Şimdi Ara

SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! (346. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12.030
Cevap
198
Favori
982.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 344345346347348
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: descartes46


    quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    Yeni xv icin levorg motoru kullanilabilir diye soylenti vardi. Ancak japon ve avurstralyada yayin yapan dergilere gore pek mumkun gorunmuyor. 1.6 litre ve 115 beygir ile 2litre 154 beygirlik motora sahip olacakmis yeni xv.

    Japonlar malesef motor konusunda çok muhafazakar. Civic te hala 1.6 atmosferic motor ile geliyor Türkiye'ye.
    Tabi kendini ispatlamış motoru kullanmak güvenli bir hareket. Japonların dayanıklı ürün yapmaları biraz da bundan kaynaklanıyor.
    Macera sevmiyorlar. Ancak ben aslında kesinlikle gerçek 4x4 SUV + mümkünse en yüksek güç te cebimde olsun istiyorum
    Tabi fiyatı makul olsun istiyorum.. Kısacası çok şey istiyorum :)
    Yeni Xv 1.6 Turbo boxer ile gelecek olursa forester-levorg satışları ciddi etkilenir diye düşünüyorum. Bu bile gelmemesi için yeterli bir sebep olabilir.

    Tespitler doğru , Japonların geleneksel satış stratejileri.Sağlam ve Risksiz.

    DSG şanz bir çığır açtı da ne oldu..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kişisel olarak bu tarz beklentilere girmek bana çok anlamsız ve gereksiz geliyor,bu kararlar üreticiler tarafından "her açıdan" düşünülerek alınıyor,aynı beklenti Kuga Dizel için vardı,sonuçta hayallerimiz belki kendi açımızdan haklı olarak çok üst seviyelerde ama arz edilen gerçeklikler bu bağlamda çok farklı.

    Ben elimdekinin kıymetini bilip mutlu oluyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer yeni kasa gerçekten bu olacaksa içim rahatladı. Bu yeni kasadan ziyade face lift gibi duruyor. Ön farlar, ufak bir tampon makyajı, arka farlar Levorg stili. Başka bir XV konsept fotoğrafı vardı. O gelseydi bizim araba 20 bin daha değer kaybederdi :)



    Bu güncel modele bir hayli yakın bir tasarım. Ön farda led aydınlatma olacak sanırım. O güzel bir şey tabii. Arka far tasarımında açıkçası ben şu anki şeffaf tasarımı çok seviyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerikadaki sitesinden 2017 modelini izledim 2017 premium modelde köpek balığı yüzgeç var. Ayrıca eyesight özelliği koymuşlar. Bakalım burayada gelecek mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XV Amerika da 2.0 motorla piyasaya veriliyor. Bu sebeple forester ile aralarında çok bir fiyat farkı yok. Hatta dikkat edin, Türkiyedeki Subaru bayilerinde tanıtım broşürlerinde XV ler 2.0 motor olarak görünüyorlar. Yurtdışından alıp aynen tercüme etmişler.

    Eyesight olayı şu an muallak, çünkü bende bir kaç ay evvel sorduğumda 2017 için XV lerde pek bir değişiklik olmadığı ve Eyesight in şu an opsiyonel olarak bile olsa düşünülmediği cevabını almıştım. Zaten, Önce ötv oranları değişti, sonra ötv ye zam geldi, 103 bin liralık premium şu an 112 bin oldu, Mart-Nisan ayında 2017 modeller ithal edilecek bunlarda hali ile döviz kuru yansıyacağı için fiyatları uçacak, üstüne hadi diyelimki eyesight opsiyonu geldi bir de ona para vereceksiniz! 130 bin liralardan bahseder hale geleceğiz! pek sanmıyorum açıkçası eyesight olayının geleceğini...6 ay evvel sıfır forester alınacak parayla XV yi zor alacağız zaten. Distribütör firma da hesaplayacak zaten bunları.

    Bana sorarsanız, çok parası olan durumu iyi olan arkadaşlar hariç, eğer araç alma planı olan var ise bir an evvel alsın, şu anda en azından stoklarında kalan araçları satıyorlar. 2017 de cebinde parası olan ve ciddi ciddi takıntı yapan Subaru hayranları, fanları dışında bu araçlara yönelen olacağını sanmıyorum, bir yandan kriz olayı ve piyasalardaki güvensizlik, diğer yandan artan fiyatlar ve büyük ihtimalle daha da artacak olan döviz kurları çok zorlayacaktır. Elinizdekinin kıymetini bilin bence de. Yok far hafif çekilmiş yok ufak tefek şurası burası makyajlanmış.. bence önemli değil onlar. XV niz var ise sıkı sıkıya sarılın, alma planınız varsa bir an önce alın. :)

    Dn. Klavyeden kaynaklanan yazım hatalarından dolayı düzenleme yapmak zorunda kaldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oguzhang -- 16 Şubat 2017; 9:53:47 >




  • Oguzhang O kullanıcısına yanıt
    Zaten artan fiyatlarla beraber daha önce Comfort donanım ithal etmeyen distribitör bolca Comfort araç getirmeye basladı.

