Şimdi Ara

Şuan olması gereken maaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

En düşük emekli 25 bin olmalı

Asgari ücret net 40 bin olmalı

Kamuda mühendis maaşı en az net 100 bin olmalı

Kamuda öğretmen maaşı en az net 80 bin olmalı

Kamuda hakim ve savcı maaşı en az net 120 bin olmalı

Kamuda uzman doktor maaşı en az net 160 bin olmalı

Kamuda hemşire maaşı en az net 80 bin olmalı

Milletvekili maaşı en fazla 100 bin olmalı

Bakan maaşıda en fazla 150 bin olmalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bu rakamların olması için kamu çalışanı sayısı 2.5 milyona düşmeli emeklilerede kademeli maaş kesintisine gitmeli 10 yıl maaş alandan %10 40yıl alandan %40 gibi tabii Cengize limaka hortumlar kesilirse daha kolay olur

Milletvekilleri bakanlar memur düzeyinde maaş alacaksa değer ve önemi yok olur fakat emekli maaşları kalkmalı

• Saçma olmuş iyice. O maaşları alsalar emekli yine sürünür bunların yanında. Emekli maaşı ile asgari ücret eşit olmalı ve mesela 35 bin olmalı. Memurlar da en düşük olarak 1.25 asgari ücret almalı fazla değil.

Bugün 40k olsa bir asgari ücret, 5 kişi çalıştırsa 200 bin lira ediyor. Bunun üzerine vergiler falan dersen 50k da ona versin 250k

bu 5 personel bir dönercide çalışsın. Ayda ortalama 250k'da gideri olsun bu işletmenin. Bu işletme aylık olarak %100 kar etmesi için 200 lira ile ayda 5000 ürün satması gerekiyor. Ürünü döner ve ayran olduğunu baz alırsak, işletme 1 günde ortalama 165 tane ürün satması gerekiyor.

• Kanuna göre en düşük emekli maaşı hiç bir zaman asgari ücretin altında olamaz ama akp yasanın etrafından dolanıp emekli maaşını yaşlılık aylığı olarak değiştirdiği için şu an zamları çok düşük tutup istediği miktarda belirliyor.

Diğer yandan vekillerin hemen hepsi iş sahibi gelir sahibi insanlar oldukları için bana göre maaş bile almaması lazım gelir çünkü vekillik bir meslek değildir halkı temsil eden halkın sesi olan bu kişiler bu işi severek ve gönülden yapmalıdır belki sembolik bir rakam verilebilir ama maaş hele ki birde emekliyse daha fazla maaş alması asla söz konusu olmamalı.

40 yıl maaş alandan %40 keserseniz 80 yaşındaki insanları ölüme mi götürmek istiyorsunuz?

asgari zaten en az 50, emekli en az 30 almalı günümüz şartlarında...

Referans Paylaşım Konuları:
    https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311
  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

2-3 çocuklu bir çalışan 30 bin lira ile geçiriyorsa. 80 yaşındaki birine 10-15 bin lira yeter demektir.zaten 80 yaşında birinin birkaç evi vs.de olur onun kiraları asgari ücretten bile fazla kazanç sağlar

Kalkarsa ona da vergi gelir ve yemek ile yol parası düşer

• Milletvekili ve bakanlar o maasla neden bakanlik yapsin ya da vekillik yapsin peki? Onlarin borclarini sen mi odeyeceksin? Vekillik ya da bakanlik icin isimi gucumu birakip gelip hizmet edecegim, tamam, peki sonra?

Vekil'e tamam ver 100,000 lira maas. Ben yurtdisinda ayda $15,000 dolar kazanabilecekken o isi birakip gelip vekillik yapmali miyim?

Hadi hepsine OK, gelip yapayim, ama halk olarak vekillerin baska gelirler elde etmesini kabul ediyorsunuz o zaman pesinen.

Hani cok ovdugunuz Isvec'te, Isvicre'de vay efendim bakan istifa etti diyorsunuz ya, bir sekilde ilave para kazanamayan bakan zaten istifa icin gun sayar, piyasada calisarak 4-5 kat fazla maas alacaksa neden o paraya omrunu tuketsin?

Halk istiyor ki hem 100 bin liraya vekillik, bakanlik yapilsin, hem rusvet alinmasin, hem de bakanlar vekiller guc kullanmasin, yetki kullanmasin, e babam bakanligi, vekilligi kullanmayip esit davranacaklarsa o zaman memur maasina vekilligin, bakanligin getirisi ne bu insanlara?

Hani devletin yenmesini savunmuyorum burda, sadece sizin bu maas sisteminin neyi cozecegini merak ettim, soruyorum, vekile, bakana 100 bin lira maas derken bunlari dusundunuz mu?

100 bin liraya vekillik yapacaksam, surekli rapor alir evimde geciririm hastayim diye, 100 bin liranin vekilligi o kadar olur. Ayrica sabah 9 aksam 5 calisirim, telefonlara falan hic bakmam, memur maasina neden kafa yoracak misim? Memur nasil yatiyorsa ben de oyle yatarim. Meclis olagan ustu toplantilarinda fazla mesai ucreti isterim, her turlu danismalarda danismanlik ucreti alirim. Isinize geliyorsa, 100 bin liraymis ya hani maasim. Ucuz etin yahnisi o kadar olur.

haa dersiniz ki biz de seni bidaha secmicez, vekil yapmicaz, e yapmayin, 100 bin liraya simit satsam daha iyi, secme beni vekil, sectin de noldu? 100 bin lira mi yani?

