araç %90 hanımda ve çok fazla fren kullanıyor. Dediğim gibi sürpriz olmadı o yüzden.
  • Aralık ayında benimde 1. yıl bakımım var.
    Servise giderken yağımı kendim götürsemmi acaba? daha ekonomik olur biliyorum, fakat servisin "bizim yağımızdan kullanmadığınız zaman motorda oluşacak sorunları garantiden saymayız" tarzı bir yaklaşımı olduğu söyleniyor. Böyle bir sıkıntı yaşayan oldumu ki?
    Çekmeköy bayraktara götüreceğim aracı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xOguzhangx -- 22 Eylül 2017; 14:32:3 >
  • the wade kullanıcısına yanıt
    Her şey tamam da şu yağa piyasada 165 tl iken 280 tl yazmalarına açıklayacak bir mantık bulamıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xOguzhangx

    Aralık ayında benimde 1. yıl bakımım var.
    Servise giderken yağımı kendim götürsemmi acaba? daha ekonomik olur biliyorum, fakat servisin "bizim yağımızdan kullanmadığınız zaman motorda oluşacak sorunları garantiden saymayız" tarzı bir yaklaşımı olduğu söyleniyor. Böyle bir sıkıntı yaşayan oldumu ki?
    Çekmeköy bayraktara götüreceğim aracı.

    Dostum size gelen o yaklaşımın tam anlamı şöyle (ki birebir aynı yağı götürüyorsunuz) ;
    BAYRAKTAR otomotivin bize sattığı ve bizim de üzerine kar koyarak sattığımız yani cebinizden bizi ve BAYRAKTAR ı beslediğiniz yağdan başka yağ kullanırsanız maazallah aracınız uf olur sakın yapmayın kabul etmeyiz.
  • xOguzhangx X kullanıcısına yanıt
    Motul 0W-20 nin muadilini pek bulamazsınız,Bayraktar Fransız grubu da sattığından Total de kullanıyor,yani servise kullandığı yağı sorun,aynısından temin edip götürebilirsiniz,bunda bir sakınca yok,mantıklı bir açıklama da yapamazlar zaten..Sadece servis satış politikası gereği size daha yüksek ücretle satmaya çalışırlar.
    Ben Haziran bakımında İzmir Bayraktar'a 5lt Motul ile gittim,sorun olmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freebirdx -- 22 Eylül 2017; 14:45:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • the wade kullanıcısına yanıt
    İyi günler,

    Açıkcası sizin bilginiz ve tahmininiz yönünde olduğuna sevindim. Ben Ankara'dayım fakat Sarıyer'deki uzun ve dik yokuşu biliyorum demek balatada bu kadar fark yaratabiliyormuş.

    İyi hafta sonları dilerim.
  • the wade kullanıcısına yanıt
    hocam yakıt ortalamanız nedir? yazabilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. Bakımını 24 kda yılbaşında yaptırdım. İstanbul Bayraktar dışardan yağ kabul etmediğini söyledi garanti kapsamındaki araçlar için. Siz söylemezseniz total kullanıyorlar ve 6 lt. Ben motul ve 5 lt koydurdum. Kılavuzda 5 lt yazıyor sorunca mantıklı açıklama yapamadılar ısrarlarım sonucunda 5 lt yağ koydular. Sizde yağınızı ölçün maksimumumun üstünüyse boşaltırın, muhtemelen üstündedir. Fazla motor yağı araç için zararlı çünkü. Yalnız ölçüm yapmadan düz zeminde en 30 dk bekleyin. Boxer motorlarda yağın Kartere düşmesi diğer motorlara göre daha uzun sürüyor.

    Balata fiyatı uygunmuş arkadaşın Xv sinde 20k değişti ve 500 tl gibi bir rakam almışlardı. İşciliğide uygun yazmışlar, 2.bakım saati daha fazla, sizden ilk bakım ücreti almışlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • chemaster1 C kullanıcısına yanıt
    O zaman Bayraktar'ın ya çifte standartlı yaklaşımı var ya da bana insiyatif kullandılar.

    Araç için en uygun ve öncelikli yağ Motul,ancak bulunamazsa ve başka çaresi yok ise Total derim.