    "getirin getirin" diye dilimizde tüy bitmişti 2015 yılında.

    Neyseki 2016da 3 partide geldi.

    2017de daha çok gelicek sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oguzhang O kullanıcısına yanıt
    DIT motor konusunu nu bilemiyorum ama yeni xv ile birlikte en azından levorg da olduğu gibi eyesight opsiyon olarak gelecektir, bu xv fiyatlarını çok ciddi artıracaktır. Bayraktar xv de her yenilikte araç fiyatlarında ciddi zamlar yaptı. Eyesight da 8k-10 k satarlar artık. Levorg ada eyesight gelmeyecek derken bir kaç ay sonra gelmişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Subaru Türkiye ye sorduğum soru ve cevabı şöyle.

    1- Eyesight Xv lerde opsiyonel olarak ta olsa gelecekmi?
    2- 2017 model Xv lerde iç veya dış, yeni bir donanım değişikliği var mı?

    Cevap şu;

    Anılan donanımın üretici tarafından Ülkemizde ve Avrupa pazarında satışa sunulması planlanmamaktadır. XV model aracımızın yeni gövde versiyonunun üretici tarafından 2017 yılının sonunda satışa sunulması planlanmakta olup, üretilecek modelin konsepti üretici tarafından bildirilmemiştir.


    Ha farzedelim eyesight i bir pazarlama taktiği olarak getirdiler, artı 8-10 bin lira verip kimse alamaz şu an. Ciddi Subaru hayranı ve parası olan bir kaç kişi hariç. Ekonominin durumu alarm verirken kimse şu an öyle maceralara girmez.
  • 2015 yılı sonu gibi forumdan bir arkadaş da levorg alacağı zaman sormuştu 2016 lar için gelmeyecek demişlerdi. Ancak 2016 da getirdiler. Bu yüzden verdikleri bilgiye güvenmiyorum. Bekleyip göreceğiz.



    Eyesight li levorg test ettim. Güzel bir özellik ancak dediginiz gibi 10 k yüksek bir rakam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chemaster1 -- 16 Şubat 2017; 15:32:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyesight in temel güvenlik unsurlarından Aktif Güvenlik bileşenleri zaten tüm araçlarda standart,Pasif güvenlik de aynı şekilde,farkı yaratan sadece Önleyici güvenlik altında sunulan Adaptif hız,şerit kontrol ve çarpışma önleyici frenleme komponentleri,bunların da aktif olabildiği hızlar aralıkları var,sistem seçici,işin özü şehiriçinden ziyade sadece otoyol kullanımı için çok daha etkin.Bu durumun olası opsiyonel olması halinde aradaki fiyat farkına değer mi siz karar verin.

    Kişisel fikrim Subaru asıl felsefesi önce insan ve 360° güvenliktir,çok yakın bir zamanda Eyesight in de tüm araçlarda standart olacağını ve yine yeni geliştirilen bir güvenlik sisteminin lokomotif olarak bir modelde kullanılacağıdır.Diğer bir düşüncem de X Mode un birkaç yıla kadar XV ye entegre edilebileceğidir,yani Forester a yeni bir donanım eklendiğinde..

    Subarular şu anda dünyanın en güvenli araçlarındandır,bence fazla detayları kafaya takmadan araçlarınızın keyfini sürün,gerisini Subaruya bırakın:)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Getirirlerse eğer bu eyesight eski model xv lerede takılabilir mi acaba bilgisi olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün Subaru TR aradı,stepne konusunda teknik "uzmanlarının" tavsiyesi ve son kararı 17 inch bir lastik ve buna uygun alınacak bir jant.Söylenen aynen bu.Yani manueldeki 16 inch opsiyonunun bir hükmü yok.Peki şimdiye kadar neden 16 inch cücük stepne hediyeli araç sattınız ve önerdiniz o zaman diye sormazlar mı...Biraz baskı altında kalınca çark ettiler anlaşılan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan diğer araçların fiyat ve sundukları donanımlara baktığınızda hala en mantıklı araç xv dir.

    Kadjar 138-500x 115-suzuki 110 full paket fiyatları

    Xv 2017 benim tahminim 119 olur. Eğer eyesight olursa 128 gibi satarlar. Yukarıdaki fiyatlarla karşılaştırma yaptımızda xv gene alınacak arabadır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    Dün eşim arabayı kullanırken talihsiz ufak bir kaza yaşamış. Yola çıktıktan sonra arkadan biraz da hızlıca gelen eski model bir passat arka soldan ön kapıya kadar sürtmüş.
    Diğer arabanın ve bizim Xv nin resimlerini paşlaşıyorum.
    Bu forumda paylaşma sebebim, aracın crossover özelliklerinden çamurluk plastiğinin neredeyse sıfır hasar ile aracı koruması ve ön sürücü kapısı alt tarafındaki zedelenme harici yan kapı çıtalarının da ciddi bir koruma sağlamış olması.
    Kapı çıtalarını taktırmayı düşünen arkadaşlar için işe yaradığını söyleyebilirim.
    Tabi küçük bir kaza olması şansımız yoksa ne çıta işe yarar ne plastik kaplamalar :)

     SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!!




