Şimdi Ara

silinsin (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
5
Favori
12.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
87 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • RTX 2x serisi ekran kartına sahip birinin daha yıllar boyunca oyunlarda bir sorunu olmaz, sırf daha iyisi geliyor diye bunu satmaya çalışmak zaten gereksiz bir hareket. Kullanıp verdikleri parayı sonuna kadar sömürüp, zamanı gelince de piyasada ederi neyse o fiyata satmak çok daha makul.

    Zaten kart artık yetersiz hale gelince vaktinde pahalıya bile almış olsa satarken ucuza vermeye erinmez insan. Aldım yıllardır kullanıyorum artık işi bitti satıyorum der fiyatına kafayı çok yormadan satar.

    Ben iş için kullanmıyor olsam 2x bir ekran kartımı satıp 3x'e geçmem mesela ama her türlü bi 3080'e ihtiyacım var en kötü. Sırf oyun için zaten bu kadar ileri gitmenin bir manası yok. 5 sene sonra bi yazılım faciası RDR 3 gelirse o zaman alırsınız bi 3070 olur biter. O zamana kadar 2x kartınız ile keyfinize bakın öküz gibi ekran kartı zaten yeni gelen %40 - 50 fark atınca şu anki çöp olmuş olmuyor. Sadece diğeri üzerine katlamış oluyor hepsi bu.

    Buna böyle bakabilirseniz firmaları zengin eden kendini de fakir eden bir tüketim çılgını olmazsınız hem.




  • Metal-Gear kullanıcısına yanıt
    Selam. Gpu renderingde hangi motorların sli desteği var hocam şuan da ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu Dolar yükseltme tuşuna bir basayım da milletin kafa yerine gelsin.
  • Metal-Gear kullanıcısına yanıt
    adam özetlemiş konu kapanabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2017 de dolar yükseldi almayın
    2018 de dolar yükseldi almayın
    2019 da dolar yükseldi almayın

    biz ne zaman ekran kartı alacaz
  • Gene fahiş fiyatlara satılır.PS geldi vergi zammı donanım parçalarına da getirirler.
  • 4k - 8k değerlerinden bahsediliyor tanıtımda yeni nesil kartlar için, o çözünürlükte verdiği fps değerleri konuşuluyor ama DH forumunda hala insanlar 3000serisini full hd monitörde kullanmanın hesabında. ya zaten sen full hd kullanıcısı isen 3000 serisi ile işin yok 1000 serisi bile yeter sana hatta 5700 bile alabilirsin.

    5000₺ den de 3070 getirir bize konu sahibi :)
  • ilk önce i5 4690k dan kurtulmam lazım sonra 1200wattlık bir güç kaynağı almam lazım. Sonra komple tüm kart değiştirmem lazım
  • Konu sahibi anlık : Ne yapsam da ortalığı kızıştırsam

    silinsin
  • Rx 580 veya vega 56 almayi dusunuyorum. Acaba 1 ay sonra fiyatlar düşer mi?
    Rx 580 8gb 1200 tl
    Vega 56 8gb 1600 tl
    İkinci el piyasasında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrth87

    o halde elimizde ki rx 5700 xt'yi elden çıkarıp dolara mı yatıralım yeni kartlar çıkana dek?
    Mantıklı olabilir. Big Navi de geliyor.

    Ama şunu unutmamak lazım 5700 xt ye çok büyük indirim gelmeyebilir çünkü 3070 bu karttan yüzde 40 45 daha hızlı
    Yani 4400tl olur 3500tl. Ama indirim gelecektir. Buda 2. Ele yansır.

    Şuan satabiliyorken satmak mantıklı.

    2 aya da 2080ti veya paranız varsa 3070 almak çok iyi olacaktır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CoolSnow

    Rx 580 veya vega 56 almayi dusunuyorum. Acaba 1 ay sonra fiyatlar düşer mi?
    Rx 580 8gb 1200 tl
    Vega 56 8gb 1600 tl
    İkinci el piyasasında.
    Düşmeyebilir çünkü rx 580 zaten eski kart ve güç olarak da hiç fena değil. Witcher 3 75 60 fps veriyor 1080pde. 8gb ile arsında fark yok isterseniz 4gb alın. 8gb boş çünkü 4k kartı değil. 1080p de 4gb yetiyor.

    Alınabilir bence. Nvidia 1000tl ye sıfır 580 den hızlı kart çıkarmaz gibi geliyor bana hala ne olursa olsun güncel bir kart

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muten Baba

    Konu sahibi anlık : Ne yapsam da ortalığı kızıştırsam

    Hahhaahfjjsshshshhw

    Ortalığı ben değil amd karıştırdı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rylai2113

    4k - 8k değerlerinden bahsediliyor tanıtımda yeni nesil kartlar için, o çözünürlükte verdiği fps değerleri konuşuluyor ama DH forumunda hala insanlar 3000serisini full hd monitörde kullanmanın hesabında. ya zaten sen full hd kullanıcısı isen 3000 serisi ile işin yok 1000 serisi bile yeter sana hatta 5700 bile alabilirsin.

    5000₺ den de 3070 getirir bize konu sahibi :)
    Şuana kadar bunu kendim ve arkadaşlarım için çok yaptım : ama şuan yurtdışı Seyehat lerim 2 kere patladı umudum kalmadı. Maalesef tr fiyatları veya amazon + vergi shipping ile alacağız.

