Şimdi Ara

Subaru forester kullananlar.. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.717
Cevap
67
Favori
414.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker67
    Hocam merhaba, nasılsınız? Bu 100bin bakımının içinde triger değişimi de var mı ve nerede bakıma soktunuz?

    Sağolun İlker hocam iyiyim çok şükür. Sizin de keyifler yerindedir inşallah.
    Bakım için Ankara Subaru Argos'a gittim. 100bin bakımında triger değişimi de var, ama triger setinin fiyatını da hatırlamıyorum. Faturayı bir ara ekleyeceğim demiştim ama işlerin yoğunluğundan fırsat bulamadım. Bir de bilgisayarın SSD'si çöktü, sistemi yeniden HDDye kurmak durumunda kaldım, o ayrı hikaye. İlk fırsatta ekleyeceğim bakımı ayrıntılarıyla. Ben Argostan çok memnun kaldım, aracımı da söylediklerinden daha erken teslim ettiler. Araca yapılan işlermleri Bayraktarda yaptırsaydım hem daha uzun sürerdü hem de 3000 TLyi rahat geçerdi. (araç bakımdayken araç kiraladım arabasız kalmamak için, o nedenle bakım süresi benim için çok önemli :D )Aracım LPGli olduğundan bakım işi subap ayarı vs nedeniyle 2 gün sürdü. Normal bir araçta (LPGsiz, rutin bakım harici sorunu olmayan) birkaç saatte bitecek bir bakım diye biliyorum. Benim araç daha önce de bir subap ayarı geçirmiş, her kim yaptırsa motor kapağının vidalarını yalama etmiş. Usta sökerken çok zorlandık, vidaları kaynak cihazıyla sökmek zorunda kaldık diye anlattı. Şimdi 4 fren diski ve balatası da değişecek, artık ses yapmaya başladılar. Onun için de tüm set için orjinal subaru 700 TL brembo üretimi 300 TL fiyat aldım. Bir de 60bin km'de bir şanzuman yağının değişmesi gerekmiş, normalde 120binde benim değişim ama ben eski sahiplerinin gerekli değişimi yaptırıp yaptırmadığını bilmediğim için temmuzda rutin bakımla birlikte yaptıracağım. (araç 100bin bakımına 95binde girdi, şu anda 100.250 km'de, bir ay içinde de105bini bulur diye planlıyorum :) ) Fren disk ve balata değişimiyle şanzuman yağı değişimi tecrübelerimi de buradan paylaşacağım yine. Saygılarımla
  • 2.0 turbo test sürüşüne çıkan var mı arkadaşlar ?
  • Değerli arkadaşlar, 2011 makyajından sonra dizel forester gelmedi mi ülkemize hiç? Bir de sahibinden.com'da 2011 benzinli otomatik gördüm, kullanılan şanzıman cvt mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sercangozum S kullanıcısına yanıt
    Şanziman, 4 ileri tork kovertörlu klasik şanzıman
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker67

    Şanziman, 4 ileri tork kovertörlu klasik şanzıman

    O zaman yakıt tüketimi fazla olabilir,galiba manuel de olsa dizel daha mantıklı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sercangozum


    quote:

    Orijinalden alıntı: ilker67

    Şanziman, 4 ileri tork kovertörlu klasik şanzıman

    O zaman yakıt tüketimi fazla olabilir,galiba manuel de olsa dizel daha mantıklı

    Arkadaşım yaklaşık 4.500km oldu yol bigisayarını sıfırlayalı ve son zamanlarda da şehir içi kullanımım biraz arttı. Ortalama 10.4 lt gösteriyor benzinde.
  • ÖNCELİKLE SUBARU VE FORESTER HAKKINDA FAYDALI BİLGİLER PAYLAŞTIGINIZ İÇİN TESEKKUR EDERIM. BENİM ARACIM 2002 2.0 S TURBO MODELİ GAYET MEMNUNUM FAKAT, MODELİ YÜKSELTMEK İÇİN SATMAYI DÜŞÜNÜYORUM. ALT TAKIMI KOMPLE YENİLEDİM, RUTİN BAKIMLARI YAPILDI ŞUAN BİR MASRAF YAPMADAN KULLANIMA HAZIR. SAG ÖN KAPININ YARISI OLAОAN ÇİZİKLER VE TAŞ SIÇRAMALARI NEDENIYLE BOYALIDIR BAŞKA BİR YERİNDE BOYA YOKTUR. 1 AY ÖNCE 4 LASTİK SIFIRLANDI. KULLANMAYA DEVAM ETMEK İÇİN MASRAFTAN KACINMADIM. ŞUAN ARACIMI KULLANIYORUM FAKAT ALMAK İSTEYEN OLURSA UYGUN FİYATA SATABİLİR YADA 2005 VEYA 2006 MODELLERİ İLE TAKAS YAPABİLİRİM. ARAÇTA LPG MEVCUTTUR VE SORUNSUZ ÇALISMAKTADIR. ARAÇ 21000 KM DEDİR. DAHA ÖNCELERDE ALFA ROMEO KULLANIYORDUM FAKAT FORESTERİ KULLANMAYA BAŞLAYINCA ALFA BİRAZ KOMİK KALIYOR :)FORESTER GERCEKTEN HER BAKIMDAN BAMBAŞKA... YAKITI FAZLA DEОİL KM YE 2500 DEVİRDE SEHİR İÇİ 30 KRŞ UZUN YOLDA 25 KURUŞ CİVARI YAKIYOR. EОER İLGİLENMEK İSTEYEN ARKADAŞLAR OLURSA TEL DEN ULAŞABİLİRLER FİYAT OLARAK 22OOO TL İSTİYORUM. İKAMET YERİM ADANA SAYGILAR GSM 5365408282 ...https://store.donanimhaber.com/cb/8c/c9/cb8cc964f9a101994c97dfc8bb616d55.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patateskafa -- 30 Haziran 2013; 23:00:54 >
  • hocam araç 21000 km mi bn mi yanlış okudum??

    bide not düşeyim şuraya da neden olmasın=))
  • Merhaba arkadaşlar,

    Geçtiğimiz hafta, yeni Forester Turbo (240 beygir) almak için bayilere telefon ettim. Sıfır araç alacağım için renk tercihlerimi belirttim. İstediğim renk kırmızı idi. Ve arabanın iç döşemesinin de bej olmasını talep ettim. İlk olarak bana kırmızı renk araba kolay satılmadığı için distribütörün bu rengi getirmediğini, ancak özel siparişle 4 ay sonraya getirebileceklerini söylediler. Buna ek olarak da, turbo modellerde iç döşemenin sadece siyah olabileceğini, bej seçeneğinin olmadığını belirttiler. Subaru global sitesinde Forester Turbo için iç döşemede bej seçeneğinin bulunduğunu kendilerine söylememe rağmen bunun mümkün olamayacağını belirttiler. İçlerinden sadece bir tanesi, bu durumu araştırıp bana bilgi vereceğini söylese de 3 gündür olumlu ya da olumsuz haber vermek üzere beni aramadı (bu da müşteriye yetersiz ilgi demek!!!).
    Neredeyse 120.000TL gibi büyük bir miktar para ödeyip sıfır araba alma çabasına giriyorsunuz ancak size gerekli ilgi ve alakayı göstermedikleri gibi yeni Forester'ın lansman renklerinden biri olan venedik kırmızısı rengini de zoraki getiriyorlar (iç döşeme ile ilgili istediğinizi de olumsuz şekilde yanıtlayarak).
  • Bir subaru satış klasigi hocam...hep ilgisiz...hep ilgisiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Acaba 2013 Forester atmosferik kullanıcısının paylaşabileceği yakıt verileri mevcut mudur? Sanırım 4. jenerasyon forester için yakıt tüketimi daha olumlu diyorlar ancak ben test sürüşünde şehiriçin sürüşe yakın bir sürüş yaparak çok yüksek yakıt tüketimine ulaştım. paylaşabilirseniz sevinirim, teşekkürler.
  • 2010 forester satıyorum ilgilenenler bana buradan ulaşabliir
  • Drakyuz arac hakkinda bilgi alabilir miyim?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2010 59 binde...füme..limited paket... 2. sahibiyim ve tüm bakımları antalya yetkili serviste yapılmış...zaten oranın patronunun aracıydı.. motorsiklet çarptığı için çamurluk ve ön tampon değişti..spring booster,media player ,geri görüş kamerası, yeni lastikleri, boya koruması var ekstra olarak...budur:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drakyuz