Simdi anladiniz mi arkadaslar vekil ve bakan maaslarinin neden yuksek olmasi gerektigini?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 29 Eylül 2025; 23:39:27 >

• Şuan karı koca bir eve 150kdan az para giriyorsa o evde huzur olmaz

Her sey inanilmaz pahalı her sey

Asgarî ücretin en az 50k olmasi ve sadece cok çok genc az bir kitlenin almasi lazim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

üretim temelli ekonomiye geçilmesi lazım,

iklim anlaşmasından geri çekilmeliyiz bakın riskli durumun içindeyiz bilmeyenlere basit bir özet geçeyim, yabancılar geliyor senin topragını kazıp altını arayıp siyanürle kimyasalla topragını zehirleyip gidiyor buna sıkıntı yok, ama köyünüzde kendinizde ufak bi akar su geçen arsanız var ben burda balık yetiştirip satıcam diyorsunuz hooooooooooppp balık çiftliği yapamazsın

tarım bitiriliyor mazot gübre tohum bedelleri ciddi masraf tutuyor insanlar ekmek istemiyor, zeytin ağaçları kesiliyor, hayvancılık yasaklanmaya başladı ahırın varsa kapatman gerekiyor çünkü köyler mahalle yapıldı mahallede ahır olmaz deniyor, ama brezilyadan bilmem nerden inek getiriyorlar üreten varken desteklemek yerine yurt dışından getiriyolar, ardından teknoloji üretimi olarak montaj yapıyoruz sadece, ve zaten fabrikalar bir bir satıldı bu şartlarda siz ne maaş verirseniz verin enflasyon düşmez, daha bir sürü şey söylerim ama bu şartlarda maaşı yükseltmek günü kurtarır taşıma suyla değirmeni döndürür oda su biter bi süre sonra

• sensaura kullanıcısına yanıt

M.vekili maaşları sembolik dahi olsa ( mesela 50 bin ) yine de mecliste hiçbir işe yaramayan ve çoğu yatan m.vekillerini etkilemez, ırgalamaz, umurlarında dahi olmaz. Zira bunların m.vekili maaşlarına ihtiyaçları yok. Mevki makam, statü ve ömür boyu ballı m.vekili emekliliği, toplumda ayrıcalık ve tüm bunları tüm gün ofiste yatarak ve az bir zamanı da mecliste oturarak elde etmek. Amaç bu.

Yani bunun getirisi, maaştan daha yüksek. O kadar çok ayrıcalığ var ki, bunların yaşlı ana babasının, çoluk çocuğunun, torun tombalağının ağızlarına implant çakılsa, o dahi benim vergimden gidiyor..

M.vekili yatış işi, getirisi, maaştan daha yüksek. birgün tbmm meclisini aç otur izle, orda hâzır bulunanların sayısı 2 elin parmak sayısı kadar ya var ya yok. Gerisi nerde?

Bunların reisi, 1-2 kere bunları herkesin gözünde azarladı, aldığınız maaş haram olur dedi. Kimse dinlemedi, yatışa aynen devam ediyorlar...

Seçildiği vilayetin ve o vilayet halkının yararına çıkarına dair bir kere konuşma yapmamış, sorunlarını dile getirmemiş, meclise milletin vekili olmaya değil, camız gibi yatmaya ve statü kazanmaya gelmiş, yemin töreni dışında bir kere kürsüye çıkıp da mikrofon önünde konuşma yapmamış, ismi var amma kendi yok hükmünde ağır yatışta olan ve milletin parasını maaş olarak yiyen yüzlerce m.vekili var şu anda...

Normalde bunların sayısının azaltılması lazımken aksine arttırıldı. Çoğu ülkeden fazla sayıda m.vekilini besliyoruz millet olarak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 30 Eylül 2025; 7:43:30 >

• ülkenin para birimi 5 senede neredeyse 10 kat değer kaybetti, bizim burdaki kendini bilmezler hala asgari ücret 40-50k olsun diyor.

Bu ülkeden bir cacık olmaz maalesef, gram akıllanma yok

Kafalarına da sıkalım olmadı.

Enflasyon halkı kandırmanın en kolay yöntemidir siyasiler 55 yıldır aynı yolda devam ediyor

• Adamlar calistiririz diye ulkeye gocmen aldilar onlar bile bu paraya bu sartlarda calisilmaz diyip is birakti ya avrupaya kacmanin yolunu buldular yada ulkelerine donduler. Turkiye icin tek cikis yolu sistemli dusurulmus calisma saatleridir cunku maaslari istenilen seviyeye tahminen yakin donemde getiremeyecekler bu sebeple 30-35-40 saat calisma duzenine gecip 1-2 senelik kontratlar seklinde bir calisma duzenine gecmeleri lazim. Bu sekilde cok insani calismaya cekebilirler… suanki 14 gun yillik izin 1 gunluk haftalik izinle birde bu paralara kimse calismayacak git gide piyasada istihdamda daralacak. ( tahminimce )

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.