  • descartes46 kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun. Kapı altındaki göçük de boya gerektirmeden düzeltilir gibi duruyor. Ucuz atlatılmış neyse ki.
    Ben de geçenlerde ilk resimde görünen, lastiğin üstündeki plastik tamponu bir sütuna hafifçe sürtmüştüm. O kısmın desenli olması kötü oldu, biraz iz kalır muhtemelen ama kaskodan mini onarım kapsamında bir şeyler yaptırabilirim belki. Bunun için yetkile servise götürmek mi daha iyi olur dersiniz, yoksa kaporta, tampon onarımı tarzı işlerde uzamanlaşan başka bir yere mi? Autoking'i tavsiye edenler var mesela.
  • waylander W kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler,
    Plastik kısımdaki izler biraz silince azaldı
    Kapı altı göçüğü tam kapının alt tasarım bombesinin üzerine, yani oraya vakum ile şekil vermek güç olacaktır ama soracağım Autoking e.
    Kaskoyu da deldirmek istemiyorum açıkçası bir de boya vs gerekli derlerse motivasyonum iyice düşer.
    Minionarım ile iyileşme olabilirse yaptırabilirim yoksa artık nazar boncuğu diye kabul edeceğiz :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: descartes46

    Teşekkürler,
    Plastik kısımdaki izler biraz silince azaldı
    Kapı altı göçüğü tam kapının alt tasarım bombesinin üzerine, yani oraya vakum ile şekil vermek güç olacaktır ama soracağım Autoking e.
    Kaskoyu da deldirmek istemiyorum açıkçası bir de boya vs gerekli derlerse motivasyonum iyice düşer.
    Minionarım ile iyileşme olabilirse yaptırabilirim yoksa artık nazar boncuğu diye kabul edeceğiz :)

    Geçmiş olsun. Tutanakta suçun karşı tarafta olduğu belli ise sizin kaskonun hasarsızlığı bozulmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uguroz76 U kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler,
    Eşimin tali yoldan çıkma durumu var :) Flu bir kaza sanki hata bizim tarafta gibi görünüyor....
    Araca boya yaptırmak sıkıntı olabiliyor Türkiyede. Bana kalsa kapıda tamponda boyanın lafı olmaz.
    Ama malum kaporta ezik satarsın fiyat düşmez, lokal boya yaparsın sıkıntı olur:)
    Gerçi Subaru kullanıcıları bariz rutin dışı insanlar. Satarken tecrübe edineceğim bir konu ama şimdiden alıcı ile farklı konuların ön plana çıkacağını düşünüyorum :)
  • Çok geçmiş olsun.
    Autoking 3-5 cm gibi bir ölçüyü minionarım sayıyor, gideceğiniz bayisine göre tüm minionarım hakkınızı isteyebilirler veya para isterler. Sanayide İşini bilen eli yatkın bir usta ise, 3-400 liraya yapar Boya atsa bile gerçeğinden ayırd edilmez.Hasarın yerini bile bulamazsınız.

    Kapı çıtalarından almayı düşünüyorum bende maliyeti nedir acaba? Sadece kapı çıtası değil o çıtaların tampon yanlarına takılanlarından da almayı düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oguzhang -- 17 Şubat 2017; 15:9:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oguzhang

    Çok geçmiş olsun.
    Autoking 3-5 cm gibi bir ölçüyü minionarım sayıyor, gideceğiniz bayisine göre tüm minionarım hakkınızı isteyebilirler veya para isterler. Sanayide İşini bilen eli yatkın bir usta ise, 3-400 liraya yapar Boya atsa bile gerçeğinden ayırd edilmez.Hasarın yerini bile bulamazsınız.

    Kapı çıtalarından almayı düşünüyorum bende maliyeti nedir acaba? Sadece kapı çıtası değil o çıtaların tampon yanlarına takılanlarından da almayı düşünüyorum.


    Teşekkürler,
    Konuyu araştırdıktan sonra foruma da bilgi amaçlı yazmayı düşünüyorum
    Çıtaları eski sahibi takmış tamponlarda da var.
    Ben Auris e 2014 yılında bagaj havuzu ile beraber 650 TL ye taktırmıştım. 2017 de Subaru için yine 600-700 TL den az değildir diye düşünüyorum(tahmin). Özellikle yeni araçlar için çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Açıkçası sadece otopark kapı çarpma izi vs için bile taktırılabilir.




  • 
Sayfa: önceki 344345346347348
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.