Şimdi Ara

Su Ürünleri Mühendisliği okunur mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
19.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • balık neslı hızla tukenıyo.hukumet bunun farkına varmaya basladı.su urunlerı alanına yatırımlar yapılıyor.denızler kırlenıyor ve denız suyu arıtımı yaygınlasacak yakında.gelcegı parlak bı meslek.işsiz kalma korkusu mu yasıosun; al dalgıclık belgesını yada kaptanlık belgesını garantıde bi işin olsun.
  • Bu kadar güzel bir mesleğe böyle dalgacı yorumların yapıldığını görmek çok üzücü.
  • 2005 SDÜ su ürünlerini kazandım bende sizin gibi ne olcam bu nası bölüm diordum.lakabım temel reise bile çıktı.hatta 1. sınıfta defalarca okulu bıraktım.kaçtım.enson dedim birde iş sahasını göreyim. 2. sınıfta çalışmaya gittim ve dedim ben bu işi yaparım.2010'da zor mezun oldum ama 2009'dan beri su ürünleri sektöründe çalışıyorum.sektörün %85'i milas bodrum bölgesinde.geri kalanı ise didim antalya izmir gibi gene çok güzel şehir ve ilçeler.5 senedir çalışıyorum mesleğimden çok memnunum.ne iş yapıyorsun diceksiniz hepiniz.herkezin aklına ilk akvaryum gelicek.evet ama o en basit dalı.bu işin yetiştiriciliği paketlemesi ihracatı üretimi avcılığı gibi bir çok kısmı var.ben deniz üzerinde bodrum bir çiftlikte çalışıyorum.ağ kafeslerde çipura levrek yetiştiriçiliği yapıyorum.şuanda yemiş olduğunuz levrek ve çipurayı benim gibi nice mühendis ve meslektaşlarımın 18 aylık emekleri sayesinde yiyiyorsunuz.yoksa 10 liraya levreği biraz zor yerdiniz ;) ayrıca kaptalık ve dalğıçlık gibi sektörün gerektiridiği meslekleride içine almış bir iş sahası.

    2. sorunuzu tahminediyorum.ne kadar maaş alıorsun olm sen diceksiniz.sektörde en düşük maaş 1200 lira gibi bir rakam.benim maaşımı sorarsanız 2200'lira.üstüne evim telefon hattım ve arabam şirketten.yaşım bu arada 26.öle 20 senedir hizmet vermiyorum yani.

    şimdi gelelim sonuça.söz konusu su ürünleri mühendisliği okunurmu kesinlikle okunur.devletin şu anda en çok destekleme verdiği bir sektör ki asıl olay sonuçta bir mühendislik okuyacaksınız.benden su ürünleri okuyacak arkadaşlarıma küçük bir tavsiye.eğer denizde çalışmayı seviyorsanız bu bölümü okuyun.sadece denizde değil karadada çok fazla iş imkanı var.paketleme yani işleme, balık sağlığı ve ilaç satışı, yem fabrikası gibi bir çok dalı var.birda alabalık var tabiki.fehtiye ısparta ve genelde doğuda barajlarda yapılıor.fethiye'de ise karada beton havuzlar şeklinde.

    daha fazla yazamıcam ama sorusu olana her türlü yardımcı olurum...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eL1te

    japonyada, norveçte, kanada da tıp ile aynı düzeyde bir meslektir. türkiyenin 3 tarafı denizlerle çevrili olmasına karşın bu kapasitesinin sadece %5 ini kullanıyor. 2011 yılından itibaren türkiyede 35m üzerindeki tüm balıkçı gemilerinde su ürünleri mühendisi bulundurma zorunluluğu gelicek. bu yasalaştı.
    gelecek 5-6 yılda türkiyede su ürünleri mühendisi ihtiyacı katlanacak.

    sen kimsin derseniz ben sinop su ürünleri fak. 2. sınıf öğrencisiyim.

    ayrıca okulu 4 senede bitirmediğin takdirde hiçbir mühendislikte iş bulamazsın. kendini geliştirmeyen aynı şekilde evinde oturup iş bana gelsin derse babayı alır.

    abuk sabuk mesajlar atıp bilgisi olmadığınız şey hakkında yorum yapmayın !!!!
    Bu yazdığın o kadar yanlış bir bilgi ki...