    4800 gibi bir rakama amazon dan gelir evinize herşey dahil bu mesajımı yıldızlayın.

    Ama stok sorunu yaşanır ilk hafta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muten Baba

    Selam. Gpu renderingde hangi motorların sli desteği var hocam şuan da ?
    Hocam benim kullandığım gpu render motorlarında tam manasıyla bir SLI desteği yok, Unreal Engine 4'te de editörde çalışırken bir fayda sağlamıyor bu yüzden ben sli için ikinci bir kart almadım zaten hiç, sadece oluyor mu olmuyor mu diye testlere baktım. UE4'te projeyi paketleyince motorun dışında SLI desteği var, geliştirme esnasında editör içerisinde yok sadece.

    Oyun motorları için proje ürettiğimizden zaten %90 PBR rendering üzerine çalışıyoruz, bazen substance painter, bazen s. designer, bazende marmoset toolbag ve Nvidia IRay ile test renderları alıyorum hepsinde de CUDA çekirdeği ne kadar fazlaysa o kadar hızlı sonuç veriyor. çoklu gpu'lar ise sonuç vermiyor.

    Neden iyi sonuç alınmadığına gelirsem, bu aşamalarda henüz paketlenmemiş Raw renderlar alındığı için çoklu gpu optimizasyonu mümkün olmuyor genel sıkıntı bu. Oyun oynarken ise her şey önceden geliştirici tarafından Bake edilmiş ve bütün Shader Node'ları basitleştirilip paketlenmiş olduğu için ekran kartları 1 kareyi render ederken diğer ekran kartı ikinci kareyi render edip arka arkaya rasterliyorlar görüntüyü. Ama yapım aşamasında bütün veriler ham ve açık şekilde işlendiği için böyle bir şey mümkün olmuyor en azından şu an için.

    Bundan yola çıkarak söyleyebilirim ki, kimi gpu render motorları hiç destekleyemezken, kimileri destekler ama istikrarsız / hatalı çalışabilir. Redshift mesela SLI'da en iyi sonuç veren render motoru olduğuna dair testler var ama istikrarsız çalıştığını da söylüyorlar testlerde. Vray RT (GPU üzerinden çalışan hali) çoklu GPU'dan faydalanıyor, ama SLI ayar olarak kapalı olup Vray'in kendi sisteminden çift kart seçili olursa çalışıyor, aksi halde istikrarsız çalışıyor.

    Sözün özü, geliştiriciyseniz çoklu GPU'ya yatırım yapmak iyi değil, onun yerine işlem gücü yüksek tek GPU alıp Nvidia Studio Driver ile kullanmak daha iyi, veya Quadro ekran kartı almak en iyi seçim olur.




  • Metal-Gear kullanıcısına yanıt
    render olarak indigo, octane ve vray de "multi gpu" destegi var hocam. ama dediginiz gibi editörler olsun realtime renderlar misal lumion, twinmotion olsun multi destegi yok. Cizim asamasinda viewportta zaten yok. Tek rtx 3090 bu anladamda üretken ekibe bir cok konuda fayda saglayacak. eski kartida takip gerektiginde multi gpu gücünden de yararlanabilecekler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düz 5000 e düştü yinemi alınmaz.


    silinsin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne kötüsü, parası olan var ise şu an iyi zaman, alın kaçırmayın, yoksa daha kötü zamanlar geliyor hiç alamayacaksınız.
  • Şu bir gerçek 3070 falan 6-7 bin tahminim girer piyasaya.. market lerin satış stratejisi sizlerin döviz kuru mantığıyla aynı değil...

    Eğer 4-5 bin TL ye girerse elktronik parça satan store lar ellerindeki alayına bütün kartları çöpe atsalar yeri olur..

    Ben şahsen kart alıcak olsam gidip 2 bine gtx1660 alıcağıma 3 bine rx5600 yada 5700 alıcağıma kısaca piyasadaki her tür kartı alıcağıma 2 bine 3 bine 4 bine biraz bekler kasar borca girer taksidi uzatır üstüne bin iki bin daha ekler 3070 alırdım...

    Pek çok insanda böyle yapar tahminin..

    O yüzden tekno marketler kendilerini zarara sokucak bir satış stratejisine girmez.. ama bu saatten sonrada nasıl kart satarlar bilemem.. ben artık şu saatten sonra kart alıcak olsam sıfır 3 bin serisinin gelmesini beklerdim..

    İkinci el içinde aynısı geçerli şu saatten sonra az parası olanda çok parası olanda yani 1050 kovalayanda 1080ti kovalayanda 2080ti.kovalayanda 3 bin serisinin gelmesini bekler ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 3070'in gerçekten türkiye de 5000 tl den satılacağını düşünenler yazarken inaniyor mu çok merak ediyorum ya.Hayır bunu inanarak yaziyorsanız siz bu ülkede yaşamiyorsunuz herhalde yada kafalar hergün cok güzel olmalı başka bir açıklaması yok bunun yani :D Bende isterim 5000 den satılsın ama :
    silinsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onraktas27 -- 7 Eylül 2020; 16:24:53 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.