    Servislerin satın alma politikaları araçlar için fayda ve uygunluktan ziyade artık ekonomi/kar esaslı olduğu için yönlendirmelerine musade etmemek ve kontrollü olmakta fayda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freebirdx -- 23 Eylül 2017; 7:58:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kocaeli-akyaka-marmaris Toplam 1640 km yol yaptım. Klima giderken ara ara açtım. dönüşte hiç kapatmadım. Araçta 5 kişiydik. Bagaj tamamen dolu Yol bilgisayarı 7.8 ortalama gösterdi. Araç dolu olmasına rağmen meşhur muğla akyaka sakar geçidi dahil hiçbir rampada güçten düşmedi. Xv ile ilk uzun yolculuğumdu. Çok memnun kaldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenkss41 -- 23 Eylül 2017; 14:50:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni gelenlerin yüzlerce sayfa geriye gidip tüketim değerleri aramaması için ara sıra güncel tüketim ortalamalarımızı yazmayı öneririm. Benim şu an 15 bin km, yaklaşık 10 bini İstanbul şehir içi, 5 bini şehir dışı ortalama 7,8 lt.



    Tamamı şehir içi kullanımda 8,4 civarları oluyor. Tamamı dur-kalk trafikte 10-11 lt civarları.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mdarcan

    Yeni gelenlerin yüzlerce sayfa geriye gidip tüketim değerleri aramaması için ara sıra güncel tüketim ortalamalarımızı yazmayı öneririm. Benim şu an 15 bin km, yaklaşık 10 bini İstanbul şehir içi, 5 bini şehir dışı ortalama 7,8 lt.



    Tamamı şehir içi kullanımda 8,4 civarları oluyor. Tamamı dur-kalk trafikte 10-11 lt civarları.

    Ben de şöyle bir yorum yapayım: Piyasadaki düşük tüketimli benzinli araçlara (1,2 motorlu önden çekişli hafif araçlar gibi) göre 100 km'de 1-1,5 lt; dizellere göre ise 2-2,5 lt daha fazla yakıyor diyebiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • caretta9 C kullanıcısına yanıt
    sayın dostum mesajını yeni gördüm resimleri hemen yüklüyorum iyi akşamlar. SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: caretta9


    quote:

    Orijinalden alıntı: yolarkadaşımsubaru

    arkadaşlar 2014 model 0km almıştım daha 35 binde arka lastiklerim bitmek üzere ön lastiklerin durumu cok iyi
    neden arkalar bitiyor ön lerde sorun yok sebep ne olabilir


    Ön ile arka arasında o kadar fark olmaması lazım; arka lastiklerin fotoğrafını yükleyebilir misiniz ?

    Eğer arkada belirttiğiniz bitme tüm profil yüzeyinde eşit bir aşınma şeklinde olduysa rot ayarından olma ihtimali zayıf. Lastikleri bitirecek kadar bozuk bir ayar sürüş esnasında mutlaka kendini belli eder, sizi fazlasıyla rahatsız ederdi...
    Rot ayarından kaynaklı olsa ya içte ya da dışta olması gerekirdi diye düşünüyorum... Rot ayarını dört teker için yapıyorlar sizin aracınıza, değil mi ?

    Düşük hava ile çok uzun süreler kullanmış olsanız profilin ortasından ziyade iki tarafı aşınır, fazla hava olsa daha çok ortası aşınır.... Ama sadece arkalarda olması da biraz garip olur :)
    Garip.. Benim lastikler 40.000 km. ( kış lastikleri hariç ) oldu ve ön arka arasındaki fark fazla belirgin değil, arkalar daha iyi...


     SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!!




  • Bu kadar aşırı bir fark görmedim hiç
  • Çok garip...
  • Merhabalar. XV almaya karar verdigimi ve arastirdigimi daha önceki sayfalarda belirtmistim. Forumdaki kullanıcılar önerisiyle hayatımda ilk defa test sürüşüne gittim. Yaklaşık 3 hafta önce. Ankara Bayraktar premium donanım bir XV koymus testlere. Neyse kısa mesafe deneyimim oldu. Aracin viraj konusunda bu kadar başarılı olacağını inanın tahmin etmemiştim. Ben fren yapıp yavaşlayarak aldığım virajda test görevlisi gaza basın diyordu. Bu yönüyle makine epeyce etkiledi beni.

    Neyse geleyim soruma; kullanıcı arkadaşlar acaba ilk 100 bin veya yakın km tecrübesi olanlar aracın kronik veya çabuk sıkıntı çıkaran bir yönü var mı ? Yetkili bana bu araclarin çok problemsiz yönü olduğunu bir kaç kez aktardı lakin sizlere sorma ihtiyacı hissettim. İyi akşamlar şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kenkss41 K kullanıcısına yanıt
    Ortalama hızınız kaç km merak ettim... Ben genelde bölünmüş yolda 100 105 km hız yapıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 392393394395396
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.