  • Arkadaşlar bende Su Ürünleri Mühendisiyim yorumları okudum insanlar doğru veya yanlış bilgilerle açıklamalar yapmış. Öncelikle şunun farkına varın siz üniversiteye neden gitmek istiyorsunuz. Eğer amaç kapağı atmaksa emin olun tıp okusanızda işsiz kalırsınız. Ama amacınız eğitim almak ve ilgi alanınıza uygun kişiliğinizle örtüşen bir öğrenim görmekse ozaman isterseniz Papua yeni gine dili ve edebiyatı okuyun bir işiniz olacak ve hayatta başarılı olacaksınız.

    Üniversiteye gidecek olan gençlere hiç söylenmez şu söz " Eğer sizden sokakları süpürmeniz istenirse Micheangelo'nun resim yaptığı Beethoven'ın beste yaptığı veya Shakespeare'in şiir yazdığı gibi süpürün. O kadar güzel süpürülsün ki gökteki ve yerdeki herkes durup Burada dünyanın en iyi çöpçüsü yaşıyormuş desin."

    Soruya gelecek olursam bu bölüm okunur mu? Ders içeriklerine bakın bunu merak ettiğiniz her bölüm için yapın eğer ilginizi çekiyorsa okuyun eğer çekmiyorsa okumayın bukadar net olun kendinize. Para kazanmak için eğitim alınmaz alınmamalı. Eğitim gelişim için alınmalı.

    Şunu belirtmeden geçemeyeceğim akışkanlar mekaniği, biyokimya, mikrobiyoloji, işletme ve hukuk derslerinin bir arada bulunduğu başka bir bölüm daha varmıdır? :) Ben şunu söylemek istiyorum iyiki böyle bir bölüm var ve iyiki okumuşum bende, çok yönlü kişiliğimi daha fazla geliştirecek başka bir bölüm daha olacağını sanmıyorum ;)




  • Bu bir amaçsa evet mesela Kendi balık çiftliğini kurmak istiyorsan balık yetıstırmek satmak kesınlıkle okunmalı ustelıkte puanları dusuk

    Tamam sevdıgın hobın olan bır ısle ugrasıyorsan asla calısmıyorsun hep tatıl demek tamam dogru ama para kazanmakta reel hayatta onemlı ne yazıkkı

    gökküşağını görmek ıstıyorsan ıslanmasını biliceksin

    hayat risklerle dolu tabii verdıgın bır karar sonuclarıyla bir ömür yanında olucak ama sevdıgın ıs o ayrı

    Bizim aile arkadas cevresı evlılık vs ıslerı ıcın tek gercek ye kurkum ye yanı paran kadar degerlısın

    o zaman her bır bırey egosal olarak bu duruma yenılıcegını dusunuyorsa ona gore plan yapmalı

    tavsıyem maltepe hukuk fakultesını yuzde 50 burslu kazan 12000 tl ver 12 aya bol eder sana ayda 1000 tl mcdanoldsta gıt aksam yada sabahları calıs bu parayı alırsın paralı unıversıte oku 4 yıl avukat ol unvanın olur baroya kaydolursun sen dava bulamazsan devlet verırı paran olur :))

    gıbı hayata yon verıcek ınce cızgıde planlar kurbaılırsın

    her zaman hersey yolundamı gıder

    elbette hayır

    ama sneı olduremeyen guclu kılıcaktır

    bır sosyolog...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anteros24 -- 3 Eylül 2014; 14:04:26 >




  • blue_fly B kullanıcısına yanıt
    s.a bi sorum olıcaktı üniversiteye kaç sıralamayla girdin benim sıralamam 242 bin istan bul veya başka su ürünleri mühendisliği tutarmı..
  • Balık üretim tesislerin de çalışabilirsin .. Kendin tesis kurup (Devlet Destekli) Çipura Levrek üretebilirsin .. netten araştırmak lazım akvaryum sektörü bile eskisi gibi değil diyoruz ama balık çeşidi olarak çok gelişiyoruz . Ayrıca su değerlerini kontrol eden bir bünye de çalışan arkadaşlar da vardı iş sahası önemli tabi ki ben okumadım hatta lise terkim açıktan liseyi bitirip açıktan okumak mümkün ise meraktan yine okumak isterdim . İnternette Tekniker mühendis ilanları ben sıklıkla görüyorum yani ilgi alanı ne ise insan hayatında en çok onunla karşılaşır :) :)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.