    2010 forester satıyorum ilgilenenler bana buradan ulaşabliir

    Hocam saatlere ilginiz varsa "bugün kolunuzda hangi saat var" başlığına bekleriz
  • Selam arkadaşlar,

    Bir Subaru Forester sevdalısı olarak uzun zamandır hayalimi gerçekleştirmek için para biriktiriyorum.Nasip olursa inşallah ben de ikinci el forester almaya niyetliyim.
    Deneyimli kullanıcılardan 1-2 sorumu yanıtlamalarını rica edeceğim mümkünse;

    1- AWD ve VTD(yanlış yazmadıysam) teknolojisinden faydalanmak için aracı illaki otomatik mi almak gerekiyor,yoksa manuel viteslerde de bu özellik mevcut mu?
    2- AWD/VTD teknolojisi birlikte hangi yıldan itibaren bulunmaya başladı foresterlarda ? 2012-2013 modeller bütçemi aşıyor maalesef ve aracımın bu özellikleri olsun istiyorum.Dolayısıyla en eski hangi yılda çıkan modellere bakmalıyım?
    3- Arabayla gezmeyi seven biri olarak ilk başlarda hevesten benzin maliyetini önemsemeyeceksem de bir süre sonra ağır gelmeye başlayacaktır tahmin ediyorum.Dolayısıyla LPG gerekecek bir süre sonra.Acaba alım aşamasında direkt tüplü olanlara mı bakayım,sonradan taktırmak daha mı maliyetli olur.?!? Ayrıca LPG tesisatının bakımı ve ayarını yaptırırken aşırı maaliyet çıkıyor mu servislerde ve ortalama hangi sıklıkta ayar gerektiyor LPG?

    Zaman ayırıp yanıtlayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

    Herkese araçlarıyla keyifli,kazasız belasız sürüşler dilerim.

    Hakan
  • subaruclubtr ....aradığın herşey orada subaruyla ilgili..2006,2007,2008 2,5cc lik turbolu foresterlarda kullanılmış bir sistem vtd..devamlı karla buzla veya offf road la ilişkiliyseniz doğru bir seçim olur vtd li forester...yol güvenliği istiyorsanız; olsa iyi olur da olmaması çok büyük kayıp değil bence..umarım vdc değildir sorduğun..çünkü o bambaşka
    bence lpg siz araç alıp kendin taktır..çünkü nerede nasıl takıldığı önemli bununla bizzat alakadar olmalısın...bakımları çok takma lpg de aslolan ilk montajdır..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drakyuz

    subaruclubtr ....aradığın herşey orada subaruyla ilgili..2006,2007,2008 2,5cc lik turbolu foresterlarda kullanılmış bir sistem vtd..devamlı karla buzla veya offf road la ilişkiliyseniz doğru bir seçim olur vtd li forester...yol güvenliği istiyorsanız; olsa iyi olur da olmaması çok büyük kayıp değil bence..umarım vdc değildir sorduğun..çünkü o bambaşka
    bence lpg siz araç alıp kendin taktır..çünkü nerede nasıl takıldığı önemli bununla bizzat alakadar olmalısın...bakımları çok takma lpg de aslolan ilk montajdır..

    merhaba drakyuz,

    cevabınız için teşekkür ederim.şimdi o siteyi okuyordum ben de :) (prins sönmez usta konusunu)
    offroadla işim yok gibi birşey aslında,,ben yol güvenliği tutuş için sormuştum.. VTD dediğimiz şey,gerektiğinde gücü ve frenlemeyi tekerleklere farklı aktaran ve hızlı viraj girişlerinde işe yarayan sistem değil miydi kafam karıştı :) VDC neydi peki tam olarak hocam

    iyi günler
  • vtd mekanik difrensiyel.. gücü 55/45 veya 50/50 oranında paylaştıran yani...vdc ise bildiğimiz esp...tekerleri sensörlerle izleyip tekerlerde kayma veya farklı devirlenme hissettiğinde o tekerdeki gücü azaltan diğerlerinde de arttıran sistem..
  • oraya bekleriz üye de olun subaru ailesi güzel bi ailedir:)
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.